Zdravím žienky 🙂som v 30. týždni a v noci nemôžem spať horné kope a už cítim ako sa hýbe niekedy to je aj bolestivé nemôžem sa otočiť ani na pravú ani na ľavú stranu cítim ako keby takú bolesť tahavu s bruchom len keď som na chrbte zaspím mala to tak niektorá a ironické poznámky si nechajte pre niekoho iného prosím 🙃.
Poradím ti nespi na chrbte. Precitaj si niečo o tom.
A áno ja som 31tt a mam to iste, je dolu hlavou, rukami mi mala šmatra okolo močového mechúra, nohami okolo žalúdka a čriev, atd. Ako bude dieta rast bude mat menej miesta, pohyby už budú menej cielene, ale i tak ďalej nepríjemné. Musíme vydrzat. Ale ak sú chvíle keď mam pocit ze už to chcem zastaviť, tak bud veľa chodím, alebo sa hýbem až ju uspim.
Tie ťahavé bolesti som mala, to sú úpony maternice a tie sú namáhané. Ja by som na chrbte nespala už v tomto týždni, ideálne je na boku...ja som sa prekonala a aj napriek nepríjemnému ťahaniu som sa polohovala vždy na bok. Existujú štúdie o tom, že naozaj je lepšie ležanie a spanie na boku vo vysokom štádiu tehotenstva, nie je to výmysel.
Mám presne ten istý problém.. A niekedy kope a hýbe sa aj celú noc aj celý deň
A ešte k tomu riadne problémy s dýchaním 🤦🏼♀️
Tiež mi vyhovuje spať na chrbte.. Alebo teda aspoň chvíľu ležať na chrbte
Ale už prešli nejaké tie týždne, zlepšilo sa to, keď už bábo nemalo toľko miesta?
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Bohužiaľ len vydržať 🤷🏻♀️ kopance do rebier su tiež fajn 😆 alebo do močáku.