Je tajné užívanie marihuany dôvodom na rozvod?
Ahojte, mam problem s mojim muzom a chcem vediet nazor inych ludi.
Na zaciatok poviem, ze mame fakt pekny vztah. Mame dve male deti s ktorymi pomaha ako sa da, vodi ich do skolky/skoly, rozvaza na kruzky. Ku mne sa sprava pekne, dokazeme sa uprimne porozpravat, mame spolocne zaluby, najdeme si aj cas sami na seba. Vieme sa dohodnut na vacsine veci ohladne deti, domacnosti, vychovy, spolocneho casu. Povedala by som, ze robi pre nasu rodinu prve posledne. Aj ked samozrejme vie byt aj nervozny a nevrly, ako kazdy clovek.
A teraz nas problem. Cca pred pol rokom som zistila, ze v case ked chodil s kamaratmi na pivo (cca 4-5 krat do roka) tam brali aj tvrde drogy. Pre mna absolutny sok. Nechapala som, ze moj muz by bol tohto schopny. Vlastne som v ten moment nevedela, koho som si vzala. Nasledovala parova terapia, vsetko sme si vysvetlili. Muz tieto sedanky ukoncil. Pomaly som mu zacinala zase verit a dneska som zistila, ze si doma dal vcera marihuanu. Na bolavy chrbat. Zase tajne, prisla som na to nahodou. Ked som ho konfrontovala tak okamzite sa priznal. Ale ja nerozumiem preco to predomnou taji. V podstate by som s tym nemala problem keby sa mi zdoveril. Stve ma ale, ze vsetko robi za mojim chrbtom. Viem, ze to ma zo svojej rodiny kde neboli schopni si veci hovorit narovinu. Ja neviem ako dalej. Je to na rozvod?
Da si tvrdu drogu 4x do roka? To je co za drogu ze ju nechce castejsie?
Ze klame to na rozvod nieje.
Marihuana nieje povolena na SK este sa tu k nej sama priznavaj🙈
@veselo_neveselo ano takto argumentuje aj on. Ze on neklamal ale ja som sa nepytala. Ja neviem, to sa mam kazdy den pytat: Mal si marihuanu? Fajcil si? Nedal si si nahodou kokain dneska? On to prizna az vo chvili ked ja na to pridem a mam dokaz. A to je podla mna cele zle. Ja mu nemam problem priznat nic. Keby sme aj s kamaratkami fetovali tak to vyklopim. Ked si zapalim tak to vzdy poviem. Ale oni si v rodine vsetko taja. Jeho sestra ma 50 rokov a schovava sa s cigaretami. U nich su vsetky navykove latky tabu.
Ano, on sa za to hanbi. Ale ja mu stale hovorim ze mu za to hlavu neodtrhnem. Mna vytaca, ze klame. Preto sme chodili aj na tie parove terapie. Neriesili sme, ze fetoval ale ze ma tajnosti, ze sa neprizna ani len, ze si zapali. 40 rocny chlap!!
Nikdy som mu nikdy nezakazovala cigu - sama si obcas dam, nikdy som mu nehovorila ze si nemoze dat marihuanu.
Ja neviem co mam uz spravit aby sa nebal mi povedat taketo veci.
@natalka13 mala si niekedy nejake drogy? Lebo to neni tak, ze das si raz a uz si zavysla.
@reanda ano, asi bol poslusny moc a teraz to dohana. Ale vo vztahu je dominantny on. Skor ma traumu zo svojich rodicov, ktory vsetko tajili a neprizali ziadnu zavislost a slabost nikdy.
Na terapii sme riesili hlavne ako sa to cele stalo, ze k tomu doslo a vela jeho rodinu. A ze mu chyba ludsky kontakt lebo uz je vela rokov na HO.
Tak zjavne mate inú predstavu o komunikácii. Mne by bolo zvlastne hlásiť všetko partnerovi, ved som predsalen kompletná samostatná bytosť. A tiež si myslím, že neklamal, len ti nepovedal všetko.
No ale to ti teda potom neklame...ty mas pocit ze sa ti musi zverovat so vsetkym? On taku potrebu nema.
Ja napriklad tiez nepridem domov a nespustim: pocuj Jozo, co sa mi stalo, co som robila, kde som bola...chapes?
A inak mas prehlad k vsetkom co za den robi? Lebo ked tvrdis, ze fajcenie nie je pre teba taky velky problem - ked si to fajcenie vymenis napr za to, ze bol cez obed s kamosom na pive, budes okolo toho tiez robit taku vec, nazyvat to klamanim? Podla mna nie.
Opakujem, neklamal ti. Len ti to nepovedal (ak nebol kontext), a to je velky rozdiel.
Nebrala axsom na to hrda.
Len on uz na to pivo siel s tym, ze si da.
@veselo_neveselo tak podla mna ten rozdiel je v tom, ze keby to nezatajoval a proste to len robil tak by nemal problem to spravit aj predomnou. A tam to zrazu naraza lebo on to cielene robi aby som pri tom nebola a aby zahladil stopy.
Priklad: Ked si dam vecer pohar vina cigaretu a tak moj muz vidi rano vypity pohar a najde v popolniku cigu. Ked si on kupi cigarety a schovava ich v sufliku a spaky chodis rychlo vyhadzovat do popolnice aby ich nebolo videt, to uz je zatajovanie.
@kiwi3 ano ale potom by nemal mat problem vsetky tie veci robit aj predomnou. Ale on to cielene robil tak aby som o tom nevedela. Lebo sa za to hanbi. Ja vidim na nom, ze ked ho konfrontujem tak on sa sebavedomo neprizna ale zacne sa krutit, osivat a pytat sa ako som na to prisla.
@ptvw tak niekto píše hneď rozvod,niekto smer psychiatria😆
No a k téme...neviem, bála by som sa hlavne o deti,aby sa neopustil zrovna vtedy, keď má ísť pre ne do škôlky,alebo keď mu ich zveríš... tá nevrlosť nemá súvis s absťákmi...?..neviem no, ale keby bral marišku na boľavý chrbát každý,tak sme všetci zhúlení... držím palce..nieje to sranda a nezávidím také šokove terapie
Vsak ale ty si tiez obcas das,tak si vlastne nemate co vycitat. Taji to,lebo nechce aby si ho zas vlacila po manzelskych poradniach. A urcite si dava castejsie,ale pre klud v rodine radsej mlci.
@miskakyska on je takto v normalnom zivote extremne zodpovedny. Povedala by som, ze viac ako ja. Vzdy normalne funguje. Aj po tych akciach vzdy zaviezol deti. Nikdy nebol problem. Preto sa mu to asi darilo tolko tajit.
Ale ano, mas pravdu. Je to pre mna s nim terapia sokom 🤯
@veronka1996 ty už vypni to copy paste,pre boha
@iwesska ja mu ale nevycitam marihuanu. A terapia bol jeho napad. Ja som chcela odist uz po tom prvom pruseri. Sluboval, prosil, vydupal si tie terapie a po pol roku v podstate spravi to iste. Zase zatajovanie toho, ze bere drogy. Aj ked vie, ze sme to teraz riesili. Preto rozmyslam nad rozvodom.
Mal by s tým ale skončiť,marihuany je tiež dosť návyková a ničí zdravie,koľko ma rokov?
@ktochytavzite ja co si pamatam tak mal naposledy v septebri. Potom to doma dlho stalo, nikto s tym nic nerobil. A dneska pozeram, ze z toho zmizlo. A ked som sa ho pytala tak, ze si dal vcera. Ale boh vie, pri nom clovek nikedy netusi lebo ja to nekontrolujem denne. To bola nahoda.
Ak ti to nevadi, naco vlastne potrebujes vediet, kedy to robi? Predpokladam, ze sa tym nema za potrebu chvalit, mozno je mu aj blbe o tom pred tebou hovorit...
Fúha, tak tomuto veľmi nerozumiem. Ak niekto experimentuje s tvrdými drogami a to opakovane, tak by som asi na tvojom mieste fakt spozornel. Niektoré sú také, že spadneš do závislosti už po prvej dávke. Problém je, že to čo vidíš môže byť vrchol ľadovca. Pokojne to môže držať roky pod kontrolou, že si to ani nevšimneš. Súhlasím s názorom, že si až príliš benevolentná. Neviem, či je to na rozvod, nepoznám vás. Ale pripadáte mi, že výrazne balansujete na lane nad priepasťou a kedykoľvek sa tam môžete prepadnúť. A nielen on. Nemysli si, že sa to týka len jeho, keď tam spadne, tak tam poľahky stiahne aj teba. A keď niekto skladuje drogy doma v byte, tak mi to teda normálne vôbec, ale že vôbec nepripadá...
Drogy by som nikdy neakceptovala bez deti nie to ešte pri 2 malých deťoch 🙄
Ak ti to nevadí, nepovedal ti to- to nie je klamstvo. Len ťa tým nechcel zaťažovať. Akceptuj jeho rozhodnutie. Daj mu slobodu
Tvrdé drogy sú problém ak je už človek schopný zájsť ďalej.
Marihuana a závislosť hmmm.To proste človek fajčiť chce tak fajčí.
S týmto sa dá prestať jak s cigaretou.
Ale tak slabá osobnosť nesekne ani s nikotínom.Čo ja zas pochopiť neviem.
@lintu napada ma priklad s pivom. Ked ho pije nevadi mi to. Keby sa s tym schovaval a pil ho na tajno niekde v garazi tak by som tiez spozornela, ze nieco je zle.
@ktochytavzite Ako je návyková? Ani alkohol nie je návykový ani cigarety.
Toto sú všetko veci ktoré si tvoje telo nežiada ani po 30krát.
Zatiaľ čo iné drogy si telo žiada už po prvom raze.
S Marihuanou nemusíš seknúť tak, že potrebuješ liečenie.S tou sa dá prestať zo dňa na deň.
Nie toto nie je na rozvod. Neklame ti, priznal sa, vedel že robí zle, mal obavy, ale na rozvod toto nie je.
@isis234 Ja si len neviem predstavit, ze ja si dam vecer doma marihuanu, hoc aj na chrbat, a nepoviem mu to. Proste je to pre mna normalne, ze taketo veci komunikujem aj ked je s tym druhy v pohode. Hlavne po tom co sme riesili pred pol rokom. Vtedy som akcentovala, ze tieto veci je pre mna dolezite aby komunikoval.
@hopsas ale to su presne tie veci, ktore podrazaju moju doveru. X krat opakujem, ze sa mi ma zverit, ze je pre mna dolezite aby toto komunikoval. Na terapii vsetko odkyve a v praxi zase zatajovacky. Ja uz sa desim toho co kde zase najdem.
Ach, doma Maryška, ty hulíš, on hulí.. vlastne si chcela, aby ste hulili spolu.. tak teraz zahul ty, najlepšie aj s deťmi, nech si nemáte čo vyčítať🙉
Ja už tomu nerozumiem, nesúdim, ale predsa len sa skús spamätať🫶 nie je problém, že hulil bez tvojho povolenia.. sa vám to celé môže vymknúť, nie je to nanič dobré..
@macatt presne! Autorka úplne scestne rieši dôveru,ale drogy v byte ,kde sú aj deti jej prídu v pohode. Ako HALÓ!

no vypada to, ze manzel bol asi "poslusny chlapec', co sa nestihol v zivote vyburit a kadeco vyskusat a teraz to chce dohanat.. plus nedozrety chlapec, co nie je v manzelstve rovnoceny partner, ale berie ta skor ako matku, pred ktorou treba veci radsej tajit, aby 'nebolo zle'
a co ste vtedy teda vlastne riesili na tej terapii?