Je to adekvátna reakcia?
Je podľa vás normálna reakcia muža, keď mu poviem, že synovi som na krku na jednej strane našla hrčku, možno sú to zväčšené uzliny. Povedala som mu, že pre istotu nech ho zoberie zajtra k lekárovi. Pracuje z domu. A on sa začal so mnou hádať, že čo preháňam, že to je normálne. Mám týždeň počkať, či sa to zmení. Keď som trvala na tom, že tento týždeň tak začal vrieskať, že dobre pôjde s ním v piatok k doktorovi a že tam bude za debila. Kto normálny ide hneď s hrčou k doktorovi. Pridal pár pekných nadávok a išiel spať. To vážne preháňam? Tiež by ste dieťa iba týždeň pozorovali? Alebo je podľa vášho názoru lepšie ísť hneď? Poprosím urážky a iróniu si nechajte pre niekoho iného. Ja som rozhodnutá ísť v piatok s ním k doktorovi. Len či aj podľa vás preháňam ako ma presviedča.
Ja by som určite išla v piatok.
moj maly to mal tieza rovnako ma chytila panika a hned sme bezali k dr,jemu som to zbadala tak,ze otocil hlavu a vyskocila mu obrovska hrca,bola pohybliva..prehmatala som ho vsade a mal aj v ingvinach a pod pazuchou a uplne ma to vnutorne vystresovalo,dr hned zobrala krv na vselico mozne a nastastie bolo vsetko ok,po tom uzliny pomyzli a o nejaky pol rok zase,opat urobila krvne testy a vsetko ok,odvtedy sme zatial nic nenasli a dr ro vysvetlila tak,ze niektorym ludom zostanu po ochoreni zvacsene uzliny uz navzdy a ked sa len skrabnu niekde alebo nieco podobne zareaguju a su vacsie...ja s tym tiez zijem,mam ich vsade a velke,mama ma nosila kade tade po vysetreniach,a nic mi nikdy nastastie nenasli,dokoncs mi z prsnika museli jednu operacne odstranit...takze tymto som ta vlastne chcela upokojit😊
Ja by som počkala. Keď je uzlina na jednej strane, ide pravdepodobne o reakciu na lokálny zápal alebo niečo podobné.
Keď malý nemá iné ťažkosti, súhlasím s manželom.
Lekárovi by som zavolala alebo napísala, nebežala by som tam. Je oveľa väčšia pravdepodobnosť, že ide o niečo banálne. Ale som dosť prekvapená, koľko je komentárov v duchu, že súhlasia s mužom a reagovali by rovnako. Ja som teda zvyknutá na úplne iné správanie od partnera a výbuchy, nedajbože nadávky sú riadne hlboko pod mojím štandardom. Takúto reakciu by si môj manžel len tak za klobúk nestrcil.
Nechce sa mu ist k lekarovi s deckom si myslim, tak robi cirkus. Ja by som sla, ak b sa mi nieco nezdalo, podla mna neprehanas
Vrieskať na teba nemal, ale ja osobne teda nemám rada, keď sa niekto správa k človeku, ktorý pracuje z domu, ako keby mal voľno. Píšem to, ako osoba, ktorá z domu nepracuje, ani môj muž. Ale proste z toho, keď jeden z dvojice pracuje z domu a druhý má pocit, že tým pádom má kedykoľvek na čokoľvek čas, už vzniklo veľa problémov. Aj tu, na MK som už také čítala.
@h2 ja to tak neberiem že nepracuje ale má to k lekarovi 5 minút. Ja každý deň dochádzam 20 km tam aj späť. Navrhla som mu, že môžem ísť aj ja ale podľa neho zbytočne. On bol zásadne proti.
No vsak ale ked mu to neprejde, stejnak musíš íst a potom toho tvojho poťahaj za fúzy - že vidiš?
autorka 🙂, neviem aky je tvoj muz, ale ten moj hrozne nerad chodil s detmi k lekarom. Tam sa ho vzdy vselico vypytovali a on nevedel odpovedat a pripadal si ako blbec ( podla jeho slov ). Mozno ten tvoj to ma tak isto a ak si ho do toho tlacila a on sam mal este nejaku pracu, co musel dokoncit, tak vybuchol. Ty si v panike a hned ocakavas, ze on bude tiez a rychlo bude situaciu riesit. Muzi nemaju radi natlak. Myslim, ze rada zavolat lekarke a cele to odkonzultovat je dobra, aspon u nas to tak fungovalo.
Nechapem prečo vrieska, ale fakt je, že zdurenu uzlinu môžeš tak týždeň sledovať a riešiť potom.. môže sa zdurit aj vtedy keď ma v tele ešte len začiatok nejakého vírusu, nemusi mať iné príznaky a telo môže nad vírusom zvíťaziť a nič mu ani neprepukne a nakoniec uzlina zmizne.. dôležité je či je poddajna, pohyblivá, nie veľmi veľká.. ak je tvrdá a obrovská (čiže väčšia ako hrášok) tak nech to vidí doktor hneď, ak nie tak vklude sledujte.. manžel nech si dá magnerot a ukľudní sa..
Tak ja osobne si neviem predstaviť, kebyže každá jedna matka beží s dieťaťom ku lekárovi kvôli zvädšenej uzline. Na rad by som sa dostala asi až na 3. deň.
@thoughtfulweirdo
Ja súhlasím s manzelom preto, lebo som tiež podobný typ, ktorý nerobí z komára hneď somára. On na ňu hneď nenaziapal, snažil sa autorke vysvetlit, nech to aspoň týžden odpozoruje, potom sa to bude riešiť, za mňa normálne jednanie a postoj, veď aj on je doma, vidí, že tomu synovi nič iné nie je, nie je dôvod na paniku. Lenže vypravduvavaj sa s premotivovanou matkou, ktorá bude dupať nohou o zem a stále si nedá vysvetlit a urobí z toho hystériu. Zvlášť, keď práca z domu nezmamená, že ma vyložene nohy na stole a za blbca, ktorý tam príde popri vážnych stavov s uzlinou tam bude on. Komu by nepraskli nervy? Vysvetlím slusne raz, druhy raz, ale daná osoba je hysterická, tak potom už tiež poviem pekne od srdca, keď to inak nejde.
Takto ti poviem, čítala som príbehy, kedy intuícia a neodbytnosť matky odhalili vážnu chorobu u dieťaťa. Takže môže to byť iba hrča a aj nemusí.
@katkami123 ja som nebola hysterická, netrep. Kludnym hlasom som mu viackrát povedala že v piatok s ním bude pôjde k lekárovi on alebo ja. A kde píšem že keď je doma, tak ma vyložené nohy. Ja aj keď nesúhlasím s mužom tak nekricim a vulgárne nenadávam. A mám dôvod mať paniku pri každej hrcke. Ja s ním nebezim pre každú prkotinu na pohotovost ani na jis. Ale ak chces, dám ti číslo na neho, bude si perfektne rozumieť. Obidvaja arogantní.
Aha, takze dať si vysvetliť, ze týžden stačí počkať a potom to riešiť sa u teba nedalo. Ty si mu slusne povedala, že v podstate nemá na vyber a ide sa - buď, alebo… nič medzi tým u teba už nebolo 😀 treba chápať, ze on takú situáciu ako ty s mononukleózou nezažil, takze to berie inak ako ty.
@katkami123 keď jemu vyberali znamienko na chrbte tak si týždeň zobral dovolenku a doma mi s deťmi nepomáhal lebo sa má liečiť. Alebo keď sa prejedol a zavolal si záchranku v noci lebo tri krát vracal a ráno mi veselý volal o 5 že mám prísť po neho už mu nič nie.tak prosím netrep keď nepoznáš jeho ani mňa. A hysterka nie som ja ani ty keď je podľa teba normálne na dospelého partnera kričať a vulgárne nadávať keď nie je podľa teba.
To treba jemu povedať, nie mne 🙂 ja zas vulgárne nenadávam.
@katkami123 vidíš a ja ani nekricim ani nenadávam a nazvala si ma premotivovanou hysterickou matkou. Pritom nepoznáš aká som a aký je muž hystericky keď nie je niečo podľa neho. A ak sa nenahnevas, už nebudem na teba reagovať. Riešim niečo iné a mám sa prísť ukázať so synom budúci týždeň keď to nezmizne. Pekný deň.
@katkami123 Ja chápem, že niekto nemá chuť niečo dokola vysvetľovať, to je ok. Ja len píšem, že od partnera som zvyknutá na iné správanie aj v situácii, keď so mnou nesúhlasí a leziem mu na nervy. Nie som ochotná žiť s niekým, kto mi v nervoch niečo "od srdca" vysvetľuje, uprednostňujem toho, kto si vie nervy vyriešiť sám a ku komunikácii so mnou sa vráti až potom, aby mohla byť efektívna. V skratke- keď ho naseriem, povie mi v kľude, že som ho nasrala a dokončíme rozhovor neskôr a ide sa vydýchať 😁 a ja riešim podobné situácie rovnako. Pre mňa je to základ.
@thoughtfulweirdo ja to cítim rovnako, mňa tiež muž, dieťa, kamarátka, kolegyňa milonkat nahnevali dookola som musela vysvetľovať jednoduchú vec ale nikdy som sa neznížila ku kriku, vulgarizmom. Úcta voči partnerovi, všeobecne, všeobecne k ľuďom je kde?
Ste starostlivá mamicka,kt.chce pre svojho drobčeka to naj a úplne prirodzené chráni svoju ratolesť. Rozumiem,že Vás znepokojilo,že keď sa objavil útvar na hrdielku Vášho dieťaťa, tak ste ostala v pozore a chcete to riešiť,úplne normálna mamičkovské reakcia,to mamy bežné robia celý život, mamičkovské rola je na doživotie,s tým sa netrápte,že ochranujete svoje potomstvo. Váš to však vnímal inak, ako Vy ,nezhodli ste sa v názore, možno bol tak zaujatý prácou a povinnosťami,že vyhodnotil situáciu,tak ako ste popísali. Áno,radšej si dať tú námahu a ísť s dieťaťom k lekárovi ,aby sa na neho pozrel, určite je to upokojuje,keď Vám odobrí odborník , že to iba neškodné zdurenie na krku,akoby ste mala žiť v neistote,kt. by sa premietala do Vášho správania, čo by mohlo vyustit do nezhôd s Vašim mužom.
@lulaby1982 ďakujem za empaticku odpoveď, so synom chodím k lekárovi veľmi sporadicky, takmer rok sme tam neboli. Ale keď sa mi niečo nezdá, radšej pre pokoj v duši pôjdem. Keď som volala lekárovi, nevysmial ma, mám prísť začiatkom týždňa. Pekný deň

Ono sa hovorí síce, radšej raz bežať zbytocne… ale ako som písala vyssie, mám kamosku lekárku na detskej jis a nič ich nedokáže viac vytočiť ako práve takíto rodicia a oni sa nemôžu venovať skutočne vážnym prípadom. Ľudia sa spamätajú asi fakt vtedy, kedy sa ma chodiť k lekárovi, až nás fakt nebude mat kto vyšetriť.