Je sebecké nemať deti? Diskusia o voľbe bezdetnosti
Som mlada baba a uz davno viem ze deti nechcem. Je to sebecke? Prvym dovodom je ze proste nechcem, niesom ten typ, suaj ine dovody. no hlavny je ten ze proste nechcem na tento svet priniest deti. Je to sebecke? Kazdy mi vravi v okoli, ze to je moj udel, ze co chcem byt sama, a ze deti su dar
neni to sebecké absolútne.Sebecké je mať deti len preto,lebo čakáš že sa o teba dakto postará na staré kolená a pritom k nim nemáš absolutne nijaký vzťah.Lebo už aj o tomto som už počula.Ani ja deti nechcem.Tu na mk som tým už známa lebo otvorene o tom píšem.Nechcelo by sa mi kolo detí chodiť.Boli by skôr chúdatká keby ich mám
ja som dieta nechcela, az dokym som ho nezacala chciet

okolie ti hovori bludy: deti nie su na zakrytie samoty, ani "dar" v zmysle, ze ked to pride-tak to pride-bez ochrany to samozrejme pride skor ci neskor...ale deti su zodpovednost a je vysoko dobre, ak zreli jedinci v zrelom vztahu sa rozhodnu dieta mat a vychovavat ho...ak sa dostanes do takeho bodu, mozno prehodnotis svoj terajsi nazor, ktory je momentalne uplne v poriadku
Určite to nie je sebecké. Poznám viacero rodičov, ktorí mi povedali, že keby vedeli, čo im rodičovstvo prinesie, dvakrát by si premysleli, či deti mať budú.
Nie každého životným cieľom je porodiť človeka. Podľa mňa môžeš mať rovnako plnohodnotný život aj bez detí.
Mat/nemat deti nema nic spolocne so sebeckostou ;)
Ako to vobec moze byt sebecke? Je nemat auto sebecke? Je nemat byt sebecke? Je nemat zviera sebecke? Ako moze “nemat cokolvek” byt vnimane ako sebecke?

Sebecke voci komu?