icon

Je to v poriadku, ak ide manžel večer von s kamarátkou?

bloodygood
18. dec 2015

Ako by ste reagovali, keby sa vas manzel chcel ist na veceru a zopar drinkov s byvalou spoluziackou z vysky? A viete, ze sa ju snazil balit este pred vami...
Tak nejak ma to zarazilo, sme obaja dost vytazeni a travime spolu cez tyzden malo casu. Minuly vikend som ho pozvala na veceru a bolo to fajn a zrazu sa ma spyta, ci by mohol nasledujuci vikend von s tou znamou, ze by sa vratil o polnoci. Potom som zistila, ze povodne s nou chcel ist von s tym, ze mi povie, ze ide von s kamaratom, tvrdi, ze to ale zrusil, lebo mal vycitky a hovoril si, ze vsak nic zle nerobi a normalne sa spyta. Nehovorim, ze sa ma to nedotklo, lebo to aj zatlkal, ze mal taketo bocne umysly, az som to z neho vypacila. Pride mi to divne, nikto dalsi okrem nich dvoch tam nebude a vzdy ked idem von ja s niekym, tak volam aj jeho, aby nebol nahodou sam doma a aby sme boli spolu. Sme obaja mladi a manzelmi sme par mesiacov. V minulosti mi dnes uz manzel neverny bol, ale tvrdi, ze sa poucil, hoci asi kazdych 6-7 mesiacov zistim, ze sa s nejakou znamou bavil o erotickych temach a je z toho par dni heavymetal. Okrem tejto veci je to velmi pozorny, milujuci muz, o tom, ze ma miluje ale nepochybujem, valnu vacsinu casu si pekne harmonicky nazivame. Keby som povedala, ze mi to vadi, zrusil by to, ale je mi to blbe, lebo by som bola za ziarlivku - tato jeho znama si robi zarty zo ziarlivych zien svojich kamaratov, ktorym ti muzi musia vymyslat ked s nou idu von. Neviem skratka, mam pocit, ze to nie je vhodne, ma to vsetky atributy randenia, ale neviem ako zasiahnut aby som si zachovala dostojnost.

strelicia
19. dec 2015

prepacte ale to co je ze pusti ho / nepusti ho....to je co jej dieta za ktore ma ona zodpovednost? Ved je to dospely clovek a ked ho akoze "nepusti" tak sa akurat zhodi a on to urobi poza jej chrbat skor ci neskor a este to aj otoci proti nej. Mne sa to tiez nepaci, ale ja by som mu to otvorene povedala (ajked som skeptik a obavam sa, ze toto bude robit cely zivot aj ked ju lubi). Mozno by som neskor aj povedala ze si takto vztah nepredstavujem, mame kazdy ine hodnoty a nech pouvazujeme ci nam to bude fungovat, pekne spolu a otvorene, bez vycitaveo tonu, v kludnom mierumilovnom rozhovore. Povedala by som, ze sa tym trapim.
@mima4 teraz pozeram ze sme v podstate napisali to iste 😀

sorciera24
19. dec 2015

ja teda vidim najvacsi problem v nastrbenej dovere, keby si mu doverovala, tak nemas problem s vecerou, kamoskou, ani drinkom, ale nakolko uz ta podviedol (cize je toho schopny), ty mu nedoverujes....cele zle...velmi zly zaklad pre manzelstvo a ja sa teda cudujem ako mozete fungovat a vobec budete fungovat.....za mna, ja by som si nevernika teda nevzala, elbo by som tu doveru stratila alebo treba mat k nemu tu doveru, ekd uz si si ho vzala...ina moznost v tomto vztahu podla mna nie je....
ja osobne nemam nic, ak by prisiel manzel, ze napr. v nasom meste bude jeho spoluziacka z vysky a chcu sa stretnut, ak sa napr. roky nevideli, tiez som tak so spoluziakom bola......a ?......dovera......porozpravali sme sa, zaspominali na skolu, intrak a bolo.....to iste by urobil aj moj muz ako ho poznam....cize v tom problem nevidim....!
ale!...u vas je muz uz "isty nevernik"...teda bol.....cize, no uf, sama si ho poznas.....takze bud doverujes alebo nie, ale treba rozmyslat potom o vasom vztahu a halvne ako to chcete dalej ponimat....tvoj muz ti to preto enchcel povedat, elbo vedel, ze budes takto ziarlit...a vraj nepustit...on nie je tvoje dieta, ani majetok.....ked bude chciet ist pojde a zakazane ovocie najviac chuti, ak ta bude chciet podviest, tak ta podvedie, otazne je, ma na to dovod?.....mate toho viac nevydiskutovaneho a ak cchete mat pekne manzelstvo, tak sa o problemoch rozpravajte a nevytvarajte si zbytocne problemy, ani jedene! (to si myslim 😀 😎

kexik218
19. dec 2015

@bloodygood Ahoj, necitam vserky prispevky len tvoj hlavny tak sa vyjadrim k tomu. Pride mi ze skor ta pani/slecna to nema so sebou v poriadku a nie ty. Je prirodzene ze sa ti nepaci ze tvoj manzel ide na veceru s cudzou zenou, a ona ma drzost sa vysmievat? Ona preco nie je vydata? Asi to ma nejaky dovod. My mame s muzom skoro vsetkych priatelov spolocnych, tak ak tak velmi chce ist preco vas nezoznami aby ste boli priatelky? No na druhej strane muzi su dost zmanipulovatelny...Cize len podla toho co pises, z jej strany to nezavana nicim dobrym, lebo ja ked viem ze moj kamos, ktory mi je natolko dobry ab som s nim isla von zenaty...tak sa anazim najst cestu k jeho zene. Nemusi to vyjst, nemusite si rozumiet ale aspon snaha sa ceni. Nie beriem tvojho stareho vyvencit a ty sed spokojne doma lebo sa ti inak budem smiat. To je hlupe a detinske.

mawka
19. dec 2015

@kexik218 byt nevydata, na to musi byt vzdy nejaky divny alebo zly dovod? mozno len neni taka sprosta, aby sa vydavala 😉

jeannna
19. dec 2015

@mawka nie ze by som jej nejak extra fandila ... ale ked sa okolo seba obzrie, kolko zenacov by sa chytilo, ani sa jej necudujem, ze nie je vydajachtiva 🙂

mawka
19. dec 2015

@jeannna sak toto. tiez sa necudujem.

kexik218
19. dec 2015

@julma to co jeee? 😂😂😂 som sa skoro zahrdusila kavou pri tvojom prispevku 😂

kexik218
19. dec 2015

@mawka Nie tak som to nemyslela, no ked ma potrebu sa na tajnaka stretavat s kamosmi inak im osmeje manzelky to je podla mna hlupe. Kolko krat ja som bola niekde sama s kamosom alebo manzel bol s kamoskou, ale su to spolocny priatelia, pozname sa velmi dobre, keby chcel ist s cudzou zenskou ktoru mi ani neraci predstavit nepacilo by sa mi to ani jemu by sa to nepacilo u mna. Ako tu niekto pisal vyssie nech ju pozve k nim domov a spravia si vecer pri vinku a budu mat aj pohodlie aj ona bude spokojna

jeannna
19. dec 2015

@mawka ale tato baba z vysky moze byt uplne v pohode, nemusi byt ziadna stetka, bohvie kto inicioval toto stretko .... len jej asi pride smiesne to, co prave rozoberame - pustat/nepustat - pritom je to o tom - doverujem/nedoverujem.

mmoni89
19. dec 2015

Mne by to teda dosť vadilo, tak isto ako by to vadilo aj môjmu mužovi. Ja nechápem prečo by mal mať nejaký dôvod sa stretávať s bývalou. Nikdy som toto neriešila a viem že ani nebudem musieť ale určite by som sa nepytala druhých a nebrala ohľad na jeho kamosku že čo asi tak povie.. Prijde mi to divne správanie aj z jej strany. Je to tvoje manželstvo a tvoj manžel tak rob tak ako to citis. Ja by som mu to narovinu povedala

mawka
19. dec 2015

@kexik218 ako vies, ze natajnaka? natajnaka to chcel urobit muz. ona je slobodna a problem s tym nema. to autorkin muz chcel tajit. lebo asi vie, ako by reagovala nie? lebo to je take v nasich koncinach divne, ak chlap ma ist s kamaratkou von. a manzelky sa trasu a hryzu si nechty. sak nech ide von aj autorka. alebo spalila mosty za vsetkymi znamymi a priatelmi? lebo sa vydala? lebo sa to nepatri? lebo co..

@jeannna presne. ta baba moze byt v pohode uplne a tu z nej robia ludia priseru. aj mne je smiesne ako dokazu manzelky urobit z normlanej zenskej stetku len preto, ze nema problem ist von s chlapom.

kexik218
19. dec 2015

@jeannna Lenze ona uz nie je naivna baba z vysky. Je to dospela zena, zodpovedna za svoje spravanie a skutky. Mne sa zda divne ze ked su tak dobry kamosi s muzom ze este neprislo na to zoznamit sa pocas "chodenia"

kexik218
19. dec 2015

@mawka pozri, mas svoju pravdu a ja ti ju nechavam. Bol jej neverny, neviem preco by mala s radostou privitat ked chce byt chvilu so svojim novopecenym muzom a on si vyberie ist von s cudzou zenou. Mne to pride neprirodzene, kedze su spolu len par mesiacov.

petra7777
19. dec 2015

@mawka Len aby sa tá večera nezvrtla na "ťuťu...muťu" 😀 Zrejme si mladý pánko nevie udržať vtáka v gatiach, tak preto má @bloodygood obavy.....aby sa mu zase nešmykol do nejakej dierky 😠

kexik218
19. dec 2015

@mawka a uz ked nic ine, Jeho zakonitej manzelke to vadi, tebe keby vadilo nieco ine na muzovi tiez nebudes ticho sediet., hoci by to mala byt len nezlozena zachodova doska. On ma mat prava a ona ma cusat? To je princip manzelstva? Sme uviazli v stredoveku?

libka1
19. dec 2015

@mawka to je v pohode ze ide von s chlapom, ale ked sa vysmieva vydatym zenam ze su stihacky a podobne ked ide s ich manzelmi niekam svedci bud o tom ze naozaj je problem v tych manzelkach a ona je super kamaratka alebo ze ma sama nejaky komplexik, ktory si takto riesi 😉
skor si myslim ze to bude to druhe, lebo keby bola naozaj taka dobra kamoska skor sa snazi s tymi manzelkami spriatelit...

mawka
19. dec 2015

@libka1 preco by mala mat komplex? je to slobodna zena a zjavne si vie uzit zivot. preco v nej vidite hned nejaku stetku, ktora zvadza zenacov? odkial viete, ze sa stretava len so zenacmi alebo ci nie je zadana?
@petra7777 to, ze si nevie udrzat vtaka v gatiach vedela este pred svadbou. a opakujem, ked ide na veceru NEMUSI ist o sex.

kexik218
19. dec 2015

@libka1 presne si to vyjadrila ako som to myslela ja 😀 len ja mam za sebou prebdetu noc tak mi to nepali ako by som chcela 😀

libka1
19. dec 2015

@mawka ja v nej nevidim ziadnu stetku 😉 ale kebyze idem von s nejakym byvalym tak ma ani nenapadne hanit jeho sucasnu...

natalym
19. dec 2015

No jedno by mi to nebolo, ale mne príde scestné, pustiť nepustiť, čo je malé decko? Je to dospelý chlap, mohol ísť aj na tajnáša a ani nemusela vedieť a mohol byť aj sex aj všetko.
Povedal, že chce ísť, opýtal sa, ja by som pustila a bola by som rada, že sa vrátil domov a neskúmala by som. Keby tá večera začala bývať častejšie tak to by som asi riešila.
Alebo by som povedala, nech ju pozve domov, ja niečo nachystám, ukáže jej rodinku, byteček a popijeme spolu.

jeannna
19. dec 2015

@libka1 Konkretne voci tejto zene z vysky je zakladatelka zrejme zaujata, ona sa na to pozera zrejme s nadhladom a smeje sa akurat tak z takychto truhlikov, ktori sa ozenili a teraz nemozu vytiahnut ani paty z domu. A este dodam, rec je o muzoch, ktorym sa tazko doveruje.

mima4
19. dec 2015

@kexik218 a ked ide manzel na vecer s kolegami/koleginami sadnut si? to ako sa tam nanominujes? 😉

ja tiez tych ludi nepoznam napr. a nemam s tym ziadny problem...

minutka
19. dec 2015

nie,nie je to v poriadku a nie je v poriadku uz to,ze to tvojmu zakonitemu vobec napadlo. Takto milujuci muz neuvazuje,ver mi...

natalym
19. dec 2015

Ja som rozmýšľala, že by urobil môj muž. Išiel by ak by išla partia, ale ak by išli sami by nešiel, alebo by ma vzal so sebou. Vďaka Bože v takýchto chvíľach spoznám pravé hodnoty.

libka1
19. dec 2015

@jeannna aj ja by som bola zaujata kebyze viem ze si zo mna robi posmesky... inac si myslim ze zakladatelka bude zaujata voci kazdej jednej zene, kedze ma takeho muza akeho ma tak je to pochopitelne ze sa boji... druha vec je ze taky chlap nie je na normalne zdrave partnerstvo vhodny, ospravedlnujem sa ak mu krivdim, sudim len z toho co bolo napisane a to moze byt podane velmi subjektivne...

libka1
19. dec 2015

@natalym a moj by napriklad asi isiel kebyze mi to nevadi, a mne by to teda nevadilo, nemam najmensi dovod taketo sprostosti riesit, lebo mi ho nikdy nedal... partner blodygood je uz ale ina kava... malokto sa dokaze uplne odosobnit od minulosti a tvarit sa ze je vsetko ok. pri takom partnerovi by som ani ja nedokazala spokojne spavat, asi by som ho vymenila 😅

kexik218
19. dec 2015

@mima4 obaja pracujeme v rodinnej firme, a odpoved na tvoju otazku ano nanominujem lebo som sucastou timu ☺️

jeannna
19. dec 2015

@libka1 Ja si osobne myslim, ze tato zaujatost pochadza z toho, ze ju balil este pred nou. Ale je to jej problem, musi si to vyriesit s manzelom, preco ju pozyva na stretnutie.

elise
19. dec 2015

Ak bola vo vztahu nevera, ale vztah pokracuje, mali by sa dohodnut pravidla a doverovat si, davat na javo doveru. Tym ze mam manzela neznamena ze nikto nikam nemoze ist bez toho druheho. Ano malo by sa viacej casu travit spolu ako rodina, ale kazdy moze ist obcas von, posediet di zabavit sa, nie sme otroci. Tu je ta dovera ak sa nedoveruje musi sa komunikovst a vysvetlit si to. Neplati pravidlo ze kto podviedol musi znovu, zvidi ako sa buduje novy vztah od zakladov. U nas nevera bola, komunikovane, odpustene a doverujeme si. Muz sa chodi zabavit aj ja vela casu travime spolu s detmi, mame pravidla na ktorych mame vztah postaveny. Nevytvaram si v hlave fantasmgorie co sa moze stat kto tam je....snazim sa xit v pritomnosti lebo keby ze rozmyslam co bude ako bude, kde bude, skym bude.....len by som ublyzila sebe. Sme nanzelia 15 rokov mame ine hodnoty a iny pohlad na svet ako ked sme boli manzelia iba kratko. S manzelovou byvalou sme kamosky, boli sme ju v cechach navstivit a boli sme u nej tyzden na dovolenke, ona pride aj k nam. Kapitola co bolo je uzatvorena a nevraciame sa k tomu. Tesime sa jeden z druheho a z deti.

oldman50plus
19. dec 2015

Ja ako chlap nemám ani jednu kamarátku s ktorou by som nechcel mať sex (s väčšinou veľmi rád) a verím že časť z nich to cíti rovnako. To že s nimi nemám sex je preto lebo chcem byť verný. Pokiaľ je ten tvoj rozhodnutý rovnako a vie sa ovládať, žiadny problém. Podľa toho čo si napísala to tak nevyzerá a skôr je z tej skupiny mužov čo nebudú verní a bodka. Ak by aj momentálne bol rozhodnutý že nie tak v živote prídu chvíle až to bude medzi vami horšie a skoro by som sa stavil že chlap ako on to bude riešiť neverou veľmi rýchlo. Či ho ale pustíš alebo nie je jedno, cesta sa vždy nájde. Ak si vo vzťahu s niekým ktorý nechce byť verný a ty mu to nechceš tolerovať jediná možnosť je sa rozísť. Alebo ešte lepšie vôbec s ním nemať vzťah ale v tomto sú ženy blbé ako tága a nepoužívajú rozum, väčšinou ten chlap vydáva signály aký bude celý čas ale vy si snáď myslíte že práve s vami to bude iné. Muži si obvykle neberú promiskuitné ženy len s nimi spia, vidia to, ale opačne ... Čím viac priestoru takému chlapovi poskytnete tým rýchlejšie sa to stane ale stane sa to a neviem či má zmysel to odďalovať, ak sú deti tak dobre, vyrastú, ak nie sú tak asi nie.
Kamarátky pre chlapa sú zoznam záložných partneriek. Až som zistil že manželka mi je neverná a nechce s tým skončiť, zistil som ktorá najvyššie v rebríčku momentálne nie je zadaná a jednoducho som sa jej rovno opýtal - a dnes už to vyzerá že už ďalej pôjdeme životom spolu.