Je syn naozaj nevychovaný a drzí?
Prvého syna som porodila v 16 rokoch , bola som slobodná matka podporovaná jeho otcom. Jeho otec sa o neho zaujímal , platil na neho a aj dodnes platí a stretávajú sa . Vzťahy medzi nami sú dobré, priateľské ale na to aby sme tvorili rodinu je to málo . Vydala som sa v 35 rokoch , narodili sa mi dvojčatá , po pôrode u mňa prepukla ťažká popôrodná psychóza, bola som hospitalizovaná na psychiatrii, ktorá následne prešla do bipolárnej poruchy. Liečim sa , beriem lieky a pravidelne chodím k psychiatrovi . Ten mi doporučil ID a byť v kľudnom prostredí . ID som dostala plný. S manželom sme kúpili starší dom na dedine s veľkým pozemkom , kde som si založila úžitkovú záhradu aj so sklenníkom , kúpila sliepky , morky a husy , tento rok som k tomu pridala zajace. Prístrešky som si zmontovala sama podľa návodu , naučila som sa . Sama som si urobila podzemnú pivnicu , vykopala , zabetónovala aj systémom pokus omyl. Počas sezóny vstávam ráno o piatej hodine , polievam , kŕmim a vypúšťam zvieratá , potom budím dvojičky a odvážam ich do škôlky . Následne upratujem varím obed , beriem vajíčka , kotné a mladé znova kŕmim , zbieram ovocie , idem po dvojičky do škôlky , trávim s nimi čas , prichádza manžel domov z práce a znova idem kŕmiť , zatváram zvieratá , ak je v ten deň moc horúco polievam. Keď deti zaspia spracovávam ovocie a zeleninu , teda suším , zaváram , varím džemy , sirupy, nakladám kapustu , kvasenú zeleninu atť. Momentálne si s pomocou syna budujem priestor kde budem mať umiestnené dva tri slamenné valce na ktorých budem pestovať hlivu a šampióny. Prebytky predávam a opätovne dávam hlavne do zvierať alebo do domácnosti . Výdavky na stravu sú u nás enormne nízke .
Posledná návšteva svokry a švagrinnej dopadla veľmi zle. V atmosfére príjemnej návštevy z ničoho nič sa ma svokra opýtala že kedy pôjdem do práce konečne. Na čo som je povedala že pracujem od rána do večera a že sa nezastavím . Vraj toto je nič , len také bavkanie sa . Do tejto hustej atmosféry sa pridala aj švagriná že by som už konečne sa nemala priživovať na jej bratovi chudákovi ktorý to všetko finančne ťahá . Manžel zarobí asi 2500 eur v čistom , môj ID je 653 eur + máme 180 eur prídavky a na konci roka si muž necháva vyplatiť daňový bonus na tri deti . Biedu netrieme ani zďaleka, najstarší syn je veľmi slušne podporovaný finančne svojim otcom . Čakala som že sa ma manžel zastane , ale ten mi len sucho odpovedal že by som si už mohla nájsť prácu a začať prispievať do domácnosti , akoby to čo robím a dávam je NIČ. Na čo prišiel najstarší syn a košíky čo mali v rukách svokra a švagriná , kde som im nabalila vajíčka, celého zajaca a aj morčacie maso , rajčiny , papriky im normálne zobral z rúk a povedal že to nič si teda berie naspäť, že keď je niečo nič tak im to chýbať nebude. To čo nastalo ani netreba opisovať , obidve odišli s prázdnymi rukami , neskutočne nasrané a s poznámkami na mňa že syn je drzí a nevychovaný . Doma riadna hádka , taká ešte medzi nami za 5-6 rokov ani nebola. Synovi už začal semester na VŠ , je preč z domu a muž na mňa už druhý mesiac poriadne neprehovoril kvôli matke a aj švagrinej . Chodí tam sám alebo s deťmi , oni k nám už nechodia, vraj pokiaľ sa neospravedlníme. Ja ale ten pocit nemám že by som sa mala a ani nechcem , syn viem že sa určite neospravedlní . Čo by ste robili na mojom mieste ?
@anonym_autor a co sa mozes na svagrinu a svokru vysrat, nic by som im nedavala, dolezite je ci to vyhovuje muzovi tento tvoj momentálny stav
Nemáš sa za čo ospravedlňovať a ani tvoj syn. Tvoja svokra a aj švagriná nemajú právo sa do vášho života starať, rozprávať na teba bludy a hovoriť ti čo máš robiť. Byť tebou by som sa s nimi už nebavila, zakázala aby chodili k vám domov. A ten tvoj muž, zachoval sa strašne, ako jeden bezcitný a arogantný človek ..... S mužom si treba veci vydiskutovať, narovinu mu povedať že nechceš chodiť do práce a keď sa s ním nebude dať, tak sa s deťmi niekam odsťahuj. Takého blbca nepotrebuješ.
myslim ze uz tu mas dost rovnakých názorov, a ja sa mozem len pridat… drzé su tie dve, a na syna by som bola hrdá ze si ma takto zastal.. no a s manželom urcite pokecat, ako pisali baby, taketo veci mal riesit len s tebou ak chcel a nie pred jeho rodinou, mna by strasne sklamal, ze sa ani nijak nezastal .. a psychika nieje sranda, lenze ludia ktorí to nezažili nepochopia, tak sa im lahko rozprava .. nežijete v biede a doma robis toho dost, takze by ta mohol trosku viac pochopit
@anonym_autor klobúk dole chlapec pohotový a zastal si ťa a nech nechodia máš viac času pre rodinu
Podľa reakcie tvojho muža a “odvahy” rodinných príslušníčok to vyzerá tak ze tuto debatu si naplánovali vopred …
Syn je perfektný 😎
Spýtaj sa manžela či teda máš zrušiť hospodárstvo a záhradu a ako si rozdelíte starostlivosť o dvojčatá a dom/domácnosť, aby si mala priestor si ísť hľadať prácu.
Alebo ak chce zachovať hospodárstvo a záhradu, ako si rozdelíte všetky úlohy, či pôjde pred prácou nakŕmiť a obriadiť zver, alebo vychystať a odniesť dvojičky do škôlky.
Urob zoznam potravín, ktoré si vieš dopestovať + dochovať. Nájdi na internete ich trhovú cenu a samozrejme v BIO kvalite (to vychádza drahšie), prepočítaj to. Povedzme, že to bude mesačne cca 150 eur (vymýšľam si). Spočítaj svoj ID + prídavky + 150eur = 983 eur. Celú tabuľku daj mužovi na stôl. Ak sa mu zdá, že 983 eur na stôl každý mesiac od ženy s diagnózou je málo, tak nech sa spamätá.
Tvojmu synovi klobúk dole, zachoval sa hrdinsky.
och chalan ma poriadne gule 🙂 uzasny 🙂 to ony dve sa zachovali ako pi.., tak nech sa necuduju, ze za take ich spravanie potom im tie kosiky vzal. keby im to nechal tak by tym len podporoval to ich spravanie.
to ony by sa mali prist ospravedlnit a nie vy im. a tvoj muz by sa mal hanbit. vie co vsetko si si prezila, ake tazke je to s bi poruchou fungovat v tomto svete a ty si sa vedela zaclenit a hospodarenim podporovat rodinu.
naviac tvoj muz by sa mal nad sebou zamysliet, ktoru rodinu chce mat. ci tu s tebou alebo sa chce vratit k tej prvotnej lebo takto sa nechova k svojej rodine
Ja by som na tvojom mieste syna pochválila a vystískala. ❤ Zachoval sa duchaprítomne, situácia si to vyžadovala. Tie dve dostali, čo si zaslúžili. A teba by som objala tiež. Mám dvojičky a v živote by som toto nedala. Ja som si niekedy chodila do práce oddýchnuť, čo tebe pri tvojej práci nehrozí. Na druhej strane z tvojich slov cítiť, že ťa to napĺňa a žiješ naozaj naplno, navyše s diagnózou. Toto by sme mnohé bez diagnózy nedali. Ja určite nie. Fakt klobúk dolu. Biedu netriete, ako píšeš, ty prinášaš rovnako finančnú hodnotu do rodiny, takže muža posadiť a všetko mu vytmaviť. Posielam objatie.
@anonym_autor tvoj syn je úžasný!!!. Len ma mrzí, že to neurobil tvoj muž. Povedz mu, že si začneš hľadať prácu, zvierata, ktoré máte zlikvidujes, v záhrade bude len trava a tuje, budete všetko kupovať. Síce drahšie, ale za to plne eciek. A daj mu prečítať túto tému. Ja mu môj príspevok posielam aj s venovaním
@anonym_autor prácu by som si nehladala, máš ID a svokra so svagrinou by už odo mňa nedostali ani ohryzok
@anonym_autor Ahoj autorka. Klobuk dole pred tvojim synom, zachoval sa uzasne, ale taktiez klobuk dole aj pred tebou! Na to,ze mas takuto dg. si jedna skvela zena, ze to takto davas a nelenis len doma na zadku pri tv. Fakt super, ze si si nasla takuto pracu na doma so zvieratami aj vsetko co pestujes. Tvoj syn co spravil, tak maximalne opravnene, je to skvely mlady muz! No a co sa tyka manzela, ten ti uz v minulosti v sukromi povedal, aby si si hladala pracu, rozpravali ste sa uz predtym o tom? Alebo takto sprosto zareagoval prvy krat a rovno pred tymi tavami alias jeho matka a sestra?To fakt nemusel, je to podpasovka, blbec. Inak myslim si,ze ked ste doteraz temu prace pre teba neriesili a hentie ludry by tak nereagovali, tak 100% by tvoj muz absolutne neriesil, ze mas ist do prace. Miesto toho, aby si ta zastal ako tvoj syn, tak ta este aj potopil😐 Hod s nim rec sukromne, povedz mu vsetko co robis, tak ako si to napisala v prispevku, lebo mozno on nema ani sajnu, ked vidi len hotove a povedz,ze robis vzhladom na dg. viac nez dost a ze do domacnosti tym vsetkym prispievas okrem ID. Hentie co sa vyfarbili ti nemusi byt luto, aspon aj ked neskor si spoznala ich tvar a ako dobre,ze uz k vam nechodia-odpadky sa vyniesli same😄 aspon mas pokoj od dvoch falosnych zenskych. Takze smelo hod rec s muzom, povedz mu to co tu a kludne aj s tym,ze moze byt rad,ze sa doma kvoli dg nelutujes a nesedis na zadku, ale ze si sa nakopla a robis toho viac ako dost. Bud silna a drzim palceky🍀🍀🍀
Syn je veľmi dobre vychovaný môžeš byť na neho hrdá. To sa žiaľ nedá povedať o manželovi. Ten sa zachoval všelijako len nie ako správny manžel
Chapem ta a je pekne ako ta syn podrzal. Vieš muzi a okolie neoceniteľné co všetko robíš ono vidia ze si len doma a to je nic.
Ale menej by si sa narobila v práci ako doma.
Ak nechceš ísť medzi ludi tak potom môžeš predávať viac z toho co vypestujes ako bio potraviny mäso a vajíčka to ide na dračku tak potom nebudú nic hovorit
Ale na druhej strane chapem aj ich. Predstav si, ze syn sa ti ožení kúpia nehnuteľnosť, bude splácat hypoteku a žena mu roky nepracuje tak tiež by si sa na nevestu trosku inac pozerala. By si sa bála ci to tvoj syn všetko utiahnuť. Nemyslím to v zlom
Ale zase nepoznam tvoj zdravotný stav do akej miery mozes fungovat
@lapersefona Nemyslím si, že sa svokra so švagrinou boja, či to ich syn/brat utiahne. Veď dokopy s autorkou majú mesačne cez 3 000 eur, to nie je vôbec málo.
@lapersefona Nemyslím si, že sa svokra so švagrinou boja, či to ich syn/brat utiahne. Veď dokopy s autorkou majú mesačne cez 3 000 eur, to nie je vôbec málo.
@unicornlady tak im vadi mozno princíp ze ona je len doma . Vieš jak myslim
Nielen ja, ale hlavne môj muž ti odkazuje, že sa nemáš čo hanbiť za syna, nie je drzý, či nevychovany a že urobil výborne gesto. Keď tým dvom haraburdam je tvoja práca, drina a makacka málo, tak si nezaslúžia nič. Veď ty do rodiny prinášaš stovky € v strave, v podstate si prebytkami financujes náklady, takže z príjmu hotových € neberieš, . Tuším že nechodia k vám iba raz do roka, a nedostanú po košíku iba 1x do roka, takže tu je odliv tvojich mozoľov. Koľko toho dopestovali tie dve krásavice , paradajok, papriky, cukety, cibule keď tak opovrzlivo okomentovali tvoje bavkanie ?! Koľko zeleniny a ovocia nazavarali z domácej záhrady ?! Koľko dochovali sliepok, moriek, hús a zajacov, keď vedia zľahčovať tvoju drinu ?! Nazrat sa z tvojich mozoľov im nebolo doteraz kokotno, ale urážať ťa vedia ?!
Môjho muža to veru riadne nasralo, lebo obaja vieme čo obnáša drina v záhrade a so zvieratami. A že túto debatu dopustil tvoj muž, mu už hlava neberie, veeeľmi sa rozčúlil keď som mu čítala príspevok.
Tie vyjadrenia nechci čítať, aspoň to že je chrapuň a nedaj mu jesť aspoň týždeň z tvojich mozoľov. Svokra a švagriná by mali zákaz vstupu , kým sa neospravedlnia ony dve, a muž by dostal riadnu hubovú. To treba poriadny hĺbkový rozhovor a ako baby predomnou píšu, súhlasím, vyčísliť rozpočet koľko toho prinášaš svojimi mozolmi ty.
Dnes už málokto toľkoto robí na dedine, ako ty, v meste by ste takýto benefit nemali, museli by ste žiť len hotových € a všetko kupovať , všetko. Hentie 2 haraburdy by vám ani len vajcia nedoniesli !!?!
Skláňame tu klobúk obaja pred tebou a tvojom synom 🤠🎩👒🧢👑
@unicornlady tak im vadi mozno princíp ze ona je len doma . Vieš jak myslim
@lapersefona, im nemá čo "vadiť". Nie je to ich manželka, ich hypotéka, ich starosť. Toto sú také vegetove fuchtle, do všetkého sa miešajú a robia zlobu, habať ako po nebohom od "lenivej" nevesty, to áno. A závidieť aj nos medzi očami, lebo ona len "sedí doma". Mňa unavilo už len čítať, co všetko baba robí, nie ešte, že by to takto chcel po mne. By sa mi niekto po takej robote opovazil povedať, že nič nerobím, tak metlou z domu pozeniem.
MOzes byt na syna hrda. Ako jediny si ta zastal a jediny mal gule na mieste urobit to co urobil.
To mal urobit tvoj muz. NIe ze len svokra a svagrova nedokazu pochopit co robis pre domacnost, a ani ocenit, ale nedokaze to ani tvoj chlap. A miesto toho, aby sa s tebou o tom porozpraval, ake ma pocity, lebo moze si mysliet, ze financne taha vsetko sam, ked ty si doma, len akosi nevidi, tu tvoju cast roboty a ze tej roboty i ked doma pre domacnost vyplyvaju vyrazne nizsie naklady na stravu a ine veci v domacnosti. Mal si s tebou sadnut, povedat tebe co vo veci, ty by si povedala zase svoju cast a nejako by ste sa uz dohodli.
Lenze mne to pride, ze on je obycajny zlaboch a chrapun, a namiesto toho vyplakaval u mamicky. Tak ta sa chopila iniciativy.
@anonym_autor no asi nebudeš úplne normálna keď si mala dieťa v 16 ich a liecis sa na psychiatrii. Tiež by som takúto nevestu pre svojho syna nechcela 🫣
Ale na druhej strane chapem aj ich. Predstav si, ze syn sa ti ožení kúpia nehnuteľnosť, bude splácat hypoteku a žena mu roky nepracuje tak tiež by si sa na nevestu trosku inac pozerala. By si sa bála ci to tvoj syn všetko utiahnuť. Nemyslím to v zlom
Ale zase nepoznam tvoj zdravotný stav do akej miery mozes fungovat
@lapersefona no ale pestovať a chovať neznamená byť len doma je to kus doslova odmuklovanej práce. A povie každý kto doma pestuje a chová A keď toto svokra zo švagrinou nevidia tak syn dobre urobil vzal im len to "nič" .
@anonym_autor no asi nebudeš úplne normálna keď si mala dieťa v 16 ich a liecis sa na psychiatrii. Tiež by som takúto nevestu pre svojho syna nechcela 🫣
@anonym_e7cf5b trafena hus zagagala? Svokricka? Alebo svagrinka z pribehu? V konecnom dosledku je to jedno. Lebo podla komentu, uz nech si kto si, si aj tak znak Renaultu velky ako dvere autobusu.
@anonym_e7cf5b načo toľko zloby? Na dieťa, čo v mladom veku počala, môže byť právom hrdá, je z neho chlap na 1. A za psychické problémy, ktoré spustilo tehotenstvo asi sama nemôže. Žienka sa snaží na 150 %, niektoré ani zdravé jej nesiahajú po členky.
Ak máš syna, len aby si nedostala ešte horšiu nevestu.
Nechápem za čo by sa mal ospravedlňovať. Keď je tvoja robota pre nich nič tak im to nič ani chýbať nebude. Vybozkávaj syna a mužovi ukáž tabuľku s ušetrenými financiami. On asi nevidí koľko toho denne stíhaš a koľko peňazí tým nemusí míňať. Normálne výpis čo robíš odkedy vstaneš kým nejdeš spať a týždňový jedálniček s vypísanými sumami. Ale za mňa ja by som sa tak nepachtila, si na ID a makáš viac ako mnohé zdravé ženy.
Chlap si tam stále chodí po rozumy, toto budeš mať ešte ťažké.
Každopádne, jediný chlap vo vašej domácnosti je tvoj syn. A druhýpotrebuje ešte dospieť.
Nielen ja, ale hlavne môj muž ti odkazuje, že sa nemáš čo hanbiť za syna, nie je drzý, či nevychovany a že urobil výborne gesto. Keď tým dvom haraburdam je tvoja práca, drina a makacka málo, tak si nezaslúžia nič. Veď ty do rodiny prinášaš stovky € v strave, v podstate si prebytkami financujes náklady, takže z príjmu hotových € neberieš, . Tuším že nechodia k vám iba raz do roka, a nedostanú po košíku iba 1x do roka, takže tu je odliv tvojich mozoľov. Koľko toho dopestovali tie dve krásavice , paradajok, papriky, cukety, cibule keď tak opovrzlivo okomentovali tvoje bavkanie ?! Koľko zeleniny a ovocia nazavarali z domácej záhrady ?! Koľko dochovali sliepok, moriek, hús a zajacov, keď vedia zľahčovať tvoju drinu ?! Nazrat sa z tvojich mozoľov im nebolo doteraz kokotno, ale urážať ťa vedia ?!
Môjho muža to veru riadne nasralo, lebo obaja vieme čo obnáša drina v záhrade a so zvieratami. A že túto debatu dopustil tvoj muž, mu už hlava neberie, veeeľmi sa rozčúlil keď som mu čítala príspevok.
Tie vyjadrenia nechci čítať, aspoň to že je chrapuň a nedaj mu jesť aspoň týždeň z tvojich mozoľov. Svokra a švagriná by mali zákaz vstupu , kým sa neospravedlnia ony dve, a muž by dostal riadnu hubovú. To treba poriadny hĺbkový rozhovor a ako baby predomnou píšu, súhlasím, vyčísliť rozpočet koľko toho prinášaš svojimi mozolmi ty.
Dnes už málokto toľkoto robí na dedine, ako ty, v meste by ste takýto benefit nemali, museli by ste žiť len hotových € a všetko kupovať , všetko. Hentie 2 haraburdy by vám ani len vajcia nedoniesli !!?!
Skláňame tu klobúk obaja pred tebou a tvojom synom 🤠🎩👒🧢👑
@cacianka Opäť velmi suhlasim, co si napisala🙂 a napisala si to velmi dobre👏⭐️🙂
@anonym_e7cf5b trafena hus zagagala? Svokricka? Alebo svagrinka z pribehu? V konecnom dosledku je to jedno. Lebo podla komentu, uz nech si kto si, si aj tak znak Renaultu velky ako dvere autobusu.
@anonym_d91a25 ani nevieš ako s tebou súhlasím 👍👍👍
@anonym_e7cf5b odplula so si statočne ?! Taká renoltka ako ty, si zaslúži nevestu vychovanu gestapom, nech aj teba dá do laty

Syn sa zachoval ako chlap. Môžeš byť hrdá ♥️