Je normálne, že žena zatajila peniaze?
Musím sa tu vyhrcat, mame dieťa hypo dve auta všetko platím vl väčšine ja. Žena je s dietatom doma. Teraz vyšlo najavo ze ona ma odloženú väčšiu sumu peňazí neviem odkiaľ dieťa bude mat 5 a ešte je doma. Akceptovali by ste toto? Na výdavkoch sa nepodieľala doteraz
samozrejme.
kazda priemerne inteligentna zena ma SVOJU zasobu pre pripad, ked nahodou ostane s detmi sama.
A to, ze sa stara o tvoje dieta je co? A nasetrit si mohla z rodicaku, mohla mat odlozene z toho co zarobila, mozno si privyrabala popri dietati vyrobou hraciek. Rozumna zena ma vzdy nejake zadne vratka, keby sa nieco stalo. obzvlast ked nie ste zobrati. A keby nieco, ak ste manzelia jej peniaze su spolocne, rovnako ako tvoje su spolocne. V manzelstve nie je moje a tvoje, ale nase.
Majetok aj usporené/odložené peniaze v manželstve je váš spoločný. Takže to odložila na horšie časy ako železnú rezervu.
Ak ti o tom zabudla povedať, tak s tebou na horšie časy nepočíta.
Môžeš byť rád, že má našporené peniaze pre prípad núdze alebo odkladá pre dieťa. Alebo chceš takú ktorá všetko minie a nič nemá?
Čo takto sa a ňou o Tom v prvom rade porozprávať?
Však sa jej opýtaj odkiaľ sú ako to máme vedieť? Nič neprispieva a je doma lebo ste sa tak dohodli?
Čo znamená "väčšiu sumu?" Ako to "vyšlo najavo?" Prečo nepracuje? Ste manželia? Čo by bolo inak, keby si o tých peniazoch vedel skôr?
A doteraz ti nevadilo, ze dieta ma 5 a zena je este doma? Ak chces, aby sa podielala na vydavkoch, porozpravaj sa s nou a poziadaj ju, aby nastupila do prace. Samozrejme starostlivost o dieta je na oboch rodicoch rovnako, cize treba mysliet aj na to
kedysi som čítala rozhovor s rozvodovým právnikom... vyjadril sa, že každý by si mal odkladať "bokom" pre prípad....V súdnej sieni s holou zadnicou už je neskoro plakať.
Úprimne? Mnoho ľudí sa dnes rozčuľuje a moralizuje, že čo to má znamenať= moje je moje a tvoje je tvoje, alebo všetjo presne na polovicu. Nuž, ani sa nečudujem...Ibaže sa niekto zariadi, čo je tvoje, to je aj moje, a čo je moje, do toho sa nestaraj 🤭
PS: v normálnom vzťahu by mala fungovať zdravá komunikácia ohľadom financií. Či už niekto dedí, dobre zarába, šetrí deťom, alebo sebe na starobu...
vy mate vztah? NIE. zjavne nie.
sa porozpravaj so zenou. ak jej veris a doverujes.
@tundra nie ja píšem sem po prvé
Zobratý niesme, ja som platil väčšinu okrem malých nákupov a prišiel som na to úplne normálne smskou po zaplatení keď som odomykal jej telefon mala tam zostatok na ucte
chapem ze ta to zrejme nahnevalo, ale co ked peniaze takto odklada na horsie casy? nejaku zeleznu zasobu treba mat. a potom ta nou jedneho pekneho dna prekvapi.
No ja ti tak poviem aj ja som mala financnu rezervu popri rodicaku -nie velmi velku ale daco som mala a dobre som urobila. Zobrati sme neboli, istoty ziadne, vztah sa rozpadol a ja by som bola ostala uplne bez penazi keby nemam nic odlozene a s dietatom na krku
@biba_18 evidujem az prilis vela zien z mojho okolia, co ostali v 40 s pomerne malymi detmi same, s nizkym vyzivnym, ziadnou praxou, ziadnymi usporami...v podnajmoch a pocitaju centy do vyplaty.
lebo chceli byt slusne a nenapadlo im, ze takto mozu dopadnut.
vacsina zien nema taky priestir na vytvorenue si rezervy, lebo niekolko rokov su proste bez prijmu z pracovnej cinnosti. Rodicak za prijem snad nepovazuje nik...a maloktore si chcu predstavit, ako sa ten ich milovany muz muze z hodiny na hodinu stat uplne inym muzom, za akeho ho povazuju.
ako vieš,ako k tým peniazom prišla? Mohla ich zdediť,mohla ich mať ešte pred tým,ako sa dala s tebou dokopy.Vtedy nemáš na tie peniaze žiadny nárok.
Ak tvrdíš,že nikdy na nič neprispela,tak hádam ti asi došlo.že to je materská a rodičák,či?
A este sa opytam.. auta a dom su na teba pisane alebo na vas oboch? Lebo ak je to ten pripad ze ak vztah skonci tak vsetko ostane len tebe sa ani nemusis pytat preco zena ma peniaze o ktorych nevies
chápem tvoje rozhorčenie spytaj sa, z čoho ich našetrila a či ide na polku, ked nie tak niečo tají
@nyusika ja som raz kedysi dávno (možno 25 rokov) počula rozhovor so zuzou fialovou - že ako sa zmenil jej muž po pôrode, ako veľmi vyplávali na povrch jeho zlé vlastnosti keď bola na neho odkázaná lebo bola doma s ich dieťaťom a koľko kamarátiek má takúto zlú skúsenosť - a vtedy som si povedala že mne sa to teda nestane…
Ano akceptuj to, je to normalne, ked je doma s dietatom a nechodi do prace, tak nema z coho prispievat a je dolezite aby mala odlozene nejake peniaze pre pripad potreby, ak by zostala sama.
Ked nie ste zobrati, tak sa ani necuduj. Ty si ju nechces zobrat a ona ma mat nulove uspory a byt odkazana na tvoje dobre slovo ze ju zo dna na den neodkopnes s holym zadkom?
@ada12345 mame dom na hypo napísaný na oboch auta tak isto a úspory ma len ona to je fér?
je to od nej velmi mudre
kolkokrat to este potrebujes citat ?