icon

Je spravodlivé zmeniť podmienky pred svadbou?

12. apr 2024

Ahojte, opíšem situáciu.
Muž žene povedal že keď sa vezmú budú mať majetok pol na pol a aj splátky za hypotéky pol na pol. Je krátko pred svadbou a z neho vyšlo že majetok nebude nikdy pol na pol (lebo si na neho pozical tak že cachrovali s majetkami v rodine od príbuzných a že ti nikdy nedovolia alebo možno aby tam ako spoluvlastnícku napísal tu ženu).
Po svadbe bude všetko pol na pol. Jej navrhli aby si odkladala sumu ako on platí na hypotéku a investovala (ale investovanie má menšie percenta než inflácia hmotného majetku a znížilo by im to už tak malý príjem do budúcej rodiny). Toto o Tom majetku jej sľúbil pred dvoma rokmi. A takto to dopadlo. Šli by ste aj tak do svadby alebo nie?

autor
Autor odpoveď zmazal
autor
12. apr 2024

@sasa1310 ona to už nestihne chápeš? Lebo jej to oznámil mesiac pred svadbou. Keby že jej to povie tie dva roky dozadu alebo aspoň. Pred pol rokom tak by to bolo iné. Teraz ona už nestihne nič.

sasa1310
12. apr 2024

ešte raz, to naozaj ste chceli, aby on majetok po svojej babke a mame prepísal po svadbe aj na tvoju sestru? Ty by si to urobila?
A čo nestihne nič? Vieš koľko toho sme my nadobudli spolu ako manželia?

autor
12. apr 2024

@sasa1310 áno, ja by som to urobila. Lebo by som rovnako na muža napísala polovicu splátok a on by mi dal polovicu z toho čo som už splatila.
Babka nebabka - to si ma on riešiť. Jej sľúbil že pôjdu pol na pol a mesiac pred svadbou to zmenil. To je na tom odrb. Nemal jej to sľubovať. Mohla si kúpiť sama garsónku pred dvoma rokmi keď boli lepšie úroky. Doslova ju oklamal

autor
Autor odpoveď zmazal
zara1357
12. apr 2024

Daj nám vedieť, ako to celé dopadlo.

sasa1310
12. apr 2024

on nemôže len tak napísať na niekoho polku domu a splátky tiež. Na to musí v prvom rade súhlasiť banka.
A za ďalšie, keď čakáte, že na ňu napíše polovicu domu, s akým majetkom a financiami vstupuje do manželstva tvoja sestra?

sasa1310
12. apr 2024

nie, nie som svokra, som normálna žena, ktorá si na majetok tiež zarobila sama a viem čo to obnáša. Preto ho nikomu nerozdávam len tak len na základe toho, že si ma niekto zoberie a nepýtam od cudzích a v živote by som nepýtala od svojho muža majetok, ktorý dostal on od svojich rodičov

autor
12. apr 2024

@sasa1310 prečítaj si celú diskusiu, je to tam rozpísané. Nekomentuj keď si nedáš námahu prejsť si to. Nebudem ti to tu písať celé odznovu.

lenkasarka
12. apr 2024

Iba som sa opýtala či ste sa nad takou možnosťou nezamyslali. Či by im takyto návrh vyhovoval. Ja ťa chapem ako to myslíš ty. Nevravím,že mu má navrhnut 70 tis,ale nejakú časť.(sama netuším akú)
Nech sa na to pozerám z akejkoľvek strany,no proste nie…
Ani z jeho ani z jej..

sasa1310
12. apr 2024

čítala som a stále sa pýtam, s akým majetkom ide tvoja sestra do manželstva, keď chce, aby bola zabezpečená jeho majetkom, s ktorým mu pomohli jeho mama a babka.

autor
12. apr 2024

@zara1357 dám vedieť.
S napätím čakám ako sa to vyvinie. Či ustúpi on a dorieši sa to, alebo ustúpi ona a aj tak sa vydá. Ale myslím že s tým druhým nebudú naši rodičia veľmi súhlasiť.

katkazuz
12. apr 2024

Mne je zo veľmi neprehľadné a zamotané.
Ja byť tvojou sestrou svatbu zruším, a aj z toho dôvodu, že podľa všetkého tam má hlavné slovo budúca svokra, ešte budú aj bývať kvázi v jej dome a to nikdy nerobí dobrotu.

autor
12. apr 2024

@lenkasarka ako ešte moji rodičia navrhli toto: nech on vráti majetky rodine. Nech si jeho mama nechá aj byt aj dom aj hypotéku keď to tak chce mať. A nech oni dvaja sa vezmú a potom spoločne si vezmi sami hypotéku a kúpia spoločne svoj vlastný byt alebo dom. Dvom im dajú aj vyššiu sumu hypotéky. A medzitým kým to vybavia môžu bývať na nájme alebo rodičia povedali že kľudne aj u nich na poschodí (majú voľné poschodie v dome)

sasa1310
12. apr 2024

@katkazuz vidíš, a ja byť on tak mu fakt odporučujem, nech zruší svadbu, lebo akonáhle už nenapíše na ňu polku bytu, tak madam cúva zo svadby. To je láska ako hrom

autor
12. apr 2024

@katkazuz ja z toho mám tiež taký pocit. Že matka bude vždy viac než manželka pre neho

sasa1310
12. apr 2024

ako môžu darovať hypotéku jeho mame? Veď na ňu treba mať príjem aj vek, aby ju vedela splácať. 😀

lenkasarka
12. apr 2024

Áno ja som čítala už si mi to písala a to by naozaj bolo veľmi dobre riešenie aby začínali obaja 50:50 to by bolo aj férové,

katkazuz
12. apr 2024

@sasa1310
Ale dohoda bola predsa iná, on to všetko naraz zmenil.

autor
Autor odpoveď zmazal
sasa1310
12. apr 2024

@katkazuz dohoda nedohoda, za mňa bol vtedy hlúpy, keď sa takto dohadoval a nerozumel tomu. S prepáčením, tebe by rodičia pomohli s kúpou nehnuteľnosti, založili by vlastnú nehnuteľnosť, časť by ti dali ešte pred manželstvom a ty by si darovala polku z toho manželovi len tak lebo si ťa ide zobrať?

lenkasarka
12. apr 2024

Tak snáď nájdu nejaké schodné riešenie ktoré bude vyhovovať obom

autor
12. apr 2024

@sasa1310 píšeš o nej že madam.. madam je stará "svokra". Ona vlastní pol svojho bytu kde býva, vlastní záhradu a dom v meste. Má peňazí viac než dosť v majetku. Ale chýba jej to aby náhodou nemala nevesta aj keď pol na pol ale aby nemala polku bytu iného - ďalšieho.
Kto je madam?
Alebo vlastne nie madam. To sa dá skôr nazvať strýkom Drzgrosom v ženskom podaní , ktorý zničí jedinému synovi vzťah lebo jej to chýbat v rodine (nevesta rodina evidentne nikdy nebude).

lenkasarka
12. apr 2024

@sasa1310 aké riešenie by si navrhla ty?

sasa1310
12. apr 2024

aha, takže tam je pes zakopaný. Jeho rodina má peniaze, tak čakáte, že automaticky získa majetok aj tvoja sestra. To, že si oni chránia svoj majetok je úplne normálna vec. Za rok môžu byť rozvedení a teraz čo, tvoja sestra získa polku bytu? Len tak kvôli svadbe?

katkazuz
12. apr 2024

@sasa1310
Ja by som kalkulovala celkom inak.
Každopádne je pravda v strede, ako to väčšinou býva, ale ja by som svatbu zrušila.

autor
Autor odpoveď zmazal
autor
Autor odpoveď zmazal
autor
Autor odpoveď zmazal
autor
Autor odpoveď zmazal