icon

Je to "spackaný" život?

7721luci
30. júl 2016

Ahojte, novy nick samozrejme, naozaj sa nenudim 🙂 mam co na robote...chcem sa vyzalovat, vypisat, hladat odpoved? sama neviem. som v skoro 20rocnom vztahu, jedno dospievajuce dieta, jedno 2,5rocne...to druhe malo byt na "ozivenie" vztahu. no nevyslo to, nemilujem ho uz. a neviem ci mi je smutno za tym, ze som prezila "najlepsie" roky s debilom :( alebo za tym vztahom. bilancujem, no nejako neviem co dalej. stale si predstavujem ake by to bolo, keby som odisla ako by sme zili s detmi a ako by som sa znovu nadychla, rozhodovala o veciach ja a bola by som spokojna. mala cas na svoje konicky, na seba a ak nie, vedela by som, ze mi do toho nikto nefrfle....no to su sny. realita je ina. sem tam ma moj partner zachvev tej starej povahy, do ktorej som sa zalubila. ale stale menej a menej. stal sa z neho iny clovek a asi aj zo mna. boli sme nedozreti na to, aby sme mali dieta, no stalo sa. nelutujem to, len nahlas rozmyslam. ide o to, ze on je - ako to povedat - neschopny realneho zivota, je nesamostatny, bezo mna (bez nejakeho prehanania) je strateny. neviem si predstavit ako by zil sam. je to moje tretie dieta...jednoducho to nevie...no snad s nim nemam byt len pre to, ze som mu doteraz robila fullservis? ja viem, ze nie, znovu len nahlas rozmyslam...ako z toho von? od jeho rodiny moc nemoze cakat podporu, rodicia ho maju stale v zuboch...poradte, zazili ste aj vy niektora takeho chlapa? :/

krystofkal
2. aug 2016

cítim sa zvláštne keď toto celé čítam. Toľko negativity je tu že až.. musíme vo všetkom hľadať to dobré. Poučiť sa z chýb a veriť, že bude lepšie. Ale negatívne myslenie život lepším neurobí 🙂

natalym
2. aug 2016

@loliki No a z čoho si tak usúdila?

Add však o to išlo, moja. 😉

minnie55
2. aug 2016

@srnqqa strasne sa mi pacia tvoje prispevky, si neskutocne inteligentna a silna baba, nepotrebujes vedla seba takeho niktosa. Velmi ti drzim palce, aby si sa dokazala od neho "oslobodit"

oldman50plus
2. aug 2016

@srnqqa Pozri, ak to opisuješ realisticky tak tebe by som poradil odísť. A to preto, lebo tebe podľa mňa by bolo samej lepšie. A ešte ako chlap dodám že taká nádherná žena ako ty si určite nájde lepšiu polovičku aj keby nehľadala, tiež som presvedčený že tie potenciálne polovičky už len čakajú. Totiž podľa mňa zo starej školy ak chlap nevie prebaliť kojenca alebo vyprať tak je to síce mínus, ale nie diskvalifikujúce, môže to kompenzovať inými plusmi (okrem toho ak chce tak sa mu to ukáže a za chvíľočku to perfektne zvláda, ale teraz povedzme že nie). Ale ak nevie prevziať "väčšiu polovicu" finančných problémov domácnosti na svoje bedrá a ak nevie porobiť alebo zabezpečiť tzv. mužské práce tak to je na červenú kartu. Naproti tomu prípad zakladateľky mi pripadá že proste dvaja nevedia nájsť svoju reč, každý si niečo dokazuje, s chlapom je síce ťažká robota ale v princípe značnú časť povinností si plní, treba to len nejako zladiť. No a na rozdiel od teba si myslím že jej po rozchode bude horšie ako teraz.

minnie55
2. aug 2016

@oldman50plus presne si to so @srnqqa vystihol....palec hore, uplne s tebou suhlasim.

moonlight1210
3. aug 2016

@minnie55 ak je chlap neempaticky idiot, tak sa nebude snazit, aby sa ona vratila, ani sa nebude snazit nic napravat (dokonca ju mozno aj poobvinuje) - a je to uuuuplne jedno.

lebo ta zena odisla s tym, ze sa uz nevrati. bodka. to bol jej plan. to bol ciel.

odchod sa robi vtedy, ked uz nevidim svetlo na konci tunela.
uz som to zabalila, dovi-dopo.
(som smutna, boli ma to, ale toto je riesenie. alebo potom sa zmierit s fungovanim s niekym, pre koho som nachvilu milovana manzelka a hned na to handra krizena s pluvatkom na tabak. a lietam medzi tym ako pingpongova lopticka. robim si nadej cez pekne chvile a lutujem sa a nadavam si, ze vaham, cez tie zle.)

odchod sa nerobi preto, aby sa mlady pan uvedomil, co riskuje.
to je zly ciel. a riziko, ze mlada pani bude naopak hodne sklamana, je vysoke.

srnqqa
3. aug 2016

@loliki áno, nemôžeme mať všetky život ako z rozprávky 😉

srnqqa
3. aug 2016

@minnie55 Ďakujem veľmi pekne, on keby trošku zapracoval, bol by fajn. Je veľmi šikovný - keď sa do niečoho pustí, tak to dokončí, variť vie, upratovať 🙂 Ale teda s veeeelikánskymi nádavkami, ja mám z toho neskutočný stres. Aj som ho na to upozornila, ja si to porobím radšej sama, ale v kľude a s úsmevom 🙂 Vieš, o tom, že som silná mi hovorí mnoho ľudí, ale v skutočnosti to tak necítim.. Veľmi by som chcela byť ako moja babka, to je silná osobnosť. Ja som skôr depresívny typ, čo sníva miestami o krajšom živote 😉

landsmanka
3. aug 2016

@srnqqa ale o čom by to aj bolo keby sme mali život z rozprávky. Život žijeme aby sme sa niečo naučili 🙂 Píšeš, že on keby trošku zapracoval. A práve tam je ten problém...KEBY..

obsadenemeno
3. aug 2016

@srnqqa tak rozmyslam, co by ti ta tvoja babka poradila..... ak chces byt ako ona, rob, co by ona urobila....pocitam ze by ho nechovala na semiacko???
Babenky, mne sa niekedy az plakat chce, ked citam niektore prispevky. Tolko zien bez sebaucty k sebe samej.... ja chapem ze ten strach z "neznameho" je casto horsi strasiak ako mizerny zivot s tym, co mate doma..... mozno by vam pomohlo si precitat zopar starsich tem tu na koniku, ked zeny mali podobne osudy.... a potom nabrali odvahu a zmenili zazite status quo.... nepamatam jednu co by povedala, ze to lutuje. Alebo ze by radi vratili cas..... lebo objavili same seba a svoju vnutornu silu. Lebo "zivot ako v rozpravke" si zariadili same, necakali, ze to za nich vybavi niekto iny....ze sa chlap zmeni.... ze sa mu otvoria oci....ze sa stane zazrak.....zazrak ste vy, mile damy..... nemrhajte zivotom a prestante sa bat.....buducnosti. Buducnost bude, ako si ju zariadite.

srnqqa
3. aug 2016

@oldman50plus opisujem, nemám dôvod klamať, ale tiež je to len môj subjektívny náhľad. Iné by ti povedal, samozrejme, on. Ja si plne uvedomujem, že aj so mnou je niekedy ťažké žiť, ale nikdy som ešte nikoho neopustila, keď ma potreboval, a už vôbec nie pre pochybných kamarátov... v jednej knižke, čo som dostala od kolegyne, je to výstižne napísané, potom Ti to napíšem. chlapské práce zastáva dobre, ako som písala vyššie. Ale my si nerozumieme v podstatných veciach a je ich dosť. čo ma v rýchlosti napadá menšie porovnanie (samé blbosti ma teraz v práci napadnú) - on fajčí - ja nie, neodmieta chlast - ja áno, nevie hranicu chlastu - ja áno, nevie šetriť - ja áno, on je mäso - ja nie, nerád číta - ja áno, študovala som na Vš - on nemá ani maturu, rada by som šla ešte na jednu VŠ - vzdelanie nepovažuje za podstatné, nepotrebujem byť stále mimo dom - on áno, nesklápa wc dosku - ja áno, vyzúva sa z ponožiek - aj keď vie, že neznášam bosé nohy 😀 Proste sme si nesadli, absolútne sa to prejavilo v rámci spoločného bývania, ale každý samostatne sme v pohode a nemala by som byť problém mať ho ako kamaráta. Čo som si uvedomila je (okrem iného), že som sa pri ňom veľmi dlho nezasmiala. On ma nerozosmial. Tak úprimne. Za tú nádhernú ženu Ti veľmi pekne ďakujem, ale od nádhernej mám veľmi, veľmi ďaleko 😉

srnqqa
3. aug 2016

@landsmanka to už nie je ale môj problém. Nie som jeho matka a nie som tu preto, aby som ho vychovávala. Na to mám svojho syna 😉 Šancí mal viac než dosť.

lena888
3. aug 2016

@srnqqa aj ja neznasam bose nohy 🙂
tiez sa mi to zda cudne, vychovavat muza. Po rozchode mi povedal, ze som mala byt na neho tvrdsia, raznejsie si presadzovat svoje. Ale ja taka nie som, nikdy som nebola a ani neviem, ci by som taka chcela byt. Aj ked vela veci by som teraz robila inak, ale urcite nie na muza tlacit a manipulovat ho, aby sa spraval podla mojich predstav.

7721luci
autor
3. aug 2016

@lena888
Som niečo podobné...nemyslím, že to vie každá žena, resp. chce byť taká...ja som nikdy chlapa nechcela prerábať, ak on z lásky nevie a nechce niečo pre mňa urobiť, tak to nemá význam. Načo potom? To je už manipulovanie niekedy čo vidím, že robia niektoré...

srnqqa
3. aug 2016

@obsadenemeno babka je stará generácia - mám držať klapku a nebrať synovi rodinu 😉 Všetko zvládať s úsmevom a vraj s ním neviem jednať 🙂 Pravdou však je, že babka má manžela, ktorý sa plne prispôsobil jej... A áno, nedarí sa nám preto, lebo nežijeme podľa kresťanských hodnôt. V tomto sa jej radami riadiť nemôžem. Ale v čom je ona dobrá, že vie super variť, a aj keď nevládze, proste maká.
Tiež som patrila medzi tie, ktoré sa dušovali, že také sa mne stať nemôže...

moonlight1210
3. aug 2016

@srnqqa si taka, aka si povies.
si skareda? budes skareda.
si nemozna? budes nemozna,
si neschopna? nedokazes najst s muzom rec? nedostanete sa zo situacie, v ktorej ste?
tak to nepojde. bude tak, ako si povies.

a hovorit si nahlas pozitivne veci naozaj pomaha.
viem, ze to X ludi povazuje za klise a smiesne. ja som tiez povazovala, kym som nevyskusala (vsak topiaci sa slamky chyta 🙂). proste stare dobre: "stokrat opakovana loz sa stava pravdou" plati aj z druhého konca.
sice to ide ako v lete na saniach bez koliesok a rozdiel si vsimnes az po dlhsej dobe, ale funguje to.
zrazu si vsimnes, ze sa inak citis, tym padom inak myslis a vdaka tomu - inak reagujes.

vlastna skusenost.

(necakaj velke zazraky, ale mne sa pri mojej povahe aj tie male pocitaju. beriem to tak, ze ako som sa pomalicky nenapadko dostala do svojej mizernej zivotnej situacie, tak rovnako pomalicky z nej idem von. na lusknutie prstov to zial nefunguje. skoda. 😉 ).

obsadenemeno
3. aug 2016

@moonlight1210 Pravda pravduca co si napisala....sme tym, co si myslime ze sme..... a tiez hovorim z vlastnej skusenosti 😵

loliki
3. aug 2016

@srnqqa
Sú všelijaké rozprávky. Napr. Kráska a zviera.

minnie55
3. aug 2016

@loliki prípadne ruská klasika Idiot 🙂 To je už pre väčšie deti 🙂

obsadenemeno
3. aug 2016

@srnqqa pisala si, ze babka je silna osobnost a preto by si chcela byt ako ona....a zrazu je to len o tom, ze dobre vari....????

srnqqa
4. aug 2016

@7721luci
@lena888 nie každý chlap sa dá prerobiť.. a ako výhovorka, mala si byť tvrdšia, to možno obstojí pre neho... Inak, mne povedal, že ak sa mi niečo nepáči, tak mu mám povedať, napr. ak chcem, aby ostal so mnou a už x-tý krát sa nevenoval len kamarátom - tak som povedala (v kľude a s úsmevom), to ale začal peniť, že mu obmedzujem slobodu 🙂

hettinka
4. aug 2016

@srnqqa ked chce slobodu, nech je slobodný, načo mu je žena? A tak mu tú slobodu daj a nájdi si človeka, ktorý chce žiť v partnerstve a niečo pre to aj obetovať...

lena888
4. aug 2016

@srnqqa ved ano, po rozchode sa tvari, ze chcel panovacnu, dominantnu zenu, ale ja som taka nikdy nebola. Lebo ja som tiez povedala, co mi vadi, ale bez scen a kriku. A to bolo ako keby som nic nepovedala.

srnqqa
4. aug 2016

@obsadenemeno nebudem to rozpisovať, to by bolo nadlho, písala som aj, že nech sa stane čokoľvek, zatne zuby a proste ide.. a to varenie je už len taká drobnosť k tomu. Proste, na to, čo prekonala, zdravotne aj čo sa rodinnej situácie týka, by si to iní dávno hodili...

srnqqa
4. aug 2016

@lena888 ja aj s krikom, plačom, úsmevom. A nič nepomohlo 🙂 Mladý totiž ani nevie, čo by chcel. Alebo chce všetko, len niektoré záležitosti proste nie sú zlučiteľné - byť zadaný, ale mať slobodu nezadaného...

natalym
4. aug 2016

@srnqqa Vieš čo a vieš, že nie je podstatné čo by on chcel, ale čo by si chcela Ty. 😉

obsadenemeno
4. aug 2016

@srnqqa typicky chlap....vzdy bude vina na niekom inom.... aj mne byvaly po rozvode a potom, ako ho jeho "mlada" nechala povedal, ze som mala onho viac bojovat..... a to sli policajtov na mna volat, ked som pana velkomozneho zhanala, aby sa dostavil k vysporiadaniu BSM..... ze vraj sa im vmiesavam do sukromia..... a bol to on, co mi vyvolaval po nociach, ked sa pohadali.... povedala som mu na to, ze bojujem len o veci, co za to stoja 😠
Kazdopadne tvoja starka sa asi vedela popasovat so zivotom, lebo musela. Ako pises, jej manzel ju nechal aby bolo po jej, a v tym casoch pocitam rozvod( o rozchode nepisem, nebolo vela parov, co spolu zili nadivoko a ak, vzali sa, ked prislo dieta). ALE!!! Mozno keby bola terajsia generacia a mala moznost sa rozist s chlapom, co jej nevyhovuje, mozno by to urobila. Mozno ..... ktovie. Kazdopadne je to tvoj zivot. A ak ti tvoje vnutorne ja hovori, ze to nikdy s partnerom lepsie nebude, lebo on ma svoje vlastne pravidla a nemieni ustupit aj keby ste mali 20 deti, tak potom vies, co urobit. A neboj, starka to prezije. A ze nicis decku rodinu? Nenicis. Mozno si ho maly uzije viac potom, ako teraz. castokrat to totiz tak byva, ze sa muzi potom tomu dietatu venuju na 100% pocas toho vymedzeneho casu ako ked su doma a beru dieta ako samozrejmost.

obsadenemeno
4. aug 2016

@srnqqa a este jedna vec - clovek sa rodi silnym....len potom ho zivot pouci....je na nas, ci najdeme tu vnutornu silu znova.... takze ak chces byt silna, treba preto aj nieco urobit....mozno zacat s tym, ze mu tu jeho "slobodu" das....ved nech ide...... otcom moze byt aj bez toho, aby s vami zil. Podla toho, co pises, je to nevyzrete decko. Tak ho nechaj, nech sa ide hrat vonku do piesku ci nahanat pokemonov.
Ty z toho vyjdes silnejsia. Ver mi. Zazila som to. Tiez mi teraz hovoria, ze som silna zena. Ale nebola som kedysi, ver mi. Bala som sa vsetkych tych "co ak"........ neboj sa. Zivot nie je taky hrozny. Je krasny. Len musis nechat tu krasu do svojho zivota. Nebran svojej vnutornej sile vyjst na povrch.

svetluska82
4. aug 2016

@srnqqa u nas cim som viac dovolila muzovi ohladom kamosov a vyjazdov tym viac to zacal zneuzivat...Myslela som ze sa vyburi a bude klud a ver mi ze v jeho 40 tich rokoch boli kamosi jeho priorita..Pokial som sa nenasrala a urobila take rosambo ako nikdy v zivote. Dala som mu na vyber bud bude chodit s kamosmi ako chodil 3x do tyzdna na 6 hod. a rozvedieme sa, alebo pojde raz za mesiac...Vybral si tu druhu moznost sama som zvedava dokedy mu to vyzdrzi uz je 2 mesiac klud. Tym som chcela povedat, ze pokial mas chlapa sebeckeho a kamosi su u neho prvoradi, tak sam si on neuvedomi...AK AJ nieco namieta, ze mu zakazujem , tak len s kludom skonstatujem, ze mal na vyber a vybral si ako vybral. Potom je ticho.....CO sa tyka malickosti ako je chodenie bosy a pod. Tak to je skor smiesne, ked sa tak zamyslim tak mne tiez vadia niektore malickosti a tiez tak mojmu muzovi na mne...Nejako to neriesime, pokym to nie je nejaky extrem. Treba robit aj ustupky...Neriesit prkotiny..

natalym
4. aug 2016

@svetluska82 Ja len nedokážem a je mi totálne proti srsti dospelému človeku niečo zakázať.
Ja si neprajem, aby mne niekto niečo zakazoval. Preto ani ja nezakazujem.

V pohode ja ťa chápem, ale ja to proste neviem a ani nechcem a ani neurobím.