icon

Je to fér?

linda97
28. sep 2022

Ahojte, chcela som sa opytat na nazor. Zijeme s priatelom v zahranici a mame 4 mes. Babo.
Tu materska konci ked ma dieta 2 mesiace a ide do jasli. To si nedokazem predstavit aby som spravila. Praca mi chyba áe proste nie dieta ma potrebuje, najskor som ochotna tam babo dat ked bude mat rok. No tym padom som teraz bez prijmu. Moj partner zaraba dobre ma 28 na hodinu len casto do roboty aj nejde ci uz je problem na jeho strane( zaspi) alebo na zamestnavatelovi.. no ale stale chce aby sme vsetko (okrem najmu ten mame 30-70%) platili na poli. Ze teda mi tu moju cast bude pisat a potom mu splatim.. nepride mi to fer staram sa o domacnost a babo snad to je nateraz moja najdolezitejsia praca..
fakt nie som nejaka leniva zenska co sa rada necha vydrziavat, rada pracujem a vzdy som si vedela dobre zarobit.
No myslim ze je to nateraz jeho úloha ako uloha chlapa sa o nas postarat.. co si myslite?

Strana
z8
linda97
autor
1. okt 2022

@andrejkaadrian ja dakujem za vsetky vnemy ale pardon este sa ich len snazim citat

ropucha6
1. okt 2022

@vanilka83 a z coho plati tu polovicu, ked nepracuje? S takymto magorom, co sa nepodiela na zakladnych veciach ako vyzdvihnutie zo skolky, nema zmysel ostavat.

deni1919
1. okt 2022

Môj osobný názor je, že ak spolu dvaja ľudia žijú a majú spolu dieťa,sú rodina. A v rodine by sa nemali deliť príjmy a výdavky medzi partnerov. S manželom od kedy máme deti, tak máme spoločný účet a všetko platíme ako keby spoločne. Nikdy mi nedal najavo, že zarába 2x toľko ako ja, že by to boli jeho peniaze.... Stále vraví, že sú naše.... Preto nerozumiem ani rodinám v kt. majú manželia oddelené účty. Potom má stále jeden viac a druhý menej.... Lenže v rodine by si mali byť partneri rovnocenný a neriešiť " to je moje a to tvoje" a nie to ešte aby som mu niečo splácala.... Takéto rozmýšľanie veľa vypovedá o povahe človeka a možno aj o vzťahu k tomu druhému..... Ale toto nemám právo súdiť, pretože vás nepoznám, v každom prípade je jeho prístup viac ako divný.

zun
1. okt 2022

A Ty mu vyuctuj všetko navarené tagesmutter všetko upratanie

lujza123
1. okt 2022

@kaca222 tak takýchto "nedá sa, nejde to, nemozem" aj na Slovensku žije veľa.
V UK su bežne otvorené škôlky od 8.00 do 18.00, niektore aj dlhsie takže kto chce v pohode môže normálne pracovať 8 hodín aj keď ma dieťa.

nikyball
1. okt 2022

Ja toto nepochopím nikdy. Spoločné bývanie,posteľ , dieťa ale peniaze nie?! To čo je za vzťah. Ak milujem svojho partnera, dieťa, hádam nebudem partnerovi účtovať jedlo, energie a podobne, obzvlášť ak je v situácii,že nemá. To je chorý vzťah. Ak budeš nedajbože rok PN nechá vás hladovať? Pošle na ulicu? Čo ti taký partner dáva ?

andrejkaadrian
Odpoveď bola odstránená
olusik112
1. okt 2022

Oznamila by som mu že na čas kym budem nepracovať pojdem s dietatom byvat k rofičom na slovensko aby som mu nebola nič dlžna, a on nech tebe plati vyživne. Ak ta necha odyjst tak za takym ani nebanuj. Toto neni človek na život. Na dobre i na zle.

kaca222
1. okt 2022

@lujza123 jasné, veď preto som sa už nevyjadrovala… nechodiť do práce lebo musím zaviesť dieťa do a zo školy/škôlky 🙈 tak nemusí mať opatrovateľku na celý deň, stačí na toto. Už aj keby mám len nejakú študentku zaplatiť nech mi dieťa odprevadí. Myslím, že možnosti sú, len im je doma lepšie. Potom sa ale netreba čudovať, že to muž netoleruje

linda97
autor
2. okt 2022

@eva233 jasne navrhla som ja by som si to mile rada vymenila ale vraj nezarobim tolko co on a nezaplatil by sa ani najom. 🤷🏼‍♀️

linda97
autor
2. okt 2022
mamaselu
2. okt 2022

@draik presne ako pises, tak je. Milujem nazory, ked sa hned kyda na jedneho ci druheho. Toto forum a dokola tie iste osoby len cakaju kedy budu moct zacat kydat a kydat. Pritom.na Slovensku je najdlhsia materska a rodicovska vobec v Europe a je to divne pre vsetkych v zahranici, ze jej tu radia osoby ktore sa ani nespytaju v akej krajine je a ako to tam funguje, nakolko ak sa ona bude riadit radami uvedenymi tu, tak bude v danej krajine povazovane prave ona za tu cudnu, nevravim ze povalacku, ked sa tam po stvrtroku bezne ide do prace a spolocnost to ocakava lebo to tak ma ekonomicky a pravne nastavene, tak potom jasne ze aj muz na toto caka. Otazka je ked planovali dieta ako tu uz viaceri nacrtli, ako mali toto vykomunikovane, no zrejme ziadno, tak ze ak je chyba, tak minimalne rovnaka na oboch stranach. Autorka by mala mysliet na to, ze proste je to standard v krajine kde zije, a nie je to len o tom ze muz ju bude zivit dlhsie, ale ze ak je to takto nastavene v danej krajine a funguju tak odjakziva (a v EU takto bezne funguju, len v SR sme na ine zvyknute) tak by mala vediet aj o tom, ze ak ostane doma, hoci stat zabezpecuje starostlivost o dieta, ze ona nebude mat ani dalsie vyhody vratane zaplatenych odvodov ako zdravotne a pod...atd atd. Tiez mam niekolkorocne skusenosti zo zahranicia, tak viem ze je to tam standard.

zecmykar
19. okt 2022

go to the kitchen

zecmykar
19. okt 2022

go to the kitchen

winki13
19. okt 2022

@linda97 mna zaraza, že kde sa končí materská s 2 mesačným bábom? To ho v tych jasliach budú kojiť?

rorino
19. nov 2022

@winki13 vo Francúzsku napríklad 6 týždňov,

sense
19. nov 2022

@winki13 Švajčiarsko 96 dní a na materskú nastupujes dňom pôrodu... niektoré ženy robia až do pôrodu, žiadne 6-8 týždňov pred termínom na matersku

Strana
z8