icon

Je svadba až taká dôležitá?

lenka2232
14. mar 2016

Ahojte, chcela by som počuť Váš názor. S priateľom sme sa rozhodli stavať dom. So všetkým ideme na polovicu, aj čo sa úveru týka. Pozemok priateľ mal, polovicu dal prepísať na mňa. Rodina však na nás tlačí, že najprv svadba a potom zvyšok, ale my to tak nechceme. Chceme mať najprv kde bývať, to je pre nás priorita a až potom riešiť ostatné veci, je to podľa Vás zlé rozhodnutie? Svadbu si chceme platiť sami a chceme ju riešiť až neskôr.

balkica
15. mar 2016

No ono, to je take ako keby si uz teraz rozmyslala, ze "aby sa to lepsie riesilo ked by sme sa rozvadzali" A tak by sa nemalo pred svadbou uvazovat 😀

sardinka335
15. mar 2016

@cecil36 pozri to uz by sme sa zamotavali do roznych slovných hračiek....ja som o rodine robila diplomovku takze by som o tom dokazala točiť do polnoci ale načo. Zakladna definicia je ze je to sociálna skupina muz - zena a ich potomstvo. Všetko ostatne su ine typy rodin - rovnako hodnotne ale ine, bud doplnene, znovu vytvorene atd..rodina ma aj svoje funkcie ktore ma plnit - ak si ich neplni či uz sa to neda - neplodnost, alebo nevie, nemoze - ekonomicka funkcia, ochranna tak to uz je problém...su to tom cele publikácie a ťažko to tu detailne rozoberat. Nie len bio rodina je rodina, ale je najdolezitejšia lebo prinaša spoločnosti nových ludi..to su fakty a tam nejake emocie nemaju miesto, ze je to ,,hnusne povedane a tak,,. Zase nevkladam do všetkeho nejaky citový podton ak sa jedna o fakty.

alaguema
15. mar 2016

@cecil36 no ako grcať kľudne môžeš, ak máš potrebu. Nič to nezmení na faktoch. Bio rodina je proste to, čo je dané od prírody. Všetko ostatné, je simulácia. Môže fungovať, môže to byť dokonca úžasné. Škoda len, že v praxi to až také úžasné nebýva. Asi preto, že krv nie je voda.

cecil36
15. mar 2016

@alaguema ja poznam vela rodin, kde dieta je adoptovane, niekde maju aj vlastne inde viacere adoptovane a niekde jednoadoptovane. Z tych co poznam iba jedna rodina mala s dietatom problem, bolo to romske dievcatko.
@sardinka335 a aka je rodina kde je jedno vlastne jedno adoptovane? Ci to uz budeme delit od uhla pohladu na dieta? Jasne, ze pre bio dieta to nebude nahradna rodina a pre adoptovane bio rodina. Ale bude to rodina po moralnej aj pravcnej stranke. Btw nedavam do toho emocie, nemam adoptovane dieta 😉 Iba nemam rada skatulkovanie iba bio rodina je ta spravna a ostatne vsetko je hranie sa na nieco, iba manzelstvo je to najlepsie a ked ste iba partneri to si jeho konkubina a sluzka ked mu nestojis ani za svadbu...atd. Svet nie je ciernobiely, su rozne dovody, rozne pohlady na tu istu vec/skutocnost.

sardinka335
15. mar 2016

@cecil36 pozri...jasne ze svet je všelijaky...ale sama musiš uznat, ze su lepšie rozhodnutia a tie nechcem hovorit hned ze horšie ale tie ,menej vyhodne,,. Bio rodina nehovorim ze je ,,jedina spravna,, ale je jedina najdolezitejšia - lebo bez reprodukcie sa nezachovava rod, cyklus zivota. A ked maju aj adoptovane tak super - maju moj obdiv ja by som si dieťa nevedela asi adoptovať...
Manzelstvo je evolučne, historicky, spoločensky podmienene ako ,,lepšia volba,, ja nehovorim ze jedina spravna a idealna ale je v istých ohladoch lepšia forma v porovnani s konkubinátom. Ostatne su skor moralne dohady, ze čo komu za čo stoji to uz si ludia musia sami vyriešiť medzi sebou, tu za tie prispevky a anonymne nicky nevidime kto ma čo doma a ako zije...tu ludia popíšu....kto vie kde je ta pravda.

cecil36
15. mar 2016

@sardinka335 myslis, ze aj pre adoptovane dieta je jeho bio rodina najdolezitejsia? Myslis, ze aj pre tyrane dieta je jeho bio rodina najdolezitejsia? A do tretice este jedna otazka, tentoraz uz nie len recnicka. V com je manzelstvo lepsia volba, v ktorych ohladoch?

deny3
15. mar 2016

@lenka2232 ak by si si bola na 100% istá, že najprv dom a až potom svadba, nezaložila by si túto tému a rodinu by si jednoznačne odbila s ich názormi. Moja skúsenosť je taká, že väčšina párov, ktorá začína spolu stavať dom ešte pred tým, ako majú dohodnutý termín sobáša, ten dom spolu nedokončia. Krutá realita, ale je to tak. A nespoliehať sa na to, že dobrou zmluvou sa dá všetko ošetriť, nedá, každá zmluva, aj závet, je napadnuteľný, súdne ťahanice potom trvajú roky.
takže môj názor je taký, že najprv svadba /ved ju predsa chcete / a potom to ostatné.

zuzuk22
15. mar 2016

No tak my sme spolu uz 8 rokov a mame 2 ročného syna . Najprv sme bývali u priatelovich rodičov potom v podnajme a potom sme si kúpili dom a prerobili 🙂 teda este stale prerábame ale uz aj bývame samozrejme 🙂 a svadba ? Možno raz 🙂 tak chceme sa raz zobrat ale nieje to u nas priorita . Nic nám nechýba . Momentálne radčej vkladáme peniaze do domu , stale je co vylepšovať 🙂 a ked to uzname za vhodne tak sa vezmeme ak nám to chýbať nebude tak nie 🙂 z mojej strany na nas nik netlačí . Mamina súhlasí s tym a dokonca je názoru ze v dnešnej dobe načo svadba 😀 a s priateľovej strany na nas tlačila akurat tak jeho mamina . Ale pred rokom zomrela uz :( ale tak to neovplyvníme . Sem tam nejake podpichovacné reči ale tak zasmejeme sa a idem ďalej 🙂 neriešime 🙂

zuzuk22
15. mar 2016

A dom aj pozemok mame samozrejme na polovicu 🙂 a úver bral priateľ a ja som mu ručila ;)

sardinka335
15. mar 2016

@cecil36 tak to je asi dost individuálne, ze či je pre adopťáka jeho bio rodina dolezita natolko aby vyhladal bio rodičov - určite by mal mat tu moznost. Je to dolezite z hladiska vysporiadania sa s minulostou, s tým ze ,,ma odmietli, neprijali, zbavili sa ma,, - to su tiež otazky, ktore taketo dieta moze riešiť to su tzv. emocionálne zranenia, ktore mozu ovplyvnovat jeho zivot.
To iste aj týrane dieťa - konkretne som pisala diplomovku na temu ,,Týrané dieta v rodine - syndrom can,, a pre taketo dieta moze byt do istej miery bio rodina dolezita, ono nepozna ine, často si ani nemyslí ze ,,to,, čo sa mu dejej je zle, ono kludne moze mat rado toho tyrana...to su velmi tazke uvahy.
Subjektivne si myslím, ze vzdy je dolezite vysporaidat sa s minulostou nech je aka kolvek, odpustiť tým čo ublizili. Samozrejme si nemyslím ze dieta ma ostavat v dysfunkčnej rodine alebo tam kde ho tyraju to iste nie.
Čo sa manzelstva tyka tam je v pravnom ohlade jednoznačne lepšia volba byť manzelkou ako družkou, ostatne veci su vecou morálnych hodnot ktore par uznava a aku dolezitost to pre nich ma, niekto moze byt tak negativne poznačený rozvodom rodičov alebo zivotom v rozvratenej rodine, ze uplne zanevrie na sobáš. To su tie dovody, pohlady a skusenosti, ktore človeka vyformovali. pre nas to znamena, ze sme pred rodinou, priatelmi resp. pred ,,svetom,, povedali ano - beriem za teba zodpovednost, spajam svoj zivot s tvojim a mam vylučne postavenie pred spoločnosťou aj pred sebou navzajom. Určite je to ťažšia cesta lebo neda sa z nej az tak lahko zdupkat a určite ziaden papier nie je zarukou nejakeho automatickeho šťastia - na druhej strane je mi smutno ked počujem niektore pary ze ved,, nebude nam to klapat, tak sa rozideme,, - proste tam mi chyba snaha urobiť toho druheho štastným a ved zakial mi vyhovuje tak ok a ked mi nebude tak pojde kade lahšie taka bezna logika mnohých dnešných parov. Takze vela je aj vecou pohladu..a vraj ludia zijuci v manzelstve podla sociologov ziju dlhšie, viac sa o seba staraju navzajom....No kto vie. Ved kazdy nech si spravi ako chce a ano - ja osobne by som to asi brala tak, ze mu nestojim za to aby sme svoj vztah legalizovali a mna osobne by to mrzelo ,ale tak zaviselo by aj ake dovody ten chlap ma a tak.

helenapx
15. mar 2016

Mala som dobreho kamarata, ja som sa isla vydavat ,on zil s priatelkou, povedal, ze on ku stastiu ten papier nepotrebuje, maju dieta, rozisli sa, priatelka ho z bytu vyhodila, vratil sa k rodicom. Spackany zivot, Kto z vas veriacich bol na svadobnej omsi, vsimli ste si niekedy kolko pozehnania sa tam dostava? Zvlast za zenicha, zvlast za nevestu, plus prosba za buduce deti, je to nadherne, len si to vsimnut a uvedomit. Aj prv sa hovorilo najprv faru, potom Maru, ale iste tym nemysleli najprv stavat dom a potom hladat zenu, Aj v nasej dedine si chlapci pri peniazoch postavali domy a Mary jaksi nenasli. 😒

lujza123
15. mar 2016

@lenka2232 ano, svadba je dolezita. Vsetky pravne ukony, sialene zmluvy ktore sa daju napadnut a milion detailov si usetrite jednym podpisom na matrike. A to hovorim ako stary odporca sobasov, vsak naco papier....ale zivotna skusenost ma poucila. Manzelstvo Vas chrani a ked su tam deti tym duplom..
Nikdy nevies co sa moze stat, ako sa moze zachovat partner v pripade rozchodu, ako sa zachova rodina v pripade umrtia (ano peniaze ohybaju charakter) ako sa zachovaju urady keby nieco..... V manzelstve mas pravne obsiahnute vsetko, co myslis preco gejovia chcu civilne zvazky, keby sa to da osetrit vsetko pravne kadejakymi zmluvami tak by nic nechceli...lenze sa to neda....

cecil36
16. mar 2016

@sardinka335 ad jedna stale na to pozeras, ze chlap si nechce vztiat zenu. Chyba. V)csinou je to spolocne rozhodnutie. A ja ak by som mala prioritu, ze je pre mna svadba dolezita a on nechce, tak s takym clovek by som nebola, v tom vztahu by nebola nazorova rovnovaha v podstatnych veciach. Je to to iste ako ked muz v manzelstve odmieta dieta, nie do casu, ale proste nechce. Skor ci neskor takyto vztah konci. ad 2 Neodpovedala si mi preco je volba byt v manzelstve lepsou volbou. Teda ak odhliadnem od vdovskeho or vdoveckeho dochodku? Lebo pred spolocnostou a kamaratni ste vazenejsi? Mam kamosku, je so svojim partnerov 20 rokov, nasla si ho s dvomi malinkymi detmi. MUz jej zomrel ked mal mladsi syncek 3 mesiace. S partnerom potom este maju spolocne dievcatko. A vies preco sa nevzali? Nepotrebuju to, majetok je pisany pol na pol, rodina ich berie ako manzelsky par a ekonomicky to tiez bolo lepsie ked bola vdova. Vies, ak som ten typ, co rada zo vztahu utekam resp. neviem riesit konflikty a aj najmensia blbina je pre mna dovod na rozvod/rozchod, tak ma ani papier neudrzi 😀 Naopak, ak konflikty viem riesit, tak ich riesim v akomkolvek vztahu. ad3 A k tyranym detom, jasne ze tyrane dieta a rovnako tyrana zena mozu mat svojim sposobom svojho tyrana radi, lebo ine nepoznaju a su vdacne aj za to malo co dostavaju, ale to neznamena, ze je to pre ne dobre o tomto ja hovorim. Nie o tom, ze dieta ho ma rado,. jasne ze ma lebo je to osoba na ktoru je priputane. A co sa tyka adoptakov, nepytala som sa na to, ci je pre neho dobre vyhladat rodinu, ale ci je dobre v takej rodine vyrastat radsej ako v nahradnej. ad4 ak raz je umoznena forma utajebych porodov, tak ani dieta nema vediet kto su jeho rodicia, nech by na to malo akekolvek moralne pravo. Lebo tento rodic dal prednost pred interupciou adopcii.

staronova
16. mar 2016

@zuzuk22 nuž svatba či je dôležitá??? V podstate nie je, ale dnešný život prináša také neuveriteľné okamihy, stavy, príbehy, všade je toho okolo nás. Zo skúsenosti troch ľudí /mama, otec a malé dieťa/ v mojom blízkom okolí, by som už nad tým porozmýšľala. Neboli zosobášení a nestihli už obrad ani na posteli v nemocnici. Prišli pol hodinu po úmrtí. Mamička nedostala nič, obrala sa tak o kopu peňazí v podobe vdovského príspevku a aj dedičstva z pozostalosti po partnerovi. Nebolo to málo, ale keby aj pár koruniek, pomohli by im trocha v začiatkoch samoty. Dnes premýšľa už inak, bohužiaľ neskoro. Čert nikdy nespí.

bambinka123
16. mar 2016

@lenka2232 ahoj 🙂 ak sa milujete a myslite to spolu vazne ( co zjavne myslite, kedze robite vsetko na polku), tak bude svadba pre vas potom uz len specatenim. 🙂
My sme s polovickou spolu vyse 4 rokov, pred 3rokmi sme si kupili byt (sme obaja vlastnici), dokonca aj poistky mame nastavene tak,ze v pripade smrti bude vyplatene tomu druhemu, aby zvladol platit hypoteku, narodili sa nam odvtedy 2 nadherne deti, a svadbu chceme odzaciatku, ale predsa len aj na malu pre blizku rodinu treba nejake peniazky, a my to berieme ako specatenie toho vsetkeho,co uz mame.
Mam v okoli viacero manzelov, ktori ani zdaleka nemaju idealne vztahy, ale brali sa, "lebo sa to patri", "lebo rodiny tlacili".
My s polovickou sme si toho uz naozaj dost odzili spolu za tie 4roky (presli sme si spolu roznymi problemami-financie, zdravie, lekari mi povedali,ze nikdynebudem mat deti prirodzenou cestou a napriek tomu so mnou ostal a chcel byt so mnou, ze si casom adoptujeme, a vidis- v 2013 som sa stala maminou prvy raz, podotykam prirodzene a pred 2mesiacmi opät )....
Takze: robte to tak,ako to citite, a svadba je krasny akt, ale urcite nie je pre krasny milujuci vztah najdolezitejsia. 🙂 Vsetko dobre prajem 🙂

dkethe
16. mar 2016

svadba nie, manzelstvo ano 🙂

dai
16. mar 2016

@cecil36 ahoj ... mne to osobne moc nesedi co pises - cisto len zo skusenosti - v okoli mam 2 pary ktore ziju dlhodobo na hromadke - myslim cez 10 rokov a s detmi - obe zeny sa chcu vydavat akurat chlapy sa do toho nehrnu tak aj oni hraju ich hru ... stale som presvedcena ze a ) financne sebestacnych zien je velka mensina - tym padom je prirodzene tak ako je prirodzena materska laska aj potreba pocitu financneho zabezpecenia ked sa matkou stavam ( nevidim na tom nic zle, je to uplne normalny pud sebazachovy podla mna ) b) vaecsina zien chce mat ten pocit vynimocnosti pre svojho muza - cize vychadzajuc z realneho stavu kedy na hromadke uz pomaly zije polovicka partnerstiev - ano, verim ze su tam aj pary kde sa zena nechce vydavat z roznych dovodov ( malokedy je to ale nejaka tuzba po slobode - hlavne ked sa uz rozhodne mat dieta... vaecsinou su to obavy o vlastny majetok, predchadzajuca negativna skusenost z ineho vztahu ci vztahu svojich rodicov etc....,) ci je to pre par neekonomicke sa brat - vid priklad co si ty uviedla...Som presvedcena ze z tych 50% hromadkovych vztahov najmenej 50% stoji a pada na rozhodnuti chlapa...
Ze ty by si z takeho vztahu vycuvala?🙂 bola si v takej situacii ked to vies takto na istotu napisat? za seba neviem co by som spravila - hlavne keby som toho chlapa lubila a on sa spraval ku mne pekne... a vlastne by bolo viac menej vsetko ok len by si ma nechcel vziat za zenu... asi by som tiez cakala ze sa spamaeta, tak ako cakaju aj tie moje zname - oni uz o tom hovoria uplne otvorene pred svojim muzom aj znamymi ze sa chcu vydavat ale ich chlapy na to nemaju cas etc. ...
- este jedna moja observacia - poznam najmenej 2 pary ktore boli spolu viac ako vaecsina parov v manzelstve v tejto teme🙂 jeden 13 rokov , druhy 15... v oboch parov sa akoze nechceli brat a boli spokojni, vsetko super... v rozhovoroch medzi 4mi ocami dievcata priznali ze by sa brali ale partner sa nato neciti ( neviem co to znamena🙂 ) ale inak je im dobre tak naco... cize v tvojom ponimani to boli tiez pary kde akoze obaja mali ten nazor ze je to ok... oba tieto pary skoncili rozchodom... a ci mi veris alebo nie - scenar pri oboch chlapoch bol viac menej rovnaky - do par mesiacov novy vztah a obaja do roka svadba😀

ikissedagirl
16. mar 2016

@jana_eyre existuju zivotne poistky, ktore v pripade umrtia partnera (vlastnika polovice nehnutelnosti) pokryju hodnotu polovice majetku. Cize, kazdy z vas si uzavrie v poistku, v ktorej sa dohodne, ze v pripade umrtia konkretny clovek dostane financie vo vyske polovice hodnoty nehnutelnosti. Netvrdim, ze to vyriesi vsetko, ale pozostaly aspon neostane Sam s polkou domu na krku 🙂

katuliena82
16. mar 2016

@dai inac toto sa stava velmi casto, poznam pary co spolu chodili/zili roky - 8,9 a "necitili sa na svadbu". Zrazu ten vztah prechodili, nuda, rozisli sa a nasli si inych partnerov. Do roka sa brali...

bestmate
16. mar 2016

No chlap ked chce tak ho nic nezastavi, ale ked nechce tak chudera sa moze aj na hlavu postavit aj deti mu dat a pani a nej nebude. Pytam sa odmietla uz niektora z vas chlapa s prstienkom, prip. poznate nejaku? Toto ma fakt zaujima.

dai
16. mar 2016

@katuliena82 ved to... moj muz o takych paroch hovori ze tie prve zeny chlapa zaskolia a ked sa s nim nakoniec rozidu tak uz ten chlap vie co a ako ( ake potreby ma zena a co ma robit aby to zase nepok.kal:-) ) - cize staci jemny naznak ze zena chce svadbu a chlap sa zrazu citi🙂 ak teda tu zenu lubi...

dai
16. mar 2016

@bestmate 🙂 toto by teda zaujimalo aj mna ( aj ked teda ja take poznam 2 - moj otec moju zenu poziadal o ruku s prstenom na 2hom rande😀 zobrali sa nakoniec az po 8mich mesiacoch vztahu🙂 a moj brat ( asi to zdedil po otcovi ) poziadal svoju priatelku po 2och mesiacoch o ruku😀 nasledne sa teda brali az po 5tich rokoch vztahu... tu ale tie reakcie zien pokladam za uplne normalne a asi by som reagovala rovnako v danej situacii😀 )

dai
16. mar 2016

samozrejme som chcela napisat moj otec moju mamu , nie zenu😀

jana_eyre
16. mar 2016

@ikissedagirl ano viem, my sme to tak mali vinkulovane v prospech banky kvoli hypoteke.. ale to neriesi vsetko.. co sa dalo sme poriesili aj pred svadbou, ale na vsetky situacie sa ani mysliet neda a myslim, ze najjednoduchsie je podpisat papier na urade o manzelstve ako obiehat x institiucii a spisovat x zmluv.. ked to ale niekomu vyhovuje viac - tak ok..

skor si ale myslim, ze sa take veci chcu riesit malokomu a vyriesia len cast rizika a ostatne nechavaju na nahodu..

katuliena82
16. mar 2016

@bestmate ja som bola raz zasnubena, zasnubili sme sa dost zavcasu a vtedy som bola nadsena, zamilovana, on sa spraval uzasne. Po case som zistila, ze sa sobasa obavam. Dotycny zacal byt strasne neuroticky, obcas zuril kvoli blbostiam a ja som sa zacala obavat, ze co bude po sobasi. A ked sa ma uz navazno opytal ze kedy teda bude sobas, tak som pokrcila plecami ze sobas nechcem....za tyzden sme sa rozisli, snubak si vzal ze raz mi ho este da na prst, ked sa k sebe vratime... to sa nestalo. Uz len pri tej jeho otazke sa mi rozbusilo srdce v panike a stacilo mi. Takze obcas sa to moze stat, clovek sam na sebe zisti ci mu predstava sobasa pride uzasna, alebo ho chyti panika.

sardinka335
16. mar 2016

@cecil36 pozri ja som ti odpovedala - pre mna z mojho pohladu je lepšou volbou, ano som chranena pravne, finančne a pohybujem sa v spoločnosti, kde je manzelka ,,beznejšia,, ako frajerka a je na to tak pozerane, ze s touto to uz mysli vazne a su svoji. To si ty napisala nie ja, ze citujem ťa : a ked ste iba partneri to si jeho konkubina a sluzka ked mu nestojis ani za svadbu..a neni to tak??? Vo vysledku?
Ja sa v tomto priklanam k @dai - muzi nechcu do chomuta, zeny väčšinou ano...brat mojho muza ma materialne všetko, uz sa s nim aj frajerka rozišla - lebo len na hromadke zit cely zivot nechce, ma po 30tke, chce deti...usadit sa. On nechce a prečo? Lebo by bol podla neho obmedzovany, on si rad vyhodi z kopýtka, tu zabava tam kamarati, tam posilka....A uz aj ona začala plkat tieto nezmysly, ze ved teda načo svadba, a počkame, nebudeme sa ponahlat...a čaka na neho či sa spamätá alebo ze ako.
Ved ak niekto o sebe vie, ze nefungovalo by to, potrebuje mat zadne vratka tak nech si na seba ziadne záväzky neberie...ale potom by mozno bolo fér nemat ani tie deti, ked viem ze s ich matkou mozno za par rokov nebudem lebo deti z rozvedených rodin to tiež nie je často boh viečo.
nahradna rodinna starostlivost zahrna aj adopciu, pestunstvo atd....ano je lepšie vyrastať v uplnej harmonickej rodine aj ako adoptovaný ako v ustavnej starostlivosti. Tu sme ale primarne toto neriešili - otazka bola taka, ze ,,čo je vlastne rodina,,. Tak primarne rodina je muž zena a dieťa - idealne ich vlastne lebo to zachovava cyklus zivota. Či si uz k tomu adoptuju a či nie neni podstatne. Samozrejme ze pre tyrane dieta nie je dobre ostavať v patologickom prostredi s tyranom - ved to som aj spominala.

alaguema
16. mar 2016

@katuliena82 tak tento argument tu vídam často, ale nepochopila som ho. Myslíš, že vzťah, v ktorom je nuda zachráni svadba?

dai
16. mar 2016

@alaguema ahoj... ja si dovolim odpisat za katulienu - myslim ze tym myslela klasicky parnersky stereotyp... v pripade tych parov co som ja spominala sa k tomu pridala aj potreba zeny ten vztah svadbou potvrdit, mat pocit ze nie je len nejaky privesok, kus nabytku, samozrejmost - a nato by im ta svadba stacila - proste mali potrebu posunut pre ne vztah na vyssiu uroven - ich chlapy to ale odmietli a to ich v tom pocite dorazilo - v oboch pripadoch rozchod iniciovali zeny a muzi sa snazili o zachranu - ale uz to jednoducho nebolo ono ( momentalne vsetci 4ja ludia ktorych sa tyka to co pisem ziju v spokojnych manzelstvach s detmi...)

sardinka335
16. mar 2016

@katuliena82 ja si myslím, ze problémom nebol sobáš ako taký, ale to, ze si včas zistila, ze ttento človek ma vážne charakterove nedostatky a zivot s ním by bol peklo. A tak to má byť...treba sa pred tým spoznavat, aký ten človek je, ako reaguje v záťažových situáciách ako hospodári, celkovo ako zije....jasne ze ani to nemusi byť 100% zaruka ze nikdy nepride k rozvodu, rozchodu. Mnohí na to ale idu ,,od lesa,, a potom sa čuduju ze im to neklape - spoznávaju sa hlavne sexuálne kedy je v posteli všetko fajn ale v záťažových situáciách sa velmi nepoznaju.

sardinka335
16. mar 2016

@alaguema nie nezachrani, ale tí čo uz sa ,,prechodili,, tak pochopili, ze vztah treba posuvať dalej.