icon

Je to primitívny názor?

14. feb 2023

Dobrý večer. Keď sa nám narodilo dieťa od môjho manžela som nedostala ako dar lásky radosti ani kyticu kvetov ani nič iné. Mala som už vyšší vek nebola som žiadna 20 tnicka aj tak som mala vďaka Bohu bezproblémové tehu. Mala som veľa energie vkuse som musela niečo robiť. Byt v pohybe. Jeho brat dal svojej žene po pôrode zlatú retiazku s príveskom srdiečka. Keď som sa pýtala muža prečo mi nedal ani kvety po pôrode. Povedal a prečo ved bratova žena si zaslúžila rodila prirodzene a ty si mala cisársky rez v narkóze čiže žiadna námaha. Dotklo sa. Ma to ved materstvo je predsa celých 9 mesiacov kým je babo v brusku a neráta sa len azda ci žena mala dieťa prirodzene klasika pôrodom. Aký je váš názor na mužov názor?

petamich
14. feb 2023

tvoj muz je zaujimavy pripad, rozrezane brucho je vlastne nic, kazdu nedelu take nic zeny robia

a teda ja som ocakavala, ze ma manzel privita aspon kvetmi a kupodivu aj darcek som dostala a aj dietatu balon nad postielku priviazal, manzel bol totiz pri porode, videl ake to je cele nic (a je uplne jedno ci vaginalny alebo cisarsky) a povedal si, ze tie kvety a darcek je to najmenej, co mi moze dat

a nevidim nic zle na tom, ze niekto tie kvety ocakava, ze niekto aj ten darcek ocakava a rovnako nie je nic zle na tom, ked nechce a neocakava, kazda sme nejaka (to len tvoj manzel v prvom rade by mal vediet aka si a co ta ne/potesi ale podla toho co pises, to by si asi vela chcela)

autor
14. feb 2023

@slnecnica82 asi tak..

marca12
14. feb 2023

Ja taketo somariny neriesim,ale toto by sa ma dotklo,ze ma taky nazor. Ale predpokladam,ze on je celkovo k tebe taky nepozorny,velmi sa nepodiela na chode domacnosti a statostlivosti. A zrejme si ta nevazi dostatocne. Dary sa nedavaju za zasluhy,ale pre potesenie a z vdaky.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
petamich
14. feb 2023

@zoro9836 a tvoja otazka ako suvisi s temou? nazvime tie kvety (pripadne dar) pozornost, podakovanie, potesenie alebo za zasluhy ale nechapem ako to suvisi s tym, ci to je aj jej dieta

divokykonik
14. feb 2023

Ja som nedostala po pôrode od muža nič a som tu. Neznášam darčeky, ja si kúpim čo potrebujem a netrebalo mi kyticu ani iné hlúposti. Dôležité je, že som prišla domov do čistého a ešte aj bolo navarené.

zuzanna33
14. feb 2023

Vieš koľko žien by chcelo rodiť prirodzene a nemôžu a vyčítajú si to a niekedy býva bolesť po cisárskom reze väčšia a komplikovanejšie hojenie atď.
Tvoj manžel si ťa neváži ako ženu keď toto dokáže povedať a nieje to o dare ale o úcte dala si mu predsa dieťa no ale to len svedčí o jeho inteligencii.
Nikdy by som hlavne nevičítala že ti mal dať lebo iná žena dostala dar je to pod úroveň ale kto si ako ustelie....

marianarem
14. feb 2023

Mne muz tiez nic nedal za porod a vobec ma ani nenapadlo, ze by mal. Chcela som od neho jedine pomoc a oporu a tej sa mi aj dostalo.
Kazdopadne tiez by ma velmi zamrzelo a nastvalo, co povedal tvoj muz. Chlapi si moc nevedia predstavit, o co ide, ani ti dobri. Vidia ze rastie brucho, ale nemaju sancu vediet, ake to je, nosit dieta. K prirodzenemu porodu mozu ist, tak tam nieco vidia, ale cisarsky je pre nich uplna neznama. Moj (inac neocenitelny manzel) si to este pocas tehotenstva tiez predstavoval ako gombicku. Tak som mu pripomenula, ako niekolko dni lezal po trhani osmiciek, lebo sa na nic ine necitil. A ze ja budem musiet s rozrezanym bruchom na druhy den vstat a zacat sa starat o babatko. Ked som mu to takto prirovnala k niecomu, co realne zazil, tak si vedel lepsie predstavit, ze aka zataz to pre mna bude a kolko pomoci budem potrebovat.

autor
14. feb 2023

@zoro9836 pre suseda. Aká otázka taka odpoveď ze?

ropucha6
14. feb 2023

Cize kvety sa davaju za namahu? Myslim, ze keby pri tom porode bol, toto by z ust nevypustil.

autor
14. feb 2023

@zuzanna33 nevycitala som mu to.. Len sme sa o tom bavili. A povedať svoj názor predsa môže každý. Keď tu čítam ako ženy hneď odsudzujú možnú kytičku tulipánov z lidla za 3 eura...

autor
14. feb 2023

@ropucha6 tak nepochopil to je jasne

dianka555
14. feb 2023

Koľko zarába tvoj muž a jeho brat? Dieťa si prečo rodila cisárskym rezom? A nie prirodzene? A vzťah do pôrodu v pohode? Chodil s tebou na vyšetrenia?, záleží aj od práce. Rozdiel sú príležitosti ako pôrod, meniny, výročie, sem tam čokoláda alebo kvietok z lásku počas roka. Pomáha ti s dieťaťom?

autor
14. feb 2023

@dianka555 môj vek. Veľké dieťa. MUDr. Odporúčala cisársky. Robotník ci podnikateľ na kytičku tulipánov z lidla maju asi rovnako... Hm

dianka555
14. feb 2023

Stará sa o teba keď si bola chorá v minulosti? Dôležité je aj starostlivosť vo vašom v vzťahu a ako sa zaujíma o dieťa.

ropucha6
14. feb 2023

Ja som rodila tiez cisarskym, manzel pri tom bol a videl, co to je. Bohuzial niektorym bez osobnej skusenosti nedopina. Sko ten darcek je nepodstatny, ale ta poznamka by ma nahnevala (nie ze zamrzela).

dianka555
14. feb 2023

@autorka, veď hej v Lidli je pekný výber kvetov , ja som to myslel tak či je k tebe pozorný počas vzťahu,

autor
14. feb 2023

@dianka555 dobra otázka. Keď som bola chorá nič mi nebolo akože ci pásový opar po pôrode ci ekzém.. Konštatoval joj nič to nie je načo ísť k MUDr. Zahojí sa samé. Áno dieťatko ma rad. Bal sa ho kúpať ale vedel urobiť mliečko aj ostrihať nechtíky napr. Nebol veľmi pozorný ani inokedy vo všedný deň. Len tak nikdy

hradnapani
14. feb 2023

podla mna je to mile, ak zena dostane darcek alebo aspon tu kyticu za porod, nevidim na tom nic zle a mna to aj potesilo (necakala som to). A k tej jeho poznamke . ano, je to primitivny nazor. Ked raz nedajboze podstupi nejaku operaciu, nech nenarieka a nech sa nenecha obskakovat, bulo jeden. Ja som teda nemala cisarsky, ale videla som baby po nom a teda rozhodne sa nemali lepsie ako ja.

autor
14. feb 2023

@hradnapani ďakujem. Prvá priama odpoveď na moju priamu otázku či je to primitívny nazor

dejka77
14. feb 2023

Nemam na toto nazor, lebo ani ja som nic nedostala. Ani som nevedela, ze zena za to nieco dostava, az tu na mk som sa docitala.

dskjhfdlkdjhl
14. feb 2023

Je to debil, k tomu netreba nic viac dodat. A je uplne jedno, ze to bolo bez darceka, ten komentar je taky hlupy, ze sa to ani nakreslit neda.

dominikak4
14. feb 2023

Za pôrod som tiež nič nedostala a popravde ma to ani nenapadlo riešiť, ale keby mi muž povie toto čo tebe, tak by som mu asi vylepila jednu z otočky. No veď nech si to tvoj muž vyskúša, aké je ťažké vynosiť dieťa, čo všetko to obnáša pre ženu no a ten cisársky rez vôbec nie je prechádzka ružovým sadom. Ja by som ho chcela vidieť keby by mu rozrezali brucho, vytlačili z neho lakťom dieťa a potom zažili, že ako by na druhý deň fungoval a manipuloval s novorodencom. Mne napríklad doniesli malého hodinu po zákroku, že si ho mám prikladať a to som sa nemala hýbať niekoľko hodín po spinále. To stavanie na nohy, potom sa hýbať s takou ranou, migrény po spinále, a napríklad také kýchnutie čerstvo po cisaráku - to vidí žena všetkých svätých. Ženy čo rodili prirodzene na druhý deň vysmiate sedeli pri raňajkách a ženy čo mali sekciu sa tri dni učili vôbec fungovať. My sme boli v nemocnici tri čo mali spinál a každá jedna mala brutálne migrény, jednej museli dávať zátku, lebo sa nevedela na nohy postaviť, tak ju hlava bolela, vracala. Žiadna žena si cisársky nezvolí dobrovoľne, tam je na to vždy dôvod a ide o zdravie dieťaťa, takže tá žena obetuje svoje zdravie, telo pre dobro dieťaťa. O naliatych bolestivých prsiach ani nevravím, o hormonálnej búrke po pôrode už vôbec nie. Niektorí chlapi sú neskutoční idioti. Ja mám doma tiež výkvet, ale toto si zatiaľ nedovolil vypustiť z úst. Kľudne mu daj toto prečítať, a že ho pozdravujem.

dianka555
14. feb 2023

@autorka pásový opar nie je len tak, hlavne je dôležite ako sa k tebe správa, odvoz k lekárovi s dieťaťom, teba či odviezol k lekárke, keď si bola chorá či ti navaril, pomohol s domácnosťou a tak, hádam chodí na nákupy. Ak treba pôjde ti po lieky o lekárne, teraz nepracuješ ale akú si mala predtým prácu pred materskou, či ta odviezol z prace do práce, záleží akú ma prácu, Ja ti napíšem, nemám deti ale môj brat prichystal manželke prekvapenie že jej kúpil umývačku riadu, izbu im vyzdobil že Vitajte doma a balóniky a kravinky okolo toho. Hlavne vzťah a starostlivosť o teba a dieťa je dôležitá. Koľko investuje do seba? kytička z lidla za 7,99 je nič, keď mal na benzín do pôrodnice.

kristina2412
14. feb 2023

Pri prvej dcére som dostala náušnice , pri druhej koženú bundu, ktorú som veľmi chcela🙈nečakala som to ani pri jednej...a áno je to názor hodný hlupáka, vedela by som mu rozprávať, koľko odvahy ma stála sekcia pri vedomí, keď do tehotenstva mi nikdy nebrali ani krv zo žily🙄, že som celé dni po sekcii presedela na kraji postele,len aby som rýchlo bola pri dieťati keď zaplače a nemuselo čakať kým sa dostanem z ľahu do sedu a rôzne iné chuťovky ktoré si dokáže predstaviť len ten kto zažije....

h2
14. feb 2023

V živote by mi nenapadlo pýtať od muža dar a stavať ho do nepríjemnej pozície otázkou, prečo mi nič nedal a jeho brat svojej žene dal. Neviem, akú odpoveď si od muža očakávala. Ani ja som nič nedostala, pre mňa bol najkrajší dar, že som z pôrodnice prišla do vyupratovaného domu, kde ma čakalo všetko nachystané, plná chladnička, navarené. A že sa o mňa a o celú domácnosť prvé týždne muž staral tak, že som okrem starostlivosti o dieťa nemusela robiť fakt nič. Ale on ma pozná, vie, že mne kvety, ani šperky radosť neurobia.

dominikak4
14. feb 2023

@kristina2412 to sedenie na kraji postele poznám, tiež som to tak riešila =D, alebo som sa prechádzala po izbe, lebo každé rozchodenie z ľahu bolo ako 1000 nožov do rany, stále som mala pocit, že sa mi trhá brucho. Mne sa trošku roztvorila rana z kraja a to si mala vidieť aká panika sa ma zmocnila, sestra prišla posypala to nejakým zásypom a otrávene odišla a ja som sa modlila nech mi v bruchu všetko ostane zašité (pred sekciou som čítala článok, ako sa žene týždeň po zákroku roztrhla doma rana a črevá jej vypadli von a muž jej ich vkladal nazad kým prišla sanitka..) raz je to veľká operácia a má všelijaké riziká a následky a človek sa proste bojí.

aniee_aniee
14. feb 2023

Určite je krásne , keď žena privedie na svet dieťa (či prirodzene alebo cisársky rez, obidve sú náročne pre zotavenie) , ale v tomto mám názor, že muž by mal preukázať tej ŽENE že si ju váži a priniesla to najkrajšie čo by nikto iný nepriniesol💗život. Možno je to v našej rodine, kvety a nejaký darček (nahrdelník, naušnice) sa vždy dáva 🌸 pre ženu spomienka ale ta úcta tej žene 💗 (ak ti to moc prekáža tak by som vysvetlila ako funguje cr, koľko vrstiev musí prejsť aby sa k babätku dostali, možno si uvedomí)

svetlonos
14. feb 2023

Autorka,
to ze je jeho nazor primitivny je slaby vyraz este. Uplne seriozne by som zvazovala ako sa casom postavit na nohy financne a ostat sama s dietatom.
To ako ho opisujes, hovori za vsetko. K dietatu je zlatucky, lebo zatial nevyjadruje svoj nazor a neotravuje ho. To sa moze neskor velmi rychlo zmenit.
Nebola by som s muzov, ktory vazne situacie a moju bolest zameta pod koberec.
Ja som rodila normalne ale s vyvolavackou, moj mm bol Bohu vdacny za koronu a za masku, ktoru musel pocas porodu mat.
Mala som kontrakcie velmi rychlo po minute, odvravala som sestre (bola uzasna) a doktorke som pocas kontrakcie otiahla ruku pocas vysetrenia so slovami, nech okamzite prestane. Takze moj porod bola celkom komedia, mm sa pod maskou prerehotal. Uz 5 minut po porode som to ako komediu videla aj ja :D Pocas neho samorzrejme nie, ked chcel byt vtipny, skoro som ho roztrhla 😝
Prisiel pre nas do porodnice, byt bol krasne upratany, nieco este rekonstruoval pocas nasho pobytu v nemocke. Dostala som krasnu orchideu, navarene bolo, staral sa pomahal mi, bol zlaty. A to som uz hned po porode chcela prejst sama na izbu, nedovolili mi. Na 2-3 den som uz behala hore dole , maly musel ist na infuzky a atb. Tzn, bolo mi pomerne fajn.
Keby mi toto povedal, ze bez namahy a este pri cisarskom, zabil by vo mne vsetko a u mna by to bola konecna a to smrtelne vazne. Isla by som aj cez slzy asi po roku do prace a vysrala sa na neho. Ja by som toto nedokazala. A to on nie je na nejake romanticke vyznavanie lasky ci caste kupovanie kvetov. No hovoria za neho skutky, ktore kona.

kristina2412
14. feb 2023

@dominikak4 nič príjemné ☹️ ja som vždy tú jazvu obzerala, keď som prišla z prechádzky a musela som vyniesť kočík na 3 poschodie aj s dieťaťom , keďže sme nemali výťah , našťastie vydržala...