Neznášam svoj život

22. okt 2023

Nic ma nebavi, neviem kto som, neznasam byt matkou, neznasam stale varit a upratovat, nemam uz ziadnych kamaratov, ziadnu zabavu, som len matka otrokyna. Ani neviem co by som robila, kebyze mam cas pre seba, s manzelom si nemam co povedat, len sa hadame. Nebavi ma moja robota, ani neviem co by som chcela robit, citim sa taka stratena a unavena, toto ma byt zivot? Same povinnosti a zodpovednosti. Najradsej by som zaspala a uz sa nikdy neprebrala.
Je nejaka sanca ako byt nejako spokojna?

rebrambora
22. okt 2023

Bud si vyhoreta alebo mas depresiu, mozno oboje. Sla by som k lekarovi.

nikaa951
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ninka297
22. okt 2023

A deti nemajú otca? Ak áno, tak by som polovicu povinností nechala naňho. Ak nie, tak si treba povedať, že toto obdobie raz prejde.

0silvia0
22. okt 2023

Nuz, detstvo davno skoncilo, realita je realita. Medzi povinnostami si treba najst svetle prijemne body. My nevieme co ta bavi. Ja osobne som chodila 2x tyzdenne do fitka a raz tyzdenne do kina. Okrem toho denne peso do prace.

autor
22. okt 2023

@0silvia0 ja ani neviem co by ma bavilo. Vzdy mi srdce poskoci, ked vidim niekoho malovat, ale to mi pride strasny zrut casu a zbytocne, kedze nic pekne nenamalujem.

Chyba mi zivot pred detmi, sloboda a volny cas. Pridem si ako rozmaznane decko, ktore nevie co chce ale chce to. Mam vsetko po com ini tuzia ale ja si to nevazim, neustale mam uzkosti ze nieco robim zle, vo vsetkom

autor
22. okt 2023

@rebrambora k obvodnemu? Co mi pomoze?

ivangeline
22. okt 2023

Odist na vikend. Premysliet nejake kroky a aj ich urobit. Najst si psychologa. Zmierit sa s manzelom. Najst si male radoati v zivote. Svoje motivacie. A pod.... Milion veci sa da robit! Od caju po spoved...

majlo1234
22. okt 2023

Mne velmi pomohlo zaradit do svojho zivota aktivy spred materstva, hoc ako to bolo obcas tazke. U mna je to napriklad turistika, sice sa dopotim ako kon s 13 kilovym deckom v ruksaku, ale rata sa mi to. V zime bezky-dieta do sanok tahat. Celkovo robim vacsinu sportov, co som milovala, s dietkom, okrem nebezpecnych a nezlucitelnych, tie na mna cakaju. Mam par kamosiek, ktorym nwvadi sa obcas stretnut na kave v kviarni s detskym kutikom. Potom zas ideme same a muz strazi dieta. Obcas skocim s malym do mojich oblubenych podnikov na super rychly obed, spravit si radost. Chodievame na vypravy po kraji aj vela spolu cestujeme. Potom sa citim trochu viac ako clovek, nie len ako putka domaca. Povinnosti pockaju☺️

ghoul_
22. okt 2023

Tu treba pomoc minimálne psychológa

0silvia0
22. okt 2023

Mala by si znovu vybudovat vztah s muzom. A na tom stavat. Preco sa hadate? Preco ste sa vzdialili?

walentina7
22. okt 2023

Z nenavisti vzniká rakovina. Tak bacha na to čo hovoriš a hlavne čo vnutorne prežívaš. Nemusíš to mať rada,ale návid to.

ahhola
22. okt 2023

Máš to veru ťažké. Kúpiť kura, šúpnuť do trúby, 4 taniere a pekáč do mycky, vyhodiť kosti do smeti... Tvoja prababa si to kura musela ponahanát po dvore, zabiť, zabariť, osklbat, vypiťvat, na nosiť drevo, upiecť v sporáku, kde sa rozkuruje,zamiesit na chleba, na rolu pre úrodu, kazdy rok decko👶 Kukať do kalendára, ci sa jej vráti syn, brat, muž, sused zo svetovej vojny... Svokru na krku😃. Kto pozná v rámci rodiny tak jednu staršiu generáciu, vie o ťažkom živote gulove😡

marca12
22. okt 2023

Takto sa na to nemozes pozerat. Boze vies kolko casu ja obetujem na citanie knih? A? Trapi ma to? Nie,lebo zijem knihami,pribehmi,milujem sa ponorit a stratit v pribehu a zabudnut na realitu,starosti,povinnosti. Vsetkemu,co robis,venujes cas. Je lepsie zurit a cumiet do blba a takto premarnit cas? Podla mna je lepsie,ak chces malovat,chytit sa toho a uzivat si ten pocit,ponorit sa do toho a co ze z toho bude cmaranica? Ucel to splni,ze sa na chvilu budes citit fajn. Ty si len musis dopriat cas pre seba. Ziadne premyslanie a vyhovorku. Proste skusaj,co by ta bavilo. Navyse rucne prace aj malovanie je velkym prinosom pre psychiku. Jedna ucitelka mi raz povedala,ze ona keby nestrikovala,tak uz davno skonci v blazinci. Nieco na tom bude.

loliki
22. okt 2023

Obvodný posúdi, či máš depresiu. Daj si Magnézium a Depress.

dharmasanata
22. okt 2023

Daj výpoveď, urob si trochu času pre seba a potom sa rozhliadnuť po novej práci.
Väčšina žien si za taký stav môže sama, tým že chcú vyzerať pred chlapom super, aby si náhodou nehľadali inú ženu, vždy sa mu snažia so všetkým vyhovieť, obskakuju ho s každou somarinu akoby nemali ruky a nohy. Potom sa takto stratia pretože žili jeho život.

nekonecna_katastrofa
22. okt 2023

@ahhola No toto je zas rada 🤦‍♀️ a naše babky mohli byť šťastné, že nežili ako v stredoveku pri sviečkach a v stredoveku mohli byť radi, že nežili ako v praveku...ešte jej napíš ako má byť rada za zdravé deti a manžela a nemá sa prečo cítiť zle. Lebo vyhorenie ani depresia neexistujú a sú len nevďační ľudia, ktorí nevedia, čo od dobroty. Každá doba má svoje + a -.
@autorka Ako prvé si skús nájsť dobrého psychológa a postupne skúste "opravovať" tvoj život. Ja by som poradila začať sebou, byť "sebecká" a nájsť si drobné radosti, možno cielene si písať denník vďačnosti. Venovať nejaký čas len sebe a postupne bude ľahšie naprávať aj to ostatné. Určite by som ale v tomto štádiu vyhľadala odbornú pomoc.

lujza123
22. okt 2023

Jasne že je šanca byt spokojná a šťastná. Veľa žien si prechádza takouto krízou osobnosti keď ma malé dieťa. Hlavne ak si mala pred materskou aktivnejsi život veľa cestovania, koníčkov, priateľov atd

A zrazu nic, nekonečný stereotyp, večný bordel doma, pomaly ani na zachod nemozes ist v klude a sama bez kričiaceho potomka. Keď sa k tomu pridá sebecky muž ktorý ta považuje za stroj čo nemá nárok na oddych tak je to ťažké .

Ale je z toho cesta von, treba sa naučiť mať rada sama seba, dopriať si potešenie. Maľovanie je príjemná činnosť ktorá poteší tvoju dušu, narozdiel od upratovania. Nauč sa relaxovať bez výčitiek, robiť veci ktoré prinášajú radosť.

lujza123
22. okt 2023

https://wave.rozhlas.cz/maminka-usla-s-dcerkami...

Toto je podcast o mamke ktorá až na materskej zistila že nemá žiadne koníčky tak sa dala na turistiku. Najskôr s jedným dieťaťom, potom aj s dvoma. Vybrala sa s deťmi pešo 500 km až k severnému moru.
Nehovorím že takéto dobrodružstvo je pre každú , ale je to inšpiratívne. S deťmi život nekončí . Prekážky sú len v hlave

tululu
22. okt 2023

maluj,maluj,maluj.zavri sa do izby,oznam okoliu,ze najblizsiu hodinu si dostupna,len ak by horelo ( ja detom dovolim este 1 surnu otazku ako bonus,som dobrosrdecna 😀 ) pusti si tutorial na kreslenie,zacni od easy veci,postupne budes vidiet progres,ale prve tyzdne su take,no menej motivujuce.staci ceruzka,guma,vela papierov.obcas budes v depke,ze este ani to kreslenie ti nejde a si na nic,ale na to kasli,nejdes na umelecku sutaz.ale ked sa uvolnis,zistis,ze tvoris a vsetko ostatne bude menej podstatne,dolezite.

autor
22. okt 2023

Dakujem vam vsetkym za povzbudenie, az som si poplakala, ze sa mi snazi niekto pomoct.

@ahhola neboj sa, ja si to uvedomujem a este viac mam potom uzkosti, aj som to uz pisala. Ale zasa nevieme ako sa tie zeny citili, ze?

@marca12 Jezis knihy, na tie som aj zabudla, moja laska.

@tululu Mam pokupene online kurzy, ale neviem si na ne najst cas. Ale musim nejako zacat.

tululu
22. okt 2023

chapem, nie zo srandy sa hovori,ze najtazsie je zacat...a este tazsie vytvorit si navyk.a najtazsie z toho je si odpustit a dopriat si kusok volnosti,len tak nic nerobit,aj ked ti tisic veci hori za zadkom...prajem ti,nech najdes svoj balans,nech vies byt opat sama sebou a sama so sebou.

mandymoore123
22. okt 2023

Ahoj, toto znie ako vyhorenie. Zrejme už si už dlhodobo v jednom kolotoči. Ak je možnosť, ozaj si nájdi čas na seba. Skús to maľovanie,to je ľahko spraviteľné. Kúpiš domov plátno,farby,zoženies za pár eur v pepco alebo KiK. Za hodinku už čo to namalujes. Ak nechceš maľovať ,môžeš vyfarbovat,aj to je antidepresove. Dnes som našla tento obrázok tak ho pripájam 🙏možno aj to inšpiruje. Jedno je isté,netreba sa vzdávať,treba počúvať svoj hlas a robiť to čo ťa baví , z prázdneho pohára sa nedá rozlievat ďalej ❤️

majlo1234
22. okt 2023

@mandymoore123 k tomu este moje milovane tri kavy a cely den precuram😂

rainee
22. okt 2023

Ja ta úplne chápem, tiež mám poslednú dobu takéto pocity. Akoby nebola z toho stereotypu cesta von, no vystrelila by som sa najradšej niekde na Mars 🙄 Uvažujem ze toto je môj život, že to je snáď daky omyl🙈 Ale keď je najhoršie poviem si, že sú na tom ľudia oveľa horšie ako ja a že mám byť vďačná za to co mam. A ďalej nejako fungujem ale vnútri nie som šťastná. Nie sú to depresie, skôr taká celková nespokojnost so životom.

ahhola
22. okt 2023

@nekonecna_katastrofa no, to som ju ešte šetrila... ona sama cíti, ze len špekuluje, ale teda nech si dá predpísať AD, potom keď to žerie 1/4 populácie ako v UK, majú to všetko v Temzi... Mam v dosahu ženu, možno jej rovesnicku, láska nebeská, svadba po rokoch chodenia, 4000 fotiek (nie je to preklep) tehu, babo zo spina bifida💔, chlap v čudu, ona v jednom kole s deckom po doktoroch, si predstav, ze 3* bol tak otočený pri usg, ze to nebolo vidno a co teraz? Ma sa hodiť do Macochy, ako ta češka s 2 deťmi v máji?
Bolo koze dobre, išla na ľad tancovat🦓

koniarova
22. okt 2023

Začni cvičiť, behať, maľovať, citať. Zavolaj kamoske, behnite na víno. Kúp si niečo pekné. Zbav sa na chvíľku detí,ak máš možnosť. 😁👍

nekonecna_katastrofa
22. okt 2023

@ahhola Už som čakala kedy to prirovnanie s kozou na ľade dáš. Nikde som nepísala, že si má pchať do seba AD, psychológ jej ich ani nemôže predpísať, ale to múdra žena ako ty isto vie. Mám v okolí presne ľudí ako ty a aj zničenú osobu, u ktorej neriešené problémy zašli zbytočne ďaleko. Lebo veď čo vymýšľa, keď sa má dobre, má byť vďačná a bla bla a naprávať tie stratené roky je teraz omnoho ťažšie.

nekonecna_katastrofa
22. okt 2023

@autorka Keď chceš, napíš mi správu, skúsim ti poradiť.

loliki
23. okt 2023
nony2
26. okt 2023

dievča moje ako by som čítala o sebe pred asi 6 rokmi myslela dom si ze skončím zo životom ale pomohla mi osobná koučka kamoška potrebuješ opäť nájsť zmysel života ak chces nebudem tu rozpisovať napíš súkromnú správu rada poradím 😇🥰🤗