icon

Je ťažké žiť bez muža?

zuzka2323
14. nov 2016

Ahojte mam otázku je tazke zit bez muza bez jeho financnej podpore...pomaha stat slobodnym mamickam? Zatial nie som rozvedena, ale je to tazko...moja rodina mi nepomoze...bola by som na to sama...

Strana
z4
mysga
15. nov 2016

@marina1111 Súhlasím, aj som to kdesi vyššie písala, je to na zvážení ženy, či opustí chlapa kôli nude. Ak na to má, nech sa páči, ak nie, tak si môže veľmi pohoršiť.

marina1111
15. nov 2016

A este ja som zla lebo sa na to stazujem no nemam dvovod byt s tymto spokoj a to uz fakt sorry..ze nemam do akej skolky dat dieta lebo na 1500 ziadosti vzali 850 deti.. a mozem si ist platit 340eur sukromnu...a plat ledva 600e ale i tak lepsie ako ze od januara budem dostaval len 23eur. Radost zit...

sasa1310
15. nov 2016

@moni244 žena, čo nemá rodinu nikoho si za to môže sama? Dievča, máš divné názory. Aj tie decká čo sú z detských domovov si za to môžu sami, že?

moni244
15. nov 2016

@sasa1310 pisem, ze rodinu, priatelov, stane sa, ze clovek pride o rodinu, ale nemat ani priatelov? Nikoho, na koho sa moct obratit? Divne

sasa1310
15. nov 2016

@moni244 čo je na tom divné? Nie každý priateľ alebo kamarátka je ochotný postrážiť cudzie dieťa.....

marina1111
15. nov 2016

@moni244 akoze mat peiatelov a niekomu bezplatne strazit deti bezplatne su dve rozdielne veci aj priatelky maju byd svoje deti svoj zivot atd a ked mam priatelku co ma zdrave deti tak mi chore logicky nevezme...aj keby chcela a uz vobec nie na tyzden ci dva!

marina1111
15. nov 2016

Ja som od malicka bola bezne chora tyzden doma tyzden v skolke.v jednom kuse zapal priedusiek zapal pluc nonstop antibiotika...keby moja mama pracovala tak to by som sa pozrela ktory zamestnavatel by sa z nej tesil...takze u nas pracoval iba otec...a nie nemam rodinu lebo ked som mala 16rokov sa ma chceli zbavit rozviedli sa zili s inymi ludmi. Nakoniec ma vykopli na ulicu v den mojej 18tky.od vtedy zijem ako mozem..ale za to si asi mozem sama

0silvia0
15. nov 2016

@marina1111 tá tvoja posledná veta... to fakt existujú takíto rodičia? smutné a je mi to ľúto, že si to musela zažiť...

kittykat22
15. nov 2016

@marina1111 dieta nikdy nemoze za spostost svojich rodicov

marina1111
15. nov 2016

@0silvia0 no bohuzial musela ale to je jedno lebo to je len jedna jedina vec z 100 veci cim som presla. A ano exustuju take matky bohuzial co mi cely ten cas nedavala to vyzivne co otec posielal dala mi to na moju ziadost nejake tisicky Sk nech aspon nejdem bez koruny. Ale za podmienky ze jej dam kluce od bytu a viac sa neukazujem takze si nechci predstavit v co sa premenil moj zivot. Takze moc dobre viem co to znamena nemat nikoho a ze naozaj by clovek obcas mal prestat byt sa do prs ja sam ja sam a o tu pomoc poziadat ak sa vobec niekto ochotny najde. Ale toto nieje o mne takze to nechajme tak..

zuzka2323
autor
15. nov 2016

@marina1111 u mna to vriesila krstna...nechala si prepiat vsetko a mne nic neostalo ale nevadi s tym sa uz nic nea robit...

zuzka2323
autor
15. nov 2016

@mysga tak s nudy urcite nie zatiaľ som zdrava...

marina1111
15. nov 2016

@zuzka2323 nepochopila som

zuzka2323
autor
15. nov 2016

@marina1111 myslela som to tak ze aj Ja som sa musela pratat rychlo z domu,..

zuzka2323
autor
15. nov 2016

No nic dakujem za Vase prispevky..s muzom sme sa porozpravali...ale musim ho pochvalit...je to najlepsi otec na svete..len skoda ze uz s nami to neni take ruzove ale musim bojovat za rodinu za nas...neviem asi si kupim novu podprdu zacnem ho viac zvadzat neviem musíme nejako ozivit nas vztah...😊😊😊

esther03
16. nov 2016

@moni244 "pisem, ze rodinu, priatelov, stane sa, ze clovek pride o rodinu, ale nemat ani priatelov? Nikoho, na koho sa moct obratit? Divne" Prosim ta co je na tom divne? Z rodicov mi zije len sedemdesiatrocny otec, ktory ma xy zdravotnych problemov, cize pomoc skor jemu ako opacne. Kamaratov a kamaratok mam vela, cast z nich radim medzi velmi dobrych nakolko sa pozname este z detstva, ale ani jeden/jedna mi nezostanu doma strazit dieta- vies lebo pracuju 😉 Jedna kamoska je doma na RD s dvomi detmi, no urco jej moje s virozou do trojky neprihodim...

esther03
16. nov 2016

@zuzka2323 drzim palce, za pokus to stoji, aspon budes vediet, ze si vyskusala vsetky moznosti. Otvorene sa s mm porozpravaj co ti vadi, chyba... 😉

izabellik
16. nov 2016

a vies ze to s tou podprdou nie je az taky zly napad? niekedy za problemy vo vztahu moze prave to ze su si uz navzajom vsedni a mozno potom ked im to docvakne tak vela krat zapoja trosku snahy a fantazie a az su sami prekvapeni ako vela sa tym vyriesi lebo aj v inych situaciach sa potom spravaju inak ked fuguje znova intimita ako ma...drzim palce 🙂

bluka2
20. nov 2016

@marina1111 ano, predstav si, existuju slobodne matky, co zarabaju 1500 Euro aj viac...maju zamestnavatela, ktory sa pozera na to, co spravia, nie kedy to spravia. Pises o petrzalke, mozes sadnut na vlak a zarobit si slusne v rakusku, len treba vediet jazyk a zvycajne este nieco. Tam nemas ani problem s ciastocnym uvazkom, ako sama matka 2 tyzdne ocr a 5 tyzdnov dovolenky, pendlerpauschale, plat 14 x do roka. Nemaju to vsetky take zle, ako pises.

bluka2
20. nov 2016

@marina1111 ano, predstav si, existuju slobodne matky, co zarabaju 1500 Euro aj viac...maju zamestnavatela, ktory sa pozera na to, co spravia, nie kedy to spravia. Pises o petrzalke, mozes sadnut na vlak a zarobit si slusne v rakusku, len treba vediet jazyk a zvycajne este nieco. Tam nemas ani problem s ciastocnym uvazkom, ako sama matka 2 tyzdne ocr a 5 tyzdnov dovolenky, pendlerpauschale, plat 14 x do rola. Nemaju to vsetky take zle, ako pises.

guinevre
20. nov 2016

@bluka2 Si sa len chcela pochvalit, ci naozaj aj poradit? Lebo, neviem ako pomoze nejakej single matke co nevie po nemecky, alebo po anglicky a co nema vzdelanie s ktorym si zarobi 1500 eur (na to nemusi ist do Rakuska, da sa to aj tu) to ze jej ty tu zavesis na nos, ze sa da zarabat v Rakusku, Anglicku alebo neviem kde tolko a tolko, ked ona nevie po Nemecky. Rozpravame sa o priemernej zene na Slovensku, tych co si vedia zarobit viac vzdy bolo statisticky ovela menej.

bluka2
20. nov 2016

@guinevre chcela som tym povedat 1) nech nepausalizuje, ze vsetky su chudery, lebo to nie je pravda. Citala si co pisala? 2) ohana sa, ze v petrzalke drahy najom, ale praveze ked je v petrzalke, ma super moznosti v porovnani so zvyskom slovenska 3) ak nevie po nemecky, stale sa to moze naucit (inak vela ludi tam pracuje v anglictine) a co ona vie, ja neviem. Ale rozhodne je lepsie na sebe zapracovat, ako pisat, ze stat sa o nu ma postarat. Stve ma, ako sa podla toho prispevku "neda", sama som z petrzalky, da sa.

bluka2
20. nov 2016

@guinevre o anglicku som nic nepisala, tak prosim netrep. Pisala som o tom, co kopec petrzalcanov prakticky robi, konkretne moznosti

bluka2
20. nov 2016

@guinevre chapem, ze sa tolko da zarobit aj na SK, ibaze v AT si tolko zarobis na ciastocny uvazok. Maju tam trochu iny danovy system a pri takychto sumach ti vela nestrhnu. Co sa jej ako matke moze celkom hodit. Ja vyzdvihnem dceru kazdy den o 14 tej, mam aj cas byt s nou. Tym by som zacala ako single matka v petrzalke.

Strana
z4