Je takého správanie manžela v poriadku?
Ahojte, potrebovala by som pocut nazor viacerych ludi/zien na nasu terajsiu situaciu. Sme rodina s dvomi detmi (13+9), obaja po 40-tke. Moj manzel zacal pracovat pred par mesiacmi v novej praci a samozrejme prisli aj nove kolegyne. Pracuje momentalne vylucne s home office a tym, ze aj ja aj ked nie kazdy den pocujem tie kazdo-denne telefonaty. Prevazne s jednou kolegynou (vydata s 1 dietatom) ma v mojich ociach "nadstandartne vztahy". Skusim to priblizit. Telefonuju si denno-denne aj 5-krat za den. Ich rozhovory su asi tak 10 % pracovneho charakteru a zvysok sukromne. Prevazne ona sa mu stazuje a riesi s nim jej sukromne zaleitosti - ako napr. ake auto kupit a on jej radi alebo na aku dovolenku a kde ist, co varit a pod. Tieto debaty vedu do uplnych detailov ako keby sa tykali aj jeho. A prave moj manzel doma nieriesi nic, ziadej zaujem o nase starosti a zalezitosti. Vsetko musim riesit ja. Ani by som v tom nevidela ziaden velky problem ale zacalo to byt velmi intenzivne. Volaju si (prevazne ona) cez vikendy vo vecernych hodinach, pocas dovolenky alebo aj ked nieje on alebo ona v praci. Kazdy den spravy, fotky co varila, kde bola, co piekla a pod. Mne sa takyto casty kontakt prestava pacit a aj som mu to povedala. Samozrejme nastal "ohen na streche" ze ziarlim, nafukujem, hystercim a pod. Ano v spravach sa nenachadza nic "nebezpecneho charakteru" ale tu intenzitu som od neho pozadovala, nech sa to obmedzi. Bohuzial on to vidi inak a nema v plane to urobit. Samozrejme nastala hadka a povedal mi, ze si s nou lepsie rozumie ako so mnou. Ze nemam za tym nic ine hladat, ale da sa s nou perfektne porozpravat a so mnou nie. Samozrejme, ze som ostala po tejto situacii ako ochrnuta, prekvapena, nahnevana. Stale sa ohana tym, ze ju este nikdy nevidel, ze spolu len komunikuju a nemam naco ziarlit. Ja sa mu snazim povedat, ze sa mi takyto "nadstandartny vztah" nepaci a ma ubrzdit. Reaguje na to, ze mu mam verit a nenamyslat si. A tak som mu zacala kontrolovat mobil a spravy na PC na ich intranete ( ano nie som tymto riesenim nadsena ale overit si to nejako potrebujem) a prisla som nato, ze mi klame. Vymazuje si spravy a telefonaty, kt. tam boli a v hadke mi strci telefon do ruky ved sa pozri, nevolam s nou a vsetko, co tam bolo predtym je vymazane. Ked som na home office si teraz uz nevolaju len vkuse pisu- stylom: dobre ranko, ako si sa vyspinkala...co si papkala a pod. Som ja ta hystericka alebo je toto kolegialny vztah, kt. sa ubera nespravnym smerom??
Maš to tažke viem o tom svoje. Musiš si ujasnit čo chceš. Či chceš o neho zabojovat alebo nie. Ak ano ako to urobit aby si nebola v jeho očiach chudera. Lebo začat nakupovat obliekať sa a parfemy tym ho nedostaneš on sa teba už nabažil najedol chce a ma chut jest niečo ine. Doma dookola riešite deti a domacnost nudi ho to. Všetko o tebe už vie pozna ta celu si okukana. Skôr či neskor odyjde. Ak aj nie tak si bude uživat s koleginou. Domov pride aby sa najedol vyspal vypral si a z detmi sa videl. Ty budeš mat rolu mamky.
Skus si zadovažit niečo rukolapne fotky sms komunikacie nahravky telefonatov. Dohodni si stretko s jej manželom a opytaj sa ho či si mysli že je to v pohode a či jemu to nevadi. Ale podla toho čo pišeš je to všetko marne on ma v hlave len ju.
Asi by som mu pokojne bez obvinovania vysvetlila svoje obavy, formulovala mu konkretne, k comu toto vedie, lebo na 99% k nevere podla mna a potom ho nechala nech sa k tomu vyjadri- bohuzial myslim si, ze je vyssia pravdepodobnost, ze ti bude tvrdit ze to nic nie je, ze si namyslas a ciastocne to aj moze byt, ze to tak aj vidi, lebo si neuvedomuje hrozbu. Akoby si priznal, ze mu to prerasta cez hlavu..to by si mala velke stastie..v tom pripade mu povedz ze by mal tento kontakt prerusit na nulu, ked sa neda, na uplne nutnu pracovnu komunikaciu..v tom prvom pripade si zial nepomozes, scenar uz bude mimo tvojej kontroly..mozes skusat opakovane ho na to upozornovat..ale ked on sa namotal, len velmi tazko ho to odradi..nevidi to realne..nuz vela stastia..hystericke sceny ani sledovanie velmi nepomozu situacii podla mna
Také už poznám... Ony si len píšu, aký recept na kura a potom si ma ožratý s ňou doma pomýlil a nejde spinkať, kým mu neodpíše.. ex takto zapieral, klamal, kým som mu raz neskontrolovala mobil a ostala riadne prefackaná. Ja by som sa mužovi priznala, že som mu to skontrolovala a na nech mi dá vysvetlenie, prečo to maže. Aj keď je to vysvetlenie jasné. Či si len takto mastí ego, že našiel pipinu, čo mu to žerie alebo sa s ňou aj seriózne vychrápe prvý týždeň v kuchynke v robote, to už záleží, či si myslíš, že je toho schopný a čo v tom prípade ty urobíš. Aj keď chlapi vedia poriadne prekvapiť. A btw, čím viac som naňho tlačila, či si píšu, čím viac podozriela a kontrolovala, tým viac to medzi nimi naberalo na intenzite.
@domireb reči všetci ako cez kopirák...je mi na grc
Ježiš ženy to čo jej tu radíte, vypisovať tej žene, nebodaj jej mužovi? To by ste naozaj spravili na jej mieste? Kam ste dali dôstojnosť? Alebo žalovať svokrovcom? Ako malé deti na pieskovisku 🙈 nahodiť sa a chodiť okolo sídliska len aby žiarlil 😁 len aby jemu to nebolo u prdele a ona nechytila zápal močákov.
Ako nie som stíhačka ale aby vypisoval nejakej otázky ako sa vyspinkala a čo papala tak by boli doma iné tance. Tak pánko si rozumie s ňou viac? Nech sa páči, nech s ňou ide zdieľať jednu domácnosť, ako si budú rozumieť potom. Asi mu udrel na mozog stereotyp a kríza stredného veku naraz. Jasné že nepreháňaš, daj to mladému pánovi prečítať, koľko je na koňovi hysteriek 🤷♀️
Ahoj,nečítala som všetky komentáre, ale ak mu príde "atraktívne" preberať všetky domáce činnosti, asi mu ich treba viac dopriať. Nebuď (pardon za výraz) hlúpa a nalož mu z domácich prác... držím ti palce 💪
Ja ta uplne chapem, lebo moj muz mal navarene, oprate, staram sa o seba a o neho tiez, vzdy vecer sedime kecame atd a napriek tomu bol cely poblazneny z kolegyne( vydatej) ktora mu posielala fotky a flirtovala s nim.sranda je ze byva na nasej ulici a s muzickom sa tvaria na super rodinku.ona asi nevie, ze ja to viem. Uz to cudne kamaratstvo skoncilo, s muzom sme boli na rozvod, hroza to tu bola.a ona vyskerena chodi s muzickom na luxusne dovolenky.mam chut sem napisat jej meno a vycapit fotku tych jej kratkych noziciek co mu poslala na fotke oproti mojim super dlhym😃
Ahoj. Ako sa hovorí, príležitosť robí zlodeja. Chlap či žena, ľahko sa necháme,, namotat"...... Ide o to vzrušenie, čo sa časom vytráca v dlhodom vzťahu. Sex vo vzťahu je veľmi dôležitý a mi ženy na to často zabúdame. Treba si s mužom sadnúť a otvorene sa s ním v kľude porozprávať. Povedať mu, ako ti to ubližuje, že ho miluješ, čo mu vo vzťahu chýba, čo by chcel zmeniť atď. Jeho podráždenosť a hnev pri tom, keď ho s tým konfrontujes je len preto, že sam vníma, že to nieje,, kóšer"... Sama sa tiež musíš zamyslieť aj nad sebou a tým, co všetko sa zmenilo počas tých rokov vo vašom vzťahu....Ja chápem, ze mi ženy toho máme od rána do večera koooopec na pleciach, ale hold, je to náš údel, naša voľba a netreba zabúdať aj na partnera.... Držím palce, nech sa to vyrieši v prospech všetkých 🙂
🧷
@veronicka88 a naživo, aké rozprávky vedia vymýšľať. Vieš, že ti do očí trepe 9na8, že baví formu.. aj mi je do smiechu, ale keď mi dôjde, že toto má doma dve tri deti, ženu.. plakať a grcať zároveň
Kľudne si odfot tu ich komunikáciu a predloz mu to pekne po lopate na tanier. Áno budeš hysterka, čo mu lezie do mobilu a on bude urazený. Vždy to tak končí ale iné ako konfrontácia podľa mňa zmysel nemá. Ty sa trápiš a on nič on muzikant. Toto asi nechceš. Veľa sily a šťastia 🍀
Nezvyknem písať na fóra, ale nedá mi. V prvom rade, mas plné právo muzovi vykričať, co si to vôbec k tebe dovoľuje, ze či si mysli, ze si uz úplne padnuta na hlavu. Ze teba netrápi, co si mysli on, ale pre teba je to no go a nebudes to akceptovať.Ze ked chce nech okamžite za nou vypadne, kecat môžu hocikde, ale nebude ta urážať komunikciou s nou v domácnosti, kde sa TY staráš, upratuješ, pereš mu smradľavé trenky a ponožky, varis, aby mal plny bachor. Ty nie si žiadna slúžka, on nech sa posere a nech si ide za kolegyňou, povedz mu ze nebudes robit servis. Povedz mu, ze ak s tým ihneď neprestane, tak sa s nim rozvedies, pretoze si ta neváži, a to bez diskusii. Ked chce nový vzťah nech sa prv rozvedie a nie popri manželstve bokofky, ze ci si myslí ze mas na cele napisane p… Nech láskavo opustí domácnosť, ze ty ho k životu nepotrebujes tak nech sa preberie chalan a nenechas sa ponižovať a urážať z jeho strany. Ked ta vysmeje, tak mu povedz: ako chceš, aby si potom nebol prekvapený.. a uz viac sa na tu tému nebav. Zaroven zbieraj dôkazy, ktore mozes použiť, a keby to trvalo tak mu tie dokazy ukazes a povieš ze od neho odchadzas, ze si ho na to nedávno vopred upozornila. Neváži si co ma doma, rady typu staraj sa o seba, kup pekne veci, chod do fitka a podobne je blbosť jak rampa. Sebavedomie ukazes ked dáš najavo svoju hodnotu, ze nie si odkázaná na žiadneho chlapa a uz vôbec takého niktosa ako je on. Mimochodom, načo ti je taký chlap? Urcite by som za žiadneho takého chlapa nebojovala. Nech si ide. Hádam nebudes zo seba chuderu robit. Lezú mi na nervy ti chlapi. Inak co sa týka rad na mk, ako ženy obraňuju ,,chudákov chlapov” čo si vrzli inde, lebo žena nema cas, lebo žena nesexuje s nim každý deň ( chudáčik) lebo žena sa o neho nestará a bla bla bla. Akože sorry rozum sa mi zastavuje. Aby sa neposrali z toho všetci. A my zeny beháme kade tade za inými ked nás muži zanedbávajú? Take blbosti. Vzťah ma byt aj na inom založený, to neznamená ze ked je situácia, ze som vyčerpaná a nemám naladu, lebo mam malé deti, starosti, prácu, všetko mam na pleciach ze to tak bude aj o 10 ,20 rokov a pod. Dnes by chceli muži hárem a žiť jak Arabasi z 5 ženami a mohli si vrznut kedy ich napadne. Naši muži su horší než ti arabi lebo ti sa aspoň netvária ze su svätí a netr…. na tajnasa. Sorry som sa rozohnila baby. Ale čítam to tu dennodenne. Podľa mna potrebuju ti chlapi viac fyzickej roboty, inak to nevidím. Lebo uz nevedia co od dobroty. Drzim palce zakladateľka témy, nenechaj sa nikdy ponižovať od chlapa. My zeny sme hrdinky, nepotrebujeme klamarov a zradcov pri sebe.
Och boze, normalne mi to je luto voci tebe… neznasam takychto chujov (prepac).. on je uplne zblbnuty tou kolegynou.. jasne ze je za tym nieco viac.. a este ti povie na debila do oci ze s nou si rozumie a s tebou nie ???boze taka facka by mu letela to si fakt mohol odpustit… ty si jeho zena ma budovat vztah s tebou a nie ho vytvarat niekde inde a este pred tvojimi ocami… uz len to ako vyskakuje hned po tebe a je cely nervozny a strasne sa bije za to ze s nou nic nema a robi hysterku z teba to je take okate ! ( ok mozno este nemal ale nevinne to urcite nieje).. take poznam zazila som nieco podobne nieco sa spytas a ty si najhorsia co si domysla hned nervozita hucanie a za par mesiacov vysvitne ze vlastne si mala pravdu 🙂
Neviem vobec co by som na tvojom mieste spravila, ale vies to je tazko ked mu budes zakazovat veci priamo tak bude nicit dokazy ako to uz robi, aby bol “pokoj v rodine” a tvari sa ze ako s tym prestal ale ked si s nou pisat chce nepohne s nim nic.. asi len dufat ze ho osvieti a spamata sa..
Hlavne sa neponizuj a nevolaj jej aj ked mas cislo, to by som nikdy nespravila, este ta potom obidvaja pekne poohovaraju a budu sa na tebe smiat aka si hystericka a ze vlastne ved nic zle nerobia a su len kamosi, tomu by som sa vobec necudovala …
Mozno by som skor skusila nejak natrafit na jej muza niekde ho oslovit a spytat sa jeho co na to hovori a ci je on s tym ok, mozno o nicom netusi a narobil by doma s tou svojou poriadky nikdy nevies 🙂
No myslím, že jediné riešenie je kontaktovať jej manžela. Možno bude prekvapený zo svojej ženy, ak on zatiaľ nič nepostrehol. Je tu nádej, že si s ňou urobí poriadok a dotyčná dá potom tvojmu mužovi pokoj. Akože hrozná situácia, ale čo máš robiť?
Este co sa týka situácie, ktora moze nastať, ze človek sa namota v manželsko/ partnerskom zväzku na niekoho iného, to je v poriadku. To sa môže stať každému z nás. To či ten flirt však bude pokračovať, alebo skončí zavisi od toho,či je dotyčný jedinec schopný zrátať si 5 k5 a uvedomiť si, ze u susedov tráva zelenšia nerastie a ze mam do riti rodinu, deti, zvolil som si tuto cestu, nikto mi revolver nedržal pri hlave, ze musim do toho ísť. Tak sa mam spamätať do par dni a hlavne po vyčistení žalúdka od partnera, a dať si spiatočku. Problem je, ze mi ľudia sa mame az príliš dobre a uz nevieme co od dobroty a chceli by sme všetko. Potom robíme kraviny.
Nie nie je. Mam s tym skusenost aj ked neboli sme manzelia ale prave sme zacinali vztah a vtedy mal chlap nadštandardný vztah s kolegynou chodila k nemu domov atd tak som mu urobila poriadnu scénu a hotovo prestal ju kontaktovať vymazal si ju. Co netvrdim ze je tvoj pripad kedze ste manzelia. Urcite by som isla do úprimného rozhovoru nie vycitky ani scény ab to nebral ze útočíš. Chlapom staci malo zena je na vine vie si ho obmotat. Urcite by som jej nevolala vyzerala by si ako hysterka. Ries to max s nejakou kamoskou. Ani svokrovcom do toho nic je to vasa kapusta. A ako oisali zeny zacni na sebe pracovat vymena satnika vikendy kozmetika atd. Nieje to este vazne co pises ale uz to zacina smrdieť. Treba si dat pozor na tu harpiu.
Prepáč autorka ale ty sa nevieš ozvať nahlas počas ich telefonátu či toto patrí do ich pracovného rozhovoru? A kolegyni by som kľudne pohrozila či o takejto komunikácii z jej strany vie jej manžel (ak nejakého naozaj má) a zamestnávateľ...
@jakubrianka ..ano mas pravdu mozem sa ozvat. Len si myslim, ze nato treba dvoch. Ona je presne tak vinna ako moj manzel. A popravde som cakala, ze po mojej konfrontacii to stopne. Lebo ak by o to nestal, nerobil by to. Bohuzial som sa mylila...
Ale pozri ty ju môžeš upozorniť na jej stranu, nevieš kto z nich to ťahá a kto začal. Keď sa ona vraj matka nevie vpratať do kože a balí otca iným deťom a robí im doma dusnú atmosféru, okráda ich o čas stráveny s otcom, ja by som jej aspoň pohrozila oboznámením jej manžela a zamestnávateľa pracovnou morálkou. Ak je firma seriózna tak takéto vzťahy tam nebudú podporovať (len asi je tam dlhšie).
Pozri, kamoske tak frajer hovoril, že má halucinácie,
že žiarli..a asi o 3 mesiace už žil s tou halucinaciou jeho
Pisala si ze je vydata jej manzelovi to nevadi?

Mne to príde tak, ako keby bol do nej platonicky zaľúbený. ,,Laka,,ho. Bavi ho to... no neviem...ako to bude ďalej pokračovať. Raz sa asi aj stretnú...je to neprijemna situácia. Nezavidim ti.