Je to pravda?

17. dec 2021

Je pravdou to že menej boli rodiča keď mu zomrie menšie dieťa napr 8 ročné ako ked pochova už dospelé po 20tke,30tke?Lebo v dospelosti už vraj aj rodičia menej prestanu svoje dieťa ľúbiť,pretrhnu sa väzby keď napríklad syn/dcéra odíde žiť do iného štátu a tak.Viem asi trochu divná téma ale zaujimali by ma nazory.

mogaa
17. dec 2021

odpoviem ti otázkou......ako by ťa bolelo keby ti zomrela mama či sestra? bolelo by ťa to viac pri mame alebo sestre? a ano, hlúpa otázka....kto má niekoho rád a je jedno v akom čase zomrie - bolí ho to a pomôže len čas....

agacela
17. dec 2021

Ešte raz…. Prečítaj si po sebe príspevok …
Vždy boli strata dieťaťa … či ma deň, rok, 20 alebo 50

marsmykkok
17. dec 2021

prázdniny začali

cocolino234
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
katkamatka7
17. dec 2021

Skúsim odpovedať na to, čo sa priamo nepýtaš, ale Tvoju nezodpovedajú otázku tam vidím medzi riadkami.
Odchod človeka bolí. Viac bolí, keď na ten odchod nie je pripravený. Keď stále čaká, že ešte si majú čo povedať. A že si majú čo povedať aj po Tom odchode, je na inú debatu

tosomja
17. dec 2021

Ja na to ani neviem odpovedať, možno len takto...buď matkou a uvidíš ako to budeš vnímať každým rokom. 🤷

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
17. dec 2021

@viestta Nie prečo? Ja velmi ani nejaku rodinu nemám,pýtam sa to čisto hypoteticky

katkamatka7
17. dec 2021

@viestta Ak myslíš slovo odchod v mojom vyššom komentári, tak ním mám na mysli odchod zo zivota., Smrť mi príde slovo veľmi trpké.

mamina0078
17. dec 2021

Nie je to pravdou.

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
danieladeley
17. dec 2021

Toto je ta najhlupejsia otazka, aku som tu za poslednu dobu citala...ty urcite nie si mama...lebo keby si bola, vedela by si, ze smrt dietata je ta najhorsia bolest na svete a je uplne jedno ci ma rok, 5 alebo 30. Horsie uz je snad len ak je dieta smrtelne chore, trpi a neda sa mu uz pomoct.

ella_price
17. dec 2021

Nech už otvoria všetky školy bez prázdnin hoc aj na deväť hodín v kuse a nech ich tam aj s trstenicou mlátia jak kedysi 😆😆😆

aniele
17. dec 2021

Mojej starkej zomrel na konci vojny najstarší syn, mal 19 (vtedy mala cca 37). Mala 7 detí. Dožila u tety, maminej sestry. Bývali sme vedľa, viem, že vždy mala jeho fotku nad posteľou. A vždy spomínala - môj dobrý syn Jožko... Zomrela, keď mala 74 rokov. Nikdy nezabudla.
A myslím, že je rozdiel, či dieťa len odíde, hoci aj na druhý koniec sveta (vždy máme možnosť komunikovať cez siete), alebo je preč definitívne.
Ono, ešte v 18. st. vraj boli ľudia dosť rezervovaní voči malým deťom. Aj kvôli pomerne vysokej detskej úmrtnosti. Filozof Montesquieu si vraj do denníka zapísal: "zomrelo nám niekoľko detí"... nevieme vek, pohlavie..., ktovie, čo si o tom myslela jeho polovička. Za čias panej Bovary bolo tiež bežné, že stredostavovské rodiny dávali deti dojkám na vidiek a brali si ich späť cca v jednom roku. A tiež tam bola dosť vysoká detská úmrtnosť. Koľko detí umrelo Márii Terézii? Alebo Sládkovičovi?
Dnes to vnímame úplne inak (viď. reakcie vyššie). A myslím si, že to netreba porovnávať. Bolesť srdca nie je merateľná ( môj názor).

katkamatka7
17. dec 2021

V škole aj za jej bránami sa pýtaj a pýtaj a pýtaj. Viac sa dozvieš a rýchlejšie zostarneš.

mikadooo
17. dec 2021

Áno myslím si že je to tak ako píšeš. Našťastie som smrť malého dieťaťa v svojom okolí ani v rodine nezažila.

mariejenka
17. dec 2021

Nemysim si to. Poznám rodičov, čo prisli o bábätká este v lone matky, o bábätká hneď po narodení, o bábätká vo veku par mesiacov,rokov a pozanam rodicov, ktorým zomreli deti už dospelé s vlastnými rodinami... bolesť, žiaľ rovnaký, raz to je moje dieťa. A tie zeny co stratili bábätká, ktoré by mali tersz 15,30 rokov, prežívajú to ake by to bolo s nimi,ako by vyzerali, a milujú ich, stále a to ich nepoznali, toto ani čisto hypoteticky nevies pochopiť. A neprajem nikomu ani prežiť.

simonettasimonova
29. jan 2023

Možno pokiaľ ide o pár hodinového novorodenca je to trosku ľahšie prekonatelne ale ináč je to blud

lavinis
29. jan 2023

🤦‍♀️