icon

Je spravodlivé, že manžel necháva všetku starostlivosť o dieťa na mne?

19. feb 2024

Ahojte, napíšte mi svoj názor na toto prosím:
Manžel pracuje z domu, pracovnú dobu má pružnú, ale väčšinou je to 9-17.
Ja pracujem v kancelárii, tiež pružná pracovná doba, väčšinou chodim od 7-15, mám to 5 min od domu.
Dieťa chodí do škôlky, ktorá je od mojej práce 5 min.
A podľa manžela mám dieťa vodiť z a do škôlky ja, veď lebo aj tak idem už z domu. To znamená, že teda ho mám ráno aj vychystať, kým manžel ešte spí, nakoľko v škôlke majú byť do 8.00. Lebo veď aj tak som už ráno hore.
No podľa mňa je to nespravodlivé, ja si stojím za svojim, že ráno bude chodiť dieťa s manželom a ja budem chodiť vyzdvihovať z práce.

lakebabe
19. feb 2024

Z jednej strany sa mu nečudujem, ze sa mu nechce ráno skoro vstávať, obliekať a ísť do skolky a zas nazad domov, keď ty ideš tak ci tak okolo na druhej strane dieťa musí zbytočne skoro vstávať ked ide s tebou ráno a je tam zbytočne o hodinu skôr. Toto už je ale u vás o dohode

h2
19. feb 2024

@egonsk A čo ak je typ sova aj ona? Čo ak by si tiež rada ráno pospala? Lenže myslí na dieťa a snaží sa prispôsobiť jemu. Alebo môže byť sova aj dieťa. Môj syn je ten typ, ráno vstať je preňho utrpenie a večer by bol hore aj do polnoci, keby mohol.
A čo sa feminizmu týka, ja som veľmi silno za spravodlivosť. Ak by situácia bola opačná, ako som písala v komentári o 10:41, bola by som na strane toho chlapa. Nejde o to, kto je žena a muž, ale aby nikto nebol ukrátený. To je celý môj feminizmus. 🤷‍♀️

nikpa
19. feb 2024

Mat tvoje princeznovske problémy 🙄 ja vodim dve deti sama, každé na opačny koniec mesta do škôlky a potom utekám zas úplne inde do práce a poobede zase sama pre ne.

silvike
19. feb 2024

Moj nazor. Ja by som chodila (ak teda mas pruznu prac.dobu a nemusis byt v praci na 7h) na 8h s tym ze by som rano odviedla dieta do skolky ja. Tym padom by som bola v praci do 16h. Muz by sa rano vyspal. A zas poobede by si urobil pauzicku (kedze ma tiez flexi dobu a snad sa mu da odskocit na chvilku po dieta) na 20min a siel by o 15h po dieta on. Tak by to neslo ?

deedol
19. feb 2024

@nikpa toto je zas ta logika (ktoru nemam rada), ze podme sa (hlavne my zeny) pretekat, kto ma na sebe nalozene viac a kto je vacsia hrdinka. dakujem, ale ja osobne takto zit nechcem. aj partnera som si vyberala tak, aby sme si boli oporou, a nie ze on na mna nahadze vsetko a on nemusi nic.

h2
19. feb 2024

@nikpa Ak si na ne sama, máš môj súcit. Ak máš manzela/partnera, tak ti treba.

ddaassuullaa
19. feb 2024

@silvike garantujem ti, ze tento typ chlapa by nikam o 15,00 nesiel s vyhovorkou, ze on ale pracuje do 17,00. Rada by som sa mylila. Mozno autorka napise....

egonsk
19. feb 2024

@h2 ok, rozsirujes moju myslienku o dalsie vstupy 🙂 Dakujem 🙂 A este ta doplnim, chyba tu rada od mamiciek, nech sa nanho vykasle a rozvedie ... potom uz bude mat uplnu vyhru a bude to robit denne aj keby nechcela, no to je len vyhra ;) V kazdom vztahu musi fungovat predovsetkym komunikacia, bez nej to nejde. A na zaklade ulomkov opisanych zadavatelkou temy nie je mozne zaujat kompletny spravodlivy postoj a poskytnut seriozne odporucanie.

h2
19. feb 2024

@ddaassuullaa Presne tak, ani by ho nehlo! Veď ona aj tak ide, tak načo by dvíhal riť?

babulkomale
19. feb 2024

@vanilkovazmrzka jaaaj toto su take bludy ze az.

stvura
Odpoveď bola odstránená
silvike
19. feb 2024

@ddaassuullaa Aaa, tak podla mna je jednoduchsie uz dieta poobede zo skolky vyzdvihnut ako ho rano zaviest tam. To by mal len ako taku malu prestavocku v praci. Kedze maju skolku 5 min od domu. To by mohol dat 🙂

vanilkovazmrzka
19. feb 2024

@babulkomale co su bludy prosim ta?

h2
19. feb 2024

@egonsk Tak zase nezachádzajme do extrémov, toto určite nie je na rozvod, hoci si to napísal len zo srandy. A chápem aj teba, že sa snažíš, ako chlap, držať stranu chlapovi. Ale ja sa na to pozerám práveže úplne bez ohľadu na pohlavie. Proste ak rodič č. 1 robí z domu od 9:00 a rodič č. 2 chodí do práce na 7:00, tak som za to, aby dieťa do škôlky na 8:00 vodil rodič č. 1, bez ohľadu na to, či je to mama, alebo otec.

babulkomale
19. feb 2024

@egonsk a ty mas zalozenu rodinu s kompatibilnym partnerom? Kolko mas deti?

babulkomale
19. feb 2024

@vanilkovazmrzka 50:50 bez ohladu na vsetko.

h2
19. feb 2024

@stvura Ona nemá skrátenú pracovnú dobu. Robí od 7:00 do 15:00. Jej muž robí od 9:00 do 17:00, čiže presne rovnakých 8 hodín. A to, že je škôlka otvorená od 6:30 do 17:00, neznamená, že tam dieťa musí byť celý ten čas. Normálny rodič sa snaží dať tam dieťa na najkratší možný čas.

vanilkovazmrzka
19. feb 2024

@babulkomale ked myslis

tanyan
19. feb 2024

A nechcela by si si tú "spravodlivosť" kompenzovať inak? Napríklad ty odnesieš aj vyzdvihneš dieťa a on sa postará o varenie, pranie, vysávanie alebo iné aktivity?

sasa1310
19. feb 2024

Ja mám tiež pohyblivú pracovnú dobu a keď je muž doma, tak mi ráno urobí desiatu do prace aj deťom do školy, ide so psom a ešte povie, utekaj do prace, nech môžeš prísť skôr domov, aby sne boli spolu.
Aká spravodlivosť vo vzťahu a k výchove dieťaťa? Ja by som niekedy ráno zobrala dieťa, aby sa mohol vyspať a moj by zasa určite vstal skôr, aby mohol on dieťa zobrat. Chvalabohu je u nás na prvom mieste vždy ešte ten druhý z nás

egonsk
19. feb 2024

@babulkomale no zial rodinu mam a prave preto, ze nebola zalozena so spravnou partnerkou, tak teraz chodi s detmi do aj zo skoly si sama a musi muklovat v 2 pracach, aby si uzila vytuzeny zivot so spravodlivym delenim, pre ktory sa uz sama rozhodla 🙂

ivik4
19. feb 2024

Boze, to sa neviete teda striedat ? My s muzom sa striedame ,vzdy si vopred povieme kto ktory den s malym pojde do skoly . Nie nieje to nespravodlive .. skolka tak blizko tvojej prace a z Teba by ubudlo? 😄
Kompromis 💁‍♀️
Nevyhoda zeby dieta zbytocne skor slo nez musi

20erika07
19. feb 2024

Vo vasom pripade by som to riesila bez debaty tak , ze muz nesie rano, ja vyzdvihujem. Nedava mi logiku prave opak. Keby chodis na ôsmu tak ok ale takto? Odveci.

ivik4
19. feb 2024

Ale Tebe pravdepodobne vobec nevadi zeby dieta vstavalo skor, ale ze ty by si ho musela zanasat kedze pises o nespravodlivosti

h2
19. feb 2024

@ivik4 Uduvuje ma, koľké z vás úplne ignorujú fakt, že ona chodí do práce na 7:00. Ak by chodila na 8:00, jasné, že berie dieťa ona. Ale dieťa má vstať a ísť do škôlky o hodinu skôr, lebo ocinko chce spinkať?!

stvura
Odpoveď bola odstránená
jana_eyre_2
19. feb 2024

Manžel je zjavne dosť ráno lenivý ak chce aby dieťa šlo do škôlky o hodinu skôr len preto aby on mohol spat..

Akože fakt nechápem prečo by mala robiť všetko len žena a pán manžel môže len prácu.. 😏

ivik4
19. feb 2024

@h2 neviem kto ho ignoroval kedze komenty necitam, ja nie .
Viesco, podla mna ho ignoruje aj autorka sama, ide jej len o nu, nie o dieta. Ale mozem sa mylit,na mna to tak posobi

ljzozv
Autor odpoveď zmazal
stanulienkat
19. feb 2024

Áno je to spravodlivé a treba mu povedať, že keďže on je celý deň doma, tak už nech rovno navarí, operie, požehli a uprace. Ved je celý deň doma, tak je to tak logické...😁