icon

Je normálne vyzúvať sa pred izbou?

Včera o 19:30

Zijem s otcom mam 30 rokov. Teraz som sa len tu prestahovala naspat na nejaky cas. A on vlastne ma nuti nosit papuce ale len po chodbe a kuchyni a pred izbou sa musim vyzuvat. A ked chodim pol dna po byte tak nerobim nic len sa obuvam a vyzuvam. Jaky to ma zmysel ?

Strana
z2
anonym_11051f
•
Včera o 19:32

Vsak sa ho spytaj aky to ma zmysle. Alebo daj cislo, my mu zavolame a spytame sa ho

wolf_
•
Včera o 19:35

Aj moji rodičia to robia 😁 Dôvod neviem, ale teda mňa do rovnakého procesu obúvania a vyzúvania nenútili.

ovaaa
•
Včera o 19:39

Jeho domácnosť, jeho pravidlá. Treba sa spýtať otca, mi nemáme čarovnú guľu. Podľa mňa choré.... nedupeš, nemáte studené podlahy?

anonym_e90aca
•
Včera o 19:46

Aby sa nenosila nalepená špina z chodby (kde sa chodí aj v topánkach) a kuchyne (kde všeličo popadá, keď sa varí) do izieb na papučiach a chodidlách... aj u nás doma to tak bolo, teda rodičia sa vyzúvajú pred izbami, ale mňa nikdy nenútili chodiť v papučiach... nemala som to rada, lebo stále som sa o tie papuče potkýnala, ale neriešila som... na ten nejaký čas, čo si tam, by som to rešpektovala

anonym_dea380
•
Včera o 20:00

Jeho dom jeho pravidlá. Keď ti to nevyhovuje môžes isť het

domkakvet
•
Včera o 20:01

@anonym_autor aj u nas to tak bolo, ale tiez mna nenutili, kup si slapky, budes to mat praktickejsie.

anonym_6071bf
•
Včera o 20:10

@anonym_autor to je ešte nič 😀Naša suseda mala obývačku na kľúč a chodilo sa do nej len na vianoce. Deti mohli jesť len pred domom na priedomí z jednej misy, aby sa nezašpinilo a nezničilo viac tanierov. Ak chceli ísť na konci dňa dnu, museli sa vyzliecť na komplet pred dverami. Ty s papučami si úplne ok.

anonym_0d1c70
•
Včera o 20:34
@anonym_6071bf

@anonym_autor to je ešte nič 😀Naša suseda mala obývačku na kľúč a chodilo sa do nej len na vianoce. Deti mohli jesť len pred domom na priedomí z jednej misy, aby sa nezašpinilo a nezničilo viac tanierov. Ak chceli ísť na konci dňa dnu, museli sa vyzliecť na komplet pred dverami. Ty s papučami si úplne ok.

@anonym_6071bf prosim.to v ktorom roku? Resp.tisicroci

lindusss2016
•
Včera o 20:45

@anonym_autor toto robila kedysi matka mojho ex zamladi... Toto a ine chutovky... Pre mna to bolo psycho a teror.
P. S. Bola fakr j.bnuta na hlavu, posadnuta poriadkom 🙈 ale az tak, ze mna by tyzden v tej domacnosti nikto neudrzal...

anonym_189017
•
Včera o 20:47
@anonym_6071bf

@anonym_6071bf my sme mali susedov v radovke, 6izbovej. A ti zili v pivnici, mali tam staru kuchynu a staru gaucovku s telkou, plus taku minikupelku s wc. 2 dospeli a 2 deti. Rano zisli zo spalni do pivnice, tam sa najedli, vychystali a isli do prace a skoly. Poobede prisli domov do pivnice a tam boli az kym umyti nevycupkali hore spat. A tak den co den, A hore v izbach to mali zariadene ako z katalogu, 2 detske, spalna, pracovna-hostovska, obyvacka a jedalen s kuchynou 😀

anonym_a0e8a7
•
Včera o 21:02
@anonym_189017

@anonym_6071bf my sme mali susedov v radovke, 6izbovej. A ti zili v pivnici, mali tam staru kuchynu a staru gaucovku s telkou, plus taku minikupelku s wc. 2 dospeli a 2 deti. Rano zisli zo spalni do pivnice, tam sa najedli, vychystali a isli do prace a skoly. Poobede prisli domov do pivnice a tam boli az kym umyti nevycupkali hore spat. A tak den co den, A hore v izbach to mali zariadene ako z katalogu, 2 detske, spalna, pracovna-hostovska, obyvacka a jedalen s kuchynou 😀

@anonym_189017 ty vole, to je fakt masaker
Ale z detstva si pamätám manželský par a mali jedneho syna ( ten je starý mládenec už ma pomaly aj 80) a žili v malej izbičke plus kuchynka na dvore , kde mali zároveň postavený dvojposchodový dom. Do toho domu sme išli len my ako návšteva občas a to len do jednej miestnosti. Ostatné izby nikdy neboli využívané. Doteraz to nechápem, ten dom uz aj chatra pomaly....

osky
•
Včera o 22:23

My to tiez mame tak zauzivane,ale hosti k tomu nenutim.
Jedine v jednej izbe je koberec-tam sa vyzuvaju vsetci.
Do izieb sa vyzuvame,aby sme si nenanosili smeti z jedalne,kuchyne,vybehnem na balkon...prrdsa su to najviac vyuzivane miestnosti...
V izbach je vzdy cisto,nechcem si tam doniest zbytocne necistotu

anonym_3d08d5
•
Včera o 22:24
@anonym_a0e8a7

@anonym_189017 ty vole, to je fakt masaker
Ale z detstva si pamätám manželský par a mali jedneho syna ( ten je starý mládenec už ma pomaly aj 80) a žili v malej izbičke plus kuchynka na dvore , kde mali zároveň postavený dvojposchodový dom. Do toho domu sme išli len my ako návšteva občas a to len do jednej miestnosti. Ostatné izby nikdy neboli využívané. Doteraz to nechápem, ten dom uz aj chatra pomaly....

@anonym_a0e8a7 Tak niekedy žili naši starý rodičia obývacka bola posvätna na kľúč všetko návštevy sa odohrávali v kuchyni dom velky ale využívala sa len kuchyňa a predná izba tie ďalšie len keď sme tam spali na prázdninách aj to len niekedy babka dokonca v kuchyni aj posteľ mala tam spala 🤦to my nepochopime

anonym_41651d
•
Dnes o 04:20
@domkakvet

@anonym_autor aj u nas to tak bolo, ale tiez mna nenutili, kup si slapky, budes to mat praktickejsie.

@domkakvet to je teda rada…. Myslis ze teraz chodi v RAK papuciach?

aurelia2000
•
Dnes o 04:27

Moja suseda má krásnu kuchyňu ako z katalógu, nevarí v nej. Zivia sa pečivom a rôznymi jedlami z kelimkov, čiže zaspinia max nejaky príbor, obeduju v mestskej vyvarovni. Vždy si na to pomyslím, keď drhnem tú moju alebo keď vidím stopy amortizacie, ale nemenila by som, každý máme svoju filozofiu. Všetko má svoje plusy aj mínusy.

anonym_b85aba
•
Dnes o 05:23

u nas tot ak nieje... ale ak to jemu vyhovuje preco ho tu zosmiesnovat? kazdy to mame inak ... kazdy sme inak nauceny .. mne t pride prakticke ,ale ako sa poznam,vydrzalo by mi to maximalne den kedze beham hore dole.. kedysi sa ani do izieb pocas dna tolko nechodilo.. ludia pracovali boli vonku -zili....

anonym_7afaa6
•
Dnes o 05:31

ja by som sa nevyzúvala, ale pomohla umývať pravidelne dlážku v chodbe a kuchyni, aby sa mu nezašpinil koberec v izbe

anonym_ef7a33
•
Dnes o 05:45

To vyzuvanie si viem predstaviť, ak sú v izbách veľké svetlé koberce a pre otca je ich údržba už namáhavá

anonym_efe8ee
•
Dnes o 05:48

To ie stary zvyk. Kedysi v kuchyni a po chodbach nebolo tak cisto ako v obyvacke. Presne ako pisu vyssie, kvoli kobercu a tak celkovo obyvacka sa udrziavala cistehljsie ako zvysok domu. V papuciach nevybieha aj von?

anonym_6071bf
•
Dnes o 06:49
@anonym_0d1c70

@anonym_0d1c70 okolo roku 1998 až 2000. Ešte som zabudla na učesané strapce na plyšovom koberci. Iný psychický teror, keď sme k nim prišli náhodou niečo zaniesť. Tie strapce sa museli preskakovať.🤦‍♀️ Strapce bola bežná kauza v mnohých rodinách. Tak sprostí boli ľudia a mnohé im ostalo dodnes.

anonym_6071bf
•
Dnes o 06:54
@anonym_189017

@anonym_189017 môjho manžela stará mama žila tiež v takej pivnico garáži s pieckou a nad hlavou mala 2 poschodia zamknuté. My sme boli u nej na návšteve a sedeli sme v tej pivnico garáži. Jediný raz som bola hore, keď sa strýko podnikateľ chcel pochváliť aké to má babka hore krásne. Upratané ako podľa šablóny, všade tie prehozy, o kráse vkusu pochybujem.

sevrin
•
Dnes o 07:18

Mne to nepríde nič na tom divné. Môže to byť síce trochu otravné, ale predsa len izby sú izby a kuchyňa s chodbou iná vec. Možno v byte by to mohlo byť odveci, ale v dome na dedine normálna vec.

anonym_b34c11
•
Dnes o 07:53

@anonym_autor netuším, aký to ma zmysel, bolo by fajn sa spýtať jeho na to. Na druhej strane, ak nebyvam u seba, rešpektujem pravidla toho človeka, u ktorého bývam.

anonym_4c9bde
•
Dnes o 08:04
@anonym_6071bf

@anonym_0d1c70 okolo roku 1998 až 2000. Ešte som zabudla na učesané strapce na plyšovom koberci. Iný psychický teror, keď sme k nim prišli náhodou niečo zaniesť. Tie strapce sa museli preskakovať.🤦‍♀️ Strapce bola bežná kauza v mnohých rodinách. Tak sprostí boli ľudia a mnohé im ostalo dodnes.

@anonym_6071bf Nerob si iluzie, aj teraz su sprostí ludia a existuju aj v sucasnosti rozne psycho "psychokauzy", na ktore ked budu spominat tvoje pravnucence tak presne tak si budu o tebe hovorit ake to bolo za onych cias v roku pana 2026 na hlavu 🙂 a akí boli tí ludia niektorí prepnutí

anonym_bc16a2
•
Dnes o 08:31
@lindusss2016

@anonym_autor toto robila kedysi matka mojho ex zamladi... Toto a ine chutovky... Pre mna to bolo psycho a teror.
P. S. Bola fakr j.bnuta na hlavu, posadnuta poriadkom 🙈 ale az tak, ze mna by tyzden v tej domacnosti nikto neudrzal...

@lindusss2016 no daj, co este

anonym_bc16a2
•
Dnes o 08:37
@osky

My to tiez mame tak zauzivane,ale hosti k tomu nenutim.
Jedine v jednej izbe je koberec-tam sa vyzuvaju vsetci.
Do izieb sa vyzuvame,aby sme si nenanosili smeti z jedalne,kuchyne,vybehnem na balkon...prrdsa su to najviac vyuzivane miestnosti...
V izbach je vzdy cisto,nechcem si tam doniest zbytocne necistotu

@osky preboha!!!😵

anonym_6071bf
•
Dnes o 09:33
@anonym_4c9bde

@anonym_6071bf Nerob si iluzie, aj teraz su sprostí ludia a existuju aj v sucasnosti rozne psycho "psychokauzy", na ktore ked budu spominat tvoje pravnucence tak presne tak si budu o tebe hovorit ake to bolo za onych cias v roku pana 2026 na hlavu 🙂 a akí boli tí ludia niektorí prepnutí

@anonym_4c9bde ja nevytváram žiadne psycho kauzy a sprosté scény v živote. Správam sa tak, aby bola väčšina môjho života a okolia v pohode. Výgrcky zadubených ľudí a minulej generácie ignorujem

slavomira236
•
Dnes o 09:34

Mt byvame v dome dole nosime papuce ja klasika slapky protetika a ked ideme na poschodie tiez sa vyzuvame pred schodami. Ja neviem neviem preco😆ale tym ze na poschodi je plavacka dost to pocut tie slapky ked chodime a ked deti behaju ani nehovorim

osky
•
Dnes o 09:35
@anonym_bc16a2

@osky preboha!!!😵

@anonym_bc16a2 preco?
Je to iba zvyk,robime to uplne automaticky.
V izbach sme bosi...inak mame slapky...
Nenanosim si omrvinky z kuchyne,spinu z balkona....
a nie,nemam bordel ani v kuchyni, ani na balkone,
ale predsa sa znecistia viac a castejsie...
A aj ked denne vysavavam,dlazky kazdy den nezmyvam. takze....
Kazdy,ako mu vyhovuje

mimachicha
•
Dnes o 10:06
@anonym_0d1c70

@anonym_0d1c70 podla mna z čias Tisic ročnej včely 😂

Strana
z2