icon

Je normálne, keď mi toto povie snúbenec?

marina24
18. feb 2015

prosím vás,poradte mi,mám niekolkoročný vzťah s partnerom,zasnúbili sme sa,prirodzene sú medzi nami problémy,ako v každom vzťahu,niekedy väčšie inokedy menšie,ale v posledných mesiacoch,(predtým to nerobil) mi hocičo dokáže povedať.dosť často sa hádame,hádky vyprovokujem ja,on je nehádavý typ,je však cholerik,ktorý je stále v strese,ma stresujúce zamestnanie,dosť výbušný a pod,nikdy nie je pokojný a vyrovnaný,ale práve naoopak. 😢 kedže som NEMALA odvtedy vzťah,a ani on,neviem,som neskusená,nezrelá,a najmä mi nemá kto poradiť,nemám sestru,nemam nikoho,kto by vedel poradiť,o tomto.a kamoškám o tom nehovorím. on vyrastal medzi samými chlapmi,a troma bratmi,možno preto berie hrešenie ako niečo uplne bežné a normálne :(neviem si dať s týmto rady,vadí mi to veľmi a trápim sa v poslednýdch mesiacoch.
je celkom bežné a normálne,ked napríklad...dajme tomu ..napečiem šišky,a vynukujem ho trikrátech si dá,že su vyborne,a tak,a on mi povie,že nechce a potom,ked to poviem štvrtý krat tak mi povie," bo*a kolko krat som ti povedal,že nechcem "? další prípad..prihoreli mi zemiaky,lebo som musela ist na toaletu,ale len trošku,dali sa jesť a on mi na to povie " bo*a,prečo ti prihoreli,čo sis nimi robila,kam si šla ?"
ono niekedy je to povedano miernym tonom,niekedy zurevejším,hnevlivým...on strašne často používa nadavky a tie najhoršie,a najma boa ,to je jeho najoblubenejšia nadávka.inak je to milý chlap,priemny,aj nežný vie byť..normálen sa tak,ale rozpráva doma :(( a preto asi si to dovoluje,no mna to veľmi mrzí a trapi,povedala som mu,vždy mu poviem,že sa ma to dotklo,ale on tvrdí,že " predsa mne nevynadal,ale len tak to berie ako citoslovce"... ☹ ☹ je pravda,že mne nikdy nepovedal,že som pi ..alebo čo,ale aj tak ma toto hnevá,prečo proste nemože sa ma normálne opýtať,že "nechcem tie šišky ",alebo podobne,ale prečo tam musí použiť tu nadavku ?kedysi pred rokmi takýto nebol..viem,že žije stále v strese a ma nervy :(ale ..neviem,či je to to pravé orechové,kedže som nikoho ,žiadneho chlapa ešte nemala,tak je to bežné chovanie ? nepočula som niekedy,že by moj ocino zahrešil mame takto,alebo že by hrešil,a on hreší každý den :(poradte ,ako ho to odnaučiť.mam sa vobec za to uraziť,či ?ako to je ?som zmatena,neviem,čo je normalne a čo už nie.

ivkadracova
8. mar 2015

@lenka_21 fuh, ale aka psychoanalyza 🙂 Dobre citanie ku kavicke. Aj ja som sa mariny, no strohsie ako Ty, pytala, ze co s tym bude robit, a nedostala som odpoved, ani ci jej toto forum pomohlo..

marina24
autor
11. mar 2015

@ivkadracova no nejak mi to moc nepomohlo,lebo každý tu ma iny nazor,vacsina prevlada nazir,ze je to OK,co mi vravi,a druhí zase vravia,ze je to nasilnik a agresivny debil,tak sa neviem rozhodnuť ...

marina24
autor
11. mar 2015

@lenka21 mam už po 20-ke ,ale kedže je to moj prvy vzťah stále sa hladám,ako si správne povedala,psychicky labilna nevieš,čo znamena ? tak nemám nervy z kona,som precitlivelá a nervozna,všetko si beriem moc k srdcu,a zložím sa hned z najmenšieho problému :( asi tolko to znamená :(

ivkadracova
11. mar 2015

@marina24 a aky mas Ty sama pocit z neho bez nazorov ostatnych? proste co citis? mozes sa skusit riadit aj instinktami (len je to trochu obmedzene hladanie pravdy kedze spolu nezijete..)

elika74
11. mar 2015

@marina24 A co ti nanho hovoria rodicia, alebo kamaratky? Poznaju ho? Chodievate spolu do spolocnosti, na rodinne navstevy? Vtedy sa ako sprava? Alebo je to len taka znamost na intraku, v podnajme? Este stale je tento problem aktualny?

lenka_21
12. mar 2015

@marina24 uprimne co si tu na fore hladala? Kazdy ti napise svoj nazor na zaklade svojich preferencii...niekomu nadavky vadia, niekomu nie... Tomu co nevadia ti napise, ze je to Ok...tomu co vadia ti napisu, ze to nie je OK...

Z toho co som tu od teba citala mam pocit, ze patris do tej druhej skupiny a taketo spravanie pre teba nie je v poriadku tak preco ho tolerujes??? Teraz si na zaciatku vztahu a je dobre ked si nastavite pravidla a zistite ci si vyhovujete, alebo nie. So skusenosti viem povedat, ze bud nieco zmenite v prvom roku vztahu (ked ste este obidvaja dost zalubeni), lebo po case sa to tazko meni...
Kedze mne by takyto slovnik vadil (a vzdy mi vadi) ja by som dlhodobo v takom vztahu nevedela zit...bud by s tym musel prestat, alebo by som s nim prestala ja. Mam ale kamosku, ktora to ma takto a tej to vobec nevadi... To, ze tvoj snubenec sa takto vyjadruje este nemusi o nom nic, lenze ako si ho ty opisala tak moja prva otazka co ma napadla: Boze co na tom chlapovi vidi? 😕 😨

Prepac, ale niektore tvoje komentare mi pridu trosku detinske a preto som pisala, ze by bolo mozne prv trosku dozriet, potom sa zasnubovat a pod. Nervy z kona nemusis mat, ale mas len nieco nad 20 a uz ta vsetko polozi...tak asi by s tym bolo treba nieco spravit...hmm? Psychiku budes potrebovat cely zivot a ked je teraz z teba klbko nervov tak co bude o par rokov??? Sama si tu niekde pisala, ze mas na to papier...ale aky papier? Preto som chcela vediet ci mas oficialne stanovenu nejaku psychiatricku diagnozu na ktoru sa liecis...

timea7
12. mar 2015

@marina24 aj keď si zasnúbená, do svadby sa nehrň ani náhodou, lebo partnera si síce našla, že by to bola nejaká výhra sa síce nedá povedať, keď sa k tebe už teraz takto správa, ale čo je horšie, nenašla si ešte sama seba. Potrebuješ dozrieť, zvládať svoje emócie, držím ti palce, aby si bola šťastná.

marina24
autor
12. mar 2015

@elika74 kedže je to známosť ktorá trva min.4 roky,tak to nebude známosť náhjodna,poznajú ho rodičia,aj kamošky,rodičom sa nikdy nepáčil,a dávaju to dostatočne najavo,ale pred inými ludmi je uzasny,milujuci,a mily človek,nedá na sebe poznať,aky je nervák 🙂
a moc do spoločnosti nechodíme..popravde ..

@timea7 nehniem sa do svadby,neboj,už mám v tom jasno,že sa nevydám len tak,

@lenka_21 ja viem,že mam iba po 20.ke,ale naozaj som labilná ,to sa nezmení asi len tak,ale snažím sa to riešiť priordzene..
a vôbec nie sme v začiatku vzžahu.-sme spolu vyse 4 rokoch,pomaly 5 .takže to neni začiatok,lenže je pravda,že takto kedysi nehovoril mojím smerom nadávky...čakám,kedy mne povie,ty pi ..:D alebo podobne ..
ja už teraz som klbko nervov,a je pravda,že som sa nenašla,ale neviem ,ako sa mám nájsť,som zmatena zo všetkého strašne :( a najma preto,že je to moja prvá znamosť

timea7
12. mar 2015

@marina24 jasné, na vážne rozhodnutia je vždy čas, váž si sama seba, nech sa ti darí 🙂

lenka_21
12. mar 2015

@marina24 ak ty sama mas pocit, ze so psychikou mas problem tak skus vyhladat nejakeho odbornika co by ti pomohol veci zvladat...alebo by ta aspon nasmeroval...
Chapem, ze sa snazis hladat vo vztahu a to bude trvat asi cely zivot, ale je dobre ked ti ten partner na zaciatku vyhovuje...co som mozno z tvojich riadkov nemala az taky pocit... Opat hranice akceptacie ma kazdy ine (ved to tu aj vidis)...moj mm ked je nastvany tak na mna ani nekrici (proste ma niekde zakodovane, ze na zenu sa nema kricat 😉, takze si vobec neviem predstavit, ze by nadaval....

Pisala som ti svoju skusenost, tiez som bola velmi zalubena, chalan ma nosil na rukach, vsetkym sa pacil ...chodili sme spolu viac ako 2 roky a pomaly sme riesili byvanie, svadba, rodina... Obcas mal ziarlivostnu pripomienku (fakt iba par krat) a raz z nenazdajky hodil ziarlivostnu scenu a to ma trosku prekvapilo. Tu ziarlivostnu scenu pocula moja mama (kedze sa to udialo u nasich) a radila mi nech sa nad tym zamyslim, lebo sa jej sa to nepozdava - a uprimne to nebola nejake velka teatralna scena, len skor komentare kde idem, s kym idem, ci tam musim ist a pod. Rozchod bol velmi tazky - poznala som sa s jeho rodinou skvele sme vychadzali (jeho mamina bola ku mne skvela), z jeho segrou a manzelom sme chodili na dovolenky, dokonca som krstna mama ich dietata...ale nakoniec s odstupom casu sa to ukazalo ako dobre rozhodnutie - chalan je uz 2 krat rozvedeny a problem ten isty - ziarlivost (po svadbe sa to vzdy prejavilo naplno)...

Drzim palce!!!

marina24
autor
12. mar 2015

@lenka_21 mala si stastie,mne by ta ziarlivosť az tak asi nevadila,ale každý mame ine priority,mne by skor vadilo to hrešenie,paradoxom je,že ani oj nekričí ) v živote na mna nezvysil hlas,ale nadývaťv vie...zozuri proste ..
no kedysi som si pripadala,ze on je ten pravy,logicky...vyhovoval mi na začiatku,všetko bolo uzasne,lenže potom postupne človek prichádza na iste črty povahy ,ktoré sa nedaju odskriepiť...

natalym
12. mar 2015

@lenka_21 Urobila si dobre, že si poschla maminu. Kiežby sme tak všetci počúvali rodičov. Pekné.

marina24
autor
12. mar 2015

@natalym presne si to aj ja myslím,ale no zase žiarlivosť neni až také hrozné 🙂

natalym
12. mar 2015

@marina24 No moja veru je. To si nemysli, keby Ťa niekto vypočúval, keď sa zdržíš 5 min.
Akýkoľvek pocit nepohody jedného vo vzťahu je zlý.

marina24
autor
12. mar 2015

@natalym fuh,ja tej nepohody mám 🙂):D he...ale no ,tak vypočúvanie nemám :D ale tiež sa spýta,kde som bola a s kým a potom je z toho namrzený,ale no ,ja ho tiež vypočuvam :D ak bol niekde,takže je to vzájomne,ale no pohoda vo vzžahu to neviem čo je aj tak :D myslím,že fakt sú horšie veci ako žiarlenie 🙂to je skôr také usmevne 🙂samozrejme,ak to neprerastá do nejakej psychickej tyranie :D

elika74
12. mar 2015

@marina24 Takze len pred tebou je nervak. Pred ostatnymi sa drzi na uzde.
Dobré, ze si to uvedomujes. Ty nemusis jeho rodinu, jeho nemusia tvoji rodicia. Dieta planujete kedy do takehoto uzasneho vztahu? Co tebe ma clovek povedat a poradit? Nazor rodicov ... a 90% tu prispievajucich ti radi alebo predpoveda rozchod. Ty si jedinacik alebo najmladsie dieta zo surodencov? Za teba musi stale konat a rozhodovat niekto iny? Cakas kedy ti este nieco zopakuje? Dockas sa, neboj. Si mlada, co ti brani zacat novy vztah?

borievka111
12. mar 2015

@marina24 keď ti to teraz vadí a priznaj si to, že áno, inak by i tu nepísala....čo bude potom, ak budete manželia, prídu problémy rôzne a on čo bude potom ako nadávať ?? alebo aj niečo možno viac si dovolí, mala si to podľa mňa mu dávno zaraziť, povedať mu priamo, že toto nie, toto ty nebudeš znášať pretože ťa to rozžiera a aj rozľútostí, berie ti to tvoju energiu, ktorú musíš potom dávať do rôznych sebaanalýz, kde si urobila chybu, prečo je takáto reakcia od neho....a nech to zastaví! ak mu na tebe záleží....hovorím z vlastnej skúseností a radšej ťa ani nechcem strašiť, ale ak mu to dáš jasne najavo a povieš, že sa to musí skončiť, aspoň uvidíš, či mu naozaj na tebe záleží.....

tatianakubo
12. mar 2015

@marina24 poviem ti jednu vec,začni sa k nemu chovať tak,ako sa chová on k tebe...potom si to rozmyslí a ty uvidíš,či mu zato stojíš 😉

lenka_21
12. mar 2015

@natalym ano a som stastna, ze sa nebala mi to povedat...nenutila ma, len povedala, ze nech sa nad tym zamyslim, lebo teraz som zalubena, ale casom sa mi to pri mojej povahe (ani sa nemylila 😀 😀 😀 nemusi pacit. A ano, boli to take male veci, ze kde som bola, s kym a pod. a potom taky neurcity narmzeny vyraz...ja hlupa zalubena, ze aky mily, ako mu na mne zalezi...

@marina24 ver, ze zeny co maju ziarlivych partnerov by s tebou nesuhlasili... ono je tazke potom definovat co je este Ok a co nie... My s mm komunikujeme, lebo mame deti a musime sa dohodnut co kedy ako kde...ale je to skor v operativnej rovine 😅 😉 Dnes som napr.muzovi zavolala, ze chcem ist s kamoskami na kavu a ci moze prist domov tak, aby som to stihla...odpoved jasne pridem. Ziadne dalsie otazky s kym idem, kde ideme, preco idem a pod. Ved ked pridem z kavy a chcem tak mu detaily poviem...ked nie tak ideme dalej 😅
Ked sme este nemali deti, tak sa mi aj par krat stalo, ze som mu zabudla povedat, ze idem mimo do zahranicia a nebudem doma... 😀 😝

natalym
12. mar 2015

@lenka_21 Múdra mama aj múdre dievča. Jáj keby som ja moju mamu počúvala.......

frotta
12. mar 2015

ahoj alebo uz prilis dlho spolu chodite a zijete uz ako stari manzelia alebo zistujete ,ze nie ste pre seba ti pravi a to by bolo lepsie utiect z kratsej cesty ako takto a este ver ,ze dlhsej a onaksej ako teraz.Riad sa nielen srdcom ale aj rozumom

marina24
autor
12. mar 2015

@lenka_21 to je pre mna nepredstaviteľne,neviem,ja nemam taky volny vzťah,o mne vždy partner vie,kam idem a s kym,a kedy sa vrátim cca a tak,ja sama mu to rada poviem,aby si nerobil starosti.
@frotta asi to bude tým,že sme spolu ž tak hrozne dlho,že sa poznáme rpíliš dobre,preto si dovolíme hocičo pred sebou povedať ,mne jeho hrešenie nevadí,ked hreší naokolo,zahreším občasne aj ja,len mi vadí,prečo smerom ku mne,ale to asi e už jedno,čihrešiť,len tak,alebo vobec..

@tatianakubo som začala s tým 🙂))presne,uvidíme,čo bude teraz 🙂ked začne on nadávať smerom ku mne,aj ja udem 🙂a uvidíme kto z koho

@borievka111 ale on chápeš,načo by sa menil,ked si myslí,že ma ma istu,aže sa vezmeme aj tak,jemu stačí malo k tomu uvedomeniu ...ale ved som mu neraz povedala,že mi to vadí,resp,moju reakciu vidí,a raz som sa s ním aj hrozne zvadila,a slubil,že to obmedzí,že popracuje na sebe,lenže no ..nie,vždy to vydáva

@elika74 tak pred ostatnými je na izde,kedže s nimi takmer vôbec neprichádza do kontaktu,kedže sme vacsinou sami dvaja ,a nežijeme spoločenským životom,a pred rodičmi mojimi hádam nebude hrešiť,nie ?
to je logické.
a ja netvrdím,že jeho rodičia ma nemusia,oni ma maju radi,len naši jeho nemaju
a ja som jedináčik..:///:(

lenka_21
12. mar 2015

@marina24 nemyslim si, ze mam volny vztah, ale chapem ak mam niekto latku postavenu inac tak sa mu to tak moze zdat 😀 😀 😀
Ja tiez nevypocuvam manzela, viem stale kde je...akurat nemusim mat k tomu vsetky detaily a podrobnosti. V dnesnej mobilnej dobe zdvihnem telefon a zavolam. Vies mi si taketo informacie co pises ty posuvame bez problemov a nemusime sa kvoli tomu "vypocuvat". Prave mi volal mm, ze o 17.00 bude doma a tak kavu s kamoskami stiham... a kedze ich pozna, tak ak by som sa nevratila v noci domov vie komu ma zavolat... Proste je to o dovere a nastaveni vztahov...kazdemu vyhovuje nieco ine... 😉
Bezne mame doma pohodene mobily, navzajom sa dokazeme dostat do svojich pocitacov, FB, este aj ucet v banke mame len jeden... A uprimne si myslim, ze ak chce niekto klamat tak bude klamat ... ziadne odhalovanie a vypocuvanie nepomoze...

marina24
autor
12. mar 2015

@lenka_21 fuha,aha,tak to máte naozaj veľmi otvorené,to je super,potom,ked vám to vyhovuje 🙂pre mna je také niečo tabu,ako spoločné heslá nafb a spoločne

elika74
12. mar 2015

@marina24 O to viac chápem tvojich rodicov, co sa tyka narokov na buduceho zaťa. Nemas to jednoduche. Rozhodni sa spravne. Oni ti urcite chcu to najlepsie a toho najlepsieho, aby si bola stastna. A to má byt hlavne kriterium pri vyberani. Ci si s nim ozaj stastna a ci si si ista, ze je pre teba ten najlepsi. On sa mozno k tebe sprava najlepsie ako vie, ale este stale to nie je ta uroven, na co si zvyknuta ty z domu.
Pred tvojimi rodicmi je len otazkou casu, kedy mu nieco ujde. To je pre mna skor logicke. Ty akoby si niektore veci nechcela pochopit ani pripustit. Inac, pisala som, ze ty nemusis jeho rodinu - usudzujem podla toho co si o nich pisala.

marina24
autor
12. mar 2015

@elika74 no ja nemusím icjhto je prvada,ale to nikto by ich emusel,su dost problémovi ..
no aj ja chápem rodičov,kedže nemaju ine deti,ale no .je pravda,nie je to tá uroven,na ktoru som z domu zvyknuta,to tak asi už ale ostane navždy a neviem,ci niekto predčí to,čo som mala doma...
ako keby som co ,nechcela ripustiť ? neviem ....opíš mi to viac

dannizeta
12. mar 2015

No tak to by urazilo aj mňa...Takto nepriamo ti nadáva, mám pocit.Podľa mňa si ťa prestal vážiť...nezačali tie nadávky a výbuchy zlosti náhodou po zasnúbení? Takto sa správajú (väčšinou)chlapi po svadbe.Prestanú sa snažiť vo vzťahu k partnerovi, lebo si myslia že už im nikam neujdeme.Aj v mojom prípade to tak je...( nemyslím násilie 🙂 ) Len som tým chcela povedať, že keď to nerobil a teraz áno, už sa nesnaží pred tebou ovládať... 😠 Pred ľudmi sa hrá na milého a doma si to kompenzuje?Či aj voči ostatným je taký? Nechcem maľovať čerta na stenu, ale dnes výbuch zlosti, zajtra môžeš byť pi..., pozajtra bitka.Ak by sa tie nadávky začali stupňovať, momentálne by som utekala...Ale už to že ti na ňom niečo vadí,o niečom svedčí.Prehodnotila by som tento vzťah.Držím palce! 😉

marina24
autor
12. mar 2015

@dannizeta nie,nezačalo to,po zasnubach,sklôr len sme už dlho spolu a častejšie ako kedysi,sa už poznáme moc dobre,tak asi peto proszte už nemaá problém čokolvek povedať 🙂
nepriamo mi nadáva,aj ja si to myslím,si to vystihjla,prestal si ma vážiť,asi preto,že aj ja občasne zahreším pri hádke,lenže on to povie normálne,kludne,akoby sa nechumelilo..
tak aj voči iným je taký istotne,žije v takom prostredí ...a nehrá sa na milého,on je vážne miilý chalan,a snaživý,len ked mu prasknú nervy,tak proste zvoláva najvyššieho a je mu jedno na koho adresu to je ...

ita111
13. mar 2015

ja som s manželom 19rokov spolu sme chodili 1rok, ale furt nechápem prečo ho zastávaš že je taký milý a dobrý -takým ľudom nepraskajú nervy pri šiškách a prihorených zemiakoch....ja by som bola radšej sama ako s človekom, ktorý je vkuse vystresovaný už teraz a ešte nemá ani rodinu trebars tri detí ktorým musí davať dennodenný príklad +ich zabezpečiť .Otázka ako to zvládne potom???Ovládať sa musí nielen pred tebou ...Pochop že si raz zoberieš OTCA svojich DETI...

elika74
13. mar 2015

@marina24 Co ti mám opisat? Mesiac tu riesis, ze ti vadi na tvojom milom snubencovi jeho spravanie. Mas potrebu opisovat a donekonecna rozoberat svoje problemy? Alebo nevies si najst partnera zo slusnejsej rodiny???? Kedy sa nad sebou zamyslis, co robis? On z takej rodiny ako spominas, si najde jedinacika zo slusnej rodiny. No samozrejme ze sa s tebou zasnubi a jeho rodicia ta maju radi ! Prenho cista vyhra. Mudry chlapec, vie si vybrat. Ale o tebe to neplati. Ty uz teraz mas problem, ktory nevies vyriesit. Nejdes s tym ani za jeho rodicmi ani za svojimi. Budes riesit vsetko na MK?