Je syn naozaj nevychovaný a drzí?
Prvého syna som porodila v 16 rokoch , bola som slobodná matka podporovaná jeho otcom. Jeho otec sa o neho zaujímal , platil na neho a aj dodnes platí a stretávajú sa . Vzťahy medzi nami sú dobré, priateľské ale na to aby sme tvorili rodinu je to málo . Vydala som sa v 35 rokoch , narodili sa mi dvojčatá , po pôrode u mňa prepukla ťažká popôrodná psychóza, bola som hospitalizovaná na psychiatrii, ktorá následne prešla do bipolárnej poruchy. Liečim sa , beriem lieky a pravidelne chodím k psychiatrovi . Ten mi doporučil ID a byť v kľudnom prostredí . ID som dostala plný. S manželom sme kúpili starší dom na dedine s veľkým pozemkom , kde som si založila úžitkovú záhradu aj so sklenníkom , kúpila sliepky , morky a husy , tento rok som k tomu pridala zajace. Prístrešky som si zmontovala sama podľa návodu , naučila som sa . Sama som si urobila podzemnú pivnicu , vykopala , zabetónovala aj systémom pokus omyl. Počas sezóny vstávam ráno o piatej hodine , polievam , kŕmim a vypúšťam zvieratá , potom budím dvojičky a odvážam ich do škôlky . Následne upratujem varím obed , beriem vajíčka , kotné a mladé znova kŕmim , zbieram ovocie , idem po dvojičky do škôlky , trávim s nimi čas , prichádza manžel domov z práce a znova idem kŕmiť , zatváram zvieratá , ak je v ten deň moc horúco polievam. Keď deti zaspia spracovávam ovocie a zeleninu , teda suším , zaváram , varím džemy , sirupy, nakladám kapustu , kvasenú zeleninu atť. Momentálne si s pomocou syna budujem priestor kde budem mať umiestnené dva tri slamenné valce na ktorých budem pestovať hlivu a šampióny. Prebytky predávam a opätovne dávam hlavne do zvierať alebo do domácnosti . Výdavky na stravu sú u nás enormne nízke .
Posledná návšteva svokry a švagrinnej dopadla veľmi zle. V atmosfére príjemnej návštevy z ničoho nič sa ma svokra opýtala že kedy pôjdem do práce konečne. Na čo som je povedala že pracujem od rána do večera a že sa nezastavím . Vraj toto je nič , len také bavkanie sa . Do tejto hustej atmosféry sa pridala aj švagriná že by som už konečne sa nemala priživovať na jej bratovi chudákovi ktorý to všetko finančne ťahá . Manžel zarobí asi 2500 eur v čistom , môj ID je 653 eur + máme 180 eur prídavky a na konci roka si muž necháva vyplatiť daňový bonus na tri deti . Biedu netrieme ani zďaleka, najstarší syn je veľmi slušne podporovaný finančne svojim otcom . Čakala som že sa ma manžel zastane , ale ten mi len sucho odpovedal že by som si už mohla nájsť prácu a začať prispievať do domácnosti , akoby to čo robím a dávam je NIČ. Na čo prišiel najstarší syn a košíky čo mali v rukách svokra a švagriná , kde som im nabalila vajíčka, celého zajaca a aj morčacie maso , rajčiny , papriky im normálne zobral z rúk a povedal že to nič si teda berie naspäť, že keď je niečo nič tak im to chýbať nebude. To čo nastalo ani netreba opisovať , obidve odišli s prázdnymi rukami , neskutočne nasrané a s poznámkami na mňa že syn je drzí a nevychovaný . Doma riadna hádka , taká ešte medzi nami za 5-6 rokov ani nebola. Synovi už začal semester na VŠ , je preč z domu a muž na mňa už druhý mesiac poriadne neprehovoril kvôli matke a aj švagrinej . Chodí tam sám alebo s deťmi , oni k nám už nechodia, vraj pokiaľ sa neospravedlníme. Ja ale ten pocit nemám že by som sa mala a ani nechcem , syn viem že sa určite neospravedlní . Čo by ste robili na mojom mieste ?
@anonym_autor syn je vychovaný úžasne!!! 🫶
Ja som hrda na tvojho syna a to vás ani nepoznám 🙂
@anonym_autor Ked manzel chce, aby si pracovala, hladaj si pracu.
Jediny, kto je tu nevychovany, je tvoja svokra a svagrina. Syn si zasluzi pochvalu. Klobuk dole pred chlapcom, ma to spravne nastavene. Ty sa nenechaj znechutit, ani tymi dvoma, ani tvojim manzelom. Je vsak smutne, ze nestoji na tvojej strane, to by som si tiez v klude vydiskutovala medzi styrmi ocami. A hentie dve nech ta netrapia, aj keby sa s tebou nemali bavit do konca zivota. Ty si nic zle nespravila, nemas sa za co ospravedlnovat, a tvoj syn uz doboz nie.
@anonym_autor Ked manzel chce, aby si pracovala, hladaj si pracu.
@anonym_f2845d — Len preto, že on to chce? Autorka ma ID a keďže má plný ID, asi to nebude preto, že by autorka nechcela ísť do práce... niektoré fakt netušíte ake je mat psychickú poruchu...
Veľké ďakujem, že si tohto mladého muža porodila a takto vychovala. Ten raz bude partner, akých je už dnes málo.
Manžel sa zachoval ako decko a syn ako zrelý silný muž, že ho hanba nefackuje. A tie 2 strigy nech sa dajú vypchať.
Syn sa zachoval uzasne. A tym dvom jezibabam by mal muz vysvetlit (po tom, co to zjavne musis vysvetlit Ty jemu), ze s detmi na krku by si v praci domov doniesla mozno tak tisicku, lebo velku karieru s nimi na krku neurobis. Nieco by si precestovala, nemala cas na hospodarstvo, takze minus par stovak mesacne a bum, boli by ste na tom istom, co teraz. A ktovie, ci by si to vobec so svojim zdravotnym stavom zvladla, to by bola ina ,,sranda", keby Ta to polozilo a manzel by musel opustit svoju pracu a starat sa o deti...
@anonym_autor Vyzerá to tak/podľa mňa nie len vyzerá, ale je to fakt/, že jediný, kto si Vás váži, vidí hodnotu Vašej práce, vidí Vašu snahu, je Váš SYN/zaslúži si byť spomínaný, napísaný veľkými písmenami/. Moje kredo je tiež, že aký požičaj, taký vráť.Navsteva si za tie svoje "múdrosti,, nezaslúžila ani tú kávu, ktorou ste ich ponúkli, nieto ešte výslužku.V prípade,ze si to pôjdu kúpiť do bio obchodu alebo na farmu, budú mať možnosť preratat hodnotu Vašej práce do eur
@anonym_f2845d — Len preto, že on to chce? Autorka ma ID a keďže má plný ID, asi to nebude preto, že by autorka nechcela ísť do práce... niektoré fakt netušíte ake je mat psychickú poruchu...
@anonym_b41eff Nech skusi vyzit zo svojho prijmu a nemina manzelove peniaze.
@anonym_autor ano syn je naozaj nevychovany, ale nie ten tvoj
Tvoj je uzasny, dospelý muz a dokaze si ta zastat... Tlieskam mu 👏🏼
S muzom to chce rozhovor a teda poriadny debil jeden 🫤
@anonym_f2845d keby robila asistentku v skole, tak by zarobila mozno 700 v cistom (ID ma nieco nad 600) a neprispievala by stravou, myslim, ze keby sa vycislila jej hodnota, tak teraz by to bolo aj 1500 v cistom
@anonym_autor môžu byť radi, že neležis na gauči, alebo v nemocnici.Muz je prečo nahnevaný?Že si im nedala výslužku, alebo tiež chce, aby si išla pracovať?Nikto čo nerobí okolo záhrady a zvierat nevie koľko to je práce.Rodina ste vy 5
@anonym_f2845d keby robila asistentku v skole, tak by zarobila mozno 700 v cistom (ID ma nieco nad 600) a neprispievala by stravou, myslim, ze keby sa vycislila jej hodnota, tak teraz by to bolo aj 1500 v cistom
@zuzana76 Invalidny by jej nezobrali.
@anonym_autor máš neskutočného syna Buď za neho rada,aspoň v ňom máš oporu👍Nemáte sa za čo ospravedlňovať,a muž by sa mal zobudiť.
Treba si sadnut s muzom. Mozno ho ubija ze nepracujes a nechce ti to povedat. Tak teraz to prasklo. Tue kravy si nevsimaj. Vlastnu rodinu treba dat do poriadku.
@anonym_autor byť na tvojom mieste keďže to co robíš je také nič pekne by som zbalila seba aj syna mužovi nechala doma malé deti, dom, domácnosť, záhradu a zvieratá aspoň na 2 týž si išla vyložiť nohy niekam do tepla pod palmu... Rýchlo by sa chalan spamätal aké nič prispieva do domácnosti 😉
@anonym_f2845d tak ja predovšetkým nemíňam manželove peniaze ale naše. Manžel je moje mäso , moju zeleninu, natiera si na chleba môj džem atď. Spočítala som si cez deň koľko mesačne dám do domácnosti na potravinách a je to dobre cez 600 eur. Pri deťoch nevie ani kde čo majú , čo potrebujú všetko zabezpečujem okolo nich sama . Mesačne ešte popredám za 200-300 eur , to však vraciam na zvieratá hlavne a kupujem z toho drogériu . Robím všetko čo je v mojich silách .
Doteraz som myslela že sme v pohode. Ale on sa začal sťažovať svokre a švagrinej že je na všetko sám a čo všetko musí ťahať , no a oni prišli so mnou robiť poriadky. Mne nikdy nepovedal . Veľmi dobre vie že psychiater mi doporučil sa nevystavovať psychickému tlaku , preto robím manuálne a neučím . Som vyštudovaná učiteľka. Práca čo robím mi vyhovuje , udržuje ma v dobrom fyzickom aj psychickom zdraví a vediem normálny život, teda takmer. Ten kto nezažil popôrodnú psychózu s bludmi ako ja , nemá ani len predstavu aké je to ťažké .
@anonym_autor mas úžasného syna. Len toľko ti poviem 🤍
Gratulujem k územnému synovi. Môžeš byť naňho právom hrdá. Čo sa manžela týka, treba sa s ním porozprávať. Ak to nezoberie, tak vyslovene pre všetko čo vypestuješ a dochováš, poslať do obchodu. Podeliť si domáce práce a fungovať akoby si bola v práci. Starostlivosť o malé deti, škôlka, lekár, ... Neverím, že to vydrží dlhšie ako týždeň. Lebo on si reálne neuvedomuje tvoj časový prínos do rodiny a to zabezpečenie hospodárstva. Takže reálne fungovať iba s ID a jeho platu.
@anonym_f2845d tak ja predovšetkým nemíňam manželove peniaze ale naše. Manžel je moje mäso , moju zeleninu, natiera si na chleba môj džem atď. Spočítala som si cez deň koľko mesačne dám do domácnosti na potravinách a je to dobre cez 600 eur. Pri deťoch nevie ani kde čo majú , čo potrebujú všetko zabezpečujem okolo nich sama . Mesačne ešte popredám za 200-300 eur , to však vraciam na zvieratá hlavne a kupujem z toho drogériu . Robím všetko čo je v mojich silách .
Doteraz som myslela že sme v pohode. Ale on sa začal sťažovať svokre a švagrinej že je na všetko sám a čo všetko musí ťahať , no a oni prišli so mnou robiť poriadky. Mne nikdy nepovedal . Veľmi dobre vie že psychiater mi doporučil sa nevystavovať psychickému tlaku , preto robím manuálne a neučím . Som vyštudovaná učiteľka. Práca čo robím mi vyhovuje , udržuje ma v dobrom fyzickom aj psychickom zdraví a vediem normálny život, teda takmer. Ten kto nezažil popôrodnú psychózu s bludmi ako ja , nemá ani len predstavu aké je to ťažké .
@anonym_autor syn jrobil dobre, ze si ta zastal, mal to urobit manzel. Vzhladom na diagnozu a tonze mas plny invalidny, tak zrejme vedia preco. Pracujes dostatocne, ak sa vsetko spocita, tak ako ucitelka by si hiac nezarobila a hlavne by si bola psychicky ustvana. To si pri tvojej diagnoze nemozes dovolit a manzel by to mal chapat. Ved ak sa vsetko spocita, tak davas do domacnosti tolko ako zamestnana ucitelka.
Gratulujem k územnému synovi. Môžeš byť naňho právom hrdá. Čo sa manžela týka, treba sa s ním porozprávať. Ak to nezoberie, tak vyslovene pre všetko čo vypestuješ a dochováš, poslať do obchodu. Podeliť si domáce práce a fungovať akoby si bola v práci. Starostlivosť o malé deti, škôlka, lekár, ... Neverím, že to vydrží dlhšie ako týždeň. Lebo on si reálne neuvedomuje tvoj časový prínos do rodiny a to zabezpečenie hospodárstva. Takže reálne fungovať iba s ID a jeho platu.
@anonym_986974 vo veľmi slabej chvíli som sa zdôverila aj bývalému partnerovi otcovi môjho syna a ten mi doslovne povedal , ale prosím ťa , my muži sme občas také hovadá , ale ver tomu že mnohí neúmyselne. my proste niektoré veci nevidíme, pokiaľ nie sme s nimi konfrontovaní . Uvar mu ryžu s pomarančom a daj mu na obed, to je presne to čo si v obchode kúpi a čo nedokážeš vypestovať a uvidíš ako sa mu rozosvieti.
@anonym_986974 vo veľmi slabej chvíli som sa zdôverila aj bývalému partnerovi otcovi môjho syna a ten mi doslovne povedal , ale prosím ťa , my muži sme občas také hovadá , ale ver tomu že mnohí neúmyselne. my proste niektoré veci nevidíme, pokiaľ nie sme s nimi konfrontovaní . Uvar mu ryžu s pomarančom a daj mu na obed, to je presne to čo si v obchode kúpi a čo nedokážeš vypestovať a uvidíš ako sa mu rozosvieti.
@anonym_autor Okrem syna je super chlap aj jeho otec. Vidíš, hoci Vám to spolu nevyšlo, máš v ňom oporu.
Daj mužovi prečítať túto diskusiu a nemusíte sa rozprávať. Všetko by mal pochopiť.
@anonym_autor máš úžasného syna a ty si určite naj mama ❤️
@anonym_f2845d a domov by prisla taka vyzmykana, ze by nebola ziadna zahrada a zvierata
Súhlasím...Práca v školstve je riadna záťaž na psychiku...
@anonym_autor no asi nebudeš úplne normálna keď si mala dieťa v 16 ich a liecis sa na psychiatrii. Tiež by som takúto nevestu pre svojho syna nechcela 🫣
@anonym_e7cf5b Nebojte sa,to nehrozí a nie len preto,že autorka je už vydatá...
@anonym_autor co by som robila na tvojom mieste? kupila synovi velku cokoladu - presne takto ako sa zachoval sa totiz jedna s ludmi, ktori si ta nevazia. Dobre si ho vychovala, ma v sebe zdravu asertivitu, ten sa veru v zivote nestrati. Palec hore, dievca!
Syn urobil len to,čo by mal urobiť SPRÁVNY MANŽEL.😉

@anonym_autor no asi nebudeš úplne normálna keď si mala dieťa v 16 ich a liecis sa na psychiatrii. Tiež by som takúto nevestu pre svojho syna nechcela 🫣
@anonym_e7cf5b Práve si sa vyznamenala ty, určite nie autorka.