Je spravodlivé zmeniť podmienky pred svadbou?
Ahojte, opíšem situáciu.
Muž žene povedal že keď sa vezmú budú mať majetok pol na pol a aj splátky za hypotéky pol na pol. Je krátko pred svadbou a z neho vyšlo že majetok nebude nikdy pol na pol (lebo si na neho pozical tak že cachrovali s majetkami v rodine od príbuzných a že ti nikdy nedovolia alebo možno aby tam ako spoluvlastnícku napísal tu ženu).
Po svadbe bude všetko pol na pol. Jej navrhli aby si odkladala sumu ako on platí na hypotéku a investovala (ale investovanie má menšie percenta než inflácia hmotného majetku a znížilo by im to už tak malý príjem do budúcej rodiny). Toto o Tom majetku jej sľúbil pred dvoma rokmi. A takto to dopadlo. Šli by ste aj tak do svadby alebo nie?
jasne, niekto má pohľad aj z druhej strany, tak to už nie je v poriadku. Ešte posledná otázka. keby k svadbe príde o ďalších 5 rokov a nie teraz, tak čo robí tvoja sestra? ďalších 5 rokov čaká v nemom úžase na to, že na ňu napíše polovičku bytu? Som tu asi sama s takýmto názorom, ale 2 roky je dlhá doba na uvedomenie si, že keď bude v tom vzťahu chcieť niečo vlastniť aj ona, tak si to má zabezpečiť sama ešte pred svadbou. 2 roky robili čachre machre s jeho rodinou a ona kde bola vtedy. Veď všetko musela vedieť aj vidieť, ako sa vyvíja. Na to nepotrebuje sladké rečičky, že raz polovicu dostane.
@reanda nie,ona nemusí rešpektovať všetko a nemusí držať,ani hubu,ani krok. Ja iba na nej čo spraví a ako sa zachová.
@sasa1310 pozri, iná mu dôverovala, lebo ho ľúbila . A ak sa za neho vydá a bude mu rodiť deti, tak je sprostá
@chodec15 radšej sama, ako vo vzťahu s niekým, kto má neľúbi
@chodec15 čítal si túto tému? Lebo ti ušli kľúčové skutočnosti a ja ti ich tu nebudem sumarizovat
@sasa1310 zabudas na to ze nejde s igelitkou k Ferovi ale k jeho mame. Fero nic nevlastni. A byt nedostal ale kupil od mami na hypo akurat na tom “usetril” tych 7000 ale nedal jej za byt koruny na ruku ale miesto toho jej postavi dom (ktory ma vacsiu hodnotu).
A navyse ked vedeli o moznosti zobrat si postupne hypo, najskor na pozemok atd. Tak je to cisto vypocitavost z ich strany ze s tym nesuhlasili. Mozno ho na to nahovorila jeho mama a tak ich bude mat v sachu.
A mam pohlad aj z druhej strany, my sme stavali na svokrovom pozemku a po svadbe ho prepisal len tak na nas oboch. V tomto pripade autorka pise, ze nechceli ani ten pozemok len tak ale ze by ho raz odkupili, pripadne ked uz tak im chcela mama “ pomoct” tak mohla Ferovi darovat pozemok, ktory by bol len jeho a na nom by spolu stavali a nie to komplikovat bytom.
@chodec15 ak niekto ráta s rozvodom so mnou, nech si ma neberie. On sa mal už dávno zachovať ako chlap.
Ja by som do toho nesla kvoli tomu ako s nou uz teraz nepocitaju a nerespektuju, a na matersker to bude len horsie a horsie. Pride mi to ako zaciatok jedneho z tych pribehov, ze “ale on bol na zaciatku taky dobry chlap, kto by to tusil”. No ja by som bola na pozore uz teraz. A ta predmanzelska zmluva k tomu ..
@chodec15 ale houby.. ti, co s tym rataju, tak sa im to vacsinou aj stane a potom su za hrdinov, lebo oni, kedze s tym ratali, tak boli pripraveni a nemusia teraz vyplakavat.. a ked sa to niekomu, kto s tym neratal, ani nestane, tak mu prizvukuju, ake ma len velke stastie vo svojej naivite a hluposti a ze nech len pocka, lebo ISTO ho to raz dobehne 😀
@lenkasarka jasne, ze nemusi.. ale partner to od nej ocakava... takze vydat sa za neho asi nebude ten najspravnejsi krok.. ale ako sledujem, niektore zeny asi aj celkom bavi vydat sa za niekoho, koho potom musia cely zivot presviedcat, ze aj ony maju pravo na svoj nazor, budu zan bojovat a chlapa vychovavat.. aj to je asi pre niekoho zmysel partnerstva
@reanda v tomto prípade jeden od druhého niečo očakáva. A nevedia nájsť schodnú cestu. Navzájom si dávajú nejaké návrhy,ale strany nesúhlasia. Ponúknuté možnosti sa nepáčia jednej strane a tiež naopak.
No ked majú ženy potrebu vychovávať tak to už je ich problém. Ja nemám potrebu nikoho vychovávať,iba moje dieťa a naopak čakám že mna nebude nik vychovávať. Sme dospeli a podľa toho sa treba aj správať.
@sasa1310 ty to asi nechceš pochopiť.... Fero ma akurát hypo na byt, kde býva babka. Dom, ktorý za peniaze z tej hypo postavil, vlastní jeho mama Linda. Pýtam sa prečo? Prečo keď bol s Annou, nebral hypo na výstavbu domu spolu s nou? Žeby nenazranost Lindy, hm?
Jasne Anne povedal, že po svadbe budú na to fifty-fifty, ona je ochotná dokonca doplatiť co treba. Jediná, ktorá nesúhlasí he teda nenazrata Linda, ktorá sa iba trasie, aby náhodou JEJ majetok neskončil u nevesty - a amo, je to tak, @autorka tu písala príspevok o predmamzelskej zmluve a vydedeni nevesty??? Wtf???
Jedine, co môže Anna robiť, je platit cudzi dom a keď nebude dostatočne "poslusna", moze ísť.
A ešte jedna vec, uplne INA situácia by bola, keby bol dom plne zariadený, zabývany a ona by naozaj prišla len s papuckami a igelitkou... ale ona ma to zariadenie domu financovať! Pýtam sa, z akého dovodu?
V celom tomto príbehu ale nie je problém Anna, ale nenazranost Lindy v kombinácii s nesmierny mamonom 👌
@lienka.7 ty nechápeš. Prečo, keď bol s Annou nebral hypo spolu s ňou? Lebo od začiatku s ňou nerátal. To, že Anna to od začiatku celé nepochopila, je jej problém.. A teraz je on na vine, že ona za tie 2 roky nič nenadobudla. Tak ako autorka písala, že keby to vedela, berie si hypo už dávno na garsonku. A čo vlastne nevedela. Veď od začiatku jej dával najavo, že s ňou neráta čo sa týka spoločného majetku
@sasa1310 jaj, cize ked Anne Fero povedal, že potom sa na všetkom dohodnú a dajú na poriadok, tak Anna z toho mala automaticky vydedukovat, ze ju chce odrbat a v podstate ďalej neráta s nou, ano???
Ano trosku sa to Férové konanie nezdá cez čiaru, nehovoriac o postoji jeho matky Lindy? Ok
@chodec15 ja len na margo tvojej poznámky, že sú ľudia v 50,60 osamelí, lebo nešli do manželstva... Chápem pointu, že niektorí sú priebercivi, to áno, ale aj ten, kto vstúpil do manželstva, môže ľahko v 50,60 ostať sám. Rozvod, smrť, iné dôvody, čokoľvek. Spoliehať sa na partnera ako istotu, že v starobe nebudem sam, je dosť risk.
Ak si nevesta nevezme Fera, bude za vypočítavu.
Ale ak si ho vezme, dá mu najavo, že on si v podstate môže rozhodovať sam, bez nej, že ona vlastne akceptuje, že stále to bude on a ona a nie my.
Fero by mal teraz urobiť krok k spoločnému životu. Idú sa brat, tak nech ukáže, že s ňou plánuje celý život. Nemusí to na ňu prepisovať, ale nech ukáže ochotu hľadať kompromis. Nech jej pomôže získať za mesiac hypo na nehnuteľnosť, ktorú si kúpi ona. Napríklad. Toto je vážna vec a celkovo to ukáže, či do budúcna bude chcieť riešiť problemy spolu s ňou, aby sa dohodli...

@lienka.7 presne, nábytok stráca na hodnote odo dňa zakúpenia ( intenzívne sa používa)
Dom/ byť získava na hodnote každý deň.