icon

Je tajné užívanie marihuany dôvodom na rozvod?

30. jún 2024

Ahojte, mam problem s mojim muzom a chcem vediet nazor inych ludi.
Na zaciatok poviem, ze mame fakt pekny vztah. Mame dve male deti s ktorymi pomaha ako sa da, vodi ich do skolky/skoly, rozvaza na kruzky. Ku mne sa sprava pekne, dokazeme sa uprimne porozpravat, mame spolocne zaluby, najdeme si aj cas sami na seba. Vieme sa dohodnut na vacsine veci ohladne deti, domacnosti, vychovy, spolocneho casu. Povedala by som, ze robi pre nasu rodinu prve posledne. Aj ked samozrejme vie byt aj nervozny a nevrly, ako kazdy clovek.
A teraz nas problem. Cca pred pol rokom som zistila, ze v case ked chodil s kamaratmi na pivo (cca 4-5 krat do roka) tam brali aj tvrde drogy. Pre mna absolutny sok. Nechapala som, ze moj muz by bol tohto schopny. Vlastne som v ten moment nevedela, koho som si vzala. Nasledovala parova terapia, vsetko sme si vysvetlili. Muz tieto sedanky ukoncil. Pomaly som mu zacinala zase verit a dneska som zistila, ze si doma dal vcera marihuanu. Na bolavy chrbat. Zase tajne, prisla som na to nahodou. Ked som ho konfrontovala tak okamzite sa priznal. Ale ja nerozumiem preco to predomnou taji. V podstate by som s tym nemala problem keby sa mi zdoveril. Stve ma ale, ze vsetko robi za mojim chrbtom. Viem, ze to ma zo svojej rodiny kde neboli schopni si veci hovorit narovinu. Ja neviem ako dalej. Je to na rozvod?

ktochytavzite
30. jún 2024

No čudujem sa zw ti to nevadí a hlavne ze si vymýšľa Q vyhovara sa na chrbát ak chce mat chrbát ok tak nech nehlada ľahšiu cestu ale si poriadne odcvici,pretože to bude mať stále a bez č ice ia a rhb mu bolesti neprejde,ide ale lahsou cestou a ešte tou navykovejsou,snáď nebude fajčiť denne lebo mu to uľaví od bolesti a ty mu povieš daj si ,uľaví sa ti.

medda_beda
30. jún 2024

@macatt Odborníci zase len posudzujú vzorku nejakých narkomanov čo by boli závislý aj na vodnej fajke lebo sú proste socky.
Ále áno fajčia, keby som ich osobne nepoznala tak to nenapíšem :D.

Aj kebyže fajčíš Marihuanu 2krát za deň 4 krát do týždňa tak to neznamená, že to potrebuješ.Môže ti to byť už nepríjemné, že máš kvalitný zrak taký, že si všimneš aj mravca na zemi a už si nezapáliš.
Veľa ľudí čo som poznala prestali lebo to bolo len obdobie niekde na brigáde za mlada.Nikto z nich nebol socka, závislá, nevzdelaná.

A veľa z nich nikdy nesiahlo po tvrdšej droge ani nepijú alkohol aj fajčiť prestali.

Proste keby som to sama nevyskúšala tak to tvrdiť nebudem.Ale fakt, že na Marihuane môže byť závislý len čistý zúfalec tak isto ako na alkohole.Mne to časom vadilo byť taká v kľude, ospalá, hladná.
Takže aj keď som k tomu mala legálny prístup tak som to odmietla lebo načo.Ani opitosť mi nič nepriniesla tak nepijem.Treba poznať hranice a vedieť rozlíšiť čo ešte človek vie ovládať a čo už nie.

A ako sa tu píše, že človek sa k tomu chce vraciať.Kto ako.Niekto dospeje a s blbosťami prestane.A už vôbec nie si zapáliť pri deťoch alebo byť opitý.

kika193
30. jún 2024

@autor
Aj tak si myslim, ze ti mal o fajceni povedat... mohli ste si dat spolu, ako ked si vecer davate pohar vina.
Myslim, ze by si tu mala nastavit pevnu hranicu, hoci chapem, ze spolocnost sa meni a nieco je viac trendy, nieco je efektnejsie, ale fakt ako lekar ti vravim, nie je to cool. Plus vzdy ide o to, ako sa obaja citia vo vztahu... ty mu teraz nedoverujes a dalsi tah je na nom. Musite sa obaja citit ok, sami so sebou aj sami dvaja, aj spolu ako rodicia s detmi.

medda_beda
30. jún 2024

@ktochytavzite Heroín a kokaín zase porovnávať s trávou To fakt nie.
To je ako keby si porovnávala rannú kávu s pervitínom.

Koľko ľudí umrelo na prechlastanie niekomu ublížilo a koľko na fajčenie trávy? No takže tak či onak schvaľujeme drogy a ešte horšie než tráva.
Ľudia čo sa zrútili z trávy boli psychicky labilní už predtým.
Veľa ľudí nedá poznať, že má úzkosti, depresie.

Netreba brať nič a manžel autorky keď už lietal v drogách ak má rozum by si nemal dať ani trávu.Lebo to svedčí len o tom, že musí v sebe niečo mať a nevie s tým úplne prestať.

mojemenonikto
30. jún 2024

No, kokaín je značne rozšírený v súčasnosti medzi top manažmentom. Neviem aké sú teraz odhady, ale kdesi som zachytil, že viac ako 50 percent top manažérov majú nejaké skúsenosti s užívaním drog. Ak je kokaín kvalitný, ide o pomerne čistú drogu, ktorá stimuluje výkonnosť. Preto ju manažéri majú radi. Nie je to len otázka výkonnosti ale dokonca aj akejsi zvrátenej prestiže. Niečo ak chceš s vlkmi byť, tak musíš šňupať. Problém kokaínu je, že človek má stále pocit, že to má pod kontrolou. Navyše ide o pomerne drahú drogu, gram stál v roku 2019 aj 120EUR, neviem aké sú ceny teraz, ale nižšie asi nie. &Autorka, podľa mňa máš vážny problém. Teraz to možno nevidno, ale prejaviť sa to môže najmä keby sa niečo stalo s jeho pracovnou pozíciou. V rámci depresie to môže ľahko skončiť na iných drogách ako kokaín, a to sú teda iné svinstvá. Už to ako si popisovala, že si dáva marišku akože na bolesť chrbáta, to nie je v poriadku. To, že ty máš tiež skúsenosti s drogami ti len vytvára klapky na očiach a celý problém ti to zakrýva. Ja neviem, nemám z toho dobrý pocit. Bodaj by som sa mýlil...

ktochytavzite
30. jún 2024

@medda_beda čítala som knihu od ženy kt bola závislá na tvrdých drogách,páchali si,a dokázala byť bez toho aj pol roka,potom prišla šanca a už zasa bola v tom,nakoniec sa z toho dostala.Takze je to asi u každého individuálne. Bola tu aj téma že dievča po jednom fajčení marihuany ostalo psych choré,nejaká psych porucha sa u nej vyvinula po jed om fajčení,čiže je to rôzne a na každého rôzna droga ma iný účinok.Co ja píšem môj známy je závislý na mariske,keď ju nemá úplne sa i ak správa ako keď je zbuleny a huli pravidelne.Ma zlu pleť a pokazené zuby,zápaly .Ale inak až tak zle zdr na tom nie je.Nvm moz o keby chcel,tak prestane s tým,neviem akú má silnú motiváciu prestať,
ALE všade sa píše ze krôčik od ľahkých drog k tým ťažším nie až taky veľký.

macatt
30. jún 2024

@medda_beda jasne, píšeš aj rozumne, ale celkom sa mi to nepáči, lebo skĺzavajú na tom deti, nie každý je natoľko odolný, aby nesiahol potom aj po niečom tvrdšom atď..
Nemôžeme huliť všetci, nepáči sa mi ,,reklama na trávu,, že ide o lentilky a niekto je tým in, lebo je manažér atď
a myslím, že to ľuďom do papule nepatrí ak nie sú v poslednom štádiu vážnej choroby a uľaví sa mu z toho..
Je to pre mňa fet aj keď sú možno horšie a legálne závislosti..
Aj keď je asi výnimočné, že to niekto za celý život to ani neskúsi, je to oblbovák a viem aj o agresívnych huličoch a celkovo myslím, že to vždy môže vypáliť katastrofálnym smerom, nikdy nevieš kedy a ako na to telo zareaguje..
Dnes som napr počúvala pol dňa kriminálny podcast o objasnených vraždách pol dňa a ver či nie bolo im zistené v krvy mimochodom aj THC, takže títo ľudia len ,,nekapria,, 🙃

ktochytavzite
30. jún 2024

@macatt ma to vplyv na nervovú sústavu a nie pozitívny,tam by som asi skončila.

mojemenonikto
30. jún 2024

@ktochytavzite túto? https://www.martinus.sk/758933-my-deti-zo-stani... odporúčam ju všetkým, kto by sa chceli pozrieť na drogové závislosti z opačného konca. Výborná kniha.

ktochytavzite
30. jún 2024

@mojemenonikto nie Tovar sa vola ta kniha.

mojemenonikto
30. jún 2024

@ktochytavzite Vďaka za tip, už som ju našiel 😉

medda_beda
30. jún 2024

@ktochytavzite Si si istá, že k tej tráve nepridal aj pervitín? To by sedelo na tu zlú pleť a zuby.
Samozrejme na každého to môže mať iný vplyv a môže to mať aj iné následky.
Absolútne nie som zástanca nejakého zlegalizovania.
Čo som tým chcela povedať je to, že po fajčení trávy človek nie je v inej dimenzii, ja som na niektorých ani nespoznala, že si zapálili lebo boli úplne normálni.
Tí čo už boli tvrdší huliči to už kombinovali s hašišom, tabletkami už to proste nebola len tráva.

medda_beda
30. jún 2024

@macatt Podľa mňa to je ajtak somarina, že si to dá niekto na bolesť.Možno to tak u niekoho je, neviem ja osobne som pri bolesti bola zameraná ešte viac na bolesť a absolútne to nepomohlo.
Všetky zmysli sa zbystria ktoré za normálnych okolností nepracujú v takej kvalite a vie to byť pekné otravné, takže ako chvíľova zábavka dajme tomu, ale fakt nechápem kto na tom čo vidí dlhodobo.Za prvé všetky tieto veci časom pominú.Telo si zvykne, za druhé časté užívanie môže upchať cievy.
Takže každý kto má rozum a vyskúšal to si to už buď nedá, alebo fakt len príležitostne ako alkohol.

Ja som len chcela napísať, že nemusí byť každý hneď drogovo závislý, že trávu vyskúšali aj ľudia o ktorých by sme to nepovedali a chcela som vyvrátiť nejaké halucinogénne účinky čo som dosť často počula, že toto tráva spôsobuje.Tráva jedine tak posilňuje všetky zmysli to znamená, že ak človek cíti úzkosť tak ju bude cítiť intenzívnejšie.Preto ak si chce niekto zapáliť nech to robí s rozumom alebo najlepšie vôbec.
Vyskúšať ok sú horšie veci, ale neurobiť si z toho každodennú záležitosť.Ja osobne to už nemôžem ani cítiť, vadí mi to a nejaký ten pocit mať z toho nechcem.Mať oči jak jastrab a sluch jak netopier to je už prehrievanie procesoru.Na takúto aktivitu nie je človek zvyknutý a príjemné to zase nie je.

maminkadeticiek
30. jún 2024

Nedokazem absolutne pochopit toleranciu a zlahcovanie akehokolvek uzivania drog, ktore vnimam v tolkych komentaroch v tejto diskusii.Ani zo strany autorky.
Za druhe by som pocuvala intuiciu.Lebo ako,ked niekoho povie ze ho boli chrbat,tak sa postazuje ze ho boli,da si liek.Naozaj to nevyuziva ako vyhovorku na drogy ktore nahle zmizli.
Laahke drogy,tvrde drogy-pre mna v tom rozdiel nie je.Vies len to,co si zatial zistila,mozno naozaj nie vsetko.

rozculena
30. jún 2024

ty sa k tým drogám staviaš,ako keby to bola úplne bežná vec...ja zírám...hovoríš o tom,ako keby si hovorila,že ideš do samošky kúpiť rožky a mlieko

autor
1. júl 2024

@rozculena zalezi ake mas zivotne skusenosti. Ked si sa s tym stretla vela krat ako ja a poznas xy ludi co si na roznych akciach drogy davaju ( a bavim sa o velmi uspesnych ludoch nie nejakych sockach ) tak si uz voci tomu imunna a ozaj to beres ako rozky. Ale ked s tym clovek nema ziadnu skusenost, nikdy to ani na zivo nevidel tak chapem, ze je to sok.
Mozno by si bola velmi prekvapena kolko uspesnych ludi (politikov, hercov, spevakov, managerov) frci na hocicom. Je to ovela rozsirenejsie nez sa zda.

aurora33
1. júl 2024

Tak asi nemáte až taký pekný vzťah ako si myslíš, keď ti takto zatajuje veci a klame.

autor
1. júl 2024

@aurora33 to je pravda.
Berem to s pohladu, ze vo vsetkom ostatnom funguje na 100%. Ale bohuzial mozno jedna vec prevazi nad vsetkym ostatnym lebo ja mam tiez len jedny nervy.

macatt
1. júl 2024

Jednoducho matroš vyhoď, nemá to čo doma robiť a máte teraz Detox, lebo to prehnal s tvrdými drogami.. Od nalomeného človeka chcieť, aby používal rozum, keď má matroš doma?! Zistila si, že buď to nepochopil, alebo je to silnejšie ako on, keď ti na ňom záleží, tak mu to nenechávaj pod nosom🙏🏼

konikmodry111
1. júl 2024

@medda_beda ja som robila isty cas na odvykacke ale teda nebol tam nikto koli trave. To bola uz ina kategoria drog alebo alkohol. Za mna nech si radšej niekto zahuli než by si mal dať 2-3-4 pivka každý večer a potom sú väčšinou agro… by ste sa čudovali čo za ľudí si da taký koksik a iné smakociny. A teda k autorke, existuju aj druhy na bolesti ale to pochybujem že si ten tvoj zaobstaral niejaku špecialitu . Skôr mi to príde že sa ti to bál povedať. No kontrolky by mi svietili pri tých tvrdých drogách, predpokladám že to bol pervitín. A tam už veru vidno zmenu na človeku, strašná plet, vypadane zuby, poväčšine sú chudý atd. To je už fakt ťažko cesty spat a davala by som si veľmi pozor či s tým nezačal/nezacne zas

medda_beda
1. júl 2024

@konikmodry111 Tiež si myslím, že ak už má niekto problém tak k tej tráve si už dal niečo navyše lebo poznám ľudí čo fajčili každý deň alebo často a zo dňa na deň už nechceli.A boli to vzdelaní ľudia.

autor
1. júl 2024

@konikmodry111 bol to koks a ziadne zmeny neboli. Ked to mas 4x za rok tak to ozaj tak neposkodi. Poznam pripady ludi na pervitine - zuby vypadane, jebak vsade, totalne schudacneni. Tak si prosim mojho muza nepredstavuj.
Ja mu verim, ze s tym prestal. Ale ked sa stane takato vec tak uz vysilujem lebo ta dovera je nastrbena. A nerozumiem naco pokusa ked uz pred pol rokom som bola zbalena.

autor
1. júl 2024

@medda_beda na trave sa podla mna neda byt zavysli. Ja ani nerozumiem ludom co to casto vyhladavaju lebo tie stavy su take o nicom.

liv1
1. júl 2024

Koks ti nic neurobi 4 krat rocne. Ale radsej nic, na co to pokusat. Pracujte na tych klamstvach, vies zas kludne moze zacat pit, co potom urobis? Nebud na neho az tak prisna. Ries s nim skor tu doveru

liv1
1. júl 2024

Na trave sa da byt zavisly, ale vacsinou su to ludia co maju kazdy den a dlhe obdobie, mesiace az roky

ktochytavzite
1. júl 2024

Autor keď sa na tráve nedá dat závislý.preco si tvoj muž nedal namiesto trávy ibalgun?Teraz keď ho bude bolieť chrbát to bude liečiť trávou?To už potom bude iná závislosť,bez trávy a s bolesťou chrbta ani na krok?Na tvojom mieste by som to nezachovali,tvoj muž asi bude skôr inklinovat k drogam,tak až tak nebagaletizuj.

ktochytavzite
1. júl 2024

@medda_beda no to je jedno o.ak by pridal.pwrvitin tak to začalo len a len užívaním trávy,čiže ma to súvis a pervitín nvm,nvm ci je v tej oblasti až tak dostupný.

autor
1. júl 2024

@ktochytavzite ty si aj citala co som pisala? Alebo len vykrikas do prazdna? Daval si nurofen, potom aulin. Tyzdem mu to nepreslo a potom, ze skusil tu travu.

liv1
1. júl 2024

@ktochytavzite trava ma ovela menej vedlajsich ucinkov, a ma terapeuticke ucinky. Ak je to raz za dlhsi cas, urcite lepsie ako Ibalgin