Je normálne nechcieť deti vo veku 24 rokov?
Dobry večer , je podla vás normálne že som žena , mám 24 rokov a neviem si predstaviť mať deti ? Už som aj bola tehotná a dala som si to zobrať aj keď hlavne ženy z okolia a príbuzné mi hovorili že taký ten materinský cit sa vo mne ukáže a na ten potrat nepôjdem ... Išla som a nič to pre mňa neznamenalo , ja som to takto cítila asi už v 14-15 a vtedy mi hovorili že som mladá že ako môžem hovoriť teraz že nebudem nikdy matkou , no už som dospelá a za tie roky sa vo mne nič nezmenilo , keď vidím moje kamarátky , spolužiačky zo strednej ako chodia s kočíkmi ich ľutujem a ja sa cítim dobre že niesom za nikoho zodpovedná ... Je to podľa mňa strašne divné že to takto cítim , keby som ešte chlap tak to pochopím ale aj mama mi vždy hovorila že každá žena to má nejak v sebe ...
Ked nechces byt za nikoho zodpovedná, tak sa spravaj zodpovedne aspon voci sebe a svojmu telu a chran sa pred oplodnenim. 🤷🏻♀️
No nikto ti tvoj osobny svetonazor neberie, ale to uptecko👣 nemuselo byt. Daj si radsej vsetko reprodukcne vyhodit, obrazne aj realne, do nemocnicnej spalovne.
@gulka123 Nijak.Necítim sa nijak napriek tomu, že otehotnieť už niekoľko rokov neviem.
Ona ani žiadna iná žena v mojom okolí o ktorých viem nijak neovplyvní, že ja deti nemám a nikomu ani nezávidím.Sú rôzne situácie a okolnosti pri ktorých by som si dieťa nenechala ani ja preto nesúdim žiadnu ženu ktorá sa tak rozhodla.Nevieme za akých okolností otehotnela a to, že to s ňou nič nerobí, dieťa nechcela a interupcia sa robí do 3 mesiaca kedy je to zhluk buniek bez nervovej sústavy.Buďme realisti.Neplačeme nad každým vajíčkom a ženy by sa zrútili keby mali oplakávať každý jeden spontánny potrat.Ja to tiež nemienim preciťovať pre moje dobro.
Ja presne viem ako to ona myslí.Nechváli sa.Snaží sa nájsť pochopenie a chce sa utvrdiť, že to čo cíti je v poriadku kedže materstvo sa prezentuje ako samozrejmosť, ohňostroj emócií a túžieb.
Trvalo mi dlho kým som si to ja usporiadala či chcem mať deti kedže tak isto nemám žiadnu túžbu preto ma nepohoršujú ženy ktoré môžu otehotnieť a ja nie.Pretože to beriem racionálne.
Prišla na toto fórum pretože sa tu rozoberajú viaceré témy, nie len plienky a diskutuje sa tu najviac.
@barbora0308 Toto som napísala ,,Mne otvorili oči až ženy ktoré dokázali robiť aj iné veci než len sedieť doma.
Takže to bolo myslené tak, že som mala často pred očami vzor matiek ktoré ma odrádzali od materstva, pokiaľ som sa nezačala pohybovať medzi aktívnymi matkami.
Bohužiaľ poznám aj rovesníčku ktorá sa točí len okolo dieťaťa a domácnosti a to nie je nič pre mňa.
@medda_beda no väčšina sa točí len kolo detí a domácnosti.To je skôr výnimka ked majú čas aj na iné.Zopár sa ich takých nájde.Ale čo ja mám v okolí bežné ženy a matky tak tiež majú so všetkým utrum a raz za čas im deti dakto postráži.Tak akurát vtedy dakam idú a vyrazia si z kopýtka.Mám pocit, že len na mk ženy čo majú deti majú rovnaký život ako pred pôrodom🙂 niektoré možno aj hej ale vela sa ich teda nenájde.To vidíš aj tu podla diskusíí že nič nestíhajú a na nič iné nemajú čas..čo diskusia to sťažovačka
@medda_beda A toto zase napisala autorka: "keď vidím moje kamarátky , spolužiačky zo strednej ako chodia s kočíkmi ich ľutujem a ja sa cítim dobre že niesom za nikoho zodpovedná ... "
Nechapem, preco je niekomu luto zien, ktore sa rozhodli mat dieta aj v skorsom veku? Poznam zeny, ktore naozaj nemaju ziadne ine velke ciele v zivote iba byt matkami. Netvrdim, ze je to nieco, s cim sa stotoznujem, ale nikdy mi tychto zien ani nebolo luto. Dokonca si dovolim tvrdit, ze mnohe z nich su urcite vyrovnanejsie a stastnejsie, ako autorka, ktora sa sama citi byt "divnou" iba preto, lebo nechce mat deti...
To je ako keby som tvrdila, ze mi je luto zien, ktore chodia vo vysokych opatkoch iba preto, lebo za mna je to strasne nepohodlne a ja sa citim dobre, ze take nieco nenosim 🤷.
Ty mozno narazas na nejaku skupinu matiek, ktore to nemaju lahke v zivote resp. ktore su z nejakeho dovodu nestastne a frustrovane z rodicovstva, ale autorka sa pozrie na akukolvek matku v jej veku a lutuje ju iba preto, lebo ju naplna nieco, co ju nie. Autorka nie je divna preto, ze nechce mat deti, to je uplne v poriadku, ale je divna preto, lebo lutuje ludi, ktori rozmyslaju a citia inak ako ona.
@barbora0308 Ja si myslím, že jej ani nie je reálne ľúto jej kamarátiek.Ona si to nejak vyobrazuje po svojom, na seba ako by sa cítila a tak si myslí, že oni majú horší život alebo, že sú nešťastné.Ale tak v podstate aj majú v tom zmysle, že už za niekoho majú zodpovednosť, možno sú nevyspaté.
Vníma len to čo je teraz.Vníma to svojou optikou a možno sa hnevá sama na seba, že je iná a nechápe prečo.
Ja tiež nezávidím a je mi ľúto matiek ktoré zažívajú to čo ja nie, ale oni to tak vnímať vôbec nemusia.Naše pocity a vnímanie sú nepodstatné.Prenášame to čo vidíme na seba a podľa toho to vyhodnocujeme.
Tak isto ako prečo ju trápi či je divná.
Mne nedávno dali známy pocítiť aká je bezdetná žena divná a ešte divnejší ľudia ktorí nechcú mať deti a načo sa berú a aký zmysel života majú.Takéto drísty som sa už napočúvala aj to ako musím a musím mať dieťa som žena a musím vrhnúť.
Bez srandy.
Ani argument, že možno mať dieťa nebudem kvôli neplodnosti ľudia neakceptujú.
Takže sa nečudujem jej myšlienkovým pochodom.
@medda_beda Prepac, ale toto su iba tvoje domnienky. Dlhe roky som razne deti odmietala mat, nikdy som sa vsak necitila voci nikomu lutost, kto sa ich rozhodol mat. Rovnako som roky pocuvala rovnake argumenty, ako si pisala ty vyssie, napr. moja sestra ich hlavne v ramci rodiny pocuva stale a je rovnako vyrovnana so svojim rozhodnutim deti nemat, stoji si za tym a nenecha sa rozhodit, ci povazovat samu seba za divnu. Uprimne si myslim, ze taketo pocity, ako ma aj autorka pochadzaju iba z jej neistoty, kedze si sama nie je ista svojim rozhodnutim. Ak by to tak bolo, tak by sa nepotrebovala utvrdzovat v tom, ci je divna alebo nie.
Poznam zenu, ktora deti nikdy nechcela. Otehotnela v cca tvojom veku, tiez isla na potrat. O 10 rokov neskor, s dlhodobym partnerom otehotnela, aj ked brala hak- ale sama priznava, ze brala atb. Isla sa zblaznit, ze je tehotna, ze zas vybavovat potrat, znasat tie pohlady..par dni na to to plod vzdal sam...a az vtedy si uvedomila, ze po tom babatku v kutiku duse tuzila. Tesne pred 40tkou sa jej po mnohych rokoch, mohych umelych oplodneni podarilo donosit dieta..teraz je ta najlepsia mama..
Daj si zatial spolahlivu ochranu a mozno o 10, 15 rokov prehodnotis svoke tuzby..ak nie, noc sa nedeje, nie kazda zena musi byt matka
mať deti nie je povinné, keď ich nechceš, tak ich nemaj. Ži si podľa seba.
@katastrofan och je mi luto ako som sa dotkla mamičiek zabitim dieťaťa , ale to nieje dieťa , iba plod ktorý nič necítil , zabitie by to bolo keby to bol tvor ktorému bije srdce , ma ruky nohy 🙂kľudne tuto tému nahlaste nech je vymazana , vlastne mi je jedno čo si myslia precitlivene matky 🙂
Tak však tvoja vec len sa preboha chráň než ďalší kyret.
Ahoj,ja mam kratko po 40tke a deti nemam. Tiez nechcem vlastne,aj ked postrazit sestram deti nemam problem,neteri som krstna mama. Ak to tak citis,urcite ich nemaj kvoli tomu,ze podla vacsiny je normalne,ze zena by mala rodit. Akurat by som sa na tvojom mieste chranila pred dalsim otehotnenim.🙂
Mna si pobavila teraz, napises ze Ti je jedno co si myslia precitlivene matky ale temu napises na forum pre matky a chces vediet ich nazor
Nemá, nie je na tom nič zvláštne. Nemusis mat deti ked to tak necítiš. Materstvo je veľmi veľmi náročné a stratis vela krat svoju identitu. Tak budes cestovat, poznavat svet , robit co ta naplna a pohras sa so sestrinymi, s bratovymi..s kohokolvek...Nepisala by som to tak keby som okolo seba nemala mnoho žien ktore nechcu a aj sčasti viem prečo. 🙂
@autor pre mňa nie si bezcitná mrcha ani nič podobné, akurát nechápem načo zakladáš tému o tom, že nechceš deti. To je ako keby som ja teraz založila tému o tom, že som vegán 🤦
Akože čo teraz? Majú mi gratulovať, alebo odsudzovať? Nechápem absolútne podstate tvojho príspevku.
Zeny s detmi, ktore hejtuju dobrovolne bezdetne deti, maju velakrat samy ten problem, ze ich dieta je jedina "identita" alebo "hrdost", a viac nemaju. Preto, ked sa niekto rozhodne deti nemat, to beru ako utok na ich identitu, nieco v style ze pre mna je dieta centrom univerza, tak preco to ty tak nevnimas? Iny dovod nevidim, lebo ci mam deti alebo nemam, volba niekoho ineho mne nijak nezasahuje do zivota. Jedna moja byvala kamaratka mi to rovno takto na rovinu povedala, ze ona ma nechape a nedokaze akceptovat, lebo ona rozmysla tak, ze deti su zmysel zivota a ked niekto nerozmysla ako ona, tak si s tym clovekom nema co povedat. No a tema interrupcie, to je tiez pomaly take, ako keby to tu brali baby sposobom, ze ides zabit ich zijuce dieta preto, lebo ty si si nechala odstranit bunku z maternice. Ja som nechcela dieta v 24 rokoch, nechcem ho ani teraz v 33. Ale nerobila by som o tom temu na mamickovskom fore pre tieto dovody.
Je to v poriadku, ale tiež pocitaj s tým, že sa to môže zmeniť. Tiež som nikdy necítila potrebu mať deti a o desať rokov neskôr, mám dve a je to super.
To je este skoro tvrdit, skor okolo 38 to mozes povedat definitivne. Este by som to nechala otvorene s tym, ze skor deti nechces ako chces
@katastrofan akože tá veta "Kiežby tak rozmýšlala aj Tvoja matka je totálne úbohá , to si vlastne myslela tak že moja matka mala ísť somnou na potrat ?? Neviem od koho ty také vety počúvaš ale mne sa takéto blbé vety smerované k Matke hnusia 🙂
@katastrofan autorka na potrat podľa teba ísť nemôže ale jej matku by si tam poslala? Takže potraty schvaľuješ len kedy to tebe vyhovuje? Čo takto nechať každého rozhodovať za svoje telo samého.
@januska12323 potraty schvaľuje m z vážnych zdravotných dôvodov a z dôvodu znásilnenia ale tento autor nemá ani výčitku svedomia...
@katastrofan pre mňa je to taký istý potrat len z iných dôvodov. Výsledok rovnaký - dieťa z toho nebude. Nech sa zabáva, aj tak to zachviľu zmažú.

Sorry, ale pre mna je divne, ze Ta vobec napadne vyhladat si mamickovske forum… Deti mat nemusis, ked nechces. Nie je na tom nic zle. Chran sa pri sexe tak, aby si uz nemusela ist na potrat. Ak to uz nebola trauma pre Teba, tak ver tomu, ze pre lekarov nie je jednoduche vykonavat tento zakrok.