icon

Poradie priorít u muža: rodina vs. rodičia?

Včera o 08:25

Aké by podľa vás malo byť správne poradie priorít ?
Za mňa je to : ja a dieťa, čiže rodina ktoru si založil a potom jeho rodičia.
Teraz aby ste sa do mňa nenavážali tak nemám namysli že bude zanedbávať svojích rodičov, ale myslím že ja a dieťa by sme mali byť prioritou.
Manžel má už starších rodičov, máju obrovský dvor, kopu práce na dvore, pestovanie, kosenie, zvieratá. Bývajú od nás asi hodinu a pol cesty. Mne nevadí že im pôjde pomôcť... Ale chcela by som aby sa večer vrátil domov a bol s nami, so svojou rodinou. Nepáči sa mi že tam chce prespávať 1-2 dni a ja sama by som bola s malým bábätkom.

anonym_f6d62a
Včera o 08:28

Rodina je rodina
A nejaké cislovania to je podľa mňa odveci
Alebo...oni boli skôr a viac rokov v jeho živote ako ty tak su viac?menej?
Proste toto je veľmi zlé hodnotenie a tlačenie koho ,, ľúbiš,, viac

anonym_70682b
Včera o 08:29

To prespávanie u rodičov je možno len praktické, nie je to o prioritách manžela

anonym_a8e7b6
Včera o 08:29

Here we go again.

Nie je podstatne, co si o tom myslim. Podstatne je, ako mate nastavenie fungovanie Ty a manzel, a co si o tom mysli aj on. Takze zial, moj nazor Ti nepomoze (hoc samozrejme, rodina ma byt na prvom mieste).
Kazdopadne, netusime realne ako naozaj fungujete, takze toto je strasne malo informacii aby som odsudila Tvojho muza alebo jeho rodicov (ze su fuj fuj a Ty sama doma) za to ze im tam niekedy chodi pomoct, ked treba, a aj prespi. U mas sa jednoducho rodine pomaha, kym sa da a kym to ide. Ak bolo treba pomoct, nevidela som dovod citit sa ukrivdene ze som s babatkom doma, ak to nebolo 7x do tyzdna a babatko nebolo chore, extremne problematicke, alebo ja som musela este aj pracovat atd 😃🙂

anonym_7aec83
Včera o 08:30

Vieš asi boli najprv rodičia a veľké hospodárstvo až potom si pribudla ty a časom dieťa. Poradovník netreba, stačí zdravý rozum.
To akože má muž teraz pendlovať hore dolu 3 hodiny za den aby ste "zaspávali spolu"? Ako často tam chodí? Choď aj ty a máte pekný 2-3 dňový výlet. Nevyrábaj si problémy.

beata_k
Včera o 08:32

@anonym_autor Najvyssi cas predat dom. Toto je neudrzatelne.

anonym_057a60
Včera o 08:33

Preco nejdes s nim?

wiwi28
Včera o 08:40

Ja ta zas viem pochopiť. Síce nelipnem na spoločnom zaspávaní ale môj muž je workoholik (momentálne je v móde 6 dní v práci, 1 deň s nami). Najviac mi vadí, že v ten jeden deň ide vychovávať syna direktívnym spôsobom, ktorý neúčinkuje asi na nikoho. 6r syn mi povedal, že sa ocina bojí. Tiež mu stále opakujem, že nás si vybral dobrovoľne a má k nám byť láskavý. Vidím, že manžel momentálne ide emocionálne na autopilot (podvedomé reakcie prebraté z primárnej rodiny) ale to nie je ospravedlnenie. Ja prose do neho hudiem neprestajne, či chce mať so synom taký vzťah ako má on s otcom (teda vlastne nulový) alebo ako si to predstavuje...Verím v úspech.

alex49
Včera o 08:42

Ako často tam chodí? Prečo nejdeš s ním?

titla
Včera o 08:43

Moji rodicia aj muzovi doopatrovali svojich rodicov a v starobe im boli napomocni a ja mienim nasledovat ich priklad. A byt na miesto tvojho muza by som im ako prve pomohla zredukovat cele hospodarstvo na uroven, ktoru su este schopni obriadit sami. A samozrejme chodit pomahat s vacsimi sezonnymi pracami, necakanymi situaciami, opravami a pod. ale aby som tam kazdy vikend travila, ak sa nejedna o opateru alebo existencne zabezpecenie rodicov, to nie. Je sebecke od starsej generacie ziadat od svojich deti udrzanie svojho zivotneho stylu na ukor osobneho/pracovneho zivota svojich deti.

jogy1984
Včera o 08:43

Račej nech tam prespí ako by mal mať mikrospánok a nabúrať

anonym_9c8868
Včera o 08:46

netolerovala by som to.
Prečo majú dom a obrovský dvor ak sa oň nevedia starať sami? Nech ho predajú a idú do toho čo sami zvládnu.

sisska96
Včera o 08:47

Ani môj nechodí večer unavený od rodičov, prespí a ďalší deň príde.Niekedy idem aj ja, niekedy nie

autor
Včera o 08:47
@beata_k

@anonym_autor Najvyssi cas predat dom. Toto je neudrzatelne.

@beata_k jednoznačne je to neudržateľné.

anonym_c0af89
Včera o 08:52

Nastaviť si zdravo priority a hranice musí tvoj muž. My máme tiež dom, záhradu atď. a nikoho nenútim, aby tu robil. Robíme, koľko stihneme. Keď nemajú deti prirodzene záujem o "zveľaďovanie dedičstva" tak nebudú mať. A čo sa týka teba, veď sa dohodnite. Keď bude bábätko malé, obmedzí na čas pomáhanie rodičom. Keď podrastie môžete chodiť spolu. Prospeje to tebe aj dieťaťu, budete si budovať vzťahy.

januska12323
Včera o 08:53

Chodí tam každý týždeň na víkend? Prečo tam nie ste spolu? Prečo majú toho toľko?

ivik4
Včera o 08:55

Nic poriadne si nenapisala. Ci je tam vela roboty napr. Na 2 dni a neoplati sa chodit vecer hore dole co by som mu aj ja sama povedala nech tam rovno prespi ( hadam dokazes byt s dietatom niekedy aj cez noc sama ) alebo je tam roboty na 1 den a jemu sa len nechce ist domov hned . Ani ako casto chodi, nic.

anonym_e1f4d7
Včera o 09:08

Aj môj muz chodil kazdy víkend,-piatok-nedeľa, niekedy som robila, alebo mala voľno, aj tak išiel na celý víkend.Ked sme mohli byt spolu, ist na výlet, niečo podniknúť nezaujímalo ho to.Uz som rozvedena

anonym_18d491
Včera o 09:08

Treba si spolu sadnúť a porozprávať sa ako budete fungovať. Rodičia tiež musia uznať že už nedokážu robiť toľko čo predtým a musia sa prispôsobiť zmeneným okolnostiam a niektoré veci obmedziť.

anonym_4974f6
Včera o 09:10

Urcite to bolo pred porodom inak😏 ehm. Nie, nie je to normalne, ze chlap s vlastnou rodinou spava 2x do tyzdna u rodicov. Toto sa nikdy nezmeni. Zvykni si, alebo sa rozved.

anonym_4974f6
Včera o 09:11
@anonym_18d491

Treba si spolu sadnúť a porozprávať sa ako budete fungovať. Rodičia tiež musia uznať že už nedokážu robiť toľko čo predtým a musia sa prispôsobiť zmeneným okolnostiam a niektoré veci obmedziť.

@anonym_18d491 To je taka natura. Zrobit sa pre hospodarstvo a umriet na roli. Mame take v rodine. S tym nepohnes.

anonym_eb44bc
Včera o 10:38

@anonym_autor
Nastastie moji rodicia neboli taky egoisti a ked zacali prestavat vladat, vsetko predali.

anonym_e8bb44
Včera o 11:55

@anonym_autor rodičia by mali mať len to, čo sú schopní obhospodarit a neotravovat s tým syna, ktorý sa má venovať vlastnej rodine a deťom. Kopla by som ho do riti...

autor
Včera o 12:45
@anonym_eb44bc

@anonym_autor
Nastastie moji rodicia neboli taky egoisti a ked zacali prestavat vladat, vsetko predali.

@anonym_eb44bc veľmi dobré a rozumné rozhodnutie podľa mňa

autor
Včera o 12:56
@ivik4

Nic poriadne si nenapisala. Ci je tam vela roboty napr. Na 2 dni a neoplati sa chodit vecer hore dole co by som mu aj ja sama povedala nech tam rovno prespi ( hadam dokazes byt s dietatom niekedy aj cez noc sama ) alebo je tam roboty na 1 den a jemu sa len nechce ist domov hned . Ani ako casto chodi, nic.

@ivik4 je tam veľa roboty a hlavne teraz keď už je vonku pekne a začína sa pestovať, vo veľkom kosiť atď. Proste tam je stále čo robiť. Pozemok veľký že aj 2 ďalšie domy by sa dali postaviť.
Čo sa týka frekvencie chodenia tam , tak aj niekoľko krát za mesiac. Presne ti to nespočítam. Niekedy je to cez týždeň, niekedy víkend.
Boli tu otázky že prečo nejdem s ním. Neviem... Mám sa stále baliť, potrebné veci pre dieťa a vláčiť to hore dole? Aj postieľku mám stále sťahovať z miesta na miesto? Možno by to bolo iné keby bolo malé staršie a malo niekoľko mesiacov. Ale inak ani ja si neviem predstaviť tam často chodiť. A áno jednu noc s dieťaťom by som zvládla.
A keby malo dieťa viac rokov a bolo samostatnejšie tak by mi to asi aj menej vadilo. No ani ja si nechodím prespávať takto. Moji rodičia tiež majú dom ale nevymýšľaju hlúposti že čo všetko treba chovať a pestovať. Vedia že na to nemajú čas, tak nemajú nič z toho a nie žeby ešte odomna očakávali že tam budem chodiť robiť a prespávať keď mám svoju domácnosť a rodinu.
Ja si myslím že ani jeho rodičia nenechali dieťa doma napríklad s mamou samé a nechodili prespávať ku svojím rodičom lebo je robota na dvore.
To je proste len to že doba sa zmenila a už nežijú deti s rodičmi ako kedysi v jednom dome, že vždy boli mladý doma a pokračovali v hospodárstve. Ked už raz vidím že nevládzem alebo nemám čas alebo iné dôvody, tak uberiem aby toho bolo len toľko koľko zvládnem.

aurelia2000
Včera o 13:43

Máme dom so záhradou na dedine a vidím toto isté u starých susedov. Všetko muselo byť ako za mlada, 2 prasatá, sliepky, 70 zajacov, 12 úľov, 100 arov obilia, v záhrade všetky plodiny od výmyslu sveta, 3 synovia chodili drieť (1 už sám na dôchodku!). Tento rok je iný, dvor vypratany, stromy orezané na minimum, žiadne záhradné plodiny nie sú posadené. Lebo už sa treba starať o starých, kŕmiť, umývať, upratovať.
K čomu bola dobrá táto celoživotná šikana tých synov? Chamtivosť a sebectvo podľa mňa.
Nemusia svokrovci hneď dom predať. Ale zrušiť chov, pestovať len pár rajčín a jahôd, pár stromov a postupne ísť do útlmu. Len koľko sami zvládnu a párkrát za rok len požiadať o pomoc. Toto čo opisujes, tak to si spravili z tvojho muža otroka. A to ja som obhajca pomáhania rodičom, ale nie robiť im sluhov bez nároku na vlastný život.

autor
Včera o 16:07
@aurelia2000

Máme dom so záhradou na dedine a vidím toto isté u starých susedov. Všetko muselo byť ako za mlada, 2 prasatá, sliepky, 70 zajacov, 12 úľov, 100 arov obilia, v záhrade všetky plodiny od výmyslu sveta, 3 synovia chodili drieť (1 už sám na dôchodku!). Tento rok je iný, dvor vypratany, stromy orezané na minimum, žiadne záhradné plodiny nie sú posadené. Lebo už sa treba starať o starých, kŕmiť, umývať, upratovať.
K čomu bola dobrá táto celoživotná šikana tých synov? Chamtivosť a sebectvo podľa mňa.
Nemusia svokrovci hneď dom predať. Ale zrušiť chov, pestovať len pár rajčín a jahôd, pár stromov a postupne ísť do útlmu. Len koľko sami zvládnu a párkrát za rok len požiadať o pomoc. Toto čo opisujes, tak to si spravili z tvojho muža otroka. A to ja som obhajca pomáhania rodičom, ale nie robiť im sluhov bez nároku na vlastný život.

@aurelia2000 no asi tak nejak. Proste ubrať aby to vedeli zvládnuť nejak. Ja nezakazujem manželovi aby chodil pomôcť. Nikdy som nezakazovala a ani nezakážem , veď aj ja by som pomohla rodičom ak by trebalo, aj k jeho rodičom som už išla pomôcť. Ja len to prespávanie riešim.. proste nebývajú blízko.. to sa bude musieť nejakým spôsobom toto vyriešiť aspoň kým je bábo maličké. A mohli by všeobecne porozmýšľať oni nad tým aby si toho dávali menej na plecia keď už nevládzu lebo príde čas keď už naozaj nebudú vládať vôbec a to neviem potom ako by vyzeralo. Syna majú len jeho jedného.