icon

Je normálne sa vyhýbať stretnutiam s rodinou?

2. nov 2025

Je podla vas normalne, ked sa niekto nechce stretavat s rodinou, svojich rodicov vidi raz za 2-3 roky a staci mu to? Ani dieta nepride ukazat, prvykrat sme ho videli, ked mal 2 a pol roka, dovtedy akurat fotku. Dieta sa snazi pred rodinou az chorobne chranit. Z detstva si nesie naloz, chapem, ale dieta nechce nikomu pozicat, ako ist s nim na prechadzku alebo ho nechat u babicky.

Strana
z8
anonym_688756
6. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_688756 Ostatné sa s babkou s celou rodinou stretávajú tak babka chcela aby bol do strýkom chvíľu. Neviem ti na toto odpovedať, mne to príde normalne, neviem nič divne na tom som nevidela .

@anonym_autor poznas ten vtip? Kazdy mame okolo seba nejakého debila, a ked takého nemáš si ten debil ty? Nejak tak to bolo.
Tebe to pride normalne jasne, pretože si bola favoritizovana a nemáš žiadnu empatiu. Pre ludi, ktorí empatiu maju je to jasne. Babka sa nechovala rovnako k vnúčatám a nechová sa rovnako k pravnucatam. Vidi pravnuca raz za dva roky a hned vo vyženie hrabať lístie. Teda s ním nechce nejak tráviť cas inak by sa s ním hrala alebo nieco. Ona mu dala robotu. Tak ako davala stale robotu sesternici cele detstvo, zatial co ty pani princezná si sa niekde hrala.
Ty to nechápeš? Ved práve ze ostatné sa s babkou stretávajú, tak mali ist hrabať lístie a to s ktorým sa nestretáva tomu mala venovať extra pozornosť. Boze co ste vy za rodina. Ja len pevne verim ze ty deti nemáš a kym budes mat dospejes.

unicornlady
6. nov 2025

Trochu empatie by nezaškodilo.

Stále ju súdite, stále ju vnímate ako problém. Nabudúce nepríde vôbec. Necíti sa s vami bezpečne.

Nemusíte rozumieť jej správaniu. Ale aspoň prijmite, že ona to má takto, ona to prežíva takto. Ak chcete mať dobré vzťahy, treba na tom popracovať.

autor
6. nov 2025
@unicornlady

Trochu empatie by nezaškodilo.

Stále ju súdite, stále ju vnímate ako problém. Nabudúce nepríde vôbec. Necíti sa s vami bezpečne.

Nemusíte rozumieť jej správaniu. Ale aspoň prijmite, že ona to má takto, ona to prežíva takto. Ak chcete mať dobré vzťahy, treba na tom popracovať.

@unicornlady Veď si ma aj ďalšiu sesternicu, vrátane mojej sestry vymazala z fb. Takže s nami nič nechce mať. Asi má nejakú psychickú poruchu ako ti niekto písal, lebo nehnevaj sa, ale toto je správanie malého decká.

autor
6. nov 2025
@anonym_688756

@anonym_autor poznas ten vtip? Kazdy mame okolo seba nejakého debila, a ked takého nemáš si ten debil ty? Nejak tak to bolo.
Tebe to pride normalne jasne, pretože si bola favoritizovana a nemáš žiadnu empatiu. Pre ludi, ktorí empatiu maju je to jasne. Babka sa nechovala rovnako k vnúčatám a nechová sa rovnako k pravnucatam. Vidi pravnuca raz za dva roky a hned vo vyženie hrabať lístie. Teda s ním nechce nejak tráviť cas inak by sa s ním hrala alebo nieco. Ona mu dala robotu. Tak ako davala stale robotu sesternici cele detstvo, zatial co ty pani princezná si sa niekde hrala.
Ty to nechápeš? Ved práve ze ostatné sa s babkou stretávajú, tak mali ist hrabať lístie a to s ktorým sa nestretáva tomu mala venovať extra pozornosť. Boze co ste vy za rodina. Ja len pevne verim ze ty deti nemáš a kym budes mat dospejes.

@anonym_688756 Babka sa mu venovala a nerobme z nej nejakú obludu, pretože nie je.

anonym_688756
6. nov 2025
@anonym_autor

@unicornlady Veď si ma aj ďalšiu sesternicu, vrátane mojej sestry vymazala z fb. Takže s nami nič nechce mať. Asi má nejakú psychickú poruchu ako ti niekto písal, lebo nehnevaj sa, ale toto je správanie malého decká.

@anonym_autor psychickú poruchu mas jedine ty. Navyše si aj hlúpa. S tým si ani psychológ nepomôže ale mohla by si to skusit

milanemila
6. nov 2025

@anonym_autor ak by sa ku mne takto spravali moje deti, tak by som sa hlboko zamyslela co som urobila ako som sa k nim v detstve a aj neskor spravala ak ma navstivia raz za 2-3 roky a aj to viac menej “zo slusnosti”

autor
6. nov 2025
@anonym_688756

@anonym_autor psychickú poruchu mas jedine ty. Navyše si aj hlúpa. S tým si ani psychológ nepomôže ale mohla by si to skusit

@anonym_688756 Máme v rodine lekára, asi tak. Nie je normalne jej správanie.

anonym_688756
6. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_autor Zaujímavé že píšeš o správaní malého detská pritom ty si tá ktorá tu založila už druhú tému na mk dokopy je to vyše 30 strán ohovárania, osočovania a stale si melies dookola svoje. Ale pravdaže sesternica musí mať nejakú psychickú poruchu keď sa odstrihla od hlúpych a ne citlivých ľudí ktorí jej iba ubližovali celé detstvo a pokračovali by aj v ubližovaní pravnucatu. Co si to len dovolila nenechať si ubližovať 😂

milanemila
6. nov 2025
@anonym_autor

@really8 Za vztah su zodpovedni vzdy dvaja, nie iba jeden.

@anonym_autor za vztah dietata s rodicom je vzdy zodpovedny rodic, lebo dieta aj vztah s nim formuje od narodenia a je plne v jeho rukach.

anonym_688756
6. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_autor tak nech ta vyšetrí a predpise ti lieky.

autor
6. nov 2025
@milanemila

@anonym_autor ak by sa ku mne takto spravali moje deti, tak by som sa hlboko zamyslela co som urobila ako som sa k nim v detstve a aj neskor spravala ak ma navstivia raz za 2-3 roky a aj to viac menej “zo slusnosti”

@milanemila Ona bola veľmi problémová v dospievani sj potom v dospelosti. Dlabem už na to. Hrach na stenu hádžem.

anonym_688756
6. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_autor Jediná škoda že tvoja sesternica si neprečíta túto diskusiu. Zaslúžila by si si byť rovnako ponižovana

unicornlady
6. nov 2025

TAk, ak je taká problémová, načo s ňou vlastne chcete nejaký vzťah?

anonym_688756
6. nov 2025
@anonym_autor

@milanemila Ona bola veľmi problémová v dospievani sj potom v dospelosti. Dlabem už na to. Hrach na stenu hádžem.

@anonym_autor to nie je tvoja vec. Si otravná ako osa. Obludy ste vela rodina na cele s babkou. Takto sa nasilu pchať niekomu do života co vas tam nechce s nema vas rad je nechutne

anonym_2f25e6
6. nov 2025

@anonym_autor dieta nie je vec na poziciavanie... ak sa nestratava tak asi ma dovod... ak dostal clovek naloz v detstve, od takej rodiny chce uchranit aj svoje dieta.
Ja nezastavm vobec tieto novodobe "ja som rodina a nikoho nepotrebujem dalsieho" praktiky, chybaju mi velke rodinne veci ako boli kedysi... ale ak clovek povazuje miesto za toxicke, nebude tam dieta pchat a uz vobec nie poziciavat... a ano je nromalne urobit cirkus aj pred dietatom, ked s niecim nesuhlasim. Dieta nezije vo zvlasnej bubline, na case aby to generacie vychovavajuce snehove vlocky pochopili. Ak dospely z toho chytil nejaky kolaps, tak to uz je jeho problemik.
Z tej reakcie co si opisala, urcite ot nebude take nevinne z domu... ;) ja napr nemala som problem s malym dietatom, a s rodinou ale cim je vacsia prave brzdim vplyv okolia, aspon sa snazim, nakolko vidim kam to vedie... a tiez reagujem aj agresivnejsie, ak si niekto neda povedat. Bohuzial tu uz dieta si aj vyberie co chce a mama je zla, ale aj tak bude ako som povedala a mam na to dovody. A nie, vobec to nejde o tom odpustit a pracovat na niecom, ako rodic mam kopec inych starosti ako riesit nieco z detstva a duplom s malym dietatom. Podla mna su vztahy v rodine dolezite, ale odtial potial.

anonym_2f25e6
6. nov 2025
@anonym_688756

@anonym_688756 tu ale treba chapat aj rozdiel v generaciach a netreba to tolko prezivat... ludia boli ini a mali iny pristup ku vsetkemu v zivote, prvorada bola praca. Kedysi sa stari rodicia a ani rodicia s detmi netulickovali cele dni, netutkali ich, obriadli, nakrmili, dali spat ale tym to haslo. zapriahli do prace, naucili = proste ina generacia. Teraz mas deti chranene v bavlnke, hrajkat sa, uzivat si, stiskat, bozkavat... porovnavat to je nevhodne aj od rodiny, ti prastari/stari rodicia proste boli taki, bola ina doba. samozrejme naozaj myslim, tych "starych" a nie dnesnych 60tnikov uz :DD U nas sa dedovi (teraz by mal 85) este vykalo z jednej strany rodiny, v zivote ani jednu vetu navyse som s tym clovekom neprehovorila a bol zly? nie proste bol taky, prezil si svoje, ina vychova, iny zivot. U babky cez dovolenku sa v prvom rade riadilo, malovalo, okna umyvali a potom zabava... V dnesnej dobe nepredstavitelne ale aj tak bola rodina v kontakte. Cize to ze niekto ma ist pohrabat listie naozaj nemoze byt dovod ze sa takto sprava aj keby nejaka princezna niekde sa hrajkala.

anonym_688756
6. nov 2025
@anonym_2f25e6

@anonym_688756 tu ale treba chapat aj rozdiel v generaciach a netreba to tolko prezivat... ludia boli ini a mali iny pristup ku vsetkemu v zivote, prvorada bola praca. Kedysi sa stari rodicia a ani rodicia s detmi netulickovali cele dni, netutkali ich, obriadli, nakrmili, dali spat ale tym to haslo. zapriahli do prace, naucili = proste ina generacia. Teraz mas deti chranene v bavlnke, hrajkat sa, uzivat si, stiskat, bozkavat... porovnavat to je nevhodne aj od rodiny, ti prastari/stari rodicia proste boli taki, bola ina doba. samozrejme naozaj myslim, tych "starych" a nie dnesnych 60tnikov uz :DD U nas sa dedovi (teraz by mal 85) este vykalo z jednej strany rodiny, v zivote ani jednu vetu navyse som s tym clovekom neprehovorila a bol zly? nie proste bol taky, prezil si svoje, ina vychova, iny zivot. U babky cez dovolenku sa v prvom rade riadilo, malovalo, okna umyvali a potom zabava... V dnesnej dobe nepredstavitelne ale aj tak bola rodina v kontakte. Cize to ze niekto ma ist pohrabat listie naozaj nemoze byt dovod ze sa takto sprava aj keby nejaka princezna niekde sa hrajkala.

@anonym_2f25e6 ano staré generácie deti zapriahli do prace o to tu nejde. Ide o to, ze v autorkinej rodine mali iba jedného otroka a to bola sesternica. A ked prisla po velmi dlhom čase na navstevu s dietatom babka poslala spomedzi xy deti iba sestericine dieta hrabať lístie takze je pochopiteľne ze to v nej spustilo zle spomienky

simona92101
6. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_autor to ze si ta niekto vymaze z fb neznamena,ze ma psychicku poruchu🙈😃 uz to pochop,nechce s vami nic mat!odstrihla sa,nevies co sa jej v detstve dialo,kto vie ake psych.tyranie tam bolo,tak ju uz prestan riesit a pchat sa nasilu.aj tak to nie je uprimne z tvojej strany.

aurora33
6. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_autor konecne ju už nechaj na pokoji. Musíš mať strašne nudny život, keď ta baví stále riešiť sesternicu. So chorá aj ty aj zvyšok rodiny.

viestta
6. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_autor a ty sa este stale cudujes, ze si vas vymazala? Ozaj, preco sa domievas, ze ste povinna sucast jej fb kontaktov?
Toto je hadam tridsiata strana o tvoje sesternici (vratane tej predchdzajucej temy) a tebe furt nedoslo. V lepsom pripade ti to dojst nemoze, pretoze na to nemas kapacity, za to asi nemozes v tom horsom ti to nedochadza, lebo ty nechces a to je tvoje rozhodnutie. O to je to horsie.. Nastastie tej tvojej sesternici doslo co ste vy za ludia, a podla toho sa zariadila. Ja jej drzm palce a prajem vsetko dobre, hlavne jej prajem, nech uz jej date vsetci pokoj.

bonboniera
6. nov 2025

Jezis autorka chod už doriti naozaj … ak je toto cele reálne co dufam ze nie je, ten úžasný lekár nech sa pozrie na teba a pošle ta do konkrétneho zariadenia v Pezinku lebo táto tvoja a vseobecne vaša rodinná obsesia niekým koho reálne nemate radi a máte potrebu furt komentovať a ohovárať je CHORÁ.

bonboniera
6. nov 2025

A nehabudni sem zase o tri mesiace napísať s nejakým ďalším vymyslenými príbehom ze ZRAZU ma ďalšie deti a troch milencov alebo nejaký iný slabý príbeh na pokračovanie. Zaujímavé ze minule si žiadne deti nespomínala, teraz zase záhadne neodpovedáš na otázku k tvojej vymyslenej svadbe. Nechápem ze vás furt baví si vymýšľať bludy a zaujímalo by ma co z toho máte.

karolinakr
6. nov 2025

@anonym_autor hovoriš, že bola problemova..preco ti tak strašne chyba a chces ju vo svojej živote?
vieš aj nevnucovať sa druhým sa treba naučit.
nechce vas, musite to prijat...
na jej mieste by mi lichotilo, že ludia, čo su mi ukradnuti, tak hrozne stoja o moju pozornost a chcu za každu cenu byt so mnou v kontakte, zakladaju diskusie, riešia s celým Slovenskom - prečo nie ??..... 😀 na mňa všetci dlabú..haha
a teraz vážne - aky osoh maš z jej osoby?
moja mama by sa ťa spytala, či ti veĺmi chyba jej láska?

sense
6. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_autor čím viac tvoje príspevky čítam jediný kto nie je v poriadku si ty a nie sesternica

eva8
6. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_688756 Ostatné sa s babkou s celou rodinou stretávajú tak babka chcela aby bol do strýkom chvíľu. Neviem ti na toto odpovedať, mne to príde normalne, neviem nič divne na tom som nevidela .

@anonym_autor ja tiez na tom nic divne nevidim

selena_luna
7. nov 2025
@barborab1411

@selena_luna pokiaľ je manželstvo rodičov dieťaťa ale v poriadku a o dieťa je postarané (aj v rámci toho,že rodičia v záujme zachovania psychického zdravia dieťaťa obmedzia štýl so starými rodičmi )si podľa mňa starí rodičia môžu svoje právo strčiť niekam....a obzvlášť títo....

@barborab1411 mas pravdu, urcite tito by pristup nedostali. , dieta rodinu ma a tiez sa skuma vztah, ze napriklad babka dieta casto varovala a po rozvode je uplne bez neho. Tito ho pomaly ani na obrazku nevideli.

barborab1411
16. nov 2025
@selena_luna

@barborab1411 mas pravdu, urcite tito by pristup nedostali. , dieta rodinu ma a tiez sa skuma vztah, ze napriklad babka dieta casto varovala a po rozvode je uplne bez neho. Tito ho pomaly ani na obrazku nevideli.

@selena_luna nuž ale to že ho nevideli je dôsledok ich správania voči matke dieťaťa.

selena_luna
17. nov 2025
@barborab1411

@selena_luna nuž ale to že ho nevideli je dôsledok ich správania voči matke dieťaťa.

@barborab1411 to ano, nijako to nespochybnujem.

Strana
z8