icon

Je spravodlivé, keď jeden môže mať zdravé dieťa a druhý vlastné bývanie?

28. aug 2025

Dobrý večer,je to spravodlivé keď jeden môže mať zdravé dieťa a druhý vlastné bývanie?resp jeden môže mať deti a druhý nie,ale zas má vlastný dom?
Ako sa na to pozeráte?

Strana
z3
malinkajozka
Odpoveď bola odstránená
autor
28. aug 2025
@malinkajozka
Odpoveď bola zmazaná

@malinkajozka
Nie tu nejde o bratov kto čo dostal,ani o to čo je v Sudane a tu nie a podobne. Ide čisto o tu slovenské rodiny,či je spravodlivé,že máš buď zdravé deti alebo vlastné bývanie,alebo opačne, samozrejme česť výnimkám.
A na to,že prečo má niekto dieťa keď nemá vlastné bývanie je asi taká odpoveď,že načo je komu vlastné bývanie keď nedokáže ani dieťa urobiť.. 😉

pasomnica
28. aug 2025

Nechápem o čom točíš.

kacena4
28. aug 2025

aha takze ty co nemaju vlastne byvanie maju mat chore deti ci ako to myslis?? prepac ale toto su tak debilne otazky... ja mam chore deti aj vlastne byvanie. dopracovali se sa k nemu po viac ako 5 rokoch manzelstva a s 2 detmi. je na tom nieco zle? ze si clovek spravi dieta ak nema vlastne byvanie? nie jazdy je zalozeny na hmotnych veciach, su aj dolezitejsie veci v zivote ako majetky napr. take vztahy, laska, uprimnost, ochota pomoct a pod...

biba_18
29. aug 2025

tým mudrovaniam o spravodlivosti vôbec nerozumiem… o spravodlivosti sa môžme baviť keď učiteľka dá jednému žiakovi jednotku a druhému trojku za identickú písomku, alebo že šéf rozdelí prémie podľa bulharskej konštanty…
ale že by malo byť nespravodlivé že jeden má byt a druhý nie? alebo že niekto nemá vytúženého syna ale iba dve zdravé dcéry? neviem. od koho by tá spravodlivosť mala pochádzať??

dskjhfdlkdjhl
29. aug 2025

@anonym_autor Nepozeram sa na to, co maju druhi, neporovnavam sa s nimi a zije sa mi ovela lepsie, ako keby som druhych riesila.
Zaujimave je, ze ludom zvycajne nevadi, ze druhi maju viac rozumu😉

moonlight1210
29. aug 2025

To nie je o spravodlivosti. Je to, ako to je.

Ten s detmi si moze kupit vacsie byvanie, ten bez deti si moze deti adoptovat.
Ak je teda nutne dako vyrovnavat skore a vytvarat dojem, ze vsetci su si rovni (= umela spravodlivost).

ivka225
29. aug 2025

@anonym_autor Ak si presvedcena ze doslo k poruseniu zakona, obrat sa na sud.

januska12323
29. aug 2025

Život nie je spravodlivý.

anonym_bffb88
29. aug 2025

Niekto ma rozum niekto nie

anonym_095f26
29. aug 2025

@anonym_autor to je život. Nič nie je spravodlivé a neprideľuje sa rovnocenne. Keby áno tak tu mame všetci rovnaký príjem, rovnako veľké a drahé byty a niektoré rodiny by nežili pomaly v 1-izbovom byte a druhé vo vilách. Taktiež čo sa týka možnosti mať deti. Niekto je proste finančne zabezpečený a zo zdravotných dôvodov ich nemôže mať a niekto nemá financie ale môžu mať deti a potom riešia ako ich uživiť. Nič v živote nie je spravodlivé. Ja si myslím že je to vždy tak vyrovnané že niekde nám bolo odobraté a niekde zas mame kúsok viac (len asi časom trvá zistiť alebo si uvedomiť kde to viac mame, napríklad to viac môže byť v šťastnom manželstve nemusí to byť v nejakej na prvý pohľad viditeľnej veci).

alica110
29. aug 2025

Život nie je spravodlivý.

0silvia0
29. aug 2025

@anonym_autor domy ani deti, ani rozum sa spravodlivo neprideluju. To je zivot, pestry, rozny, pre kazdeho iny, treba ho zit taky aky je.

lenkakravcova
29. aug 2025

@anonym_autor pozerám sa na to tak, že každý tu má svoju životnú skúšku, skúšky. Pre niekoho to môže byť majetok (ako s ním naloží, či bude spravodlivý alebo len lakomý..) pre iného deti (ich výchova alebo nevychova, trable v puberte..)

A vedzte, že vaše majetky a deti sú skúškou, a že Boh má u Seba obrovskú odmenu. (Korán, 8:28)

anonym_285
Odpoveď bola odstránená
anonym_508857
29. aug 2025

Dúfam, že už si si išla ľahnúť. Keď si človek vypije, kadejaké nezmysly ho napadajú.

anjelicek26
29. aug 2025

Ako baby pisu, nepit a nerozmyslat nad nesmrtelnostu chrusta...

anonym_8dc97a
29. aug 2025

A keď mám aj vlastné bývanie bez hypo a aj zdravé deti, tak čo teraz?

lunastruna
29. aug 2025
@anonym_8dc97a

@anonym_8dc97a jedno musíš vrátiť 😄 ale neviem komu kde 😄😄

anonym_8dc97a
29. aug 2025
@lunastruna

@anonym_8dc97a jedno musíš vrátiť 😄 ale neviem komu kde 😄😄

@lunastruna všetky deti mám odniesť do hniezda záchrany? No ako to vysvetlím 14 ročnému to neviem 🙂.

lunastruna
29. aug 2025
@anonym_8dc97a

@lunastruna všetky deti mám odniesť do hniezda záchrany? No ako to vysvetlím 14 ročnému to neviem 🙂.

@anonym_8dc97a tak potom vráť bývanie 😄😄
Banke, niekomu, zadarmo, daruj 😄

anonym_8dc97a
29. aug 2025
@lunastruna

@anonym_8dc97a tak potom vráť bývanie 😄😄
Banke, niekomu, zadarmo, daruj 😄

@lunastruna mám vrátiť dom tej firme, čo ho stavala? A to teraz plošne všetci musia? Zo zákona? Inak, čo? Buď dom alebo zdravé deti? Dve veci súbežne nie sú možné?

lunastruna
29. aug 2025
@anonym_8dc97a

@lunastruna mám vrátiť dom tej firme, čo ho stavala? A to teraz plošne všetci musia? Zo zákona? Inak, čo? Buď dom alebo zdravé deti? Dve veci súbežne nie sú možné?

@anonym_8dc97a ja sa z tejto témy uchechtavam,
Čo všetko ľudí napadne a nad čím premýšľajú.
Pre mňa nech sa každý stará o seba 😊

anonym_8dc97a
29. aug 2025
@lunastruna

@anonym_8dc97a ja sa z tejto témy uchechtavam,
Čo všetko ľudí napadne a nad čím premýšľajú.
Pre mňa nech sa každý stará o seba 😊

@lunastruna zjavne má pani dom, ale nemôže mať deti.

bielasovicka
29. aug 2025

Hneď zrána takto rozmýšľať o co tu vlastne ide, mi nejak nejde.....

0silvia0
29. aug 2025
@anonym_8dc97a

@anonym_8dc97a dom daj autorke, ona ho spravodlivo podeli🤭

mk1111111111
29. aug 2025

Autorka - A Ty mas ktore z tych dvoch?

anonym_1f3138
29. aug 2025

Taka hlupa detinska tema sa neda ani komentovat

svetlonos
29. aug 2025
@anonym_8dc97a

@anonym_8dc97a
tak ta autorka prizabije pohľadom 🤪

svetlonos
29. aug 2025

@anonym_autor
to by si akoue priala tým s vlastným bývaním chore deti, ci ako?? Ved teda dim uz maju, tak načo este aj zdrave deti. Co tak dat sa liečiť alebo aspim pohovor u psychologa? Musíš byť ty dobra kamoska alebo rodina ...

Strana
z3