icon

Je to až taká strašná tragédia?

simona1910
31. jan 2017

Ahojte, som tu nova a potrebujem sa surne niekde vyplakat lebo uz neviem ako dalej. Som vydata 3 roky, s manzelom zijeme u mojich rodicov v dvojgeneracnom dome, manzel pochadza z ineho mesta vzidaleneho cca 200 km, pristahoval sa sem koli mne, povodne sme mali v plane ze si v dome jedno poschodie prerobime a budeme tu zit s nasimi, lenze casom sme zistili, ze potrebujeme byt sami, dom v ktorom zijeme patri mojej mame a ona je tu pán, ktory tu rozhoduje o vsetkom, my tu nemame narok na nic, a neustale nam to dava najavo, vsetko sa tu musi robit ako ona povie, dokonca nam nechcela dovolit ani prerobit si poschodie podla nasich predstav len podla jej, tak sme sa rozhodli ze s nasimi teda byvat neostaneme, svokra tam ponukla v meste kde manzel vyrastal krasny 4.izbovy byt, ktory mala povodne dostat svagrina ale ta sa ho vzdala. tak sme sa teda po dlhsom zvazeni rozhodli ze pojdeme byvat tam, nasim sme to oznamili cca pol roka dopredu lenze teraz ked sa blizi datum nasho stahovania mama to zacina velmi tazko znasat, neustale mi vycita ze ten dom drzala cele roky koli mne aby som tam s nimi byvala a ja sa teraz sebecky rozhodnem odstahovat sa, zacina mi uz aj hrat na city s tym ze aj otec moj odchod tazko znasa ze si kazdy den dava tabletky na ukludnenie a pod. Mama mi zacina vytykat ze som sebecka, ze ako sa chcem o nich raz postarat ked sa stahujem tolke km preč, a ze koli mne budu teraz musiet predat dom na ktory su zvyknuty, lebo ho sami dvaja nebudu vladat platit ked raz pojdu do dochodku (teraz maju obaja 51 r. a pracuju), sestra sa stahuje do domu co zdedil jej manzel po starych rodicoch cca 20 km od nasho sucasneho bydliska, ale to problem nie je- ze ona sa ma odstahovat. Som akurat v tretom mesiaci tehotenstva a som na rizikovom lebo uz som o jedno dieta davnejsie prisla, a nezvladam toto deptanie s ich strany, vraj som nevdacna, a mam si ist pekne za manzelom a svokrou ked si myslim ze mi tam bude lepsie. Je to naozaj tak nieco strasne ked sa chcem odstahovat od rodicov to trochu viac vzdialenejsieho mesta?

Strana
z6
simona1910
autor
2. feb 2017

@womankc ano s tym ratam, manzel ma uz upozornil ze ak to zacne tak mi okamzite meni cislo :D

cacianka
2. feb 2017

@simona1910 áno a vvolať v rozumnom čase, primerane často a veľmi slušne, inak vypínam telefón...
môj chlapo mi toto nerobí, ale ak nemá byť náš hovor konštruktívny alebo normálny, tak mu položím potom sa spamätá a komunikuje rozumne.

womankc
2. feb 2017

@simona1910 múdry chalanisko 😅 to len tak na odľahčenie situácie .....
v podstate je to nešťastná nenaplnená žena, ktorá nepochopila o čo v živote skutočne ide . Ona sa dala vtiahnuť do manipulačného života a žiaľ v ňom pokračovala ....
Jedine tvojho otca mi je tak trochu ľúto , bude to mať veselé

simona1910
autor
2. feb 2017

@womankc ved toto, uz teraz ma chudak problemy s tlakom

womankc
2. feb 2017

@simona1910 no každý máme svoju cestu .... ty sa už len sústreď na bábätko a ten kľud , čo ťa bude čakať ....

anickadusicka13
2. feb 2017

@simona1910 . .keby ze, nestranne tak, si poloz otazku pri kom by si svoje dieta nechala radsej, pri svojej mame , alebo pri svokre? , pravda, ak nechces byt 8 rokov na materskej s dietatom, lebo ono je krasne byt sami a mat vlastne hniezdocko, ale kazda zienka vie, ze ked dieta nastupi do skolky, skoly bude 100% casto chore, vtedy sa pomoc matky velmi zide, ale mozno mas chapaveho mazela, ktory vasu domacnost potiahne dlshsie ako 3 roky, alebo mozno, ak mas taku pracu v ktorej ti vidi v ustrety tak bude super .... a dalsia vec, aku mas istotu, ze sa vam tam v inom meste nebude miesat do zivota svokra, a je aj dost mozne, ze sa tvoj manzel "troska " zmeni ....

janush
2. feb 2017

odsťahovať sa, rodičia sú mladí, budu aktívny možno ešte 20 rokov, dovtedy sa veľa zmení. Aj ja som sa odsťahovala do iného mesta za manželom a mám mamu 200 km od nás. Chodí nás navštevovať a je to tak OK. Možno teraz mame má na teba ťažké srdce, ale časom sa to upokojí....

simona1910
autor
2. feb 2017

@anickadusicka13 lebo zo svokrou za prve nebudem byvat v jednej domacnosti a za druhe ona nie je typ cloveka ktory sa montuje do druhych, sama zazila komandovanie od svokry a zaprisahala sa ze taka nikdy nebude a ani nie je, vzdy nam len pomaha a nestara sa, ona je aj uplne ina povaha ako mama, mama je vybusna panovcna, svokra je mierumilovana a nekonfliktna, svokra pojde skor do dochodku ako mama cize ta by mi skor pomohla s dietatom, akokolvek sme sa vzdy s manzelom rozhodli svokra nas podporovala kym mama sa nam do toho miesala a kritizovala nas, a takto mozem pokracovat dalej,, ved moj svagor zije teraz s nami 3 mesiace po ich svadbe so segrou a uz ma tu toho dost a chce ist cim skor prec, moj manzel takto zije 4,5 roka

anickadusicka13
2. feb 2017

@simona1910 cas ukaze, a v tazkych chvilach uvidis pravy charater ludi okolo seba ... zelam Vam vela stastia 🙂

nankab
4. feb 2017

Vnímam to tak, že Vaša mama s vami poriadne manipuluje. Ukážte jej silu a konajte podľa svojich pocitov. Nejaké vydieranie tú nemá miesto. Ste dospelá žena a potrebujete ísť svojou cestou. Ona má strach, že nebude mať koho komandovať, potrebuje pozornosť. V podstate títo ľudia, hoci majú silné ego, vnútorne sú slabí a potrebujú veľa lásky. Vy ju môžete z tohto pohľadu pochopiť aj z pohľadu toho, ako prežívala detstvo ako sa k nej rodičia správali. Koná na základe podvedomého programu z detstvaPovedzte jej, že ju máte rada, objímte ju.
Existuje tu aj terapia napr. Spiritual response therapy, ktorá dokáže upraviť aj vzťahy, uvoľniť napätie. ak by ste mali záujem o bližšie info, tak mi prosím napíšte do IP.🙂 prajem všetko dobré

elisa7
5. feb 2017

Z mojho pohladu je hlavne dolezite to, ze sa dokazete dohodnut vy dvaja s manzelom...a drzite spolu.Mama sa snazila vas (teda zrejme hlavne teba) zmanipulovat, a pokial si sa s nou otvorene rozpravala o dovodoch vasho stahovania, aj ked si ona mlela stale svoje, myslim ze jej to dojde az vo chvili ked budete naozaj realne prec. Na tvojom mieste by som sa osobitne o tm porozpravala s otcom- budu mat co preberat ked odidete.
No rozlucila by som sa urcite v dobrom...objatim, podakovanim, slovami ze mi budu chybat. Prosbou o respekt a pripomenutim, ze uz pre vas nie je len matkou, ale aj babkou vasho dietatka.

womankc
7. feb 2017

@simona1910 no ako ste to zvládli???

j.a.n.e.7
7. feb 2017

Ak niekto v 51 rokoch argumentuje dochovávaním, je to nechutné vydieranie... nepoviem, keby už boli v dôchodkovom veku a so zdravotnými problémami.... a nie je pravda, že dom musia predať, kľudne si môžu nájsť nájomcu /ak by to nejaký vydržal/ 🙂 Ak máte možnosť byť sami v 4i byte, nemáš nad čím rozmýšlať. A 200 km je len 2h autom, to sa môžete vidieť pomerne často do roka ak na to budeš mať náladu 🙂

madana
7. feb 2017

@simona1910 vy ste sa este neodstahovali??😵ved si vravela,ze v sobotu sa stahujete a v utorok ides uz len k dr.🙂

simona1910
autor
8. feb 2017

@madana vcera sme sa upsene nastahovali, len teraz vstky tie problemy s vybalovanim a vypratavanim :D

simona1910
autor
8. feb 2017

@womankc v pohode, ku koncu uz bola mama pokojnejsia, prisiel za nou aj manzel sa porozpravat, tak uvidime ako to bude dalej 🙂

womankc
8. feb 2017

@simona1910 no to som rada... Prajem príjemné bývanie a tehuľkovanie

lubkavargova1
8. feb 2017

@simona1910 pozri kazd burka raz prehrmi...a nic neni take strasne ako sa zda na prvy pohlad...teraz si mozes uz zariadit byvane ako ty chces 🙂

ako sa spieva v tej pesnicke: "pohoda, kliiidek tabacek"...... 🙂 🙂

madana
8. feb 2017

@simona1910 gratulujeeem,ze ste konecne sami🙂

evabb35
8. feb 2017

@simona1910 To prehrmí...čo už, rodičov si nevyberáme...

Strana
z6