icon

Je to "spackaný" život?

7721luci
30. júl 2016

Ahojte, novy nick samozrejme, naozaj sa nenudim 🙂 mam co na robote...chcem sa vyzalovat, vypisat, hladat odpoved? sama neviem. som v skoro 20rocnom vztahu, jedno dospievajuce dieta, jedno 2,5rocne...to druhe malo byt na "ozivenie" vztahu. no nevyslo to, nemilujem ho uz. a neviem ci mi je smutno za tym, ze som prezila "najlepsie" roky s debilom :( alebo za tym vztahom. bilancujem, no nejako neviem co dalej. stale si predstavujem ake by to bolo, keby som odisla ako by sme zili s detmi a ako by som sa znovu nadychla, rozhodovala o veciach ja a bola by som spokojna. mala cas na svoje konicky, na seba a ak nie, vedela by som, ze mi do toho nikto nefrfle....no to su sny. realita je ina. sem tam ma moj partner zachvev tej starej povahy, do ktorej som sa zalubila. ale stale menej a menej. stal sa z neho iny clovek a asi aj zo mna. boli sme nedozreti na to, aby sme mali dieta, no stalo sa. nelutujem to, len nahlas rozmyslam. ide o to, ze on je - ako to povedat - neschopny realneho zivota, je nesamostatny, bezo mna (bez nejakeho prehanania) je strateny. neviem si predstavit ako by zil sam. je to moje tretie dieta...jednoducho to nevie...no snad s nim nemam byt len pre to, ze som mu doteraz robila fullservis? ja viem, ze nie, znovu len nahlas rozmyslam...ako z toho von? od jeho rodiny moc nemoze cakat podporu, rodicia ho maju stale v zuboch...poradte, zazili ste aj vy niektora takeho chlapa? :/

7721luci
autor
30. júl 2016

@oldman50plus
no kedze som na neho momentalne dost nasr...tak ich nebude az tak vela...ale tak je zodpovedny (co sa naucil alebo vybudoval vekom, lebo volakedy to bola hruuuza)
ma rad deti, pravdepodobne svojim sposobom aj mna, je uprimny (niekedy prilis), je zdvorily a galantny - doma velmi teda nie ako pisem, inde by mohol ubrat. je humorny, je s nim zabava a niekedy vie byt neskutocne citlivy, fakt ze niekedy. to som na nom milovala asi najviac. a teda co je pre mna najpodstatnejsie, lebo to by som tolko s nim nevydrzala - nie je s nim nuda, nikdy som sa s nim nenudila, to je fakt 🙂

tetasa
30. júl 2016

@7721luci lebo som videla od zaciatku ze mas PRESNE ten isty problem 😉
len mi to trvalo az kym som si precitala vsetky odpovede o nakupoch a zubnej paste, 🙂
urcite je nas takych zien ovela viac,mna osobne potesilo zistit ze nie som jedina ktora ma ten konflikt v hlave,ci mi to vsetko stoji zato...
@oldman50plus a co ma k tomu osobne brzdi a urcite aj autorku su tie pozitivne vlastnosti,ktore samozrejme ma 😉

7721luci
autor
30. júl 2016

mozno to pre niektore zeny dojde ako moja slabost, ze si neviem vychovat chlapa. ale skuste si predstavit, ze niektory sa fakt neda prevychovat. a hlavne vam poviem, ja ho nechcem menit. ja chcem, aby mi on sam chcel pomahat, tak ako ja jemu. aj tie domace povinnosti sa predsa volaju povinnosti, nie je to zabava, ale mozme si to z nich urobit...pretoze od toho zijeme spolu, aby sme neboli sami. niekedy to potom vyzera tak, ze ludia ziju dva zivoty paralelne vedla seba...to ja nechcem, tam sme uz boli pred casom a radsej bez neho ako toto znova...

oldman50plus
30. júl 2016

@7721luci Podľa mňa to znie ako celkom fajn chlap. Nemyslím si že máš doma niečo mimoriadne zlé.
Ja na tvojom miest by som mu povedal nasledovné.
Za prvé, že kvôli takým a takým v podstatne maličkostiam rozmýšľaš o odchode zo vzťahu. Že jedna vec je nič, že je to ich súhrn ktorá ťa priveľmi vyčerpávajú a frustrujú.
Źe ak sa skutočne chce vo vzťahu snažiť, mal by byť dostatočne inteligentný a vytrvalý aby bol schopný odstrániť aspoň nejaké z nich. A teraz by som vybral 2 max tri "maličkosti" ktoré ti najviac vadia a opýtal sa ho či sa je schopný ich naučiť dodržiavať. Ak áno a postupne si ich osvojí, za čas pridávať ďalšie.
A fakt by som na tvojom mieste rýchlo šiel do roboty, to ťa privedie na iné myšlienky a pravdepodobne budeš okamžite optimistickejšia. Pôsobíš depresívne, v práci by sa to malo zmeniť. Vyzeráš ako typický človek v kríze. Ak z nej vyjdeš, možno jeho pozitíva zrazu znovu začnú prevažovať negatíva a možno z tých negatív aj nejaké odstráni.
Inak dúfam že v posteli vám to klape. Ak áno určite nevidím váš vzťah tak čierno.

plutarchos
30. júl 2016

@svetluska82 a to je priklad, ze vztahy nie su postavene na racionalite. Chlap moze prist so slacikovym kvartetom a serenadou priamo pod okno a nezaruci to, ze sa nanho zeny budu hadzat. A vice versa. Moze zene povedat, ze je ** s velkym zadkom a zrovna tak ho to nijako nemusi diskvalifikovat z vyberu. Ci chlap prave vysiel z kniznice alebo jaskyne nijako nekoreluje s jeho "hodnotou na trhu".
Vo vztahoch racionalita prosto ustupuje emocnej logike.

7721luci
autor
30. júl 2016

V posteli fajn, dokonca po narodeni maleho je to napodiv este lepsie. To sa nestazujem. ☺ ďakujem za rady, skusim pripravit rozhovor, neviem kolkaty uz, ale snad pochopi...inak nemam inu moznost. A dobru noc, na dnes aspon mne stacilo ☺

7721luci
autor
30. júl 2016

@oldman50plus snad sa aj tebe bude blyskat na lepsie casy ☺

loliki
31. júl 2016

@7721luci po precitani dalsich strán a tvojich prispevkov sa zmenil moj pohlad na tvoj problem. Tiez by som ti radila vazit si viac svojho manzela a vidiet na nom to, co je dobre a nerypat sa v tom, co sa tebe nepaci, lebo si len vyrobis dalsie problemy. Materska sa ti pomaly skonci, znova mozes prebrat ulohu zasobovaca v rodine a znova nabehnete na ten system, aky ste mali predtym. Budete chodit obaja do prace, deti do skolky, do skoly. Budete mat ine problemy. A tie treba riesit spolu. Urcite nie vymenou manzela za svoju mamu. Neviem ake domace povinnosti mas na mysli, kde by ti mal pomahat. Varit, upratovat, zehlit, prat, vysavat, okupat deti, ci opravit nieco? Ved mu povedz, ked nieco potrebujes. Mozno cely tvoj problem spociva v tom, ze nevies komunikovat s muzom. Treba si o tom nieco precitat.
Znova rozmyslam, aky mas vlastne problem? Lebo tvoj manzel robi, nakupuje, je citlivy, galantny, ma rad deti aj teba, je dobry v posteli, je s nim zabava a neviem co este... A predpokladam nevypisuje na internetovych forach aku ma manzelku.
A ty sa chces hadam aj rozviest, lebo nekupi zubnu pastu, ci co?
No, nechcem ta urazit, ale kebyze som na jeho mieste a prides za mnou takymi blbostami, ze vazny rozhovor...
Asi potrebujes ineho chlapa, aby si sa spamatala.

hettinka
31. júl 2016

@7721luci k tomuto "preco nemozem aj ja mat nejaky konicek?" ... asi lebo si mama malého dieťaťa? Ani ja nezvládam mať pravidelný koníček, hoci moj muž robí ako zamestnanec vcelku pravidelne, tiež sa nemožem spolahnúť, že v pravidelnom čase od-do sa bude venovať dieťaťu. Raz treba niečo v dome urobiť, inokedy má poradu v práci, služobku ... Teraz už by sa to dalo, keďže deti mam také veľké, že môžu zostať aj sami.

A ešte ma zarazilo, že si písala, že on chcel dieťa ... ty si nechcela? Ved ti muselo byť jasné, že ak ho budete mať, tak to budeš v prvom rade ty, kto bude musieť byť doma a obmedziť svoj život. Dieťa už má 2 roky, ved s takým sa už dá toho toľko podniknúť aj spoločne ... a okrem toho, starší súrodenec ho nemôže postrážiť, aby ty si mohla niekam ísť?

V tvojich príspevkoch vidím len ja, ja, ja, moje potreby, moja hrdosť ... a on je ten zlý. Veľmi nevyvážený vzťah ... nie je nič horšie, ako takýto pohľad na vec. Bud chceš pre ten vzťah ešte niečo urobiť a budeš musieť tento postoj zmeniť, alebo si ten vzťah už pochovala a v tom prípade neviem, na čo sa tu na 4 stranách o tom bavíme...

Ak chceš niečo zmeniť, musíš začať od seba ... ak to ešte dokážeš.

dahra
31. júl 2016

@mamutka som sa pousmiala nad tou vyhrazkou, ak sa mu nepaci, pojdem robit ja. Uhm...myslim, ze moj muz by len hlavou pokrutil ci som kompletna. Ano, urcite by sme si polepsili, keby sme jeho IT prijem vymenili za moj ucitelsky. Nie vzdy sa toto da pouzit ako hodena rukavica.

kendova_anna
31. júl 2016

@dahra samozrejme ze to musi mat urcite mantinely...tak ako si povedala ze sa to mohlo vymenit ale zas prijem by asi rapidne klesol ked porovnavame IT prijem tvojho muza a pripadne tvoj ucitelsky prijem...
mne sa nieco podobne stalo v minulosti ked som sa raz rozhadala a vykricala som mu ze ak sa mu nepaci tak uz nebudem nikdy varit.. resp. ze jemu nenavarim ze sa moze stravovat inde 🙂 samozrejme ze na druhy den sme sa z toho vyspali a bolo vsetko tak ako predtym... a varim dodnes 🙂

mijo53
31. júl 2016

@7721luci žena, ty máš ozaj problém sama so sebou a nevieš čo chceš a čo máš doma. Ty tiež nemáš systém, on keď chodí do práce, tak ozaj nevie, čo v domácnosti chýba, napíš mu zoznam na papier A4, čo ma kúpiť, lenže na nákup sa nechodí, keď už pasta dochádza a večer si nemáme s čím umyť zuby, ja robím zoznam, keď beriem ten - ktorý produkt v domácnosti ako posledný kus, beriem poslednú novú pastu, hneď píšem, že treba kúpiť novú a tak spisujem všetko, čo dochádza. Daj to chlapovi a nech kupuje, keď sa na to podujal

plutarchos
31. júl 2016

@mijo53 zas uz ju tolko negrilujte ;) Pisala, aspon tak som pochopil, nie ze by muz nemal odkial vediet, co kupit, on si podava ju, ze ona nevie nakupovat, ze kupuje nezmysly a mozno to sam berie tak, ze on tomu rozumie lepsie, co treba. Ak jej vadi povedzme povysenectvo od partnera, tak je k veci, ze sa nemusi citit uplne stopro.

lucinka511
31. júl 2016

@7721luci ja mam pocit. ze tebe uz poriadne lezie na narvy.mas z neho ponorkovu chorobu.Ja som to mavala na intraku .ake to nieje ziadny manzelsky zvazok.Tak si daj od neho pauzu a uvidis ako ti bude samej s dietatom.vratis sa mozes k nemu alebo sa uz nevratis.

mamutka
31. júl 2016

@dahra a kto iný mu umožňuje mať super príjem v IT, ak nie manželka, ktorá sa postará a deti? ;) keby teoreticky niekto chcel ísť do toho, že rodina žije skromne a muž ostane na RD, nech žene ukáže, že to zvládne ľavou zadnou, asi by rýchlo pochopil, že byť doma nie je len tak. Že si to treba viac vážiť. Čo ale niektorí muži fakt nevedia.

malabiba
31. júl 2016

@7721luci zivot je kratky a kazdy je zodpovedny v prvom rade sa za seba, iba ak je spokojny, moze urobit inych stastnymi...sama za seba si to premysli a pohraj sa s myslienkou, co chces dalej a aku ulohu v tom ma mat tvoj muz, ci si vies predstavit dalej zivot s nim, pocitaj, ze aj male dieta vyrastie, ty pojdes tiez do prace, pubertak podtastie a pridu dalsie veci, ktore budete musiet riesit...a cas uteka a prezit zivot len tak je skoda, zit s niekym lebo nepije, nebije ma, nepodvadza, mam s nim deti, ale inak ma to nenaplna je o nicom...muzi akoby sa stovky rokov nepohli vpred, kazdy druhy si mysli, ze je riaditel vesmiru 😄, ale nevie zvladnut bezne domace prace, leno je to "zenska" robota...usla som z takehoto vztahu a bola chvilu s detmi sama, bolo mi fajn, teraz som druhy krat vydata a moj ex sa stale potaca tam, kde bol a dodnes neurobil pokrok

mima4
31. júl 2016

@7721luci
podla mna laska nedokaze vyprchat, vyprchat dokaze zamilovanost, ale laska nie. Laska je totiz rozhodnutie, v dobrom aj zlom. Skus si spomenut, preco ste sa vobec dali dokopy, ked si bola mladulinka, preco si sa rozhodla vziat si ho za manzela a potvrdit vas vztah zvazkom na cely zivot... co ta na nom fascinovalo? preco prave on a nie iny muz? V manzelstve sa neda uvazovat, ze "uz ma to nebavi, idem o dum dal". Tiez je najivne si mysliet, ze toho druheho zmenime a vobec, preco chceme niekoho manipulovat a menit na svoj obraz, ked sme slobodne si ho vzali takeho aky je?

Urcite ked si si ho brala, mal svoje kvality... a mozno cez unavu, stereotyp... tieto kvality nevnimas teraz a vsetko vidis v zlom svetle. Podla mna mala by si vypnut, odpocinut si, vediet aj zrelaxovat... nehrat sa na sebavedomu supersamostatnu super zenu, ale byt opat tou zenou, ktora ho milovala...

detom to najlepsie co mozes dat je uplna a harmonicka rodina, ocko a mamina... ak toto dieta nema, velmi strada v zivote...a musi sa dost so samotnym zivotom pasovat...

loliki
1. aug 2016

@7721luci ked citam o tom nakupovani... On ked povedal, ze bude nakupovat, tak ty do obchodu odvtedy ani nevkrocis? Ale ved mate este aj dospievajuce dieta. Ani ono nenakupuje? Mozno to zle chapem z toho ako si to napisala, lebo takto je to prejav tvojej zatatosti a nie lasky k rodine. Aby mi hygienicke potreby kupoval muz? Skus ist ty kupovat capikovu sponu, montaznu penu, samovrtacie skrutky a pod.

mimac
1. aug 2016

@oldman50plus takže keď môj muž nepracoval dlhé roky, nepil, nefajčil, nebil ma, negembloval, varil, upratoval, staral sa o domácnosť a dcérku a aj platil svoje účty..nemám sa s ním rozísť?lebo podľa iných to bol lenivec i napriek tomu, že som hore vymenovala všetky klady, len prácu si vyberal a nechcel robiť hocičo ako napr. on ako procesný inžinier nepôjde do teska vykladať tovar...hm?

katarinapekna
1. aug 2016
katarinapekna
1. aug 2016

@loliki a prečo by nemohol? Sú muži,kt. Nevedia ani načo takú montaznu penu použiť nieto ju ešte kúpiť. Veľa žien si vie poradiť samo aj v takejto oblasti. Zatiaľ čo pajac spí alebo leží pred tv.

oldman50plus
1. aug 2016

@mimac Je to podľa mňa celkom žiadané povolanie. Jediný problém môže byť že miesta nie sú vo vašom bydlisku, takže musí dochádzať alebo sa musíte presťahovať. Inak ak by som bol procesný inžinier tak logicky aj eventuálna manuálna práca by mala byť v strojníckej alebo elektrotechnickej výrobe, dá sa to brať ako zácvik. A tam miesta jednoducho sú. Takže nemusí podstúpiť spoločenskú degradáciu dokladaním tovaru, ani ja by som to ani náhodou neurobil. Ale mám príbuzného riaditeľa fabriky vyrábajúcej komponenty pre automobilový priemysel a má chronické problémy pozháňať schopných inžinierov na najnižšie vysokoškolské pozície ktoré nie sú až tak platené. Nechápem ako sa nevie zamestnať procesný inžinier ak je ochotný trochu sa premiestniť lebo vo vašej Hornej Dolnej vhodná výroba nie je. Na Slovensku je jej dosť o zahraničí ani nehovorím.

katkati
1. aug 2016

@oldman50plus Máš psychiatričku alebo psychologičku?

oldman50plus
1. aug 2016

Psychiatričku (MUDr.), na psychológov má svoj názor 🙂 .

natalym
1. aug 2016

@7721luci Vitaj v klube 40 ročných žijúcich v 20 ročnom manželstve. 😉

vanilka83
1. aug 2016

@oldman50plus pekne si to popisal aj porovnal...ale nie kazdej zene ide o vypocet toho dobreho a toho zleho podla mna to si vie zena utriedit aj sama ked sa uz raz rozhodne o takej vaznej veci ako je rozchod...kazda zena podla mna bilancuje asi tam ide o nieco viac...nieco nepolapitelne o lasku o porozumenie toleranciu a kompromisy ale samozrejme ked dvaja chcu zachranit vztah musia dat obaja nieco z tohto zo seba a ak jeden nema zaujem druhy odchadza, jednoduche...vela zenam nejde o to ci je chlap pekny ze dobre zaraba ze pomaha v domacnosti prosto zenam chyba to co mali na zaciatku vztahu, ak si to nedokazali udrzat je to ale problem oboch.

lvancova
1. aug 2016

@7721luci ahoj, ja teraz citam knihu zeny su z Venuse , muzi z Marsu, je to tam dobre popisane, tieto problemy, ktore sa stavaju v kazdom vztahu, najvacsi problem u zien, ze nevedia urcit hranice pre muzov, vzdy maju pocit, ze sa musia rozdat vo vztahu, ale pride obdobie, kedy si uvedomia svoj sposob zivota a uz je zle, dolezita je komunikacia a treba si to s muzom vysvetlit, hlavne treba muzom davat najavo , ze ich potrebujeme, lebo oni sa vacsinou citia vo vztahu menejcenni a slabi , ale myslim, ze ak mu to dobre vysvetlis,hlavne v jeho jazyku, ziadne omacky ale fakty , tak to pochopi a uvidis na com ste

loliki
1. aug 2016

@katarinapekna asi si to nepochopila. Moze aj muz kupit hyg. potr. pre manzelku. Aj mne moj muz kupoval, ked som bola v nemocnici. Ale ked je zena doma s 2 rocnym a ma aj cca 15 rocne, tak moze potrebne drobnosti do domacnosti kupit aj niekto iny z rodiny ako len manzel. Hadam neziju niekde v osade alebo mimo civilizacie.
Ano, mas pravdu niektore zeny vedia si kupit aj montaznu penu aj zubnu pastu, vtedy ked treba.

7721luci
autor
1. aug 2016

Dakujem za komenty vsetkym vam.
Vcera som sa s nim snazila porozpravat, on sa snazil spat 😒 aj to je jeden z nasich problemov, nepocuva ma, niekedy ignoruje.
@loliki
🙂 viem kupit aj ine veci ako montaznu penu 🙂 len problem je trochu niekde inde. Ja vraj nakupujem blbosti. Ak kupim nieco, tak mi vykrici, ze sme sa dohodli, ze nakupuje on...(on sa dohodol, resp. rozhodol) tak babo rad... skor je to o tom, ze peniaze zarobene nim mi akosi do ruky nepatria. Nechcem si to mysliet, ale tak mi to pride. A tu mi uz taky uzasny nepride...ano, ma aj dobre vlastnosti...ale aj niektore, ktore proste neviem prekusnut. Ja iste mam tiez tych zlych vlastnosti kopec, no to uz je o inom...

katarinapekna
1. aug 2016

@loliki ja som hlavne nepochopila,ako tie nákupy súvisia s touto témou. Čo tym chcel básnik povedať????