icon

Je správanie detí u sesternice nevhodné?

6. apr 2026

Sme na návšteve, pred chvíľou sme dovečerali a sesternicina dcéra povedala babke rozkazom: že nakrajaj mi okamžite mäso lebo chcem pozerať YouTube( nechcelo sa jej krájať mäso tak jej povedala aby jej nakrájala a ona zatiaľ mala telefón v ruke a pozerala doňho a mäso a šalát si naberala len lyzičkou) moja dcéra chce teraz odomna to isté, je to normálne ?

anonym_ac7875
6. apr 2026

Mne je fuk ze pride synov kamarat ze dostal od ocka novy iphone a je mi fuk ze to odomna syn bude chciet tiez. Nedostane. A ak by mi decko velke a chapajuce co ma v ruke mobil povedalo rozkazom ze okamzite mam nieco spravit, velmi rychlo si tento styl vysvetlime.

PS: dufam ze chapes ze pointa tkvie v tom, ze vzdy riesim svoje dieta. To druhe ma nezaujima.

anonym_9b003a
6. apr 2026

ved uz ste dovecerali...

anonym_916bb4
6. apr 2026

To sa ešte po celom dni ciskáte aj na noc?! Panebože na nebi🤣😂

anonym_1f9c3a
6. apr 2026

@anonym_autor Vhodne nebolo, ale mali to riesit jej rodicia a babka. Ty ries svoje deti.

gab1sol
6. apr 2026

@anonym_autor asi to dievča neurobilo takto prvýkrát a predpokladám, že babka poslušne nakrájala. U mňa by to takto prešlo (že by moje deti takto rozkazovali). Ale keď to tak v tej rodine funguje a vyhovuje im to, tak nech. Každý si vychováva deti podľa seba.

anonym_f28a76
6. apr 2026

To akože niekde na navšteve hneď utekáš cez mobil vypisovat na modrého koníka? 😀

cyberk
6. apr 2026

Vzdy na udivuju mamicky ako ty, ktore nechapu co je vhodne a co nie, a musia o tom zalozit temu. Asi nebudete velmi bystra rodina.

chlebikova
6. apr 2026

Ale joj, zase dostane hejt za nic. Tak asi caka pochopenie a potrebuje to niekomu povedat... Akoby to nikto na koniku nemal tak, ze chce, aby mu prisvedcili ostatni.
@anonym_autor je to cez ciaru, ale ked si babka necha, tak co sa s tym da robit. Tvojej dcere vysvetli, ze to nebolo vhodne a ze sesternica sa nevie spravat.

anonym_c78095
6. apr 2026

To ako sa správa ich dieťa je ich vec, babke to asi nevadí. Každopádne ja by som môjmu dieťaťu hneď vysvetlila že takto fungovať nebudeme.

sense
6. apr 2026

Nuž dcére by som veľmi rýchlo ukázala že u nás doma také nič praktizovať nebudeme

anonym_d0f841
6. apr 2026

@anonym_autor je normálne, že tvojej dcére sa sesternicine správanie páči a aj ona chce takto dirigovať. Je na tebe ako matke, či sa takto dirigovať necháš, alebo jej pokojne povieš "Nie, Dorotka, nepokrájam ti mäsko, už si veľká slečna a vieś to aj sama. Mäsko som ti krájala, keď si bola v jasličkách." No a potom je to len o tom, kedy to dieťa pochopí, že ona nie je sesternica a ty nie si babka.... (Áno, môže to trvať a môže byť z jej strany cirkus a aj hladné dieťa, nevadí, prežije aj bez mäska, hlavne nestratiť nervy a nezačať po nej vrešťať, alebo capnúť po riti, to je na tom celom fakt najťažšie). Prajem veľa trpezlivosti a pevné nervy. Ona pochopí, že tudy cesta nevede. Len to môže trvať chvíľku. U nás to bolo vždy max 3 dní kým dieťa pochopilo.

somko_kot
Odpoveď bola odstránená
svetlonos
6. apr 2026

No slečna byť mojou dcérou by telefón považskej jláskr mohla už akurát tak pouamezať a čakal by ju tlačítkový ako náhrada. A podľa veku by zrejme dostala na tú večeru akurát suchý chleba.
Ale tak k takémuto spôsobu chovania sa treba aj rodičov - keď jej to tolerujú, no praje do budúcna veľa zábavy. V 15 ticho im čo povie? Nával stovku lebo ti zoberiem celú peňaženku!
A že to chce tvoja dcéra? Tak snáď jej vieš vysvetliť ako to u vás chodí. Aký vek majú tie deti?

anonym_56a119
6. apr 2026

Nieje to normálne a chcieť môže to isté
ale je na tebe ako ju budeš viesť

anonym_04bee4
6. apr 2026

@anonym_autor pories si svoje decko
Ze sa druhe nevie spratat do koze a je nevdacne je vizitka rodicov nie teba
Takze sa staraj o seba a o rodinu a druhych neries

anonym_468b3e
6. apr 2026
@svetlonos

No slečna byť mojou dcérou by telefón považskej jláskr mohla už akurát tak pouamezať a čakal by ju tlačítkový ako náhrada. A podľa veku by zrejme dostala na tú večeru akurát suchý chleba.
Ale tak k takémuto spôsobu chovania sa treba aj rodičov - keď jej to tolerujú, no praje do budúcna veľa zábavy. V 15 ticho im čo povie? Nával stovku lebo ti zoberiem celú peňaženku!
A že to chce tvoja dcéra? Tak snáď jej vieš vysvetliť ako to u vás chodí. Aký vek majú tie deti?

@svetlonos Skúsila si si aspoň raz za dobu čo tu prispievaš, prečítať po sebe čo píšeš? Čo to píšeš s dekou cez hlavu?

autor
6. apr 2026
@somko_kot
Odpoveď bola zmazaná

@somko_kot bože čo si sadista čo sa vyziva na trestoch deti ??? V minulej diskusii si písal že varecha čaká na deti ...no zbohom dúfam že nemáš žiadne ...

autor
6. apr 2026
@anonym_d0f841

@anonym_autor je normálne, že tvojej dcére sa sesternicine správanie páči a aj ona chce takto dirigovať. Je na tebe ako matke, či sa takto dirigovať necháš, alebo jej pokojne povieš "Nie, Dorotka, nepokrájam ti mäsko, už si veľká slečna a vieś to aj sama. Mäsko som ti krájala, keď si bola v jasličkách." No a potom je to len o tom, kedy to dieťa pochopí, že ona nie je sesternica a ty nie si babka.... (Áno, môže to trvať a môže byť z jej strany cirkus a aj hladné dieťa, nevadí, prežije aj bez mäska, hlavne nestratiť nervy a nezačať po nej vrešťať, alebo capnúť po riti, to je na tom celom fakt najťažšie). Prajem veľa trpezlivosti a pevné nervy. Ona pochopí, že tudy cesta nevede. Len to môže trvať chvíľku. U nás to bolo vždy max 3 dní kým dieťa pochopilo.

@anonym_d0f841 ďakujem ti veľmi pekne, áno tak sa snažíme ísť takou výchovou a všetko vysvetľovať máme ale PAS tak je to trošku horšie teraz ju to budem učiť od znova dosť dlho

svetlonos
6. apr 2026
@anonym_468b3e

@svetlonos Skúsila si si aspoň raz za dobu čo tu prispievaš, prečítať po sebe čo píšeš? Čo to píšeš s dekou cez hlavu?

@anonym_468b3e
Ahoj občas to čítam ale zas mám autokorekturu zapnutú a prepisuje mi to. Dik za upozornenie ♥️ A nie. Deku nemám na hlave 😁

autor
6. apr 2026
@gab1sol

@anonym_autor asi to dievča neurobilo takto prvýkrát a predpokladám, že babka poslušne nakrájala. U mňa by to takto prešlo (že by moje deti takto rozkazovali). Ale keď to tak v tej rodine funguje a vyhovuje im to, tak nech. Každý si vychováva deti podľa seba.

@gab1sol áno pokrájala jej to ...no už som vychladla a precitala si diskusiu, budem sa snažiť čo najviac vysvetľovať malej že nemôžme to takto robiť

anonym_d0f841
7. apr 2026
@anonym_autor

@anonym_d0f841 ďakujem ti veľmi pekne, áno tak sa snažíme ísť takou výchovou a všetko vysvetľovať máme ale PAS tak je to trošku horšie teraz ju to budem učiť od znova dosť dlho

@anonym_autor fúha no tak pri pas, to potom päťnásobnú trpezlivosť na všetko, držím palce... Možno nejak pozitívne motivovať, ale u nás to moc nezaberá (že je už veľká a šikovná atď. - ale u nás toto nemá efekt, u nás je zaťatie, nejedenie, ofuky, a potom príde a potichučky zje studené. Alebo aj nechá tak, ťažko povedať.) Mali sme také s krájaním, keď prišiel z prázdnin u babky, všetko mu tam krájala. Potom s pizzou, videl, že kamarát vyjedol len stred a okraje nechal, nevedela som ho presvedčiť, nech zje aj okraje. Talk som mu povedala, že u nás sa proste jedlom neplytvá a keď neje okraje, tak nebudem objednávať už nabudúce pizzu teda. Aj tak ich nezjedol, dojedol tata. Ale na druhý krát, keď sme riešili, či dáme pizzu, tak som sa ho najprv opýtala, či zje okraje, lebo ak nie, tak nebudeme objednávať. Povedal že zje. A potom aj zjedol normálne. A aj odvtedy nevymýšľa s pizzou. Ale teda neni pas. A zakaždým niečo nové...

anonym_e66ca0
8. apr 2026
@anonym_468b3e

@anonym_468b3e súhlas. už som to chcela niekoľkokrát napísať...

cacianka
Dnes o 15:33
@svetlonos

@anonym_468b3e
Ahoj občas to čítam ale zas mám autokorekturu zapnutú a prepisuje mi to. Dik za upozornenie ♥️ A nie. Deku nemám na hlave 😁

@svetlonos už som si zvykla... 😄🫠