icon

Zhoršil vám home office sociálnu fóbiu?

Dnes o 13:06

Ahojte, tie, ktoré ste prešli na home office - máte pocit, že vás to ovplyvňuje v správaní k ľuďom?

Pred pár rokmi som si home office nevedela vynachváliť. Nemusela som riešiť kolektív, cestovanie ani stres z kancelárie, super kvôli deťom. Lenže mám pocit, že čím dlhšie pracujem sama doma, tým viac mi začínajú byť nepríjemné bežné sociálne situácie.

Niekedy mám stres už len z obyčajného telefonátu, stretnutia alebo keď mám ísť medzi viac ľudí. A začínam rozmýšľať, či som sa jednoducho až príliš „uzavrela“.

Máte to niekto podobne? Pomohol vám návrat medzi ľudí alebo aspoň kombinácia office/home office?

anonym_df2dea
Dnes o 13:10

@anonym_autor mám to úplne rovnako, myslím že ani hybrid mi nepomáha, snažím sa vyhnúť každej situácii v spoločnosti, ideálne len home office. 😃 od covidu som sa úplne zmenila z extroverta na úplne 100% introvert. Takže nie si sama.

anonym_876ac0
Dnes o 13:12

Nie, nijak ma to neovplyvnilo. Vzdy som neznasala ludi 🤣🤣🤣

katkaseiner
Dnes o 13:14

Ja som bola na teleworku (home office) 10 rokov, aktualne som 3 na hybride no a veru bolo to dost tazke s tym zacat, ano, mavala som normalne nocne mory z cestovania na pracovnu cestu (mame ich malo cize nic natlakove, ale aj tak o 1000% viac ako za poslednych 13 rokov).

biba_18
Dnes o 13:15

hneď ako som mohla, tak som išla do kancelárie, ja by som homeoffice dlhodobo nezvládla… som introvert. na HO by bol zo mňa total čudák…

anonym_11ce02
Dnes o 13:38

ja som robila s ludmi a som momentalne rok doma a veru absolutne sa mi jezia chlpy ked si predstavim zase niekde nutene dochadzat

anonym_11d3b6
Dnes o 13:43

Mam skoro 2 tyždne volno a veru uz mi chýbajú ludia....robim len na polovičný úväzok, ja si uživam vsetko ale bude to tým že si oddychnem v praci od detí a domacich prác....je to taký stred aj som doma a aj s ludmi...keď mam dôležitý telefonat vybaviť tak si ho napisem najprv😄.Do prace sa vzdy vyobliekam, namalujem a teším....

aperolcek
Dnes o 13:43

Ja nemám rada kontakt s ľuďmi, no sama uznávam, že som úspešnejšia v ich prítomnosti. Prezentujem sa na oveľa vyššej úrovni, networkujem, všetko ide akosi samé. Sme sociálne bytosti, čiže dáva to zmysel.

Autorka, určite sa to dá zvrátiť. Skús vyhľadať na začiatok aj jednoduchý kontakt, napr. niekomu podrž dvere a usmej sa, prípadne pochváľ niekomu cudziemu outfit. Mne toto veľmi pomohlo vystúpiť z ulity.

anonym_18321c
Dnes o 13:48

Pracujem skoro stále z domu, už asi 4 roky, a nevšimla som si nejaké zhoršenie. Ale ja mám v práci každodenné meetingy s kolegami alebo cally s klientmi, čiže svojim spôsobom sa socializujem aj tak. Mne to vyhovuje.

anonym_5512e6
Dnes o 13:53

Od Covidu pracujem full remote a je to na nervy. Hlavne, keď sú doma aj deti (choroba, prázdniny). Milujem náš byt, ale často ho zároveň nenávidím. Cítim sa v ňom kvôli HO ako väzeň. Projekty si vyberám tak, aby som musela komunikovať len s jedným manažérom, nie s celým tímom (som SZČO, pracujem projektovo). Pred Covidom som pracovala v kancelárii, kde nás len v jednej miestnosti bolo 4-5. Už by som to asi nedala. Z týchto dôvodov chodím od januára 1-2krát do týždňa do kaviarne s notebookom. Urobím síce toho menej kvôli presunu + rovno riešim nákup atd, ale psychicky mi to pomohlo (a parádne to odľahčí peňaženku... 😵). Potom sa zas zatvorím doma na pár dní. Ako všetko, aj tento typ práce má svoje plusy aj mínusy. Záleží, čo komu viac vyhovuje a čo je už preňho nevyhovujúce.

anonym_91c067
Dnes o 15:02

ked som bola dlho doma pocas Covidu, a potom som mala ist do prace, bola som v strese, viac mi vyhovuje chodit 2-3x do tyzdna do kanclu, aj pokecat aj si vybavit nejake nakupy a pod.

bomba36
Dnes o 15:26

Nemám sociálnu fóbiu, len nepotrebujem spoločnosť, small talky a celkovo kecy o ničom. Medzi ľudí môžem ísť vo voľnom čase, ak chcem, čo sa tiež veľmi nestáva. Remote práca je to najlepšie čo sa mi mohlo stať, ale po tých rokoch som si ho aj zaslúžila.