Je normálne nechcieť ísť na výlet so svokrou?
Ahojte. Mladé rodinky aj vy chodíte na viacdňové výlety so svokrou + manžel a dieťa. Ja vôbec netúžim straviť výlet so svokrou. Príde mi to absurdné. Nemám nič proti svokre, hocikedy môže si vziať dieťa na ihrisko, prechádzku. Manžel vymyslel predlžený pobyt v Tatrách s tým, že by prišla s nami aj jeho mama. Ja to kruté ak to odmietam? Proste mi traja ako rodinka rada pôjdem.
Úplne ťa chápem, tiež nás to čaká koncom mesiaca a nemám z toho dobrý pocit hoci máme fajn vzťah. Extrémne má vyčerpáva neustále poučovanie a napominanie. Ten generačný rozdiel je citeľný. Mrzí ma hlavne to, že môj by s mojimi rodičmi určite nikam nešiel, vyhýba sa sviatkom aj návštevam. To len ja vždy "musím" a nikto sa nepýta či chcem.
Raz za cas zoberieme rodicov. Pre nich je to velmi vzacny cas a vidime na nich ako oziju po takto stravenom case s rodinou. Uprimne,je to na nervy predsa len maju svoje maniere,ale obcas sa to da zvladnut.
Aj ja mam rada svoje sukromie. Najradsej som,ked ideme sami dvaja. Ale nemozem byt sebecka a odopierat svokrovcom a rodicom cas straveny s nami. Viem sa vzit do ich pocitov,aki su sami a opusteni a ako im dobre padne,ze si na nich niekto spomenie. Teraz mas male dieta,mas pre koho zit,mas pozornost muza,dietata. Ale raz budes stara a nepotrebna,potom si uzijes sukromia dosytosti. Ked len bude cakat,ci sa ti tvoj syn bude moct ozvat. Lebo ak schyta taku nevestu ako si ty,je mozne ze si syna uz neuzijes.
2-3x do roka vylet je veľmi málo na to, aby si brala ešte aj svokru, ktorá nie je nejaká extra dobrá spoločníčka .Chápem ta a nie si pre to zla , ved ju zoberte na 1 dňový vylet niekde do okolia.
Autorka, ja sa čudujem, prečo sa tu tak do teba pustili. Tiež mám rada svoje súkromie a o svoje deti sa viem postarať sama s mužom, takže ku šťastiu nepotrebujeme nikoho iného.
@aurora33 vobec nejde len o staranie sa. Deti potrebuju aj starych rodicov. Sa tu ohanate sukromim,to ho nemate doma dost? Ach
@petulda333 moje deti sa so svojimi starými rodičmi stretávajú veľmi časti, ale vylet si chceme užiť sami ako rodina. Stačí?
@petulda333 pokial si ty taká neschopná, že potrebuješ mať mamičku za zadkom vždy keď vytiahneš päty z domu a oháňaš sa ,,vzťahom so starými rodičmi”, to je tvoja vec. My si ako rodina vystačíme aj sami. A na výlete už dupľom. Ale poznám veľa takých neschopačok, ktoré si so sebou pribalia au pair zdarma, aby sa mohli večer s mužom nerušene ožrat.
@aurora33 preco by som mala byt neschopna? Co si to vobec dovolujes?! Ano,s nami chodia na vylety. Deti su stastne,stari rodicia tiez. A o to ide. A ano,aj my si vieme vystacit sami,ale o tom to nie je. Daj si nieco na nervy,zjavne to potrebujes 🖕
@petulda333 u nás sú deti a starí rodičia šťastní aj v úplne bežne dni. Výlety dovolenky si robíme podla seba. Ak to ty nechápeš, je to tvoja chyba. Ty si sa do mňa pustila prvá, tak sa ti teraz nehraj na urazení. Ja som písala autorke a nie tebe.
@aurora33 ja som sa do teba nikde nepustila. Reagovala som slusne,to ty ale zjavne nepoznas
@petulda333 ,, Sa tu ohanate sukromim,to ho nemate doma dost? Ach “ toto je čisté vyrývanie. Ak to je podla teba slušné, tak lutujem tvoje deti. Radšej nech ich teda strážia starí rodičia.
@aurora33 vobec to nebolo vyryvanie. Ale mnohe tu riesia sukromie,akoby doma boli nonstop s niekym a az ten vylet ich ma zachranit. Ja lutujem tvoje. Aj ine. Ze ich matky jeden vylet v roku zabije ak ho stravia so svokrou. Pekny vecer
@petulda333 pekný večer, neschopáčka.
@aurora33 nebudem sa znizovat na tvoju uroven
@petulda333 ono je to super, najskôr vyrývať a keď ti človek nastaví zrkadlo, tak tu začneš pisat ako si to tak vôbec nemyslela a podobne.
Čo je teba do toho, že niekto chodí na výlety sám ako rodina? Že chce mať súkromie? A aj kebyže má doma súkromie a na výlete tiež, tak prečo to tebe vôbec trhá žilami?
@aurora33 nikde som nevyryvala! Diskutujeme,napisala som ony pohlad. To je vsetko,mne je jedno s kym chodis ci nechodis. Len je smutne citat tie hnusne nazory,pisem vseobecne,akoby svokra bol hotovy netvor
@petulda333 ja som napísala len autorke. A nepísala som nič o svokre. Mohla si teda napisat všeobecne a nie označovať len mna. Ja mám so svojou svokrou skvelý vzťah, ale na výlete ju nepotrebujem. To, že ty ano, to je tvoja vec.
Radi by sme ju vzali ,ale už nežije žiaľ ,odišla pomerne mladá . Chodila s nami na jednodňové výlety . Svokor bol na predĺžený víkend s nami a švagrovcami . Dali sme si taký wellnes pobyt rodinný . Žiadne stráženie detí ,či otravovanie . Vždy šlo o to ,aby sme tvorili spoločné zážitky .aby aj naše deti zaspomínali . Je fajn mať čo najviac zážitkov so starými rodičmi a inými členmi rodiny . Ale to sa zle vysvetľuje ,to sa musí zažiť . A musia chcieť obe strany predovšetkým .
Napríklad skúsila som takýto pobyt s mamou a ďakujem ,už neprosím ,tak psychicky zničená som šla odtiaľ ( máme studený vzťah medzi sebou ) .
Takže ak cítiš ,že vás vzťah nie je na takej úrovni ,že si so svokrou pokecas pri večeri a úprimne sa zasmejete ,alebo skočíte spolu na masáž ,či zažijete niečo pekné spoločne pri nejakej aktivite ,športe ..... Tak urob tak ,aby si sa cítila komfortne. Hoci to tvoj muž môže vnímať zle a treba to mať vykomunikovane .

Tak to ano, máš šťastie.