icon

Je spravodlivé zmeniť podmienky pred svadbou?

12. apr 2024

Ahojte, opíšem situáciu.
Muž žene povedal že keď sa vezmú budú mať majetok pol na pol a aj splátky za hypotéky pol na pol. Je krátko pred svadbou a z neho vyšlo že majetok nebude nikdy pol na pol (lebo si na neho pozical tak že cachrovali s majetkami v rodine od príbuzných a že ti nikdy nedovolia alebo možno aby tam ako spoluvlastnícku napísal tu ženu).
Po svadbe bude všetko pol na pol. Jej navrhli aby si odkladala sumu ako on platí na hypotéku a investovala (ale investovanie má menšie percenta než inflácia hmotného majetku a znížilo by im to už tak malý príjem do budúcej rodiny). Toto o Tom majetku jej sľúbil pred dvoma rokmi. A takto to dopadlo. Šli by ste aj tak do svadby alebo nie?

lienka.7
13. apr 2024

@stevvvka toto je pekný pokus, ale ja som zvedava, ako potom všetko budú zvladat platiť...
@autorka tu už písala, že on jej DOVOLI si odložiť 300€ a zvyšok ma pekne odovzdať do rodiny. Vsak to je chore... plus problemom bude aj jej prípadná materska a následne rodičovská dovolenka...
Ja sa neviem zbaviť pocitu, že tu ide zo strany Fera iba o čistý kalkul.. a to splácanie majetkov jeho rodiny (najmä domu matky Lindy) Annou. Len neviem, akú úlohu v tomto všetkom zohrala jeho matka.

autor
13. apr 2024

@chodec15 zase až tak zúfalo na tom nie je. Má čosi našetrené. Nemá ani 30 rokov (nepísala som presne má o pár rokov menej). Za rok dva môže mať normálneho muža, s ktorým si založí normálne spoločne domácnosť.
Nie je ani škaredá a ani hlúpa. 🙂 a slobodných mužov v jej veku poznám aj ja osobne viacero, ktorí nie sú na zahodenie, sú slobodní a dodnes nemali ani vzťah.

reanda
13. apr 2024

@lienka.7 mohli by ist spolu aj do politiky, tam by sa isto uplatnili 😀

drahomirrra
13. apr 2024

Autorka, preboha, ved taketoho chuja nech kopne do riti. Vsak takito hamtaci lakomi su absolutne asexualni, sa segre cudujem, ze vobec ma zaujem s takym drbom nieco mat. Fuj, normalne by som sa nedivila, keby s tou svojou mamkou neviem co mal, vsak toto je uplne otrasne.

tamitamitami
13. apr 2024

Tu ide hlavne o princíp.....
On jej sľúbil že spoločné bývanie budú riešiť takto, ona s tým počítala. Svoje rozhodnutia zmenil na základe názoru svojej mami (čo je už samé o sebe veľká stopka). Mal si to normálne odkomunikovať na začiatku aj s mamou keď vedel že chce aby polka bytu patrila jeho partnerke.
Ak to takto nechcel riešiť mal jej to rovno povedať. Mohli si zobrať hypotéku spolu na úplne iný dom/byt.

Teraz sa trápne vykrúca. Nevidím jediný dôvod aby ona platila hypotéku a polku nákladov na dom ktorý nie je jej (a pri troche nešťastia pri rozvode z tých peňazí neuvidí nič).

lienka.7
13. apr 2024

@tamitamitami ono tu ani nejde o ten byt, lebo na ten hypo nie je.
Ide o ten dom, na ktorý bral on hypo a je napísaný na jeho matku.
Inak toto by ma zaujímalo prečo. Prečo nie na neho. Tam bude niekde ďalší pes "zakopany".
A presne, budúca nevesta ma platit za niečo co nikdy nebude jej, a dovolím si povedať ze z toho, čo tam kupi neuvidí nikdy ani jeden jediný cent.
Proste spekulantska rodina až do spiku kosti. Len dôjnu kravu, co to ma pomôcť splácať im treba. To je všetko.

jhalena
13. apr 2024

@lienka.7 Mozno v tej zahrade ma svoj dalsi dom, preto tam nechce aby nevesta nieco vlastnila.

0kristina0
13. apr 2024

Autorka, drzim palce aby tvoja sestra dostala rozum lebo o par rokov si bude trieskat hlavu o stenu. Daj vediet ako sa nakoniec rozhodla.

autor
13. apr 2024

@jhalena je tam iba jeden dom. Oficiálne chata.

autor
13. apr 2024

@0kristina0 dám vedieť. Podľa toho ako to pokračuje mám pocit že mu sestra nakoniec ustúpi. 😑

lienka.7
13. apr 2024

Autorka prepáč prosím, ale tvoja sestra je tak blba alebo tak zúfalá???

autor
13. apr 2024

@lienka.7 myslím že ani jedno. Ale je dosť naivná. Nemyslím to voči nej v zlom, ale je to tak 🙁

katkazuz
13. apr 2024

To hádam nie, dala si jej prečítať túto debatu?

cacianka
13. apr 2024

@lienka.7 áno, dojna krava, len ešte doplním - už teraz je zlá, lebo jej ide o majetky , o ich majetky, a na oči jej to budú vyhadzovať vždy, keď sa jednému druhému a tretej niečo na nej znepáči. VON bude veľmi časté slovo v tom dome . Stačí že sestra v niečom nebude súhlasiť, hocijaká drobnosť, bude v niečom oponovať, a už to bude mať na tanieri. Nepáči sa ti, môžeš odísť, ale deti ti nedáme. Zlatokopka si bola už pred svadbou, prišla si sem s holou ritou, teraz si tu hubu otváras ? Veď si vezmi skrine, stoličky ( o pár rokov nebudú mať cenu ani 1/5) a ťahaj....
Z úst tejto rodiny vyletí ešte veľa zla.
Len škoda že si to dievča neuvedomuje, vidina romantickej svadby, zaplatené zálohy, vidina hanby , jej veľmi zatemnuje rozumné zmýšľanie.
Radšej 3 dni rozruchu, ako 3 roky trápenia.
!!! Dom aj pozemok je stále matky ženícha !!!
Aj zmení majiteľa , čo pochybujem, tak bude iba ženíchov. A oni tam prišielca nestrpia....

reanda
13. apr 2024

@cacianka bohuzial, tiez to tak vidim 😔
taka svadba, to je ako strcit hlavu pod gilotinu..

lienka.7
13. apr 2024

@cacianka presne, ja toto nechapem. Dopredu jej povedali, že bude robit iba to, čo jej budúci pan manžel DOVOLI a ona blba ešte stále ho neposlala do riti? 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️ už ju teraz osral aj s jeho matkou a jej to nestačí,??? Vždy bude na prvom mieste matka u neho, ona to nevidí???
Byt na mieste jej rodičov (keď už sestru nepocuva) jej poviem, že vie, do čoho ide, aby mi o 5-10 rokov neklopala na dvere s 2 deťmi a prázdnym účtom... ze ju milý muzik vyhodil...lebo on jej nedovolí si ani "šetriť" , komplet všetko bude dávať do rodiny.. a splácať jeho matke dom. A ked bude na MD a RD, tu bude vypisovat že ako ma s deťmi vyzit z RD... ale ok, kto chce kam, pomôžme mu tam 🤦‍♀️
Uprimne, ja si myslím, že ona si to aj uvedomuje, ale nechce zažiť tu hanbu, ze zrušená svadba. 👌

kristiii
13. apr 2024

Súhlasím s tebou autorka, sestrin frajer to mal riešiť úplne inak, ale popravde, to mala aj tvoja sestra už od samého začiatku. Každý z nich hľadal výhody pre seba samého a tak zrejme aj obaja dopadnú. Či ostanú spolu či nie. Proste zlé rozhodnutia..

janewithane
13. apr 2024

Sestre by som odporucila svadbu aspon presunut, nech nie je pod tlakom a ma priestor este si veci premysliet. Svadba moze byt aj skromna len na urade v satach z HM. Radsej takto a uprimne ako s takouto prichutou trpkosti. A hlavne ( to aj v pripade, ze svadba bude o mesiac) by som riesila nejake konzultacie u pravnika, pokojne aj spolocne s partnerom a aj nejaku mediaciu, mozno potom aj s Lindou, kde by mohli prist k nejakemu normalnejsiemu rieseniu.. len ktovie co do mesiaca stihnu - preto radsej presunut na neurcito.

vreckovka2
13. apr 2024

Nech sa skusi sestra odosobnit od zaplatenych zaloh a hanby. Co by spravila, ak by sa isla rozhodnut teraz, ze budu mat svadbu o polroka. Ako by chcela, aby do zvazku manzelskeho vstupovala. Musi to byt na nu obrovsky tlak a pod tlakom sa tazko rozhoduje.
A inak mozno ak by termin skusila inzerovat, tak by aspon za polovicnu cenu niekto vzal ich termin na salu, kolace a spol.

autor
14. apr 2024

No takže sestra sa na mňa nahnevala, že čo to vôbec riešim. Že je to jej vec a že ona nakoniec ho aj chápe. Bude svadba. A že on ju o päť rokov napíše na dom, keď ho s mamou znamenia. Že jej to tak slubil a že manželstvo je o dôvere.

Ženy ja vám ďakujem za všetky rady ale myslím že tu je to márne. Ešte som ja za zlú že myslím na to aby neostala s holým zadkom. Tak na to kaslem. Nech si žije ako chce. A keď sa niečo stane, nech si rieši podnájom. Ja už nemám viac síl na to jej vysvetľovať do čoho sa ženie.

unicornlady
14. apr 2024

Áno, manželstvo je o dôvere.
Ale on už ukázal, že mu dôverovať nemôže. Ach jo.

autor
14. apr 2024

@vreckovka2
@janewithane
@kristiii
@lienka.7
@reanda
@cacianka
@stevvvka
@clarae
@zmrzlinka2021
@mamina7070
@katkazuz
Označujeme vás že ako to dopadlo. Neoznačili som vás všetky, len náhodne z posledných 3 strán. Ostatným sa ospravedlňujem, zle sa mi to označuje na mobile, tak snáď som nevynechala veľa žien čo chceli vedieť ako do celé skončí. Vyššie odpoveď o jedno.

cacianka
14. apr 2024

Nemusíš nás označovať, keď sme sem raz prispeli, vždy sa nám ukáže že je v diskusii nový príspevok.

mamina7070
14. apr 2024

pozri ty si ju upozornila tozhodnutie musi urobit ona sama a ona si vude aj niest dosledky

cacianka
14. apr 2024

Kľudne si vytlac túto diskusiu, aj 2x, daj sestre prečítať, je to tu anonymné, nikto netuší o koho ide, absolútne .
Druhú kópiu si odlož, a o pár rokov budeš mať dôkaz.

zara1357
14. apr 2024

Na svete sú skrátka ľudia ktorý robia aj zle rozhodnutia a doslova potrebujú dostať od života facku.
S tým nič nespravíš. Chápem tomu, že sa o sestru bojíš/chceš to najlepšie pre ňu. Ale uvedom si, že ona sama musí tie " zle" rozhodnutia spraviť, aby pochopila..
Tak sa dobre zabavte a skôr poriešte dedenie po Vašich rodičoch, aby ženích nezískal ešte majetok po Vašich rodičoch.

autor
14. apr 2024

@zara1357 vidíš toto mi ani nenapadlo s dedením po našich rodičoch. Máš pravdu.

katkazuz
14. apr 2024

Ďakujeme ti uzatvorenie a za mňa si želám,
aby som sa mýlila a nakoniec bola tvoja sestra v manželstve šťastná.
Ty si spravila, to čo si mohla ☺️

cacianka
14. apr 2024

@zara1357 dedí iba dcéra, na dedičstvo a dar od rodiny nemá manžel nárok. Je to iba jej majetok.
Teda dedičov. Ale ak je tak trochu naivná trúba, dá sa nahovoriť na všeličo

autor
14. apr 2024

@cacianka to áno, len aby to čo zdedí nedala tiež do nábytku.