icon

Je normálne, keď mi toto povie snúbenec?

marina24
18. feb 2015

prosím vás,poradte mi,mám niekolkoročný vzťah s partnerom,zasnúbili sme sa,prirodzene sú medzi nami problémy,ako v každom vzťahu,niekedy väčšie inokedy menšie,ale v posledných mesiacoch,(predtým to nerobil) mi hocičo dokáže povedať.dosť často sa hádame,hádky vyprovokujem ja,on je nehádavý typ,je však cholerik,ktorý je stále v strese,ma stresujúce zamestnanie,dosť výbušný a pod,nikdy nie je pokojný a vyrovnaný,ale práve naoopak. 😢 kedže som NEMALA odvtedy vzťah,a ani on,neviem,som neskusená,nezrelá,a najmä mi nemá kto poradiť,nemám sestru,nemam nikoho,kto by vedel poradiť,o tomto.a kamoškám o tom nehovorím. on vyrastal medzi samými chlapmi,a troma bratmi,možno preto berie hrešenie ako niečo uplne bežné a normálne :(neviem si dať s týmto rady,vadí mi to veľmi a trápim sa v poslednýdch mesiacoch.
je celkom bežné a normálne,ked napríklad...dajme tomu ..napečiem šišky,a vynukujem ho trikrátech si dá,že su vyborne,a tak,a on mi povie,že nechce a potom,ked to poviem štvrtý krat tak mi povie," bo*a kolko krat som ti povedal,že nechcem "? další prípad..prihoreli mi zemiaky,lebo som musela ist na toaletu,ale len trošku,dali sa jesť a on mi na to povie " bo*a,prečo ti prihoreli,čo sis nimi robila,kam si šla ?"
ono niekedy je to povedano miernym tonom,niekedy zurevejším,hnevlivým...on strašne často používa nadavky a tie najhoršie,a najma boa ,to je jeho najoblubenejšia nadávka.inak je to milý chlap,priemny,aj nežný vie byť..normálen sa tak,ale rozpráva doma :(( a preto asi si to dovoluje,no mna to veľmi mrzí a trapi,povedala som mu,vždy mu poviem,že sa ma to dotklo,ale on tvrdí,že " predsa mne nevynadal,ale len tak to berie ako citoslovce"... ☹ ☹ je pravda,že mne nikdy nepovedal,že som pi ..alebo čo,ale aj tak ma toto hnevá,prečo proste nemože sa ma normálne opýtať,že "nechcem tie šišky ",alebo podobne,ale prečo tam musí použiť tu nadavku ?kedysi pred rokmi takýto nebol..viem,že žije stále v strese a ma nervy :(ale ..neviem,či je to to pravé orechové,kedže som nikoho ,žiadneho chlapa ešte nemala,tak je to bežné chovanie ? nepočula som niekedy,že by moj ocino zahrešil mame takto,alebo že by hrešil,a on hreší každý den :(poradte ,ako ho to odnaučiť.mam sa vobec za to uraziť,či ?ako to je ?som zmatena,neviem,čo je normalne a čo už nie.

le4
19. feb 2015

@mimina00 jej snubenec to nehovori v hadke, to je ten rozdiel, no a ani sa neospravedlnil. moja mama bola podobny typ, vsetko ohundrala, hocikedy skrikla ci kricala za hluposti. ja som ako dieta a dospievajuca bola v uplnom strese z tohoto a teda este aj z inych veci, a tiez sebavedomie na bode mrazu. predstav si ze manzel by ti nadaval aj za to,co ho vobec nijak neovplyvnuje (Marinin priklad "kava"). a nie je vsetko len o tom, co muz nerobi (nepije, nepodvadza...) to ma byt samozrejmostou, ku ktorej idu este dalsie plusy. to je ako zeny, co si myslia, ze vsetko je ok ak navaria a staraju sa o deti. ale predsa vztah je o zdielani sa, laske, vzajomnom naplnani potrieb a nema tam co robit necitlivost. a ak uz sa vyskytne, tak by som ocakavala ospravedlnenie a snahu o zmenu.. pre niekoho je dana vec malichernost, a nie je na take veci citlivy. ale ak to autorke prispevku velmi ublizuje, proste nie je schopna to v sebe zmenit, a dala to snubenovi dostatocne najavo a ziadna zmena,vysvetlenie, ci ospravedlnenie (skratka citliva reakcia, laskavy pristup) tak je to vo vztahu problem.

mimina00
19. feb 2015

@le4 citala si ju v inej diskusii ako pisala ze za nou chodi a doprosuje sa?a ako radi zenam nech co najdlhsie odolavaju odpusteniu?

mimina00
19. feb 2015

@le4 inak mas pravdu to nie je pekne,ale ona je iny level 😉

le4
19. feb 2015

@mimina00 to som necitala

ebi88
19. feb 2015

Joj zeny dobre, zasa bezdovodne vyskakovanie si nikto nezasluzi, ale stane sa , nikto nie je dokonaly, ved tomje replika knaza na kazdej svadbe, beries si nedokonaleho muza, nedokonalu zenu... Tu ide o to ze prispevok v uvode vyznel, ako by si tie priatelove preslapy zapisovala, a kazdy jeden riesila spatne ako najvacsiu zradu a podlost, ale nad to sa naozaj treba niekedy preniest... Nieco tolerovat, pochopit, ustupit. Nechat tak, on to tak nemysli, cholerici to vacsinou nemyslia v zlom mieriac a utociac cielene na osobu, o tom nieco viem... Kazdy ma aj svoje plus aj minus. Je to niekedy velmi tazke, ale vztah to su dvaja ludia ktori sa prisposobuju, to nikdy nebude lahke. Jednej vadi ze nadava, druha tu pise ze ma uhladeneho muza navonok a doma bordelar.... No to nepride idealny.. Treba si vybrat asi len mensie zlo co sa chlapov tyka ;D prajem to najlepsie rozhodnutie. Tolko len, ze Zivot sa nebude citlivo pytat na psychicku diagnozu...

matko10
19. feb 2015

@mimina00 pozri, kazdy ma prach citlivosti, vnimania bolesti niekde inde.....preco by sa mala uspokojit s niecim, co je pre nu neprijatelne.Ano, je citliva, snazi sa muzovi vytvorit domov, aby sa tak pri nej citil a jedine co za to vyzaduje je,...trocha pozornosti, par laskavych slov, ocenenie a aj vdaku a to iste ponuka aj ona jemu....ano, je to iny level......lebo su tu aj take, co ich muz vymasiruje pestami kazdy den a ona uvazuje ci ma s nim ostat alebo utekat.....ale kexze ho miluje, predca mu da radsej sancu....ja som mal moju ex tiez taku co hresila jak pohan a trvalo mi velmi dlho, kym som prisiel na to, aby pocuvala aj ona mna.....nas rozhovor vyzeral asi takto.....prisiel som domov a ex mi hovori......vis co sa stalo ty kok.t?.....Ja jej odpovedam,....nie ty pi.a....hovor co?....Kukla na mna a hovori....a jaka som ti ja pi.a? Nuz taka, ako ja som pre teba kok.t....a bolo povypravane....s takymto clovekom za bojis anaj niekam ist, lebo ked otvori hubu,...mas po zabave.

sunshineka
19. feb 2015

@matko10 pastami vymasiruje 😀 sorry musela som 😀 tak dobre som sa zasmiala

mimina00
19. feb 2015

@matko10 hmm, a to si nevidel hned co je to za level? s takym by som nebola ani den.....

ebi88
19. feb 2015

@matko10 ty mas komplex zo svojej ex, nehnevaj sa, ale nazri objektivnejsie na tuto diskusiu, to predsa nie je to iste... Standard, uroven... Ako vies ze prave slecna prosiaca o radu ma uroven? lebo jej vadi nadavanie? Ludia co pouziju vulgrnejsi vyraz su bez urovne? no ale pre kazdeho je uroven nieco ine to je pravda... Mozno keby si ju stretol chybala by jej uroven v niecom celkom inom, mozno aj v horsom ... ( nevravim ze to tak je ale prikladmo)

ebi88
19. feb 2015
matko10
19. feb 2015

@mimina00 vedel som to hned na prvej navsteve, sak som od nej odchadzal uplne zhniseny....nemal som vsak v tej dobe skusenosti a to poznanie co mam dnes....ani Modry konik neexistoval kde by som sa podelil o "stastie" ktore ma postretlo....))) Pocuval som inych ludi co mi radili ze sa dievca casom nauci, ze to neni problem ked si zahresi....ved je inac docela fajn a podobne, pritom intuicia mi hovorila....utekaj chlapce....toto neni dievca pre teba....)))) Dnes viem, ze intuicia mi radila dobre a odvtedy sa drzim len intuicii.Preto autorku viem pochopit a ked zavrie predtym oci, moze potom casom akurat tak plakat do vankusa,....popripade si stiahnut ziadost o rozvod

brady1
19. feb 2015

@marina24 sorry ale keby mna sa spytas 4 krat jednu vec, tak ma to naštve a ak vo všetkom si taka otravna tak sa mu ani nečudujem v robote nervy a este doma toto. A inac ked doteraz sa nezmenil tak ho už nezmenis, podla mna sa da menit prve roky ked ste slepo zamilovany nie teraz.

matko10
19. feb 2015

@ebi88 mozno maz pravdu aj ty....to ja neviem aka je v reale.Ja nemam ziadny komplex z mojej ex, len popisujem co som s nou zazil.....inak bola aspon sranda ked hresila..... niekedy ked nadavala na niekoho alebo na uradnicku, tak to bol zazitok....)))Tato jej bljovna povaha mala aj plusy,....raz ma osmekli v jednom internetovom obchode....ex dvihla telofon a tak im nalozila, ze na druhy den boli penaze dom....)))

ebi88
19. feb 2015

@matko10 ja som uradnik, boa, to co je za osobny utok? ;D

mimina00
19. feb 2015

@matko10 no vidis...a ja mam taku uroven ze ziadnu kavicku by som si s takym nedala...a prisambohu ich bolo vela takych este ked som bola neskusena a odmietla som ich.

matko10
19. feb 2015

@ebi88 🙂 🙂 🙂

matko10
19. feb 2015

@mimina00 tak faj ....si vyssi level....)))

marina24
autor
19. feb 2015

bože,ludia,vy sa tak dokážete dohádať tuto,že až nechápem,normálne sa mi oči pretáčajú,,,akože tie vaše útoky..:( no comment... ☹

absolúúúúútne je nepodstatné ,či niekto má VŠ,či je sedlák,či postihnutý,je mi to šuma tri fuky,!!! aj pät a malo by to byť aj vám jedno !!! nemeria sa slušnosť kvôli dosiahnutému VŠ vzdelaniu !!! tak už konečne s tým prestante ,a naozaj je úbohé,ked tu niekto pretriasa moju diagnozu,nikto sinevie predstaviť,ako ja tým sama trpím,že mám slabšie nervy,a nedokážete ma pochopiť,asi,smola...

každý sa tu chytá šišiek,ok,chytajte sa ..aj si ich napečte ...nepochopili ste podstatu,sorry..tu vôbec NEŠLO o nejake sprosté šišky !!!už konečne to pochopte,keby som ich nebola napísala do úvodneho prispevku,neviem na čo reagujete ,asi na nič ..ale ok,dík za záujem...poučená som z diskusie,že nemám chlapovi nič nukať,nech skape hladom !!! tak mu treba svini jednej nie ?podlľa vás ok ...dobre,beriem..som poučená .díky

ked ešte niekto bude mať záujem normálne poradiť alebo prispieť svojou skúsenosťou ,prosím,ale viac reagovať nebudem,je to tu asi zbytočné,lebo neustále urážanie a hádky a provokácie,nemusím ešte aj na internete,stačí,že ich mám v reálnom živote :(
dakujem tým,čo ochotne pomohli a poradili ,vážím si to ...

marina24
autor
19. feb 2015

a ty kráska @petra7777 nevieš nič o mojich osobných problémoch,tak nesud ,mám skutočne vážne problémy a nie jedny posraté šišky..a pre info neberiem lexaurin ani nič podobné,🙂 tak bud v klude a myslím,že človek,ktorý má nejaké zdravotné problémy,sa neuráža ,tak si daj pohov,kráska

petra7777
19. feb 2015

@marina24 Mala som možnosť vidieť, aké riešiš problémy 😢 Len som napísala názor, na to predsa táto diskusia je.....Keď sa ti to nepáči, tak sem nepridávaj také sprostosti....Neviem si ani len predstaviť, čo budeš vystrájať, keď ti prídu starosti s deťmi 😢 😢

marina24
autor
19. feb 2015

@matko10 dakujem za tvoje rady,máš v nich kusisko pravdy,každý sa prejavi časom,a je si mniu prilis isty a tým,že sa staram o to,aby vobec niečo zjedol,kedže cele dni takmer nič nezje,kvoli problémom,tak už som zlá ..:/ presne,ako si povedal ...mohol ma aspon objať za to,žesom ich napiekla,hoci ich ma rad a ešte aj na dovolenke !!žesom si dala tu namahu a povedal mi do piče...smola moja asi tiež :/
som ale ja sprostá,fakt...chcem stále každému dobre ...a asi by som fakt mala niečo so sebou robiť :/

@ebi88 ty vravíš,že neurážaš ?každý tvoj príspevok je nejaká narážka na moju osobu,som chorá,zle e,on je chudák (pritom aj on má velike zdravotne problémy,len tak mimochodom !),ja som zlá,lebo ponižuem ludi kvoli vš,to su dristy,nikdy som to nepovedala a ani by som si to nedovolila trvdiť
a ešte aj teraz hovoíš,že nemám uroven ..no dikičko fakt ...ak máš takto rýpať,tak sem ani nepíše radšej,dakujem,
a naozaj riešenie mojho sychického rozpoloženia,je mrzuté a neludské ...

ale čo ,syty hladnému neverí.čo už ...

@brady10 nie som otravná,možno je otravný on ..:/ hm ,čo tak sa na to zamyslieť z inej strany ?

marina24
autor
19. feb 2015

@petra7777 ty nevieš nič o mojich osobných problémoch,tento problém,s ktorým soms a tu zdoverila je jedna stotina z mojich problémov. riešim niečo,čo sa ma bytostne dotýka,nemôžem za to,že pre paničku,ako ty,je toto sprostosť.smola,tak nečitaj,ked sa ti nepáči 🙂iné ti poradiť neviem

marina24
autor
19. feb 2015

@svetluska82 jeho otec je ešte stokrát horší k jeho mame,nadáva ju,ponižuje ju a podobne..preto to má odkukané..

@miadi zbrklý je on celý ,typický choelrik proste,vybuchne,zbrkly,rychly,uplne mega rychly,všetko robí v strese,v chvate,v behu,nemá nikdy pokoj,ani len na tej dovolenke,proste nie ..zbrkly uplne vsade,a veeelmi prudky,vo vyjadrovaní ,v či noch ,vo všetkom ..ale na to som prišla až rokmi :(((((( je jak hurikán,ktorý všetko obrati hore nohami :(

miadi
19. feb 2015

@marina24 ako dlho ste spolu?mozno mate len take obdobie ked si clovek viac vsima taketo veci a viac sa aj stavaju lebo cosi vo vztahu skripe nejake hadky alebo daky problem ...a potom sa to casom zas vrati k lepsiemu a aj tie veci co ti vadia sa obmedzia alebo ich uz tak nevnimas..
v kazdom vztahu su vzlety a pady obdobia ked si ludia lepsie rozumeju vychadzaju a zas ine ked su nervoznejsi ked sa nevedia tesit z toho co maju..
alebo proste len uz ti ide na nervy jeho povaha chces mat klud tvoj pohar trpezlivosti pretiekol.
Fakt nemam jasno v tomto..ci ho teda lubis aj stymto aky je alebo uz si zufas a chces aby sa zmenil ale nejde to..
ak je ozaj cholerik on iny nebude to proste nema v sebe ..potom mozes fakt len ineho si hladat..alebo budes cholericka alebo flegmaticka snim 🙂

miadi
19. feb 2015

@marina24 ze tie nadavky by sa dalo oducit ..ale to ze je zbrkly rychlo rychlo hop sup ma vrtulu v zadku nervy atd to sa neda zmenit taky je clovek od narodenia..fakt sa asi velmi snazil na zaciatku tuto svoju stranku ti neukazat ked sa snazil ta ziskat a ked uz si bol tebou isty tak sa uvolnil ale az moc 🙂

sss777
20. feb 2015

Nie, nie je to normálne. Moji rodičia majú obaja stredoškolské vzdelanie, my s bratom sme Dr. Odmalička u nás bolo zdoraznovane, že si musíme vážiť ľudí. Môj otec celý život pracoval v čisto mužskom kolektíve a viem, že sa tam nadávalo. Napriek tomu si viem spomenúť asi na 3 situácie, keď mu ušlo nejaké nevhodné slovo a VZDY sa za to ospravedlnil. Vždy nám vstepoval, že v prítomnosti žien je nevhodné vyjadrovať sa vulgárne. Tvrdil, že úcta k človeku je na prvom mieste a viem, že si dával veľký pozor na ústny a aj písomný prejav-učil nás, že sa úcta prejavuje aj správnym pravopisom. Som mu za to neskutočne vďačná a chápem tvoje obavy. Pre mňa je skôr šokujúce, že sa niekto chváli tým, že mu partner vramci vyznania lásky povie nejaký vulgarizmus..Akože b.ha, milujem ta..pre mňa by to bol okamzite úbohý chudák, tým by naša komunikácia určite skončila. Ale tak asi to každý vidí podľa vlastnej vychovy a sebaucty. Držím palce!!!

krissy1
20. feb 2015

navrhovala by som tuto temu uzavriet. Zda sa mi ,ze sa toci uz len dokola len same osocovanie a vysvetlovanie svojho stale dokola...
Kazdy si vybral svoju pravdu a dalsich 7 stran si myslim,by bolo len o tom,co predoslych 7....

moonlight1210
20. feb 2015

@marina24 marina, problem je, ze si si nepremyslela dobre uvod. Co napises, ako napises, aby si bola pochopena.
Na jednej strane je to dobre, lebo si ako na dlani predostrela svoju osobnost. Na druhej je to zle, lebo si sa nedostala k jadru veci.

Sice si dost veci poosvetlovala v komentaroch, ale aj tak. Kto ich cita vsetky? Hlavne ked je to viac ako 3 strany?
Nemozes sem napisat tak, akoby tu vsetci poznali cele pozadie tvojho problemu a nemozu tusit, ze ty z toho vyberas uz len detaily. To inak byva castou pricinou nedorozumeni tu.

Tvoj problem je, ze ty mas sklon byt hystericka. Vies vybuchnut a skaredo nadavat v hadke. On je cholerik, ktory vie tiez vybuchnut a sprosto nadavat.
Uz viackrat si opisala, co on robi a co z tho potom je. Takze si si to tu aspon trochu zosumarizovala. Mozes sa teda na to pozriet a skusit hladat iny pristup. Lebo ten co pouzivas dotaraz nefunguje.

Precitaj si znova svoje komenty. Pises ich asi v emociach, predpokladam, ze co na srdci, to na ploche, takze mas moznost vidiet seba a svoje reakcie necenzurovane, priame. Skus to vziat ako vyhodu, pozriet sa na to ako na nieco co by pisala ina zena. Co by si jej poradila?

ebi88
20. feb 2015

marina24 nič nebol útok vyslovene na tvoju osobu, všetko bolo písane vo všeobecnej rodine, bavili sme sa tu z rôznych uhlov pohľadu na situáciu..že sa môže stať že je to aj tak, a že možno toto nie je len takto, ale mohlo by to byť aj takto. VS a neVS ludi tu sudia ini, nepisala som priamo tebe, zvláštne ak to nevieš z kontextu vyčítať a posúdiť... že tu diskutujú ľudia aj medzi sebou ďalej, ale vztiahneš to na seba...tak potom si ozaj precitlivená..a čo si vlastne čakala? tymoja chudinka tak to je ale buran, nie je to za žiadnych okolností, normálne do pekiel s nim!?... sory, každý je iný inak to odvníma...potom sa uražaš takto zbytočne asi aj doma...

asimama
20. feb 2015

@marina24 moj chlap nadava..ale nie smerom ku mne..to by uz fakt..ale ze naozaj fakt musel mat nervy..ale ako nadava..rozprava mi nieco z prace..alebo tak ..tak jasne ako v robote,tak aj doma..ale pred malym sa kroti 😀 😀 😀 zacal opakovat,tak si dava na slova pozor..ale ak tvoj chlap zije v meste..myslim,ze to je normalne..alebo teda ako si pisala medzi chlapmi..tak na zaciatku vztahu sa jasne ze snazi kazdy jeden chlap..my sme pred sebou ani neprdeli 😀 😀 😀 skus sa s nim o tom porozpravat..