Je normálne, keď mi toto povie snúbenec?
prosím vás,poradte mi,mám niekolkoročný vzťah s partnerom,zasnúbili sme sa,prirodzene sú medzi nami problémy,ako v každom vzťahu,niekedy väčšie inokedy menšie,ale v posledných mesiacoch,(predtým to nerobil) mi hocičo dokáže povedať.dosť často sa hádame,hádky vyprovokujem ja,on je nehádavý typ,je však cholerik,ktorý je stále v strese,ma stresujúce zamestnanie,dosť výbušný a pod,nikdy nie je pokojný a vyrovnaný,ale práve naoopak. 😢 kedže som NEMALA odvtedy vzťah,a ani on,neviem,som neskusená,nezrelá,a najmä mi nemá kto poradiť,nemám sestru,nemam nikoho,kto by vedel poradiť,o tomto.a kamoškám o tom nehovorím. on vyrastal medzi samými chlapmi,a troma bratmi,možno preto berie hrešenie ako niečo uplne bežné a normálne :(neviem si dať s týmto rady,vadí mi to veľmi a trápim sa v poslednýdch mesiacoch.
je celkom bežné a normálne,ked napríklad...dajme tomu ..napečiem šišky,a vynukujem ho trikrátech si dá,že su vyborne,a tak,a on mi povie,že nechce a potom,ked to poviem štvrtý krat tak mi povie," bo*a kolko krat som ti povedal,že nechcem "? další prípad..prihoreli mi zemiaky,lebo som musela ist na toaletu,ale len trošku,dali sa jesť a on mi na to povie " bo*a,prečo ti prihoreli,čo sis nimi robila,kam si šla ?"
ono niekedy je to povedano miernym tonom,niekedy zurevejším,hnevlivým...on strašne často používa nadavky a tie najhoršie,a najma boa ,to je jeho najoblubenejšia nadávka.inak je to milý chlap,priemny,aj nežný vie byť..normálen sa tak,ale rozpráva doma :(( a preto asi si to dovoluje,no mna to veľmi mrzí a trapi,povedala som mu,vždy mu poviem,že sa ma to dotklo,ale on tvrdí,že " predsa mne nevynadal,ale len tak to berie ako citoslovce"... ☹ ☹ je pravda,že mne nikdy nepovedal,že som pi ..alebo čo,ale aj tak ma toto hnevá,prečo proste nemože sa ma normálne opýtať,že "nechcem tie šišky ",alebo podobne,ale prečo tam musí použiť tu nadavku ?kedysi pred rokmi takýto nebol..viem,že žije stále v strese a ma nervy :(ale ..neviem,či je to to pravé orechové,kedže som nikoho ,žiadneho chlapa ešte nemala,tak je to bežné chovanie ? nepočula som niekedy,že by moj ocino zahrešil mame takto,alebo že by hrešil,a on hreší každý den :(poradte ,ako ho to odnaučiť.mam sa vobec za to uraziť,či ?ako to je ?som zmatena,neviem,čo je normalne a čo už nie.
@marina24 To je jedno ci je pravnik alebo murar, VS nedava inteligenciu, je to o povahe, Ty si ukazala svoju hysteriu, svoj slovnik a on ti to opatoval, obidvaja ste sa prejavili, aki ste. Uz ti tu pisali, ze ked dvaja byvaju spolu, tak sa ukaze prava tvar kazdeho. Mrzi ta, ze sa takto sprava, ale tvoje spravanie ho k tomu provokuje a zvykol si... zanadava uz aj tam, kde by naozaj nemusel. A to ste este len snubenci, bez deti a vzajomna ucta je kde? Nikoho neospravedlnuje to, ze ma stres v praci. Statistika na Slovensku je, ze kazde druhe manzelstvo je rozvedene, preco ti to pisem? lebo zeny si myslia, ze ked budu mat deti, muz sa zmeni... to je taka blbost... vy dvaja sa uz poznate a preto je len na vas dvoch ci chcete takuto buducnost... treba pocuvat svoju intuiciu ci naozaj chces s tymto muzom zit, alebo len nechces byt sama.
Mam kolegynu, ktora ma dve deti, po desiatich rokoch manzelstva od nej odisiel muz, vobec sme sa nedivili, niekedy ma clovek chut zobrat sanon a otrieskat jej ho o hlavu, taka je hysterka... vo vedlajsej kancelarii sedi mlady chalan, kolegyne su z neho na nervy, neprijemny, vsetko kritizuje, vulgarny, sarmantny chrapun s VS... K nikomu ta neprirovnavam, nepoznam ta, len ty musis vediet co chces a co nechces.
Tak tú jeho obľúbenú nadávku by som ako katolíčka nestrpela, ale zas nie je to také strašné. Ako tu už bolo spomenuté, aj ja som neraz vybehla, keď mi muž na viac krát niečo núkal jesť a ja som nebola hladná 😀 Život nie je rozprávka, každý má občas nervy, to neznamená, že ťa nemiluje... Veď kto z nás to nikdy verbálne neprehnal??? 😀
@marina24 hm.... nauč sa sebadisciplíne a potom to vyžaduj od priateľa. Neoháňaj sa papierom - že máš to v papieri....
... a ešte jedna vec: po niekoľkohodinovej hádke???? to sa dá? hádať tak dlho? nehnevaj sa, ale to potom absolútne nepatríte k sebe.
to s tými šiškami ma pobavilo 🙂, možno keby si ho nechala trochu dýchať ..., náš známy tiež používa v každej vete nadávku, aspoň jednu, ja to raz za čas vydržím, ale doma by som ho nechcela ...
@bettie to s tými šiškami nie je na pobavenie,si osobne myslím,to je na zaplakanie,trošku ho mám nechať dýchať ,ako to myslíš,prosím ťa ?🙂on má voľnosti až príliš.
a nech nadáva pre mna za mna,ked nie som pri nom,resp.ked raz za den povie niečo škaredé,ok,do pi...to je počasie,alebo tak,ale nie,ked mne povie,do pi....
@lauritta124 sebadisciplína si nemyslím,že by mne chýbala,a v čom?
@moniciak nooo každý to občas preženie verbálne,aj ja,pri hádke,ale nie pri normálnej debate,a pri peknom slnečnom dni 🙂) aked sa nič nedeje ..každý ma občas nervy,ale on ich ma akosi permanentne stále
@marina24 to s tymi siskami je fakt na zaplakanie ...mas pravdu...ze ako mozes niekoho furt otravovat aby si uz dal sisku...ja by som si na jeho mieste uz just nedala.... no inak si fakt otravna...neuraz sa prosim...ale podla mna riesis blbosti...s nim nemas potrebu tiez kazdu blbost hodiny riesit? to by vysvetlotu jeho podrazdenost
@zuzkat1 ja nepokladám za hluposti,ked niečo s ním rieším,kedže to riešim tak pre mna je to dôležité....
a ja to robím kvôli nemu,a aj tie šišky,to kvôli nemu,lebo je veľmi chudý a dokopy nič neje,kebyže je to riadny chlap,kašlem nanho,nech si nedám,a ani mu ich nechystám,to najprv treba pochopiť ..
nie som totravná,len sa mu snažíim dobre a pomáhať a tak,a nie aby za moju dobrotu na mna bohoval
No...keď to neberie vážne, že si mu dôrazne povedala že to neznesieš...ale naozaj si to povedala DORAZNE? nie s krikom, ale striktne, oznámiť, že to už nebudeš znášať a že nech sa s tým vysporiada, že mu dávaš napr. dva týždne.....ak sa to nezmení, neručíš, či zostaneš vo vzťahu, že ti je to ľúto, ale on musí...musíííí rešpektovať aj tvoje potreby,,, veď ak budete mať deti, to tak sa bude vyjadrovať pred nimi? moja zlatá...viem, o čom píšem, u mna to bolo tiež tak, potom už nie že chod do pi....ale uz ja som bola tá pi.....a aby mna Boh potrestla a aj horsie....pred dcerou, ved my sme obe skoncili na terapii u psychol....no neviem, tebe tu kazdy radi, a naco....ty mas plno argumentov, raz ho obhajujes, raz seba lutujes, ze on sa nezmeni...ty vies, co chces? chces normalneho partnera alebo debila? ja ho neviem inak nazvat...sorry....
@borievka111
@natalym
Babule, nakuknite do temy https://www.modrykonik.sk/forum/zdravotne-problemy/potrebujem-pribrat-aby-som-mohla-otehotniet-ako-na-to-2/
Je tam reakcia od zakladatelky temy. 4 prispevok a nasledne dalsie. Ak autorka reaguje takto aj pri svojom partnerovi, tak sa ani necudujem, ze nadava aj smerom k nej. Dalsia vec, ze po 12 stranach rad od roznych ludi, snad jeden dospely clovek uz dokaze urobit rozhodnutie.
@janka279 si prečítaj aj reakcie na moju osobu,a urážanie typu,že trpím obezitou a také kolosálne drísty vymyslené,potom človek sa nemá jedovať?
@natalym ja nanho nekričím,len som mu slušne oznámila,že nechcem, a neprajem si,aby sa tak správal,že ma to uráža,normálnym tonom
@borievka111 snad každý normálny človek pochopí,že ked mu poviem,aby mi tak nehovoril,tak mi tak nemá hovoriť,nie?a nedala som mu ultimátum,ktoré si ty teraz opísala.na to sa nejak necítim.
@marina24 ja neviem, ale ak si už teraz ako snúbenci a relatívne bez problémov nerozumiete a hádate sa aj pre maličkosti, ako to bude u vás vyzerať o pár rokov, keď prídu deti a prípadne nejaké vážnejšie problémy? to obdobie "chodenia" by malo byť asi najpohodovejšie ... nechápem, prečo ešte spolu ste, keď si nerozumiete a podľa toho, čo píšeš ani to nejak neviete vyriešiť
@marina24 Moja ja mám tiež chudého muža a tiež nič poriadne neje. A tie reči okolia, že či mu nedávam jesť a či mu nevarím a či mu všetko zjem. Už teraz ma to vôbec netrápi. Je zdravý, robiť vládze, nebudem sa trápiť.
K tomu nadávaniu: stále mu to pripomínaj, nedaj mu stým pokoj, snáď to trošku stlmí, ak je toto tá najväčšia chyba........... 😉
@natalym ale ked ja tie reči okolia nestrpím :( ako sorry,ale kolujú reči nepekné veľmi o nom,či neni nejako chorý,alebo podobne,čo tak vyzerá :(((((( je to hrozné,a preto sa snažím proste,jeho vlastna matka nanho sere,tak aspon ja nie
ja nechápem,prečo to muži robia,ked nejedia poriadne ..:(
neviem,či to utlmí,alebo nie,ale on v tom absolútne nevidí nič poburujuce a znevažujuce,stále sa ohrádza tým istým dokolečka dokola.
minule som mu povedala,že .." ty stáile len toho boha vzývaš,ťa za to potrestá"..ale ani to nepomohlo ...on sa pousmial na tým,že nech neprehánam ..že on to tak nemylsí,a ako to myslí ?
a pre mna za mna,nech nadáva všetkým dookola,a nech jeho jeidné slová su boha ..ale nie smerom ku mne,ja mu nie som rohožka
@marina24 Lenže nesprávaš sa Ty k nemu ako jeho mama? Z tvojho písania mi to tak príde. Neje, nadáva etc.
Ako keby si ho silou mocou meniť. Vyčíta to niekto priamo Tebe, že je chudý? Rodičia nie sú tiež takej postavy. Vieš čo ja používam na odbíjanie blbých narážok na jeho postavu:
,, On sa tak pestuje, aby bol za modela, drží diétu. ,, Každý sa zasmeje a nerýpe.
Ja mám pocit, že toto jeho vyjadrovanie má nejaký hlbší podtext, keď píšeš, že nie si jeho rohožka. Však hádam cítiš, že to nie je priamo na Teba, že je to len jeho také obľúbené slovíčko, či? A prečo sa nechce trochu krotiť? Nezáleží mu na Tvojom názore, nemám Ťa rád, nechce Ti výjsť v ústrety? Sa len usmeje? Ja viem, že je to blbé, ale pridaj aj Ty u každej vete nejaké vulgárne slovo. Napr. Kurva, tu máš tú praženicu. Zožral si ju? Mono takto mu to capiť do ksichtu. Myslím, že by ho prehlo. Keď si to všimne ta mu to vysvetlíš a keď mu to nebude vadiť tak mu povieš, že s takým človekom čo mu táto komunikácia príde normálna žiť nebudeš a bodka. Čo iné sa s tým dá robiť?
Ja mám pocit, že Tvoja komunikácia je tiež na pováž, ale nepočujem a nevidím Tvoj výraz. Skús sa počúvať ako a akým tónom hovoríš veci.
Ja si tiež a to dávam pozor, lebo ja mám sklony vyjadrovať sa drzo a tvrdo. Niektorým jedincom háklivým to tak znie, pritom ja som veľmi mierumilovný človek. Ale viem o tom a tlmím trochu. Sa snažím.
A k tomu zdraviu. Ja keď som mala pochybnosti, tak som ho objednala na kompletné vyšetrenie, popísala som doktorke problém a ona ho vyšetrila, zobrala mu rv, všetko čo bolo treba a povedala, že je zdravý ako ryba. Ak by mal nejaký problém, má to na papieri a musel by sa spamätať so zdravím. Ale ja som manželka a mám rovnakú doktorku.
Len tolko.....táto diskusia tu nemá zmysel, čokoľvek sa tej mladej poradí, na všetko má protiargument....dúfam, že mi už žiadne upozornenia nebudú chodiť...ona nič neuznáva, čo jej iní poradia, tak načo????
@natalym to máš stastie,že tvoj hoci je chudý,je zdravý,moj enchce ísť ani na vyšetrenia,a máme uplne iných doktorov,dokonca v iných štátoch ..:(
ako jeho mama ?neviem,ako sa správam,neviem,ako sa správa mama,neviem,co to znamena,snažím sa mu mierne dohovárať,aby viac jedol..nic viac..lebo je naozaj malilinko...
určite má to jeho chovanie sa ku mne hlbší podtext ..ale neviem prísť na to aký,možno ma prestal mať rád,ktovie...možno si myslí,že som rohožka,ked mi tak može vravieť ..neviem ..nechce sa krotiť,asi ,kedže sa nekrotí,neviem,co mam ja na to povedať ...
no skusim aj ja s tými nadavkami,ako radíš,...a uvidíme ...a poviem,mu,že začnem aj ja sa tak baviť,i ked m ito dá vela namahy,lebo ja tak bežne nevravím,ale skusim no...napríklad..uvediem príklad,včera -som ochorela,a potrbeovala som mastičku na nos,ktoru ma on doma,a som mu to povedala,lenže on zabudol,ked došiel ku mne...a mi povedal,že " jooooj boha tvoojho ,pana...som aj zabudol ..simi to mala pripomenuť "...to čo je za slovný vyraz ,??som mu to aj hned povedala,že to akože na čo myslí ?ostal ticho,
oo žienky musím vas informovať 🙂)o pokroku trošku ..
sme sa o tom bavili,a povedal,mi,že on to absolútne tak nemyslí v zlom,že mi nenadáva predsa,že nevie kolkokrat mi to má opakovať,že to nie je nadávka ku mne,že mi nepovie " hej,ty pi ,kde si to položila " ..ale že ked mi to teda tak strašne vadí,tak sa to posnaží veľmi skoordinovať a nehnevať sa,dohodli sme sa,že namiesti toho,ked to bude chcieť povedať ,a nejak zručať na mna najvyššieho,tak že ma radšej pobozka 🙂))) taka tichá dohoda..tak držte palce,nech sa to vyrieši nejako ,skúška jak svet 🙂prenho ...
dohodli sme sa obaja,že ZIADNE nadávky,v nijakom stave .-ani pri hádke,ani nijako,ani pri vytočení,ani len tak,najvyššieho spomínať ..zatiaľ sa držíme 🙂 dva dni :D
tak snad ..🙂)) to vydrzí už nastalo ,a vždy si uvedomíme,čo robíme zle
Pekne ste sa dohodli. No mohli ste si také pravidlá aj skôr stanoviť. Aspoň vieš, že do budúcnosti treba veci riešiť s priateľom a nie hneď hromadne 🙂
ale držím palce, nech to vydrží

@marina24 no mne osobne by tiež liezlo na nervy, keby sa ma 4-krát opýtaš to isté. Podľa mňa riešiš blbosti