Je normálne, keď mi toto povie snúbenec?
prosím vás,poradte mi,mám niekolkoročný vzťah s partnerom,zasnúbili sme sa,prirodzene sú medzi nami problémy,ako v každom vzťahu,niekedy väčšie inokedy menšie,ale v posledných mesiacoch,(predtým to nerobil) mi hocičo dokáže povedať.dosť často sa hádame,hádky vyprovokujem ja,on je nehádavý typ,je však cholerik,ktorý je stále v strese,ma stresujúce zamestnanie,dosť výbušný a pod,nikdy nie je pokojný a vyrovnaný,ale práve naoopak. 😢 kedže som NEMALA odvtedy vzťah,a ani on,neviem,som neskusená,nezrelá,a najmä mi nemá kto poradiť,nemám sestru,nemam nikoho,kto by vedel poradiť,o tomto.a kamoškám o tom nehovorím. on vyrastal medzi samými chlapmi,a troma bratmi,možno preto berie hrešenie ako niečo uplne bežné a normálne :(neviem si dať s týmto rady,vadí mi to veľmi a trápim sa v poslednýdch mesiacoch.
je celkom bežné a normálne,ked napríklad...dajme tomu ..napečiem šišky,a vynukujem ho trikrátech si dá,že su vyborne,a tak,a on mi povie,že nechce a potom,ked to poviem štvrtý krat tak mi povie," bo*a kolko krat som ti povedal,že nechcem "? další prípad..prihoreli mi zemiaky,lebo som musela ist na toaletu,ale len trošku,dali sa jesť a on mi na to povie " bo*a,prečo ti prihoreli,čo sis nimi robila,kam si šla ?"
ono niekedy je to povedano miernym tonom,niekedy zurevejším,hnevlivým...on strašne často používa nadavky a tie najhoršie,a najma boa ,to je jeho najoblubenejšia nadávka.inak je to milý chlap,priemny,aj nežný vie byť..normálen sa tak,ale rozpráva doma :(( a preto asi si to dovoluje,no mna to veľmi mrzí a trapi,povedala som mu,vždy mu poviem,že sa ma to dotklo,ale on tvrdí,že " predsa mne nevynadal,ale len tak to berie ako citoslovce"... ☹ ☹ je pravda,že mne nikdy nepovedal,že som pi ..alebo čo,ale aj tak ma toto hnevá,prečo proste nemože sa ma normálne opýtať,že "nechcem tie šišky ",alebo podobne,ale prečo tam musí použiť tu nadavku ?kedysi pred rokmi takýto nebol..viem,že žije stále v strese a ma nervy :(ale ..neviem,či je to to pravé orechové,kedže som nikoho ,žiadneho chlapa ešte nemala,tak je to bežné chovanie ? nepočula som niekedy,že by moj ocino zahrešil mame takto,alebo že by hrešil,a on hreší každý den :(poradte ,ako ho to odnaučiť.mam sa vobec za to uraziť,či ?ako to je ?som zmatena,neviem,čo je normalne a čo už nie.
@marina24 načo ho 4x núkaš, nech si dá??? 🙂 To by ti asi každý chlap vynadal pre boha 🙂 Šak nie je nesvojprávny, a keď bude mať chuť dá si aj sám!! Nie??
Ďalej, ty vyprovokuješ hádku,a čuduješ sa že je nervózny?? Tak ho neprovokuj, a budeš mať pokoj i ty, i on 🙂
Keď hreší, a tebe sa to nepáči, prečo mu to nepovieš? že ti to proste vadí? Jemu ale určite vadí to, ako ho provokuješ.
Všetko je o komunikácii....
@marina24 jeeeej citam dalej....citam.....citam......ved ono to vyzera tak, ze ty mu nadavas podstatne viac 🙂 mala by si sa hlavne zamysliet nad svojim slovnikom......to ze to je pocas hadky nie je vyhovorka!
boa, čo ti ebe?
No ja chodím na koníka riadne dlho, ale dnes som sa skrátka už musela riadne registrovať. Tak sa boa nepýtaj 4 krát či chce šišky, si vezme sám. Trocha tolerancie, boa... ľudia sa potrebujú ventilovať, nie sú všetci rovnakí, niekto si musí uľaviť slovne, hotovo, veď nenadáva tebe. Moj oco nadáva strašne napríklad, moj priateľ skoro vôbec, aj mňa odnaúčal, a neriešim to vôbec, to sú len slová, nevypovedajú o charaktere. Keď ta teraz toto "bolí" tak sa teš na život taký aký je, ku*va že vulgárny a neľútostný. Trocha sa odviažte ľudia.
že? to čo je za svet, keď už si nemôžem ani zapi*ovať 😝
@bestking že otroctvo :P
neda mi este nedodat.....
strasne mi to cele pripomenulo jednu debatu tu z fora 🙂))
ona: ON mi struhol facku, aky je hnusny, zly, nevazi si ma!!
- niekde uprostred debaty sa akosi prirodzene ukazalo, ze ano - ON mi struhol facku...nemal to robit....preco???? lebo ved ONA mu struhla facku pocas toho ako lezal na gauci, pozeral TV a nechcel sa nechat vyrusovat, ju to rozculilo tak mu, ale iba slabucku facku struhla.....ako ju predsa moze ignorovat? to je TV prednejsia ako ona?
🙂 tak nejako 🙂
ako on si moze dovolit z casu na cas po tvojej provokacii zo siskami povedat bo* .....ved ty predsa len z casu na cas v afekte nadavas jak zmyslov zbavena......ako si to on moze dovlit? preco sa on nezmeni? on si ta nevazi.......
sa zena zamysli.
vztah je vzdy o 2.....50/50
@bestking nech zemiaky upečie druhy krát on a aj šišky môže ved kuchar-je tiež super chlap.....nenechaj sa terorizovať a hlavne neospravedlnuj sa mu stále nech sa ospravedlní on za jeho hrešenie, prístup ku tebe, nenechaj sa ničiť predstav si keby si mala deti aky priklad ,úctu,porozumenie by mali od neho ,vedkeby videli ako sa správa ku tebe čo ich naučí, povahu mu neospravedlnuj chrapún ostane chrapúnom .....
preboha baby,riešite tu jedny šišky !!.(:( a to je fakt zlé,šišky som mu núkala preto,lebo je veľmi chudý a málo zje,a deň pomaly nič nejedol na tej dovolenke,tak som mu chcela dobre,nech si niešo aspon dá !!! nebolo to tak,že zjedol štyri večere a ja mu ešte núkam šišky..dal si jednu kávu a dosť,cchela som,aby mal niečo aspon v žalúdku dobré a teplé,lebo sa onho bojím a starám sa onho,.proste nezapriem svoj inštinkt ...starám sa onho,a keby mi to povedal hocijaký iný chlap,ktorý je riadny tlstý a neviem čo,a zjedol predtým kona,tak OK,nechce,nech neje,ale nie,ked priateľ nič poriadne neje celé dni(len tak z ničoho nič,nebolo mu vobec zle !)tak preto -som ho vynukovala,nech si len aspon dve zobne,lebo naozaj to nebolo dobré v tie dni,ked nejedol.on má také stavy,že neje skoro nič..proste len si dá kávu..,tak chcem,aby aspon čosi zjedol:( nevidte ma hned zle,preboha !:(
@katarinamarkova ...chacha...na tu "slabucku facku" si aj ja spominam 😀 ...niektore zeny si fakt koleduju az kym im poloviciak jednu nenatiahne 😀
@esterba suhlasim...ale aj prave nie idealny "stav"doma,pocas nasho dospievania moze mat v konecnom dosledku prave ten vychovny efekt,ze odmietneme to "nepekne"u nasich rodicov a chceme prave opak ich vztahu...takze mas pravdu
@bestking no :( vidíš...ty máš iný názor,ako tu prítomné baby,ony hvooria,že ja som na vine,ale ja si myslím i tak,že chlap nemá čo povedať žene boha ...:( za tým si stojím proste,a ked ..tak sa má za to ospravedlniť a nie,ešte jej povedať,že " ved to nebolo na teba myslené ,tak sa neurážaj "...ja som sa mu po nadavke omluvila..
@katarinamarkova ja nie som to dievča ,čo to tu písala..vtedy o tom gauči .:/
@marina24 no vidis a tocis si svoje. Pritom by si mala respektovat, ze to, ci nieco bude jest, je jeho zalezitost aj vtedy, ked mas Ty pocit, ze by si sa mala o neho starat a nukat mu to. Pozri, neda sa to zhodnotit. Nikto nevidi do vasej domacnosti a do toho ako sa sprava on a ako Ty a k comu sa navzajom vy dvaja viete vyprovokovat. Ak si z niecoho nestastna, zajdi si k psychologovi. Pomoze Ti spoznat Tvoju aj jeho osobnost a nauci Ta, ako vo vasom vztahu komunikovat. Este lepsie, ak by ste isli obaja. Kamoska to urobila a naozaj to bola dobra vec.
"vrana k vrane sadá - rovný rovného si hľadá".....čo viac k tomu dodať...
@marina24 tiez celkom nechapem,preco sa kazdy chyta tych sisiek 😀 😀 😀 😀
ale je to jedno...uz nech si aka si...nemal by reagovat takymto slovnikom...ak ti to nevyhovuje,bud sa porozpravajte-a ked uz aj rozhovory boli a naprava ziadna,uz ostava iba poohliadnut sa inde...lebo lepsie to nebude
a teraz ja dostanem 😀 lebo ta nahovaram na rozchod,kvoli takej somarine ako "nepekny"slovnik 😀
lenze casto to slovnikom zacina a kadecim inym konci 😒
@terezka1947 ja zase teraz celkom chapem preco sa kazdy chyta tych sisiek 😀
@marina24
Aj mne obcas ujde. A tiez mam VS. A co?
Ked je niekto studovany, neznamena to, ze nenadava. 😉
Ale nemyslim si, ze toto je problem, pre ktoreho ho treba nechat. Normalne mu vysvetli, ze na toto nie si zvyknuta a nech sa viac kontroluje. Mne by to sice bolo fuk, ale ak je toto pre teba problem.. Bud rada, ze nemas horsie. Vela stastia. 🙂
@marina24 podla mna to normalne nieje. mali by ste mu to povedat, ze vam to vadi, ale neverim, ze sa zmeni, ked v tom vyrastal. neni este ani vas manzel a co bude o 5, 10 rokov? take psychopaticke spravanie je podla mna nenormalne a bude sa to len zhorsovat.
@tykat ja tiez 😀 😀 😀
ale tak reagovala som na autorku,ze preco riesime iba sisky 😉
@marina24 mozno mam mylny pocit, ale nie som si ista, ci napriek dlzke vasho vztahu vies s partnerom komunikovat .... ano, pouzila si ozaj maicherny pripad so siskami, ale ja jednoducho ponuknem raz - a pri odmietnuti poviem - tam su, ked budes chciet, vies ... keby som mu chodila za ritou a nukala "ved si vezmi, dobre su" tak ma, ano, s prepacenim posle do pixe ... ten priklad je len dokazom tvojej recitlivelosti (to nemyslim v zlom)
asi komunikujes aj s lekarom, ked mas potvrddenen hystericke zachvaty ... mas nejake lieky? alebo techniky upokojenia? byt tebou, obratim sa na psychologa (to nie je hanba, to je pomoc) rozanalyzovala by som to s nim a potom sa rozhodla, ako dalej ...
a hm, ak ti "boha" ako nadavka vadi,asi si veriaca a ertner ateista. s tym si ale asi do vztahu sla ...
a mne osobne nadavky az tak nevadia, aj mne pomoze casto, ked si zahresim (aspon nemusim taniere rozbijat🙂 ale teda ja mam iny prah citlivosti na taketveci. na druhej strane ked aj ty priznavas, ze nadavas, tak bacha na to - ty ano a on nemoze, lebo to mas na papieri od lekara? to nie je spravny pristup.
@stanislavao to myslíte vážne? psychopat? lebo si zahreši? pre mňa sú psychopati skôr strnulí ľudia, ktorí sa pretvarujú akí su uhladení, pritom kto vie akí su naozaj...väčšinou psychopatickejší ako tí "superstarostliví" viď slečna, alebo tí čo si pokrytecky zakrývajú uši oči pred nadávkou, fajčiara pomaly neopľujú napr., než by si upratali vo vlastnom a starali sa o seba .... súdite na základe somarín, nie toho, čo v živote dokáže/dokázal a ako sa k životu postaví...
@stanislavao kazdy, kto vypusti z ust par vulgarizmov sa uz sprava psychopaticky? psychopat je niekto uplne ale uplne iny ...
@ebi88 no ked je podla vas normalne, ked muz nadava zene za prihorete zemiaky, lebo musela ist na zachod, tak nech sa paci, zite s takymi somarmi a nech vam o par rokov nadavaju a urazaju vas. taky clovek bude cely zivot podkopavat dostojnost partnera, lebo si ho nevazi. podla mna clovek, co sa nedokaze ovladat je psychopat.
@stanislavao psychopatické správanie?? toto? že použije nadávku? podotýkam že ako citoslovce nie nadávku smerom k zakladateľke... Dúfam, že psychopata nikdy nebudeš mať šancu spoznať... ☹

@marina24 u nas je to vzajomne.moja mama mala slovnik hodny kocisa,neskutocne agresivna a nervozna zena.ja som bola taka,ked som bola mladsia,ale pracovala som velmi tvrdo na sebe,lebo tak zit nechcem.cize aj moj sa mohol bat,ze sa podam na mamu.nastastie sa tak nestalo.lenze vy ste obaja taky,on ti len nastavuje zrkadlo.hadam necakas,ze ty budes mat hysaky a on ostane kludny?podla mna sa v nom nieco zlomilo.mozno tie tvoje vystupy v nom evokuju nezaujem o teba,zhnusila si sa mu a prestal si ta vazit alebo ja neviem.no urcite by ste mali na sebe popracovat alebo si na tom tak ako ja.ex ma tak neskutocne rozculoval,ze som nedokazala byt kludna pri nom.vela spravi aj to,pri akom cloveku si.mozno pri inom chlapovi by bola z teba uplne ina zena.spokojna,vyrovnana.popremyslaj,ci v tom nie je nieco pravdy