icon

Je normálne mať zastaralé názory na rodinu?

27. júl 2025

Mám jednu sestru, má 2 deti, má manžela čo má zastaralé názory že o domácnosť sa má starať len žena a on ich zabezpečí finančne. Okrem toho berie ich na výlety stále, má takú úchylku že stále niekde musia ísť len aby neboli doma.
Problém vidím v tom že sestru za všetko sekiruje aby bolo vždy tip top upratané, aby mala vždy čerstvé jedlo navarené. Keď niečo neni po ňom tak nasledujú hádky a nadávky. Keď sestra je unavená a sadne si pred telku tak zase sekiruje ju že nič nerobí len na zadku sedí doma. Ďalšia vec čo mi vadí že stále musia byť vonku, keď sú doma vnútri tak nadáva na ňu že je hnila že nikam nechodí že deti sa doma len nudia a sú na mobiloch. Normálne ich vyháňa von aby išli von alebo on ich berie aj sám. Sestra často chodí ku mne s deťmi keď zas ich vyháňa von len aby neboli doma tak dôjdu ku mne. Deti sú občas vyčerpané občas je to pre ne veľa stále niekam chodiť. Ony potrebujú aj oddych byť deťmi hrať sa s inými deťmi.
No neviem ako im pomôcť, sestra aj keď si poplace povie že aspoň sa o nich postará finančne že kde by našla ešte takého chlapa keď skoro každý má nejakú vadu.
Ja neviem toto je normálne správanie v dnešnej dobe?

Strana
z2
minenkaa
27. júl 2025

A čo je normálne a nenormálne správanie
Sestra si v prvom rade musí sama uvedomiť čo chce

glorikarebeka
27. júl 2025

No pokiaľ bude šúchat nohami,tak ty nič nespravíš....ale dúfam,že sa aspoň ozve keď jej vlastný manžel povie, že je hnilá

januska12323
27. júl 2025

@anonym_autor nie je normálne, že jej niečo vadí a namiesto riešenia manželstva sa len posťažuje sestričke.

anonym_8ff41c
27. júl 2025

@anonym_autor a sestra je nesvojprávna? Čo ju von vynesie, ak nebude chcieť nikam ísť? Keď chce mať jej muž dokonalý poriadok, nech sa páči, strčiť mu do ruky vysávač, mop a môže sa realizovať. Sestra sa sama nechala zahnať do kúta, ona nepracuje?

colsami
27. júl 2025

Ake stare ma deti? Ona nechodi do roboty?
Je to tak jednodtranne napisane aky "fuj muz", ale ktovie aka je realita z oboch stran a kolko z toho vsetkeho je vedoma volba Tvojej sestry.

tetapetra
27. júl 2025

@anonym_autor tvoja sestra nepracuje?

zmrzlinka2021
27. júl 2025

@anonym_autor máš tu kopec žien ktoré muža považujú za živiteľa rodiny a ony majú byť na domácnosť a deti.

Slovensko je v tomto ešte tak dosť pozadu oproti zapadu

zuzanockamt
27. júl 2025

@anonym_autor Nie, nie je to normálne. Ale niektoré ženy si to vyberú dobrovoľne, viď aj tento prípad - aspoň sa postará finančne. Postarám sa predsa aj sama o seba finančne, muž sa postará tiež sám o seba a o deti spolu. Aj kedysi pradávno boli ženy, ktoré sa vyrovnali mužom, pracovali, dokonca pred 80 - 100 rokmi na dedine. Nie je to teda fenomén doby, ale povahy, osobnosti ženy, že sa nechá živiť. Rozumná žena toto nedopustí. My sme mali v rodine vždy ženy rozumné, vzdelané, samostatné. Aj pred mnohými rokmi na tej dedine, ako som už napísala.

vroni
27. júl 2025

Základný problém je v otázke, či chodí sestra do práce. Ak sedí doma a jediný zarábajúci je muž, tak je proste lenivá hnida. Radšej si nechá nadávať ako by zdvihla zadok a išla niečo robiť. Ak chodí do práce, je otázka, čo ju pri takomto mužovi drží.

lucky_k
27. júl 2025

@anonym_autor no ja teda neviem, ako nazvať ženu, ktorá sa necháva urážať a ponižovať kvôli finančnému zabezpečeniu muža? Veď jej to stojí zato, tak ty sa môžeš, žiaľ, iba prizerať...

krisbar
27. júl 2025

Tvoja sestra je svojpravna, dokaze robit rozhodnutia a jej rozhodnutie je ostat s takym muzom. Mozes ju vypocut a asi je to to jedine co chce kedze jej rozhodnutie je ostat s jej muzom. Sama si to asi preratala a vytrpi tie reci namiesto toho aby to zacala riesit. Takych manzelstiev je vela.nie je sama.

anonym_a792af
27. júl 2025
@zmrzlinka2021

@anonym_autor máš tu kopec žien ktoré muža považujú za živiteľa rodiny a ony majú byť na domácnosť a deti.

Slovensko je v tomto ešte tak dosť pozadu oproti zapadu

@zmrzlinka2021 Nezhovaďuj tu zasa celé Slovensko, máme veľa šikovných, vzdelaných žien, ktoré sú v práci úspešné a nepotrebujú takéhoto muža. Toto sa týka jednotlivcov. Mnohé ženy tu predsa hrdo píšu, že sa našli v starostlivosti o rodinu a od života nechcú nič, len celý život opakovane rodiť, variť, upratovať... O ostatné sa má starať chlap, bez ohľadu na to, či s tým on súhlasí a či to funguje. A ďalšie im to nadšene lajkujú a glorifikujú. Mnohé ženy jednoducho nemajú záujem prevziať zodpovednosť za svoj život, chodiť do práce a už vôbec nie o nejaký intelektuálny rast, nestíhajú tejto dobe, pretože majú schopnosti vhodné maximálne na 18-19. storočie.
Keby si raz môj syn v pominutí zmyslov takúto priviedol domov a takto sa k nej správal, priznám sa, nevadilo by mi to. Vadilo by mi akurát to, keby bola pomalá, furt unavená, hnilá a urevaná. Veď, nech aspoň doma kmitá, varí, upratuje a chodí s deťmi von, keď iného nie je schopná. Proste, toto nie je rovnocenná partnerka.

denkabemommy
27. júl 2025

@anonym_autor buďme úprimné. Jej to vyhovuje, ona nechce nič meniť len da posťažovať, byť proste v roli obete. Keby jej to naozaj vadilo, odíde a nenechá sa urážať 🤷🏼‍♀️. Komu niet rady, tomu niet pomoci.

dskjhfdlkdjhl
27. júl 2025

A mozno je to tak, ze chlap pride z roboty domov a tam vsetci na mobile-tak ich vyzenie von, aby mali aspon pohyb.

autor
27. júl 2025

Dá sa tak povedať že šuka nohami a neozve sa na mužove nadávky len ho nechá nech ponadava jedným uchom dnu druhým von.
Áno chodí do roboty robí na 6 hodín málo zarobí už aj to bol problém u nich že jej vykrical že málo zarobí a on ju musí živiť. Ale keď chce stíhať deti voziť do škôlky a školy tak nemá kam inam ísť pracovať.

dorizzz
27. júl 2025

Hneď v prvej vete autorka píše, že jej muž to tak chce, má zastaralé názory- a tým názorom je aj to, že žena má byť doma, starať sa o domácnosť a venovať sa deťom. Vy tu píšete od veci totálne, ani jedna ste si to neprečítali alebo čo?
Autorka- ty sestre nemôžeš pomôcť, bez ohľadu na to, či je v dnešnej dobe takéto správanie normálne. Každý človek je jedinečný a stále sa nájde veľa rodín, ktoré žijú podľa tohto vzorca. Ak tvoja sestra raz bude chcieť tento vzorec zmeniť, a požiada o pomoc, tak až vtedy príde rad na nejaké rady alebo hodnotenie toho čo je alebo nie je normálne.

viestta
27. júl 2025

@anonym_autor tebe vadi. No a? Vyriesit si to musi sestra, nie ty za nu

dorizzz
27. júl 2025

Aha, tak som to nepochopila ja 😆

anonym_f69e0f
27. júl 2025

Presne tak to býva,že ženy ktoré nechodia do zamestnania , čiže sú celé dni doma vždy mali tip top upratané, navarené,napečene.....Je jej to zamoc?Čo by potom chcela celé dni robiť?Ona chce len doma sedieť?Nechce sa jej nikam chodiť?Asi veľmi spohodlnela.Nech teda ide do zamestnania,ak jej nevyhovuje byť ženou v domácnosti.

anonym_8c9282
27. júl 2025
@anonym_autor

Dá sa tak povedať že šuka nohami a neozve sa na mužove nadávky len ho nechá nech ponadava jedným uchom dnu druhým von.
Áno chodí do roboty robí na 6 hodín málo zarobí už aj to bol problém u nich že jej vykrical že málo zarobí a on ju musí živiť. Ale keď chce stíhať deti voziť do škôlky a školy tak nemá kam inam ísť pracovať.

@anonym_autor neverím že na tieto názory prišiel až teraz, podľa mňa bol taký aj predtým .

ivangeline
27. júl 2025

To nejde o nejaké zastaralé názory, iba o rozdielne názory a nevedia spolu komunikovať…

vroni
27. júl 2025

Aha. Takže sestra chodí aj do roboty a aj robí rohožku debilovi. V tom pripade sú tri možnosti: prvá: pôjde na plný úväzok, rozvedie sa a bude mať svätý pokoj od kretena. Druhá: osefuje si skutočne domácnosť a ideálne začne tým, že vytrieska idiota liatinovu panvicu po gebuli, aby sa mu to v nej upratalo a chlap sa naozaj bude finančne starať a nepindat (čiže jej plat zostane len jej). Tretia (najpravdepodobnejšia): neurobí vôbec nič, lebo jej to tak vlastne vyhovuje a chce byť len úbohá martyrka, ale v tom prípade nech chodí vyfnukavat niekde inde než tebe. Problem solved.

lion777
27. júl 2025

To je stredoveké fungovanie ženy. Pán tvorstva by potreboval cez papuľu, takú fajn chladenú a to som jemný človek. Žena není slúžka, ani ani ofukovac jeho eminencie. Takéto správanie by som nezniesla, patriarchát ako sviňa. Kedysi to tak bolo, žena sa zodrala doma a muž zarábal. No teraz zarábajú obaja. Varenie a upratanie je dospelácka zručnosť, nie povinnosť ženy. Ona sa mu musí postaviť. Kopla by som ho do zadku.

lion777
27. júl 2025
@vroni

Aha. Takže sestra chodí aj do roboty a aj robí rohožku debilovi. V tom pripade sú tri možnosti: prvá: pôjde na plný úväzok, rozvedie sa a bude mať svätý pokoj od kretena. Druhá: osefuje si skutočne domácnosť a ideálne začne tým, že vytrieska idiota liatinovu panvicu po gebuli, aby sa mu to v nej upratalo a chlap sa naozaj bude finančne starať a nepindat (čiže jej plat zostane len jej). Tretia (najpravdepodobnejšia): neurobí vôbec nič, lebo jej to tak vlastne vyhovuje a chce byť len úbohá martyrka, ale v tom prípade nech chodí vyfnukavat niekde inde než tebe. Problem solved.

@vroni tipujem tretiu možnosť, máloktorá obeť si také niečo uvedomí a odhodlá sa niečo urobiť. Ženy a deti sú značne ohrozené chudobou. Dala by som jej toto prečítať.

vroni
27. júl 2025
@lion777

To je stredoveké fungovanie ženy. Pán tvorstva by potreboval cez papuľu, takú fajn chladenú a to som jemný človek. Žena není slúžka, ani ani ofukovac jeho eminencie. Takéto správanie by som nezniesla, patriarchát ako sviňa. Kedysi to tak bolo, žena sa zodrala doma a muž zarábal. No teraz zarábajú obaja. Varenie a upratanie je dospelácka zručnosť, nie povinnosť ženy. Ona sa mu musí postaviť. Kopla by som ho do zadku.

@lion777, vies co? Rozmýšľam, kedy to tak v tej histórii bolo a či vôbec. Možno krátke socikovske obdobie, keď mala žena aj chodiť do práce aj makat doma. Ale vtedy bol zase chlap čoby živiteľ rodiny prázdna fráza. A mnohí dnešní muži si to skombinovali. Žena zaplatí polovicu výdavkov, bude ich obdivovať ako živiteľov rodiny a v domácnosti a pri deťoch si to odmaka sama, lebo veď chlap živí rodinu a ona je zena. Že by sa to mnohým páčilo, tomu rozumiem. Ale ze vyhrabú vždy znovu a znovu ďalšie sliepky, ktoré im to žerú, tým som morbídne fascinovaná.

lion777
27. júl 2025
@vroni

@lion777, vies co? Rozmýšľam, kedy to tak v tej histórii bolo a či vôbec. Možno krátke socikovske obdobie, keď mala žena aj chodiť do práce aj makat doma. Ale vtedy bol zase chlap čoby živiteľ rodiny prázdna fráza. A mnohí dnešní muži si to skombinovali. Žena zaplatí polovicu výdavkov, bude ich obdivovať ako živiteľov rodiny a v domácnosti a pri deťoch si to odmaka sama, lebo veď chlap živí rodinu a ona je zena. Že by sa to mnohým páčilo, tomu rozumiem. Ale ze vyhrabú vždy znovu a znovu ďalšie sliepky, ktoré im to žerú, tým som morbídne fascinovaná.

@vroni treba ich vyliečiť z toho a deti už učiť iné. To sú ešte také ženy, s ťažkým detstvom , ( kto ho nemal), s nízkym sebavedomím, ktoré si nevážia samé seba. Možno to vydrži ešte pár rokov, jej deti to budú vidieť a urobia niečo inak možno.

vroni
27. júl 2025
@lion777

@vroni treba ich vyliečiť z toho a deti už učiť iné. To sú ešte také ženy, s ťažkým detstvom , ( kto ho nemal), s nízkym sebavedomím, ktoré si nevážia samé seba. Možno to vydrži ešte pár rokov, jej deti to budú vidieť a urobia niečo inak možno.

@lion777 , tvoje slovo do Božieho ucha....

lion777
27. júl 2025

Toto jej pusti, chlapec to pomenoval : https://www.facebook.com/share/v/1aeVCHMqFQ/

vakatko
27. júl 2025

@anonym_autor toto nie sú zastaralé názory, ale šikana a ponižovanie narcisom.
Žena pracuje, doma ju čaká druhá šichta, večer padne na hubu a tyranovi vadí, že si sadne na pár minút pred TV oddýchnuť, alebo nemá energiu sa ťahať po výletoch.
Hrôza to len čítať nie prežívať.

0silvia0
27. júl 2025

@anonym_autor to je cisty narcis toto. A taketo spravanie nebolo ok ani v minulej dobe. Moje obe babky nepracovali, boli zeny v domacnosti a moji dedkovia taketo debilne nazory nemali.
Nie je to o zastaralych nazoroch, ale o jednom debilovi a jednej submisivnej zene.

Strana
z2