Mama ma tlačí do svadby. Je to správne?
Zdravím,pred rokom som skončila školu a začala bývať s mojim priateľom pomedzi to robím na dohody ,ale robim si aj kurzy aby som si našla dobre platenú prácu. S priateľom sme zasnubeni no dohodli sme sa že počkáme so svadbou.Chcela by som sa prve zamestnať normalne na tpp,priatel ma úspory ale o to nejde aj tak by sme si svadbu platili sami.Stále keď som na navšteve u rodičov tak mama otravuje so svadbou že to treba začať riešiť lebo bude všetko obsadene atd.. Ale ja jej vysvetlujem že mi ešte nevieme dátum,že prve si chcem poriešiť prácu ,trochu ešte pošetriť a tak,je podľa vás správne keď rodič tlačí do svadby dieťa ktoré ešte len nedávno skončilo výšku? Chceme si spolu zaplatiť svadbu a nechcem tak aby to musel iba priateľ platiť a už vôbec sa mi nechce začinať v novej práci a riešiť veci okolo svadby atd…
Nie, nie je normalne ked rodic tlaci svoje dospele dieta, ktore s nim ani nezije, do hocicoho
Treba zredukovať navstevy u rodičov a robiť si vlastný program a nie sedieť u vašich a budeš mat kľud
Treba zredukovať navstevy u rodičov a robiť si vlastný program a nie sedieť u vašich a budeš mat kľud
@anonym_56e12e nieje riešenie redukovať návštevy ale komunikovať
Pred problemom sa neuteka
@anonym_56e12e nieje riešenie redukovať návštevy ale komunikovať
Pred problemom sa neuteka
@anonym_770698 máš dojem že to slečna komunikačné zvláda keď píše na koňa? Asi nie
@anonym_autor aky ma dovod na to,aby vas tlacila do svadby? Pochybujem,ze z nicoho nic o otm zacala sama rozpravat.
@anonym_688f26 moja mama o svadbe a vnúčatách hovorila aj v čase, keď som bola nezadana.
@anonym_770698 máš dojem že to slečna komunikačné zvláda keď píše na koňa? Asi nie
@anonym_56e12e treba na tom pracovať
Ešte toľko komunikačných problémov bude,konfliktov ci doma,s rodinou, s deťmi,v práci,hocikde
V mojom okoli sa dobré priestory,dobrí muzikanti atd riešia 2 roky pred datumom svadby.To uz budeš dávno zapracovaná v práci. Ale vy tu svadbu až tak nechcete,inak by ste to už riešili. Poznam nie jeden pár x rokov zasnubení a potom rozchod.
Aj ju tlacili rodicia do svadby? Zdorazni jej ze toto ma byt rozhodnutie vas dvoch. A ze ked bude takto kecat ze skor pride rozchod ako svadba. Ze ci potom bude spokojna... mozno trosku zbrzdi
@anonym_autor ved jej povedz, ze tym, ze nemas pracu, nemas nic nasporene a ked chce, s radostou ti moze celu z tvojej strany zaplatit. ze takym stylom sa budes vydavat aj zajtra. toto je len prvy stupienok. po svadbe zacne s vnucatami.
Nepochopím takéto otázky, samozrejme, že to nie je normálne a sama to cítiš, inak by si tu nenapísala. Jedine má mama pravdu, ak si to predstavuješ tak, že sa v decembri zobudíš, že chceš svadbu v apríli. Ak chcete svadbu o niekoľko rokov tak sa normálne ako dospelá žena postav sama za seba a rázne mame vysvetli, že nebudeš jej poznámky na túto temu počúvať. Vždy, keď by začala, tak by som ju hneď stopla, absolútne ju nepočúvala a kľudne aj hneď odišla ak to nebude rešpektovať.
Najprv vas bude tlacit do svadby a onedlho vam oznami ake mena mate dat detom ☝️ nastavte si hranice
Mne chceli moji rodicia neprist na svadbu lebo sme nevybrali pol ryza pol hranolky 😀 no, bohuzial
V mojom okoli sa dobré priestory,dobrí muzikanti atd riešia 2 roky pred datumom svadby.To uz budeš dávno zapracovaná v práci. Ale vy tu svadbu až tak nechcete,inak by ste to už riešili. Poznam nie jeden pár x rokov zasnubení a potom rozchod.
@janinah tak to potom dobre dopadli, že sa nevzali a nemuseli sa rozvádzať, nie? Určite je lepšie pár rokov spolu bývať , zistiť, či si spolu dvaja rozumejú a až potom riešiť svadbu.
Povedz mame, ze ked sa vydavala ona, rozhodla sa sama a rovnako sa rozhodnes ty, kedy je ten spravny cas. A ako pisu kocky vyssie, minimalizuj navstevy - aj jej povedz preco - ked ti neda pokoj.
Hej, pozname...mame take zeny v rodine. Take "dedinske" typy, co cely zivot nemali co ine na robote, len sa rychlo vydat a mat x deti, a detom vtlkaju to iste do hlavy svojim detom. Jedna donutila dceru vydat sa, a ked sa manzel vyfarbil, tak potom ju zas tlacila do rozvodu😄
@anonym_56e12e treba na tom pracovať
Ešte toľko komunikačných problémov bude,konfliktov ci doma,s rodinou, s deťmi,v práci,hocikde
@anonym_770698 ale to píš jej, nie mne
@anonym_autor Je to vaša vec, je správne počkať a našetriť si. Je dobré spolu najprv bývať a zistiť či si spolu rozumiete.
Poznám takých ľudí, niektorí to robia. Zariaď sa podľa seba, ako to cítiš ty. Je to tvoj vzťah mama s tvojim mužom žiť nebude.
Rovno jej povedz, že si jej názory ceníš ale už sa vyjadrila a nebudete to ďalej rozoberať.
@janinah 🤣 2 roky dopredu termín svatby??🤣🤣🤣 To ma vážne rozosmialo. Len netreba udávať meno ženícha, môže sa dodatočne meniť. A odkiaľ si? Predpokladám z Hoštíc u Volyne. " No, a stihne že to ješte v termínu"🤣🤣
@janinah 🤣 2 roky dopredu termín svatby??🤣🤣🤣 To ma vážne rozosmialo. Len netreba udávať meno ženícha, môže sa dodatočne meniť. A odkiaľ si? Predpokladám z Hoštíc u Volyne. " No, a stihne že to ješte v termínu"🤣🤣
@anonym_18c0e3 Muzikanti na svadbe sú dôležití, treba ich už po prvom rande zajednať 🙂
@anonym_autor moje odpovede by boli
keď sa ty rozvedieš
keď sa nám bude chcieť
nikdy
atď
prípadne sa postavím a bez vysvetlenia odídem.
Ale to som ja.
Tak to je klasika, aj moja mama aj svokrovci stále riešili kedy bude svadba. Stále sme hovorili že raz, nestarajte sa do toho. Niekedy sa aj urazili
@janinah Ale prosím ťa my sme riešili svadbu 5 mesiacov pred dátumom a aj tak sme mali všetko vybavené do mesiaca.
Svadbu mate chciet vy s partnerom, nie mama, ked sa vy sa na to necite spolu to je vasa zalezitost, su ludia pre ktorych je to dolezite pre inych nie…ale to musi riesit par…
@anonym_autor treba mamu slušne ale jasne poslať volakam so svadbou a keď nepochopí, obmedziť návštevy.
Ak sú len financie problémom, tak sa spýtaj, či ju chcú aj zaplatiť. ;) Potom nie je problém, nie?
@anonym_18c0e3 hmmm na východe to tak je. Mam kamaráta fotografa a veru berie terminy na r. 2028.
@anonym_18c0e3 hmmm na východe to tak je. Mam kamaráta fotografa a veru berie terminy na r. 2028.
@anonym_12bf9c to by som sa radšej sama cvakla pred obecným úradom. Ľuďom už drbe riadne.

@anonym_autor aky ma dovod na to,aby vas tlacila do svadby? Pochybujem,ze z nicoho nic o otm zacala sama rozpravat.