Je to primitívny názor?
Dobrý večer. Keď sa nám narodilo dieťa od môjho manžela som nedostala ako dar lásky radosti ani kyticu kvetov ani nič iné. Mala som už vyšší vek nebola som žiadna 20 tnicka aj tak som mala vďaka Bohu bezproblémové tehu. Mala som veľa energie vkuse som musela niečo robiť. Byt v pohybe. Jeho brat dal svojej žene po pôrode zlatú retiazku s príveskom srdiečka. Keď som sa pýtala muža prečo mi nedal ani kvety po pôrode. Povedal a prečo ved bratova žena si zaslúžila rodila prirodzene a ty si mala cisársky rez v narkóze čiže žiadna námaha. Dotklo sa. Ma to ved materstvo je predsa celých 9 mesiacov kým je babo v brusku a neráta sa len azda ci žena mala dieťa prirodzene klasika pôrodom. Aký je váš názor na mužov názor?
ano.. je to velmi primitivny nazor.. ale neviem, ci ta to moc potesilo 😕
Ze je to blbec a ze si Ta nevazi. Nie kvoli darcekom.
takto ja by som necakala darcek,pre mna je toto prezitok aj tak troska.Ale zasa nedat na zaklade sposobu porodu je trapne,kebyze rodis prirodzene Ti da?Tak mu povedz,ze cisarsky porod je omnoho namahavejsi,nie pred ale po porode.Ked takto zvlastne uvazuje.
Nuz toto su ocakavania, z ktorych casto vyriesi realita. Kamaratka dostala za porod to a to, aj ja chcem. Dieta si porodila kvoli sebe, nie kvoli uznaniu okolia, darom, podakovaniu,...
To je trosku problem dnesnej doby. Cakat lajky, podakovanie, dary a uznanie za vsetko. Ked nepridu, tak hnev a frustracia, pomaly depresia. Tes sa, ze vsetko dopadlo v poriadku a mate zdrave dieta.
To co povedal, je samozrejme blbost, nic lepsie ho asi vtedy nenapadlo, ale sama vies, akeho inteligenta si si nasla.
Tak ja som z tej druhej strany a doteraz ma mrzi, ze mi manzel nic po porode alebo prichode domov nedaroval. A vlastne ma to vzdy zamrzelo, ked prisli ludia nahliadat na maleho a ja som bola osrata. Vsak co. Co to je tehotenstvo a porod. A nie, neznamena to, ze som mala dieta kvoli tomu, aby ma ludia obdarovavali ale trosku mysliet na mamicky nie je zle. Jedinu kyticu som dostala od mojich rodicov, co ma neskutocne potesilo a nikdy na to nezabudnem. Neviem to popisat ale je to taky pocit, ze mi dali najavo, ze so mnou citia a chapu ako tazke to bolo.
Ja som sice darceky dostala, ale cisarka porod je a sakramentsky bolestivy. Rodila som vzdy prirodzene a cisarky som sa bala ako cert kriza. Ja som si po porode na postel odkracala ako nic a spolubyvajuca sa zvijala po nociach v bolestiach. A starat sa pri tom o babo? Neviem si ani predstavit. Tvoj muz je totalny idiot.
Že je to debil s prepáčením, ja by som s takým nebola ...a nerozprávala by som sa s ním dlho až kým by sa mi neospravedlnil a nepriniesol kvety môj názor 🙂
Mám za sebou 2 sekcie a 4 ďalšie operácie iného typu....za každú a jednu som dostala nejaké menšie alebo väčšie bolestné ...a vždy minimlane kyticka ma čakala doma....mimo to že sa cez rekonvalescencii staral o mňa aj deti....nepýtala som si,proste nejako mi chcel urobiť radosť....za prvého mňa medajlonik a za druhého sadu prstienka a nausnic
Cele je to o tom, ze tvoja svagrina dostala a ty nie. Zavist, nic viac, nic menej. Reakcia tvojho muza bola primitivna ale to este neznamena, ze musi byt zly manzel a otec.
Ano je to primitivny nazor a asi nie jeho jediny. Ja som rodila akutnou sekciou a predpokladam, ze ani ty si si cisarak “nevybrala”. Znasala som to tazko, lebo presne je tento akoze tlak okolia “ved ty si ani nerodila” a teda som si vycitala, ze som nedokazala ani porodit (proste obrovsky pretlak hormonou je v zene po porode). Som sa rozplakala este prvy rok, ked som videla v telke nejaky film, kde zena porodila “normalne”, lebo ja som nemohla. Keby ma muz vtedy nepodrzal a kazdy den mi nepripominal, ze som PORODILA a ze ma obdivuje a vazi si ma, ako som zvladla tehotestvo a aj vsetko po tom, tak neviem ako by som na tom bola psychicky. A dostala som kyticu a aj poukazku na nove prsia 😂 mozes povedat manzelovi, ze s retiazkou by este lacno obisiel hulvat jeden.
OK nie je povinnost zene za porod nieco kupovat, ale mohol si aspon odpustit tu trapnu poznamku ako si vlastne ani nerodila.
Žienky vidím že sa tu všetky pohoršujete ako jej manžel reagoval na cisársky rez🙃 Vy nemáte žiadna v okolí takú ženu ktorá tiež takto vníma cisársky rez? A že prirodzený je to najviac to isté ako kojenie? Ja som sa toto 2 mesiace po pôrode napocuvala od vlastnej matky "ty vlastne ani nevieš čo je to rodiť" "joj som sklamaná že si nerodila normálne" "cisársky nie je pôrod ty nevieš čo je to rodiť" Vyvolávala mi 4x každý deň aby mi toto povedala! Prestala som jej zdvíhať telefón a vlastne aj náš vzťah sa celkom zmenil. Je kopec žien ktoré majú takýto názor na cisársky ako tvoj muž a ešte sa ti do ksichtu budú chváliť že oni rodili prirodzene
Inak aj ja som čakala od muža niečo😂 a keď som sa ho to spýtala jeho otázka zase bola "to sa aj niečo dáva to som nevedel že som ti mal niečo kúpiť" takže chápem že si celkom sklamaná a na to ako reagoval tvoj muž bohužiaľ sú ľudia s takto dementnymi názormi 🤷
Že je debil.
Omg co tu pisete ze nerodite za odmenu 🤦 to je asi jasne ze pre kyticu ste do toho celeho zivotohrozujuceho procesu nesli.
Ide o gesto, nieco mozno ako bolestne, symbol ze wow dala si to a ja som rad.
Ved na svoje narodeniny sa nenarobite ani vas nezasivaju a dostavate auta, kytice, kavovary, sperky...tak preco nie k prilezitosti narodenia dietata?
Zas neprekrucajte uplne...
Ja som dostala dary aj k porodom a bola som rada, pomohli mi lepsie zvladat poporodne obdobie ( boli prakticke a chcene). Aj kvety ma potesili, doteraz si pamatam tie krasne kytice.
Jeho názor je divný, neviem teraz, či by ti pri prirodzenom reálne niečo dal (podľa mňa nie), alebo to bola len výhovorka, keďže čas už nevráti (podľa mňa toto je správna odpoveď). Nabudúce mu pred pôrodom treba oznámiť, že očakávaš darček za pôrod, nech sa vie zariadiť. Každopádne, ja som porodila 3 deti (dve prirodzene, jedno cisársky) a nedostala som nič pri žiadnom, ani som nič nečakala, keďže by som to dieťa porodila tak či tak, nebolo to z mojej strany žiadne rozhodnutie, že teda ho porodím a spravím tým mužovi nejakú láskavosť. Nikdy ma ani len nenapadlo sa porovnávať s kamoškami či segrami, či niečo dostali "za pôrod" (netuším, nikdy som sa na to nepýtala a keď to aj spomenuli, asi to pre mňa nebola nejaká relevantná informácia). Tak si to pred ďalším pôrodom vykomunikujte a muž nebude musieť hľadať dôvody, prečo ti nič nekúpil. @babulkomale - ako symbolika je to fajn, určite by to každú potešilo. Ale tu je problém, že pani to automaticky očakáva, že jej muž by mal niečo kúpiť, ale obávam sa, že jej manžel o tomto "zvyku" a "bolestnom" nemal ani páru...
@babulkomale presne tak. Nikto necaka ovacie. Ale darom muz prejavuje, ako si zenu vazi, ze ju miluje, ze mu vynosila a porodila dieta, za to, co podstupila.... Je to prejav ucty, vdaky. Pre mna je to uplne prirodzene spravanie milujuceho manzela.
@stanulienkat nie ja to takto vôbec nevnímam. Muž mi nemusí dávať dary na to, aby som vedela, že má miluje, že si ma váži, že som mu vynosila a porodila dieťa. Vôbec to nevnímam ako prejav úcty a vďaky. Tú mi má prejavovať v každodennom živote, na darčeky a kytice si fakt nepotrpím. A zároveň, to, že chlap dáva žene dary pri každej možnej príležitosti, pre mňa nie je definícia milujúceho chlapa.
@mikadooo nuz tak zil asi v jaskyni? Preboha ved aj do nemocnice sa nosia kvety, mne kupil muz aj ked som skoncila na JIS necakane, tak ked prisiel tak s kvetmi, vie ze ich milujem a ze ma vzdy potesia ( v nemocnici aj rezane, inokedy kupuje v kvetinaci izbove alebo do zahrady na vysadenie).
Narodeniny, meniny, promocie, vzdy kvety a on chudacik nevedel ze uctit si zenu moze aj po porode? Chudacik malicky a este trepne pi.ovinu o cisarskom? By som ho trieskala po hlave susenymi ruzami aj s trnmi asi 🤦
Moj muz pri porode nebol priamo ale pocul ako ma zasivaju a mal dost. Kvety su to najmenej cim potesit.
A trvaly darcek ktory pripomina tie pekne chvile po tom, este lepsi.
Baby v mojom okoli dostavaju vacsinou sperky po porode
@mikadooo prekrucas. To predsa neznamena, ze muz co nedava dary a kvety, nemiluje. Ja to beriem ako vyssi level pozornosti. Ked aj dom postavil, aj opravuje, dostavuje, vylepsuje, stara sa a AJ kvety donesie, je to super. Keby to nerobil, bude mi stacit to co robi mimo toho. Aj to robi pre nas, pre rodinu. Keby zil sam, asi by nechcel dom a obrovsku zahradu.
Kazdy ma iny jazyk lasky.
@babulkomale ok čiže keby ti kvety po pôrode nedoniesol, tak sa nič nedeje a berieš to, že ok, tak proste nedoniesol? Alebo sa ho budeš vypytovať, prečo nedoniesol keď susedovej mare ten jej doniesol? Lebo keď je to, že AJ kvety donesie, tak fajn, poteší. Ale keď nedonesie, tak pre mňa to neznamená tému, ktorú musím riešiť na modrom koňovi.
Je to pekný hulvát, och, až mi to je ľúto aj za Teba. Chcela by som vidieť neho, panáčka, na Tvojom mieste, keby mu niekto rozpáral brucho s maternicou a že šak čo, to nie je ani pôrod, to je len tak. 😨 Mne muž ešte nebola poriadne ani malá na svete navrhol, aby som si vybrala nejaky prsteň, kde si dám vygravírovať meno a dátum narodenia malej. Na obyč prsteň sa to nedalo, tak som si dala v zlatníctve vyrobiť obrúčku na mieru. Trval na tom, pretože bol pri pôrode a videl, že to nie je jednoduché porodiť dieťa, nechať sa zašívať, atď. a bol vďačný, že som mu dala živé, zdravé, krásne dieťa. My maminky si zaslúžime od muža nejakú pozornosť, "bolestné", všetky. ❤
Kus chuja
@mikadooo konkretne moj nosi a som na to zvyknuta takze ak by sa stalo ze nedoniesol, neriesim, lebo viem ze zrejme nestihal kupit ked sa ponahlal za nami a urcite by som mu to nehovorila, dolezite by boli chvile s nasim dietatkom. Keby nestihal, tak ich kupi ked pridem domov, aby ma cakali.
A nie, neriesila by som to na konovi.
Ta veta o cisarskom moze napovedat ze maju aj ine problemy, ze je to debil bez ucty k zene, ale to len tipujem, nepoznam ho. Moj manzel mi aj kabat pridrzi v restauracii, takze ja som zvyknuta na urcitu uroven, ktorej evidentne nie je schopny kazdy muz.
@mikadooo
Presne ti to vysvetlila @babulkomale
Je to bonus navyse. Bol vedeny k pozornosti k zene uz z domu. Je samozrejme, ze lasku prejavuje denne aj inak. Ale som rada, ze som si nevzala burana. Od narodenia sa stara o nase dieta, domacnost.... Ked tu vidim diskusie ako sa chlapu nestaraju, nepomahaju, nic nerobia....clovek az rozmysla, ako mozu byt niektore zeny tak blbe...
Muži ako sú ten tvoj, idú často v nastavení: choroba nič nie je, kým sa to týka ostatných a nie ich. Potom je všetko smrteľná choroba😁 sú ufrflaní, nervózni a naladoví.
Poznám z rozprávania, keď muž podstúpil brušnú operáciu a povedzme, že dosť zle to znášal. Až kým mu z mosta doprosta nevysvetlili, že ženy to bežne aj horšie takto majú po cisárskom a ešte sa aj o dieťa musia starať. Tak nechcel vôbec veriť, že to až tak môže cisársky bolieť.
@lydus2015 vazne si nerodila preto aby si nieco dostala? No ja som rodila zasadne len preto, ze som dostala auto. To, ze ked raz dieta bolo dnu tak muselo aj von, bolo pre mna obrovskym prekvapenim. A ze pri porode vyslo dieta von a nie zlaty prsten alebo kvety, to ti bol taky sok, ze som ho doteraz nerozdychala.
...ze je to debil...a k tomu korunovaný.

To ze by mi nič nedal by som prekusla za 24 hodin ale na to čo povedal by som nezabudla nikdy. Ja osobne som mala cisársky, nie dobrovolne. Niektore Ženy co rodili prirodzene do 24 hodín boli v pohode, ja som to 3 týždne nemohla rozdychat tak strasne ma to bolelo.neviem prečo. Možno pre to že mi prerezali 7 vrstiev alebo ze to malo aj 8cm.. tvoj chlap je debil.. keď raz pôjde na operáciu tak mu to pripomeň co ta boli ved si bol v narkóze... ja som nejedla pred tým a ani po tom 2 dní až som odpadla z vyčerpania.. a hladu..bože ten ma nasr...