icon

Je normálne vyzúvať sa pred izbou?

Včera o 19:30

Zijem s otcom mam 30 rokov. Teraz som sa len tu prestahovala naspat na nejaky cas. A on vlastne ma nuti nosit papuce ale len po chodbe a kuchyni a pred izbou sa musim vyzuvat. A ked chodim pol dna po byte tak nerobim nic len sa obuvam a vyzuvam. Jaky to ma zmysel ?

Strana
z2
anonym_bc16a2
•
Dnes o 11:15
@osky

@anonym_bc16a2 preco?
Je to iba zvyk,robime to uplne automaticky.
V izbach sme bosi...inak mame slapky...
Nenanosim si omrvinky z kuchyne,spinu z balkona....
a nie,nemam bordel ani v kuchyni, ani na balkone,
ale predsa sa znecistia viac a castejsie...
A aj ked denne vysavavam,dlazky kazdy den nezmyvam. takze....
Kazdy,ako mu vyhovuje

@osky tak ja nosim ppauce, aby mi nebolo zima...to znamena, ze posväcujete poriadok nad svoje pohodlie, zdravie...

anonym_4c9bde
•
Dnes o 11:38
@anonym_6071bf

@anonym_4c9bde ja nevytváram žiadne psycho kauzy a sprosté scény v živote. Správam sa tak, aby bola väčšina môjho života a okolia v pohode. Výgrcky zadubených ľudí a minulej generácie ignorujem

@anonym_6071bf Zjavne si nic z toho co som napisala nepochopila. Nevadi.

anonym_4c9bde
•
Dnes o 11:41
@anonym_bc16a2

@osky tak ja nosim ppauce, aby mi nebolo zima...to znamena, ze posväcujete poriadok nad svoje pohodlie, zdravie...

@anonym_bc16a2 Nie kazdemu je predsa zima na nohy 🙈

domkakvet
•
Dnes o 13:44
@anonym_41651d

@domkakvet to je teda rada…. Myslis ze teraz chodi v RAK papuciach?

@anonym_41651d neviem v akych chodi autorka, ale napriklad na obrazku pri tejto diskusii su menej prakticke ako slapky.

procrastique
•
Dnes o 13:59
@anonym_0d1c70

@anonym_6071bf prosim.to v ktorom roku? Resp.tisicroci

@anonym_0d1c70 V niektorých domácnostiach na Orave je bežné, že sa do jedálne/obyvačky, často nazvanej ,, Slovenská izba" nechodí. Chodí sa tam teda len keď príde návšteva alebo je sviatok. Mimo toho sa obeduje a žije len v kuchyni :D

lucimichi
•
Dnes o 15:54
@anonym_6071bf

@anonym_autor to je ešte nič 😀Naša suseda mala obývačku na kľúč a chodilo sa do nej len na vianoce. Deti mohli jesť len pred domom na priedomí z jednej misy, aby sa nezašpinilo a nezničilo viac tanierov. Ak chceli ísť na konci dňa dnu, museli sa vyzliecť na komplet pred dverami. Ty s papučami si úplne ok.

@anonym_6071bf to je choré

anonym_4b4ba0
•
Dnes o 18:45
@anonym_6071bf

@anonym_autor to je ešte nič 😀Naša suseda mala obývačku na kľúč a chodilo sa do nej len na vianoce. Deti mohli jesť len pred domom na priedomí z jednej misy, aby sa nezašpinilo a nezničilo viac tanierov. Ak chceli ísť na konci dňa dnu, museli sa vyzliecť na komplet pred dverami. Ty s papučami si úplne ok.

@anonym_6071bf tzv. Parádna izba.

lindusss2016
•
Dnes o 19:13
@anonym_bc16a2

@lindusss2016 no daj, co este

@anonym_bc16a2 no napr. jej synacik chodil za mnou a zbieral po mne po jednom vlasy. To nie ze by mi nejak masivne padali, ale jednoducho som mala vlasy po pas, vacsinou rozpustene a on zakazdym, ked som si niekde sadla alebo sa len zastavila, tak zacal okolo mna prehladavat okolie a nakoniec vysvitlo, ze ho uz mama zdrbala, ze tam po mne nasla nejaky vlas 🙈 alebo ked sme si kupili pukance k filmu, museli sme ich zjest v kuchyni pred filmom, az potom ist pozerat 🙈 ja som nechapala, ze co, az kym mi teda nevysvetlili, ze hadam som si nemyslela, ze budem jest pukance v obyvacke. Voda sa pila len na stojaka na ex pri dreze, potim hned ten pohar umyt, ale teda nie velakrat, aby ona nemusela zakazdym vstavat k drezu, aby ten pohar umyla. Ked som sa ponukla, ze ja si ho pokojne po sebe umyjem, ze nemam s tym problem, tak to mi zakazala, lebo vraj ja neviem dobre umyvat riad, minam vela jari 😱 ale zas ani bez jari sa taky pohar od vody nemohol umyvat, no proste zle bolo hocijak. Mala asi 20 handier, ktore mali kazda iny ucel a ja som si to za boha nemohla zapamatat, ktora je na co a to bol skandal, ked som s kupelnovou handrou na podlahu chcela utriet podlahu v kuchyni.... No ja ti neviem, bolo toho celkom viac, ale nastastie uz prešlo 20 rokov, tak na niektore traumy som aj zabudla 🤣

bielasovicka
•
Dnes o 19:36

Moji dedkovci mali obývačku, co sme volali "pekná izba". Tam sme mohli byť len keď bolo nejaké ich okrúhle narodeniny. Inak sme boli len v kuchyni. Alebo v lete na dvore. Mali 4 deti a 8 vnúčat. 😄
Ale nikomu to nevadilo, mám pekné spomienky.

anonym_f53013
•
Dnes o 19:43

Ja nechápem to keď sa niekto vyzuje pred bytom a nechá si tam 5 párov topánok porozhadzovanych

anonym_bc16a2
•
Dnes o 20:02
@lindusss2016

@anonym_bc16a2 no napr. jej synacik chodil za mnou a zbieral po mne po jednom vlasy. To nie ze by mi nejak masivne padali, ale jednoducho som mala vlasy po pas, vacsinou rozpustene a on zakazdym, ked som si niekde sadla alebo sa len zastavila, tak zacal okolo mna prehladavat okolie a nakoniec vysvitlo, ze ho uz mama zdrbala, ze tam po mne nasla nejaky vlas 🙈 alebo ked sme si kupili pukance k filmu, museli sme ich zjest v kuchyni pred filmom, az potom ist pozerat 🙈 ja som nechapala, ze co, az kym mi teda nevysvetlili, ze hadam som si nemyslela, ze budem jest pukance v obyvacke. Voda sa pila len na stojaka na ex pri dreze, potim hned ten pohar umyt, ale teda nie velakrat, aby ona nemusela zakazdym vstavat k drezu, aby ten pohar umyla. Ked som sa ponukla, ze ja si ho pokojne po sebe umyjem, ze nemam s tym problem, tak to mi zakazala, lebo vraj ja neviem dobre umyvat riad, minam vela jari 😱 ale zas ani bez jari sa taky pohar od vody nemohol umyvat, no proste zle bolo hocijak. Mala asi 20 handier, ktore mali kazda iny ucel a ja som si to za boha nemohla zapamatat, ktora je na co a to bol skandal, ked som s kupelnovou handrou na podlahu chcela utriet podlahu v kuchyni.... No ja ti neviem, bolo toho celkom viac, ale nastastie uz prešlo 20 rokov, tak na niektore traumy som aj zabudla 🤣

@lindusss2016 psycho....

lindusss2016
•
Dnes o 20:14
@anonym_bc16a2

@lindusss2016 psycho....

@anonym_bc16a2 to bolo 🙈 ale on to povazoval za prirodzene a normalne, vobec sa mu to nezdalo divne....

anonym_397822
•
Dnes o 21:20

no neviem ja som za to pravidelne pretriet narychlo chodbu nech je cisto aj tam.My to tak robime a zaberie mi to par sekund no minut a nie tam mat nanosene nezmyte svinstvo z vonka a potom pred izbami sa vyzuvat.Inak toto robila aj moja babka ze chodbu mala spinavu utrela raz za cas a pred izbami sa takto vyzula .Ja napriklad nerada chodim bosa.Ale tak jasne na von ak vybehneme tak mame obuv na von aj ked len na chvilku niekto vybehne.Ale v izbach sme normalne v papuciach alebo slapkach a curbes teda nemame nikde

osky
•
Dnes o 22:52
@anonym_bc16a2

@anonym_bc16a2 nam nie je zima!
Chodenie na boso je zdrave.
A my radi chodime bosi 😃
Mimo izieb mame slapky,v nich v pohode vybiehame aj von,na balkon....
Najmä v lete,ked je teplo,sucho...
Urcite nestaviam poriadok nad svoje zdravie.
Praceze to robime pre nase pohodlie a prijemny pocit...

osky
•
Dnes o 22:53
@anonym_4c9bde

@anonym_bc16a2 Nie kazdemu je predsa zima na nohy 🙈

@anonym_4c9bde presne tak.
A ked nam je zima,dame si ponozky 😁

anonym_9c2dd0
•
Dnes o 23:01

Ja tiez chodim v kuchyni a v obyvacke v slapkach a ked idem do spalne, detskych izieb/kupelne, automaticky sa vyzujem 🙈 ale ja skor kvoli tomu, ze mam pocit, ze v slapkach ma viac pocut a tak som si zvykla, ked deti ako babatka spali. A nejak mi ten zvyk zostal.

osky
•
Dnes o 23:04
@anonym_397822

no neviem ja som za to pravidelne pretriet narychlo chodbu nech je cisto aj tam.My to tak robime a zaberie mi to par sekund no minut a nie tam mat nanosene nezmyte svinstvo z vonka a potom pred izbami sa vyzuvat.Inak toto robila aj moja babka ze chodbu mala spinavu utrela raz za cas a pred izbami sa takto vyzula .Ja napriklad nerada chodim bosa.Ale tak jasne na von ak vybehneme tak mame obuv na von aj ked len na chvilku niekto vybehne.Ale v izbach sme normalne v papuciach alebo slapkach a curbes teda nemame nikde

@anonym_397822 ty to zase opisujes tak extremne...akoby ludia v chodbe ci kuchyni mali blato...

Snazime sa udrziavat poriadok,ale teda dlazku neumyvam kazdy den.
Nikoho som nezabila.
Po praci chcem sväty pokoj a nie prist do dalsej prace...

Je lepsie udrziavat poriadok...

Napr.u nas nikto nechodi do obyvky...ani neviem preco...
Ale mame krasnu priestrannu jedalen s obrovskym stolom a pohodlnymi stolickami...
Je skoro ako druha obyvacka,svetla,elegantna...
kazdy uz sa usadi tam
Takze paradoxne,zase v najviac vyuzivanej casti domu....
S navstevou sa rozpravame,necumime do telky,
cize ta obyvka je ozaj obyvka,pre nas....nezamykam ju ani nie je posvätna.....😅
Dokonca mame stale otvorene dvere z jedalne do obyvky..
Ale akosi sa tam nikto nehrnie...

Strana
z2