Je tajné užívanie marihuany dôvodom na rozvod?
Ahojte, mam problem s mojim muzom a chcem vediet nazor inych ludi.
Na zaciatok poviem, ze mame fakt pekny vztah. Mame dve male deti s ktorymi pomaha ako sa da, vodi ich do skolky/skoly, rozvaza na kruzky. Ku mne sa sprava pekne, dokazeme sa uprimne porozpravat, mame spolocne zaluby, najdeme si aj cas sami na seba. Vieme sa dohodnut na vacsine veci ohladne deti, domacnosti, vychovy, spolocneho casu. Povedala by som, ze robi pre nasu rodinu prve posledne. Aj ked samozrejme vie byt aj nervozny a nevrly, ako kazdy clovek.
A teraz nas problem. Cca pred pol rokom som zistila, ze v case ked chodil s kamaratmi na pivo (cca 4-5 krat do roka) tam brali aj tvrde drogy. Pre mna absolutny sok. Nechapala som, ze moj muz by bol tohto schopny. Vlastne som v ten moment nevedela, koho som si vzala. Nasledovala parova terapia, vsetko sme si vysvetlili. Muz tieto sedanky ukoncil. Pomaly som mu zacinala zase verit a dneska som zistila, ze si doma dal vcera marihuanu. Na bolavy chrbat. Zase tajne, prisla som na to nahodou. Ked som ho konfrontovala tak okamzite sa priznal. Ale ja nerozumiem preco to predomnou taji. V podstate by som s tym nemala problem keby sa mi zdoveril. Stve ma ale, ze vsetko robi za mojim chrbtom. Viem, ze to ma zo svojej rodiny kde neboli schopni si veci hovorit narovinu. Ja neviem ako dalej. Je to na rozvod?
Ty musíš vedieť! Ale na tvojom mieste,by som túto diskusiu ukončila.
Ale ked si sa opytala, povedal ti pravdu. Predstav si ze by si si dala ibalgin lebo ta boli hlava. Bolo by to nieco, co ides povedat partnerovi? Takze stale si myslim - ak skutocne islo len o utlmenie bolesti - ze to fakt nie je klamstvo ako si ho ty interpretujes. Hoci chapem ze to vnimas intenzivnejsie skrz narusenu doveru.
Ja by som sa skor bala toho, ze chcel byt len na chvilu inde, co sa moze spustit k uzivaniu niecoho vaznejsieho, ale to uz ty sama musis vediet ako to doma mate s uzivanim omamnych latok.
@medda_beda ncm ci máš pravdu ale on je už závislý,keď ju nemá je nervózny,má zlu náladu,má pokazené zuby napr užíva vyše 20r
@rozculena A čo mám napísať ženským, ktoré sa sťažujú, že ich partner mláti alebo ich podvádza alebo gambluje alebo chlastá alebo fetuje?? A nie je schopný využiť ani druhú šancu od ženy? Aby ho potľapkali po pleci, že "dobre môj drahý, nejak to spolu vydržíme takto až do smrti"?
@ktochytavzite Nervózny môže byť z iných drog ktoré kedysi užíval alebo je nervózny ako povaha.
Marihuana nezmení povahu človeka ani žiadne ružové slony človek neuvidí.Niekedy to s človekom neurobí absolútne nič.
Horšie je, že lietal v iných drogách ktoré ťa zmenia.
@vanilkovazmrzka ano ked ma boli hlava tak poviem muzovi, ze ma boli hlava. Neni to vec co by som pred nim tajila. Aj ked si davam lieky tak mu poviem normalne boli ma hlava, dam si ibalgin. Ja neviem preco by som si to mala nechat pre seba. Ja s nim normalne komunikujem o mojich aktualnych pocitoch. Preto mi pride asi divne, ze on nie.
On ked potrebuje odreagovat tak skor si da pivo. Praveze tu marihuanu ma tak 2x do roka a to fakt na nejakej akcii kde sa to "hodi". Preto ma to aj sokovalo, ze si to len tak dal doma bez slova. Proste narusena dovera a do toho zase taky sok. Pritom som toto hovorila vela krat, ze mi vadi.
@dusankomoj no veď, keď dostane manžel povolenie tak môže zahuliť doma na balkóne v kľude..Deti nemajú čuch? On to aspoň urobil na tajňáša.. a to tu autorka ide riešiť, smutno mi je z toho.,že sú fakt iste takéto rodinky, že aj deti sú toho svedkom🙏🏼
@medda_beda nie on je nervózny z marihuany teda konkrétne keď ju nemá.ak je zhulený je úplne iný ako keď je bez marihuany a berie len marisku ,čiže aj na mariskee vie byť človek závislý keď ju užíva 20 r tak dupľom,ani po prvej cigarete nie si závislá,ale po pár rokov fajčenia už áno Ani po prvom stamperliku nie si alkoholik ale po dennom užívaní pár mesiacov,či rokov už áno a keď to nemáš si nervózny,to isté brat kamarátky je dlhodobý užívateľ marihuany,okrem závislosti ma aj pokazené zuby a zhorsenu pleť.
Podľa mňa si vymyslel to ze na bolesť chrbta si dal marihuanu,mohol si dat ibalgin,to bola len výhovorka pre teba,aby sa ospravedlnil,čiže tam by som už hľadala možno aj nie ze závislosť ale to ze ju vyhladava,skrátka mu to niečo robí s naladou,a to by som ja sekla Je otec.mal by ybt vzor pre deti a nie ze fajčí marihuanu Q iné drogy.bolest chrbta sa rieši inak,a to fyzioterapia pripadne ibalginom.Marihuana to asi až v nejakom horšom štádiu ochorenia ci bolesti.Ja sa čudujem ze to to nevadí.
Veľmi nepríjemná situácia a šokuje ma ako to tu zľahčujú. Je tu užívateľka, ktorej manžel zblbol po štyroch deťoch a drogy im zničili rodinu. Tiež nejako musel začínať. Keby som toto zistila, tak riešim pre istotu odkladanie peňazí bokom, ak má dispozičné právo k tvojmu účtu tak zrušiť, atď. Skrátka, pozorovala by som situáciu, verila, že bude dobre, ale aj by som si spravila plán B.
Autorka takto manželovi nepomozeš.. pol roka dozadu bral tvrdé drogy, to nemôže a Maryšu môže… to ako alkoholik nemôže piť vodku a borovičku už môže? To neskončí dobre..
Vaše sedenia vám nedali vôbec nič..
@ktochytavzite Fajčila som cigarety, manžel tiež roky, rokúce a fakt pri takomto niečom je to len o slabej povahe.Zo dňa na deň s Marišou prestali ľudia ktorých som poznala a fajčili roky, niekoľkokrát denne.
Mariša je asi taká droga jak káva.Keď ti raz prestane chutiť, prestaneš.
Zatial čo iné drogy zmenia tvoje zmýšľanie, charakter.Ešte aj alkohol je horší ako Marihuana.Pri alkohole pri zmysloch nie si.Pri Marihuane vieš čo robíš, kto si, kde si a jediný kto ťa prinúti si zapálit si ty.Tvoje telo to nepotrebuje, nevyžaduje.
Proste to je to isté ako keď si vypiješ.Prečo si vypiješ? Lebo chceš.Každý vie prestať keď chce, keď nechce neprestane.
Každý sa obhajuje závislosťou pritom je to len ľudská slabosť sa toho vzdať.
@ktochytavzite Proste si dal Marihuanu lebo mu vyhovuje, že je pokojnejší, viac vnímavejší, dobre sa potom spí, máš chuť do jedla a vieš sa viac uvoľniť.
To nie je o závislosti ako takej žeby ju mal mať každý.
To je len o človeku, že mu ten stav vyhovuje tak ako niekomu vyhovuje byť opitý.
Niekomu to nesadne a už v tom stave byť nechce.
Ale tak isto môže byť nervózny aj nepokojný keď si zapáli.
Marihuana nerobí nič iné len posulňuje všetky tvoje emócie v danej chvíli a vnemy.
Lepšie vidíš, počuješ.
Avšak žiadna droga nie je dobrá a už vôbec nie ak je človek psychicky labilný.
Ja neviem, ale vy tu normalne schvalujete tvrde drogy dokonca marisku? Mate sajnu coho je schopny zavisly clovek? Kolko klamstva dokaze povedat?
V neocakavanu podozrivu chvilu by som ho zobrala na test. Podla toho co pise autorka, takemuto cloveku by som.uz neverila ani slovo.
Autorka velmi ho obhajujes, na jednej strane sa stazujes, na druhej ho obhajujes, ze s tym nemas problem.
Moj otec je alkoholik, pije potajomky v pivnici a mysli si, ze my o tom nevieme. Uz neppteebuje zasterku ako meniny narodeniny niekoho Je to povolena droga, ale robi to velmi zle v rodine. Kto nezazil neuveri. Preco by sa tento manzel mal priznavat, ze nieco berie, kym to mangelka nevidi- nezisti.
Pri dvoch detoch by som riesila rozvod. A este ked to mal aj doma to uz je pre mna stopka.
@medda_beda tak ale tento manžel bral tvrdé drogy pol roka dozadu, tak to v hlave asi nemá tak upratané.. tie tvrdé drogy lepí Marišou zatiaľ( a možno ani nie, vyhulil, lebo iný matroš nebol) to je problém..
A zrovnávať takéto niečo s kávou, choď si dať studenú sprchu🙏🏼
@canany By si sa divila koľko riaditeľov, top manažérov si dá Marišku.
Nikdy absolútne nikdy by si na to neprišla.
Marihuanu veľa ľudí vyskúšalo tam kde je legálna a fakt alkohol je horšia droga.
Aj keď najlepšie by bolo zakázať všetky, ničomu to neprospieva 0
@macatt No veď práve.Mariša nie je problém ak ju fajčí niekto príčetný kto by ďalej nezašiel a dá si ju raz za čas.
Tento pán manžel by mal dať ruky preč od všetkého.
@medda_beda problém Marišky je, že to strašne smrdí, takže riaditeľ a manažér fičia na inom určite😀
Rovnako každý odborník ti povie, že fajčenie Marišky raz za týždeň je závislosť, tak ako sa ožrať každý víkend.. bola tu podobná téma a ľudia priznali, že rovnako ako iné drogy, keď z Marišky urobíš rituál, je to rovnako emočná droga… lebo huliť, keď ťa niečo bolí, keď si smutný, nešťastný, dávaš tej veci moc…
A neni ľahké s ňou prestať, lebo to máš v hlave, tešíš sa a spoliehaš..
No zaujímavé, marihuana ti nevadí, iba to, že ti o tom nepovedal. Nechápem potom na čo si spomenula tie tvrdé drogy, keď sú to akože pre teba 2 úplne ine veci (tie nemôže, ale marihuanu môže). Alebo ti ide o to, že po jeho prešľape s tvrdými drogami ti musí hlásiť aj veci ako pivo? Nejako chces mat nad nim prevahu. Bud raz odpustíš a bavíš sa s nim normálne ako s dospelým rovnocenným človekom, ktorý ti pre vás normálne veci nemusí hlásiť alebo teda neodpustíš a dovi. Takéto na oko odpustenie a potom za prešľap pykaj a pýtaj sa ma na veci, ktoré vám nevadia nie je pekne z tvojej strany
@ktochytavzite mne to nevadi v miere v akej si ju daval doteraz - cca 2x za rok na specifickych akciach. Keby to malo byt denne tak mi to samozrejme vadi. Ak to chcel skusit na chrbat tak nemam s tym problem jeden krat. Viem, ze si daval aulin a nezabral mu tak kludne nech skusi. A vraj teda pomohlo.
@bluka2 ja som chcela vykreslit cely obraz. Keby som napisala, ze dneska si dal marihuanu a chcem sa rozviest tak by to asi nedavalo moc zmysel, ze. Zacalo to stratou dovery pred pol rokom ked bral tvrde drogy a bolo to pre mna neakceptovatelne. Potom sluboval a prosil nech zostanem. Na jeho popud sme dali terapiu, tam odkyval vsetko, ze rozumie, ze mi to vadilo a uz bude komunikovat o vsetkom aby som mu mohla verit. A po pol roku zase zatajovanie. U nas marihuana neni na dennom poriadku. A tym, ze je to naozaj vynimocne tak by som cakala, ze sa mi zveri ked si ju da, hoc aj na chrbat.
@jaja9098 to mam radost, ze ma tak poznas a vies co by z mojej strany nastalo 😄😄 ja by som taku fetku doma nechcela hoc by bol najkludnejsi v celom vesmire.
@jaja9098 ale napr pri deťoch človek nikdy nevie, či nebude musieť sadnúť do auta a niečo riešiť a pokiaľ by sa niečo stalo tak argument no a čo, veď som kľudný by neobstál.. preto by tam mala byť taká zodpovednosť hlavne za rodinu a ozaj si tieto neresti nechať len výnimočne.. keď už🙄
Aha tak vidis toto napriklad mne pride zvlastne, mna ked boli hlava, dam si tabletku a nepotrebujem o tom doma diskutovat 😄 vsetko je to myslim v tomto pripade o tom, ze mu nedoverujes, co je uplne pochopitelne vzhladom na udalosti. Takze toto si musis jedine s nim vydiskutovat, idealne bez vyhrotenych emocii, ty vies kde mas hranice a jemu to musis jasne /ale bez hnevu/ vysvetlit.
A inak mi to pride take, ze ked nehuli kazdy den, ale ako vravis ze 1-2x za rok, tak to musis na nom hned vidiet aj citit, takze to by bolo dost hlupe robit to akoze tajne 😅
Zaujimava diskusia, aki su vsetci benevolentni :D
Tvrde drogy by mali byt neakceptovatelne. Bodka.
Je rozdiel, ked experimentuje 20rocny na intraku ako otec deti po tridsiatke. Stimulacne drogy su bezne u ludi, ktori musia podavat vysoke vykony... top manazeri, napr. Ale tato storka... ze 4x do roka na pive s kamosmi... akoze naco? Dospely vyrovnany chlap.
A akoze dobre, moze byt, zazmurim oko, ale co smrdi dalej, je, ze tu drogu doniesol domov. Haloooo? Kokos!
Keby to bolo benigne, tak napr dojde domov po zatahu a povie: Draha, neuveris, Mato doniesol koks no a nezabi ma, dali sme si, vyskusali sme vsetci, aj Peto, aj Riso, Karol, bola sranda!
Fast forward, neubehol ani rok a dalsia tazko uveritelna situacia.
Teraz vytiahol marisku... a bolo by vsetko ok, ale co nema ibalgin? Skade ma marisku? Nevravim, ze neviem zohnat aj ja (aj ked fakt neviem zohnat), ale urcite to nie je volba analgetika cislo jedna. Ked ho boli chrbat, nech cvici!
Mariska je ok, ale nie poza chrbat po nastrbenej dovere. A tvrde drogy su fest nastrbena dovera.
Odporucam mu psychoterapeuta. Toto sa nikdy neberie lahkovazne. A nepoznam nikoho pricetneho, co drogu taha domov. Co s nou planoval? To im akoze zvysila a on sa jej ujal, ze ja vezmem a ulozim doma, aby sa nenasla? Ci ako?
Na rozvod to nie je, ale tvoj muz musi pochopit, ze s tvrdymi drogami sa nehrava.
Ako si zistila, že bral tvrdé drogy s kamarátmi?
No dôvera je v r...I a nechcem maľovať čerta na stenu, ale neverím, že skončil aj s tvrdými a ktovie ako dlho to robil.Poradit neviem stačí, ze kokaín sa už berie medzi ľuďmi ako norma čo som minule s hrôzou zistila.Toto je pre mňa stopka
@kika193 muz pracuje vo vysokom managemente.
Ten prvy krat to mal doma lebo to bol niekde kupit a potom mal doniest na to pivo. Oni sa vraj striedali. Tam to stopol. Uz nikam nechodi. Akoze nechcem ho obhajovat ale vtedy som mu to odpustila tak uz to nechcem rozmazavat.
A travu sme mali schovanu dlho dlho. To este z jednej akcie co sme boli v septembri kde sa to vsetko nespotrebovalo vtedy.
A teda skusal na chrbat aulin par dni, nepomohol. A vraj ta trava pomohla.
@medda_beda tak asi ho poznáš lepšie ako ja,pozri sa sú ľudia kt po jednom zapálení marihuany ostali psych chori-vypuklo u nich psych ochorenie
Píšem ze je závislý a prejavuje sa to uňho aj na správaní,aj závislí ľudia od heroínu,či kokaínu vedeli byť bez neho a stále sa k nemu vracali,že mali obdobia bez a s

@dusankomoj ale mne samozrejme vadi, ze sem muz nosil tvrde drogy. Toto sme riesili pred pol rokom. Ine drogy doma nemame. Marihuana bola schovana uplne inde, mimo domu. Tam deti vobec nemaju pristup.