Je to "spackaný" život?
Ahojte, novy nick samozrejme, naozaj sa nenudim 🙂 mam co na robote...chcem sa vyzalovat, vypisat, hladat odpoved? sama neviem. som v skoro 20rocnom vztahu, jedno dospievajuce dieta, jedno 2,5rocne...to druhe malo byt na "ozivenie" vztahu. no nevyslo to, nemilujem ho uz. a neviem ci mi je smutno za tym, ze som prezila "najlepsie" roky s debilom :( alebo za tym vztahom. bilancujem, no nejako neviem co dalej. stale si predstavujem ake by to bolo, keby som odisla ako by sme zili s detmi a ako by som sa znovu nadychla, rozhodovala o veciach ja a bola by som spokojna. mala cas na svoje konicky, na seba a ak nie, vedela by som, ze mi do toho nikto nefrfle....no to su sny. realita je ina. sem tam ma moj partner zachvev tej starej povahy, do ktorej som sa zalubila. ale stale menej a menej. stal sa z neho iny clovek a asi aj zo mna. boli sme nedozreti na to, aby sme mali dieta, no stalo sa. nelutujem to, len nahlas rozmyslam. ide o to, ze on je - ako to povedat - neschopny realneho zivota, je nesamostatny, bezo mna (bez nejakeho prehanania) je strateny. neviem si predstavit ako by zil sam. je to moje tretie dieta...jednoducho to nevie...no snad s nim nemam byt len pre to, ze som mu doteraz robila fullservis? ja viem, ze nie, znovu len nahlas rozmyslam...ako z toho von? od jeho rodiny moc nemoze cakat podporu, rodicia ho maju stale v zuboch...poradte, zazili ste aj vy niektora takeho chlapa? :/
@natalym pozri niektore typy chlapov musis usmernovat, vychovavat, lebo od zakladu dostali zlu vychovu. U mojmo muza vsetko riadila svokra on povysaval raz za tyzden svoju izbu zil s nimi do 30 tky a tym to padlo. Minule ked som riesila ze naco pri mne sedel ked ho nebavi sudna sien ze za ten cas mohol cosi urobit tak kukal jak puk ze ved vcera som povysaval obyvacku 😀 Proste je to v nom zakorenene... Ja musim presne povedat co ma urobit, niektore veci ma uz zakorenene odo mna, ze ked som v praci vari on lebo chodi na nocne...
Ja nie som toho nazoru ze vsetko ma robit zena...TO ako myslela? Zena ma zarabat a este makat aj doma? Toto by si mi mohla ozrejmit neznasam taketo hlasky 😠 Ja zas nie som pedant na poriadok ako svokra a svagrina spociatku to mojmu muzovi vadilo, no naucil sa s tym zit...Pomahat pomaha, aj ked by mohol viac, co nepoviem to neurobiu sam od seba. Suchala som stenu lebo chcem malovat a on cele 2 hod, cumel do tabletu. Ked som skaredo zazrela tak sa odpratal do kuchyne cistit kukuricu. Jemu muzske prace nevonaju nejako, no nikdy nebol k tomu vedeny...Obchadzali ho doma, vsak nema ruku...svokor ho netahal do chlapskych prac, lebo chudacik aj ked by niektore zvladal a svokra zas mu dala len to vysavanie nic ine...Minule ked sme boli u nich na zahrade a videla ako okopava mrkvu ( sam od seba) tak ma zvozila pred synom pod ciernu zem , ze ja semienka sadim a on chudacik s tou rukou kopal a dokonca motykou... 😀 On zvlada vela veci, len z domu na neskutocne benevolentnu vychovu
@zrka radsej svina domaca ako sa trapit...Ja ked som bola ustretova tak sa to vobec nestretlo s pochopenim...Muz chodil do krcmy 3x tyzdenne na sest hodin a ked som ho pustila aj 4x tyzdenne s tym ze ked budem chciet ist niekde v lete tak zmeni svoj program..Ked o par mesiacov prislo leto a ja som chcela ist sa kupat zrazu si to nepamatal...A tam som si povedala ze budem svina domaca 😀 Chodime sa teraz kupat 3x tyzdenne...
@svetluska82 ale pre mňa je ťažké byť taká. Vždy som hľadala skôr kompromisy ako by som mala zaveliť že ja to chcem takto a takto a tak to aj bude! Ale naozaj je to chyba, človek by si mal občas dupnúť a byť vyslovene sebecký. Vždy som brala ohľady na kade koho a potom som zistila, že nikto žiadny ohľad na mňa neberie, keď by som to potrebovala. Ale asi je neskoro na hlboko zakorenené veci aby sa to nejako zmenilo. A aj som už skúšala kadečo, ale skrátka neviem ako naštartovať zmeny. Potom prejdem už do takého štádia, že už mi je to aj ľahostajné, či sa niečo zmení alebo nie. Samozrejme že je to iba na chvíľku, lebo vtedy pri takom postoji to menej bolí. A opäť sa točím dokola..a môj je na ID
@zrka no ja som zahajila zmeny po 10 rokoch spoluziatia...A to bola fakt ze sokova terapia....Ano treba mat na to zaludok, aj ja som bola za kompromisy aj ich vo vela pripadoch robim...Zavelila som len v tomto jednom bode -krcma, kde som fakt ze nastavila latku riadne vysoko a prehnane...ALe podla mojho nazoru zasluzil si...Lebo to bolo presne ako pises, ze bral ohlad len na seba ....a robil co mu vyhovuje.
@svetluska82 Inak pozerám že máš už dosť veľkého syna. Ja som presvedčená, že také radikálne zmeny a nastavenie nejakých tvrdých pravidiel sa dajú urobiť až keď sú decká trochu väčšie, lebo skôr chápu už tú situáciu. Pri malých zase len nejaké ohľady na tie menšie deti...Tak sa utešujem, že takých 10 rokov urobím fakt radikálnu zmenu, je dobre že sa už teraz na to pripravujem 😀
@zrka ako deti chapu celu situaciu? Co maju s tym spolocne deti? Ved syna som do toho absolutne nezatahovala...
@zrka Hej, lebo zase sa čosi vyvŕbilo, čo furt dookola a jeden čas som si, že seriem na to, už to nebudem riešiť a zase a zase. A tie pochybnosti, či áno či nie, či fakt už konečne to uzavrieť alebo ja neviem nejako s tým žiť, či čo.
Ja neviem už som si dala špic na raňajky, idem si asi kúpiť šaty, alebo topánky, pomôže to?
@svetluska82 akože čo s tým majú spoločné deti. Veď žijú s nami. Také radikálne zmeny predsa nie sú bezbolestné a tiché. Malo by to dopad na deti. Preto vravím, keď sú väčšie, chápu to, prečo toto a tamto. Ale malé deti by z toho mali akurát tak zmätok a strach. Viem čo vravím, ja mám tri vekové kategórie a vidím ako to kto znáša 😒
@natalym cokolada je super vec ale od novej kabelky nepriberiem 🙂 Ja chodim behat
@svetluska82 To je super.
@zrka no zrejme zalezi od toho ake mas problemy, ved hadam ze idem zakazat otcovi chodit do krcmy nebudem detom vesat na nos...Vydiskutovali sme si to s muzom osamote
@svetluska82 to je jasné. Všetko záleží aj od okolností aj od povahy či tvojej či mužovej, vy viete ako reagujete.
@natalym a preco prosim TA nevytiahnes do toho kina muza? Mam pocit ze vy ziadne spolocne aktivity ani nerobite....Sice neviem co ta tak trapi, ale isto sa nieco vymysli 😉
@svetluska82 Lebo nechcem ísť do kina s ním.................. 😉
Teraz momentálne.
A keby som aj išla, u nás to je tak, ak to vymyslím ja, tak si to aj zaplatím, no ok, kino prežijem a on to dobre ofrfle.
@natalym a keby si si nasla iny objekt na kino? INak my sme mali v pondelok vyrocie sobasa, v sobotu sme boli na veceri muz to zaplatil a v pondelok ja som mu dala este cokoladu co ma rad...Cakala som kvety...No bohuzial nedockala som sa...Tak som prijala pozvanie na kavu od jedneho muza s ktorym si pisem na pokeci dlhsie....Prisiel doniesol kvet vypili sme kavu pokecali...Kvet som potom doniesla kamoske....Aby sme neprisli k nedorozumeniu, s muzmi zajdem na kavu ale tym to pre mna padlo: Nic viac. JA si dviham ego viac menej, ze som este ziadana a to ako ma obletuju...Je to celkom fajn pocit..Mne to pomohlo a tiez mi pomohlo ked som zacala so segrou chodit do fiitka, potom pri nakupoch ked stretnem svalnacov a pozdravia sa mi muz len kuka, ze aky chlap mi to zdravi a okato ma bali....Proste vidi, ze chlapi ktori su 100x krajsi od neho maju zaujem o jeho manzelku....Od vtedy som od neho nepocula, ze som skareda a neaktraktivne..CCa rok dozadu to opakoval pravidelne aj ked som sa o seba starala
@svetluska82 O to nemám záujem. O toto nestojím. Mne môj muž nikdy nepovedal, že som škaredá alebo neatraktívna a to mám nadváhu.
Otázka je čo si myslí.........
Toto neriešim. Mám kamošov, ale tí sú presvedčení, že naše puto je pevné a ja ich ani z omylu nevyvádzam
Ja som zavolala kamošku do kina. Stretáme sa tak 2x do roka a o to je také stretnutie lepšie. Inak bola som na filme Učiteľka. Odporúčam 😎

@natalym tak to si na tom ešte celkom dobre... 😀 Ja už mám pocit že riešim neriešiteľné a vyčítam si sama sebe, že to mám za to, že "som taká dobrá" , keby som bola tá "sviňa " tak by bolo mnoho vecí inak..Aj ja som nasratá, znechutená a unavená.