icon

Je to primitívny názor?

14. feb 2023

Dobrý večer. Keď sa nám narodilo dieťa od môjho manžela som nedostala ako dar lásky radosti ani kyticu kvetov ani nič iné. Mala som už vyšší vek nebola som žiadna 20 tnicka aj tak som mala vďaka Bohu bezproblémové tehu. Mala som veľa energie vkuse som musela niečo robiť. Byt v pohybe. Jeho brat dal svojej žene po pôrode zlatú retiazku s príveskom srdiečka. Keď som sa pýtala muža prečo mi nedal ani kvety po pôrode. Povedal a prečo ved bratova žena si zaslúžila rodila prirodzene a ty si mala cisársky rez v narkóze čiže žiadna námaha. Dotklo sa. Ma to ved materstvo je predsa celých 9 mesiacov kým je babo v brusku a neráta sa len azda ci žena mala dieťa prirodzene klasika pôrodom. Aký je váš názor na mužov názor?

Strana
z4
viestta
15. feb 2023

Autorka, to ze ten tvoj je buran si zistila az pri darceku za porod, alebo si to tusila aj pred tym?

majlo1234
15. feb 2023

Keby mi muz po porode cisarskym, jak som bola do*ebana, povedal, ze to nic nebolo, vyhodim ho cez zavrete dvere

Ak je inak vsetko ok a manzel je starostlivy, chybajuci darcek sice sklame, ale nie je to ziadna tragedia

nika898
15. feb 2023

Úplne ti rozumiem a blbe komentáre že tento zvyk je primitívny si nevšímaj. Mne sa tento zvyk páči. Ja to volám bolestne 😂😂😂. Ale k odpovedi tvojho muža bola veľmi hlúpa a zachoval sa ako totálny blbec. Cisársky boli oveľa viac ako prirodzený pôrod.

kathak
15. feb 2023

@babulkomale trefne!!!

babulkomale
15. feb 2023

@hederamonstera uplne ta chapem, ja dostavam od muzovej babicky ku kazdym narodeninam deti sladkost aj pre mna, vzdy povie ze aj vdaka mne su tu a mne to vzdy dobre padne, je to velmi mile.

mirco50
Odpoveď bola odstránená
autor
15. feb 2023

@nika898 ďakujem. Každý má nato nejaký názor. Ale som prekvapená otázkami typu a rodila si preto aby si niečo dostala? To naozaj niekto dokáže položiť tak nezmyselnu otázku? Alebo sa pohorsovat ze som napísala na modrý koník. Je to portál pre ženy a ženy tu píšu rôzne témy ved nato portál modry koník predsa. Je aby si ženy vyjadrili svoj názor. Poradili si. Vypočuli sa navzajom cez písmenká. Kebyže napíšem tému baby co zajtra uvariť keď mám v chladničke len maslo tak toto by možno bolo pohorsujuce ze co píšem za somarsku tému... Ale ja som napísala tému z manželského života...

autor
15. feb 2023

@0kristina0 treba čítať diskusiu poriadne. Bolo to tam napísané že nešlo o dar retiazky a prívesku. Ale išlo o postoj muža ze cisársky nie je nič že
to je malina... Logické. Ze? Čítať poriadne sa predsa oplatí...

scorpionflower1
15. feb 2023

....ach ženy, kde vy tych debilov vyhrabavate? ja som sice tiez nedostala za pôrod, ale my take moc nepraktizujeme, takze mi ani nenapadlo, ze nieco je zle....ale kazdy ma ine zvyky a povedat, ze za cisarak nic nedostanes, ale za prirodzeny pôrod by si dostala....moj ty boh, je to ale chuj

scorpionflower1
15. feb 2023

Mu povedz nech si on necha zarezat do brucha, ci si mysli, ze by si nic nezasluzil za to....😒

saxana000
15. feb 2023

na retiazky velmi nie som prstene mi zavadzaju nemam ani zasnubny proste sme sa vzali.ale po porode som dostala novy domov a rodinu.pre mna to bolo viac..keby ma to ale tak velmi stvalo nabehnem do zlatnictva a kupim si co sa mi paci lebo mam pocit ze si to zasluzim.tu ide o to ze mas muza debila nie o prsten..

jaond19
15. feb 2023

Debilnou poznamkou chcel odvrátit fakt ze ho nenapadlo byt zdvorilý a prejavit ti úctu ze si vam priviedla na svet dieta a riskovala zivot. Kazdy porod je risk. Chlap by nezvladol ani polovicu toho co zena, ale ego maju také ze sa donho cely moze strcit. Ale toto sa uz muselo nejak prejavit aj davnejsie...

vilma7
15. feb 2023

Tak jednoznačne sa na tvoju otázku odpovedať nedá.
Ak si tvoj manžel nič o prirodzenom pôrode a.cisarskom nenaštudoval, nezaujímal sa o priebeh, následky atď, nemohol sa k tomu ani inteligentnejšie vyjadriť.
Ale ak vedel, čo všetko taký cisársky odnášal a na základe.toho sa k tomu vyjadril, vtedy bol jeho postoj ozaj primitívny.

sszuzu8
15. feb 2023

Ja som nikdy nepochopila zmysel darčeka po pôrode 🤦‍♀️ potom si ženy zbytočne robia trápenie ze ona dostala a ja nie.
Pôrod je pôrod ci je prirodzený ci cisár. Nie je jeden viac a druhy menej

angelovka
15. feb 2023

Ja ta uplne chapem a ano, zasluzila si si pozornost ci kvety alebo hocico, je to mulo. A nechapem zeny co tu pisu ze rodime pre darceky, ok nech od svojich muzov nic neocakavaju, nech vypisuju ze oni kvety nemusia atd, 80% sa takto len presviedca o tom, ze ich nechcu , lebo ich nedostanu. A vies co, dostala som krasnu kticu aj od kamaratok, kurier doniesol a neskutocne ma to potesilo ze tieto moje zeny ma takto podporili a vyjadrili ze si to zasluzim

gloria31
15. feb 2023

Ja som tiež rodila prvý krát vo vyššom veku,rodila cisárskym. Máme zdravého syna. Bral má z pôrodnice 1.11. nič nebolo otvorené preto nič mi nekúpil ani kvety. To bola odpoveď....

blondtana
15. feb 2023

@autorka Tiež som po pôrode čakala kvety od muža a nedostala, dotklo sa ma to, lebo inokedy prinesie kvety aj vo všedný deň a pri takejto príležitosti sa mu to nezdalo vhodné a potrebné? Toľko som do neho hustila, aj kamarátka, že po nejakých pár dňoch doniesol, ale už to nemalo ten zmysel.... je fakt, že to dieťa je spoločné, ako tu ktosi spomínal, ale predsa tá žena ho vynosí, porodí, prežije všetko to nepohodlie a chlap sa vytešuje, že má dieťa, ale poďakovať tej žene zaň aspoň kyticou kvetov mu príde zbytočné? A je jedno, či prirodzený, či cisársky, síce prirodzene si ženy odtrpia všetky tie bolesti, ale po cisárskom je naročnejšie zotavovanie a doživotná jazva predsa 🤦‍♀️

0kristina0
16. feb 2023

Ja citam poriadne a preto mi neuniklo ani to ako si napisala, ze tvoja svagrina dostala darcek (je jedno aky) a preco si ty nedostala nic ked bratova zena ano. Keby ona nedostane nic tak aj ty si s tym v pohode ze si nic nedostala?

nika898
16. feb 2023

Kebyže napíšeš čo naobed keď máš doma len maslo tak ti milión premotivavanych mamičiek napísalo recepty od výmyslu sveta 😂. Ale chcieť darček za to že som sa trápila 9 mesiacov a potom pri pôrode a trápim sa ešte aj potom s výchovou je pohoršujúce 😂😂😂. No hold dakedy muži doniesli kyticu kvetov aj zato že manželka navarila výnimočný obed lebo sa jej tak chceli aj poďakovať a ukázať jej ako si to vážia. Dnes ako bolo v jednom filme je ina doba 😂😂😂😂. A poviem pravdu mna to tiež zarmútila keď som po pôrode od manžela nedostala ani kyticu lebo on toto tiež neuznáva ale ja som si svoje bolestne vydobila o pár rokov po dvoch pôrodoch 😉. Takze keď ta to trápi čo ti povedal tak mu povedz a nabudúce keď bude mat tvoj chlap soplik tak mu neuvar čaj a keď ti povie že jeho sestra manželovi cajik navarí tak jej povedz že ona je silná žena že rodila prirodzene ty nato proste nemáš. Možno pochopí 😉

autor
16. feb 2023

@0kristina0 veštec ci psychog to konštatuje?

autor
16. feb 2023

@0kristina0 apropo vyjadruje sa k téme. Slobodný zadaný muž či slobodný nezadany ci nebodaj zenac s deťmi a vlastná skúsenosť nepusti?

mateson
16. feb 2023

názor?? je to BLB

0kristina0
16. feb 2023

Nevies mi odpovedat na jednoduchu otazku?

simonaniky
16. feb 2023

Za prvé, tvoj muž je debil… prepáč, ale je. Lebo rodiť cisárskym je fakt prechádzku ružovou záhradou 👍 na rukách by ta po ňom mal nosiť. To, že si dieťa neporodila je veľká hovadina…

A za druhé, baby, tie názory “ ja som nič neočakávala” “nerobím, kvôli darčekom” sú rovnako primitívne !
Žiadna žena nerodí kvôli darom a kyticam. Lebo takú kyticu ešte nevymysleli, aby sa ňou dalo vyjadrit, čím všetkým si žena prejde počas tehotenstva. Ale každý normálny chlap, NORMÁLNY, aspoň ten kvietok prinesie. Aspoň nejako poteší. To nie je žiadny novodobý výstrelok. Moja mamina rodila pred štyridsiatimi rokmi a doteraz ma pri sebe prstene za každé dieťa. A nie nerodila kvôli nim.
Je to o tom, či si vás muž váži…a nemusí to byt briliant… vôbec nejde o cenu daru.

autor
16. feb 2023

@simonaniky veľmi krásne napísané. Dakujem

autor
16. feb 2023
Strana
z4