Je to v poriadku, ak ide manžel večer von s kamarátkou?
Ako by ste reagovali, keby sa vas manzel chcel ist na veceru a zopar drinkov s byvalou spoluziackou z vysky? A viete, ze sa ju snazil balit este pred vami...
Tak nejak ma to zarazilo, sme obaja dost vytazeni a travime spolu cez tyzden malo casu. Minuly vikend som ho pozvala na veceru a bolo to fajn a zrazu sa ma spyta, ci by mohol nasledujuci vikend von s tou znamou, ze by sa vratil o polnoci. Potom som zistila, ze povodne s nou chcel ist von s tym, ze mi povie, ze ide von s kamaratom, tvrdi, ze to ale zrusil, lebo mal vycitky a hovoril si, ze vsak nic zle nerobi a normalne sa spyta. Nehovorim, ze sa ma to nedotklo, lebo to aj zatlkal, ze mal taketo bocne umysly, az som to z neho vypacila. Pride mi to divne, nikto dalsi okrem nich dvoch tam nebude a vzdy ked idem von ja s niekym, tak volam aj jeho, aby nebol nahodou sam doma a aby sme boli spolu. Sme obaja mladi a manzelmi sme par mesiacov. V minulosti mi dnes uz manzel neverny bol, ale tvrdi, ze sa poucil, hoci asi kazdych 6-7 mesiacov zistim, ze sa s nejakou znamou bavil o erotickych temach a je z toho par dni heavymetal. Okrem tejto veci je to velmi pozorny, milujuci muz, o tom, ze ma miluje ale nepochybujem, valnu vacsinu casu si pekne harmonicky nazivame. Keby som povedala, ze mi to vadi, zrusil by to, ale je mi to blbe, lebo by som bola za ziarlivku - tato jeho znama si robi zarty zo ziarlivych zien svojich kamaratov, ktorym ti muzi musia vymyslat ked s nou idu von. Neviem skratka, mam pocit, ze to nie je vhodne, ma to vsetky atributy randenia, ale neviem ako zasiahnut aby som si zachovala dostojnost.
No nie je to v poriadku...
Tak ked pises ze ona si robi s takych zien srandu a chodi aj s inymi zadanymi tak to bude asi troska divna zenska a robi jej dobre ublizovat zenam a partnerkam svojich znamim. Urcite by som to manzelovi netolerovala a vobec by mi nevadilo co si bude dotycna o mne mysliet.
@bloodygood Ahoj, nečítala som ostatné príspevky, takže toto Ti už možno niekto navrhol: "Chceš ísť s kamoškou von? Jasné, v pohode, vlastne sa mi to aj hodí, lebo aj mňa už viackrát volal jeden kamarát von, asi sa mu páčim, alebo čo, no ale ja som ho vždy odmietla s tým, že som vydatá za Teba, takže mi nepríde v pohode ísť von s iným chlapom. No ale keď teraz ideš Ty s Tvojou kamoškou, tak teda pôjdem aj ja s tým svojím kamošom, veď o nič nejde, no nie?" 😉
@bloodygood stále tomu nerozumiem.... podviedol ťa, vedie erotické rozhovory s inými ženami a ty tvrdíš, že ťa miluje a ty o ňom nepochybuješ.
Keby ťa podviedol po 20-ročnom vzťahu, olutoval to.... OK.
Ale on chce ísť ešte von s kamoškou a sám. A prečo vlastne? Co si tam chce s ňou sám povedať?
Tento typ chlapa ti nechce a nebude verný podľa mňa.
a jasne mu povedz, že sa ti to zdá nevhodné. nezakazuj, len mu to povedz.
@mima4 pisem ze robim dohlad nad niekym? moj muz je este vacsi domased ako ja. 😀 Len hovorim ze byt v situacii autorky tak by sa mi to nepacilo. Nic z toho co som pisala nebolo myslene na mna a na moje manzelstvo. Moj muz ma svoje pravidla ktore ja respektujem a on na oplatku respektuje moje. To je take nepochopitelne?
No dusicky nedalo mi, opytala som sa na nazor muza, aby to tu nebolo ako v kurniku, kedze som si uz vysluzila ze drzim dohlad nad mojim muzom. Slova mojho manzela po precitani uvodneho prispevku bez cenzury: Je to kur*vnik, a s takym je manzelstvo nap*cu. Pardon za vyrazy je to nazor chlapa. Strucny, jasny, vystizny... Majte sa krasne 😀
@bloodygood Aj ja som sa pytala mojho muza na nazor. Tu je jeho odpoved: Nechapem co tam na tom riesite. Ak jej povedal, ze nepojde, ak si to ona nepraje, tak nech mu to jednoducho povie a koniec diskusie. Ak ju uz raz podviedol, moc by som mu neveril. Mne by to teda vadilo, keby moja zena ide vecer s nejakym chlapom na par drinkov. Na drinky s cudzimi chlapmi nema co vydata zena chodit a rovnako to plati aj opačne. Nechapem, co ta zenska riesi...nech mu povie, ze nepripada do uvahy, aby chodil po takychto stretkach a hotovo. Vsak to nema nic spolocne so ziarlivostou, tak by kazdy reagoval, keby sa mu partner chystal k*rvit...
... moj chlap ma v tom jasno...a este dodal, ze ak by som sa nahodou niekedy chystala ist s nejakym chlapom na vecerne drinky, tak sa nemam ani pytat na dovolenie a mam na to rovno zabudnut 😀
ze dovolenie. pytat sa. prosit sa...
paneboze.. idem prec z tejto diskusie lebo vidiet ako sa masochisticky zeny vyzivaju v tom, ze si musia pytat povolenia alebo zakazuju a prikazuju chlapovi, to nie je nic pre mna. som rada, ze som z inej planety.
@bloodygood kedy malo byt to stretko s tou kamaratkou? ak vcera tak by si mohla napisat ci teda siel a kedy sa vratil, alebo ci sa nahodou neuvedomil ze toto je sakra hra s ohnom v jeho pripade 😅 u mna by mu to teda nepreslo (konkretne muzovi s minulostou tvojho manzela). trapit sa cely zivot kedy a kde sa poflakuje s ktorou akurat by ma nebavilo 🙄 celkove by ma to s nim nebavilo a aj so svojou minulostou by sa stal aj mojou minulostou...
@mawka ja taketo dovolenie ani nepotrebujem, lebo na vecerne drinky s chlapmi nechodievam 🙂 inak mne skor pride masochisticke, ked chlap chce ist na v podstate rande s niekym, koho balil pred manzelkinymi ocami, ale ona sa mu boji na to cosi povedat, aby nevyzerala 'ziarliva'...ved to je cista tortura...o co jej ide? chce posobit na muza vyrovnane a benevolentne, hoci bude trpiet a zozierat sa? (podla mna pravom) ☹
moj muz a ja sme stara skola: flirtovanie s kamaratmi, eroticke 'neskodne' pokecy, vecerne solo drinky s druhym pohlavim, sexy chaty na nete...atd. povazujeme za veci pre manzelstvo nevhodne a obidvaja sme sa ich zriekli, ked sme sa rozhodli vziat sa...takze, ak by moj muz mal nejaku tendenciu ist napr. s kamaratkou na romanticky vylet, tak hned poviem nie a dalej to neriesim. rovnako aj opacne. Ja som rada, ze sme sa tak nasli...lebo ked su v manzelstve dvaja konzervativni, je to super. ked su dvaja liberali je to tiez super..ale ked je jeden taky a druhy onaky, furt je z toho akurat ten masochizmus.
@tomiholjubavi Stara skola, rozumne napisane. Pre mna je napriklad zvlasne ked dospela zena napise na stefana bude ruka hore s mojimi kamosmi, nechce sa mi hladat kto to tu pisal. To este by som brala od mojej 18-rocnej sestry taku hlasku nie od vydatej zeny.
@tomiholjubavi ale ved toto. zakladatelka vedela do coho ide. bude sa zozierat vzdy. a je jedno, ci pojde na kavu s kamoskou alebo s kamosmi von na pivoi. vzdy bude v nej cervik pochybnosti. lebo sa stalo, co sa stalo. musela vediet, ze s neverou sa nevysporiada. to sa neda, zvlast ak je ten nevernik navyse aj velmi spolocensky typ, extrovert, ktory potrebuje byt medzi ludmi. a mala by poznat aj seba zena, kym sa rozhodne neveru odpustit. lebo zit s tym nie je jednoduche. a nie kazdy to predycha a v sebe vyriesi.
@kexik218 lebo vydata zena co? sa nemoze zabavat? ta upokojim, budu tam aj ine zeny. vydate 😀 a ja nie som vydata, si sa predsa pytala. ach dievcence, vy mate ocividne problem s ludmi, ktori vedia byt slobodni duchom a istu slobodu si vedia zachovat aj vo vztahoch bez nutnosti divokych sexualnych orgii. sebavedomie musite mat neskutocne udupane. ked uz zabavat sa s kamosmi je hriech. ojojjj 😉
@kexik218 to zase mne nevadí...sak ja mam tiez obcas rada "ruku hore"... vzdy ked prideme na slovensko, tak mam taku skupinku bab, s ktorou chodime pit este od strednej skoly. furt ideme na vinko, dve, tri...a potom niektora z nich zaplatí rundu vodky 😀 kazda sme od inakial - ja z IL, dve z PB a dalsie dve z okolia PU...tak sa stretavame na polceste v puchove - uz roky... a ked nemam spoj domov, este pre mna aj muzik príde. a cuduje sa, ze teda slovenky vedia oslavovat poriadne 😀
Pre mna vydat sa neznamena vstupit do klastora.
Ale tolerovat sexualne harašenie, flirty, alebo dokonca aj neveru, ako nieco moderne a vo vztahu normalne, ci dokonca na ozivenie potrebne, nam pride obom dost cez čiaru...takyto pseudoliberalizmus je podla nas nevhodny a netolerovatelny. mame spolu otvorenu komunikaciu a nehanbime a ani nebojime sa druhemu otvorene povedat, ze nam nieco vadi a nezelame si to. 🙂
@mawka mas pravdu...ja by som sa za takeho ani nemohla vydat..strasne by mi to vadilo...manzelstvo ma byt radost a spolocne uzivanie zivota..a nie vkuse byt v napati a striehnut...a citit sa ako neustala obet moznej nevery.
@mawka ako som pisala, nechce sa mi hladat kto to tu pisal...cize zjavne som nemala tusenie ze to si pisala ty. A ja ta tiez upokojim, nie je zle zabavat sa ani po svadbe. Ale ten prispevok bol ako vytrhnuty z ust pubertiacky. Neviem preco by som mala mat nizke sebavedomie? Lebo miesto diskotek celorocne si doprajem radsej dovolenku pri mori alebo lyzovacku? Pojdem radsej na turu, do zoo do divadla, do kina??? Na veceru s priatelmi kde bude aj moj muz...? Ak toto ze sa neflakam po veceroch bo baroch znamena ze mam nizke sebavedomie, budis. Tak ho mam. Ale vydavala som sa preto ze chcem zalozit rodinu a taketo veci mam uz za sebou.
@tomiholjubavi presne si to opisala. neverneho muza nechce ziadna z nas. ale ist sa bavit von a mat ruku hore obcas, to sa automaticky nerovna nevera. to uz zalezi od charakteru kazdeho jedneho cloveka. a je to tak, ked su dobri znami, priatelia porozliezani kade tade po svete, tak raz za cas ked sa ide von, stoji to za to. my to mame zhruba po kvartaloch. a to sa potom bavime do rana. a co je na tom. vycitky urcite nemam. nepotrebujem v 35 sa spravat ako dochodca a sediet na zadku lebo sa to patri. v mojom svete sa zije. lebo nevies, co bude zajtra 😉 a vidiet blizkych ludi po troch mesiacoch, na to nestaci hodinova navsteva. to v ziadnom pripade nestihneme prebrat vsetko. takze je to taka trojdnova snura by som povedala. jeden den vykecavame a besedujeme dlhe hodiny, druhy den ruka hore a treti den sa davame dokopy, lebo sak uz to nie je ako ked sme mali 20 😀
@kexik218 mas pocit, ze to bude diskoteka? to az taketo predsudky su? pre mna divadlo, kino, muzeum a vsetky kulturne podujatia su beznou sucastou zivota, nie sviatok. chodievam tam s detmi a velmi rada. mame velmi nabity program s detmi. takze ked idem raz za kvartal dat ruku hore alebo lepsie povedane "ruku hore", tak tu vyvolavam pocit, ze som ako pubertacka. no dobre no. a vo filmoch ti to nevadi, ked sa partia stretne v bare a bavia sa? to nie, to je zaujimave, ze 😀 vies co? do baru sa bavia chodit uplne normalne ludia v mojom veku, ktori maju deti a rodiny a su uplne v pohode. nemam problem sa uvolnit. a urcite mi v 35 rokoch nekonci zivot v tom, ze si nemozem ist posediet, ale ze musim doma nahodit na hlavu karfiol, na seba zasteru a na nohu gulu.
tak som vcera po precitani si tejto diskusie len tak splechla vecer muzovi, ze pride ma pozriet byvaly a pozval ma na veceru. 😀 A jedine, co na to povedal, ze "kedy?" 😀 Tak som ho potom uviedla na pravu mieru, ze som len skusala reakciu, lebo ak by sa ma to opytal on, ja sa tiez len opytam, ze kedy, alebo nieco v tom zmysle.. 😀 Tak ja neviem, my sme asi obaja nejaki divni 🙂
@tomiholjubavi ved to som pisala niekde vyssie, ak je s tym tvoj muz v pohode znamena ze mu to nevadi...je to o inom ako robit na truc lebo ja sa nikomu prisposobovat nebudem. Ja tiez mam kamaratky, tiez si vyjdeme sem tam von, prevazne bez alkoholu, sme skor gurmani na jedlo...proste pre nas je relax toto. Ale napriklad mojmu muzovi sa hnusi fajcenie u zien, tak preco by som mu tym ublizovala ak mi je prednejsi on? A to ti poviem ked sme prerabali byt a prekracovali vrecia a vedra mala som co zo sebou robit aby som nezaliala kavu a nezapalila si...a teraz s odstupom casu mi to vobec nechyba. Sice som bola len taky prilezitostny fajciar ale stejne...
@mawka ja na chaty uz nechodievam..ale nie kvoli manzelstvu. cim som starsia, tym viac mi vadi spat na lavicke v prepchatej rozheganej drevenici s vydychanym vzduchom a smradom polospracovaneho chlastu vychadzajuceho cez potne žlazy 😀 ja neviem, co sa to so mnou stalo, lebo kedysi som si presne tak predstavovala vrchol zabavy.. 😀 milovala som aj kempovanie, alebo len tak ist spat pod hole nebo pri taborak s flaskou v ruke...a teraz by som nesla kempovat ani za svet 😀 nejako som zlenivela a viac ma to nelaka...ale ked pridem raz za polroka von, nevidim ziadny moralny problem ist s kamoskami si jeden vecer popit.. 🙂 oni aj tak vacsinou nemozu byt dlhsie, vsetky okrem mna a este jednej uz maju deti, tak sa nahlia k nim.
@akvi to nie je divne, verite si, to je cele... asi nemate dovod nedoverovat jeden druhemu. keby si mala muza co uz zahol a obcas ma exces typu vypisujem si na eroticke temy s inymi zenami chcem ta vidiet aka si v pohode... ziadna by nebola, jedine ze by bola presne taka ista ako ten muz a na druhy den vyrazi na "jazdu" zas ona... tak to potom ano, to by mohlo fungovat 😀
@tomiholjubavi no to mi nieco hovor. to nejde o lenivost, ale uz ma clovek rad ten svoj komfort. cize zachod, sprcha a pohodlie 😀 tiez sme kedysi na chaty chodili, nechapem, ako som mohla prezit. teraz by som nesla tam, kde nie je normalne wc a sprcha a normalne miesto na spanie 😅 preto sa stretavame u mna vsetci na besedach a potom ideme do baru. lebo proste na zaver sadneme do taxikov a odvezie nas domov, kde si mozem dat sprchu, normlane sa vycikat do normalneho wc a ist spat do normlanej postele 😉 😀
na stan by ma uz nikto neukecal veru 😀
@tomiholjubavi pravdu máš. ja som nová škola, aj keď už mám 40 rokov. Ale tiež to, čo vy dvaja s mužom považujete za nevhodné ...erotické pokeci s inými, drinky s inými... považujem za vrcholne nevhodné a vôbec, vydatá žena, ženatý muž sa majú venovať sami sebe a nie po strakách-vranách chodiť a tárať.
@mawka
@kexik218
@borkavan ale tu ani nikto nepise, ze eroticke debaty su ok. tu su opat dva tabory, kde jedna strana tvrdi, ze zena ma cusat doma, aj chlap a nechodit sa nikam bavit bez druheho a druha strana pise, ze je to o dovere a nie je to nenormalne. akurat zakladatelka nema v chlapa doveru a nikdy ju mat nebude, ked sa stalo, co sa stalo. ale vybrala si to sama. tak bud sa s tym zmieri a bude s takym zit alebo si kazdy pojdu svojou cestou. pretoze - a na tom sa tu zhodla vacsina - on sa s najvacsou pravdepodobnostou nezmeni. furt bude vyhladavat to vzruso alebo ako to nazvat. a jediny, kto sa bude v tom vztahu trapit bude ona.
@libka1 Ahoj, nakoniec isiel. Som rada sama doma, ale vedela som, ze by mi asi nebolo prijemne prave v ten vecer a sla som von tiez. Vratila som sa nadranom s usmevom a este teplym pecivom z pekarne.
Podla toho kedy mi prisla sms od neho viem, ze sa vratil domov cca o jednej. Bol sedivy strachom ked som dosla, ze kde som bola. Ako sme sa rozpravali, spomenula som, ze by som chcela s tymito kamaratmi von aj vtedy a vtedy a pytal sa, ci by mohol ist tiez s nami.
A to bola moja chvila, hovorim mu na to, ze hm, neviem ani ty si ma vcera nevolal. Jeho odpoved bola, ze tu babu nevidel 4 roky a siel s nou von aby sme mali novych znamych. Tak trochu som ho za to vysmiala. Ze som v lete videla kamaratku zijucu v zahranici po troch rokoch a bol s nami na veceri tiez, a ked som volala von kolegov aby sme mali novych znamych takisto tam bol tiez a pozvala som aj ich zeny. Jeho argument nema hlavu ani patu a prosim ho aby ma neurazal takymi chabymi vysvetleniami. Velmi slabo namietal a stichol.
Potom som predostrela svoju hypotezu, ze si myslim, ze ma potrebu vyhladavat vzrusenie aj ked verim, ze nemal v umysle ma podvadzat, ale dobre vedel preco ma nevola pretoze keby som tam bola tiez, uz by ten element napatia/vrzusa nebol pritomny. Tiez som po dlhom zvazovani potom dodala, ze ma takyto vztah vycerpava a neskor by mi mohol byt na ukor zdravia, navrhla som vymedzit pre oboch vacsi priestor. Ze mi nebude prekazat ked bude chodit von s kamaratkami, ale tiez budem mat kamaratov s ktorymi si vyjdem takto bez neho. A mozno to pomoze, uz ked mi nebude tajnostkarit budem pokojnejsia a takto by teoreticky ani nemal mat dovod mi zatajovat, ze ide niekam s nejakou znamou.
Tiez je mozne, ze opadne caro, ked to bude "legalne". Samozrejme vsak ide len o nevinne vecere, chodenie na pivo. Je pravda, ze je velmi spolocensky, potrebuje byt s ludmi a vela jeho kamaratov ma uz rodiny, alebo su v zahranici a nie vzdy ma s kym ist von. Ja som obcas radsej doma a mohlo by to fungovat. Pre zachovanie rovnovahy pojdem tiez obcas takto sama von.
Vidim to na niekolko moznych scenarov, z toho najpravdepodobnejsie su:
A. Prebudi sa jeho ziarlivost. Mam vzdy viac moznosti ist von s niekym, mam atraktivnych kolegov, ktori ma vzdy volaju von, len ja som doteraz bud nesla, alebo som sla s nim. Tuto reformu sa bude snazit sam zrusit a bude viac rozmyslat nez pride s niecim takymto aj nabuduce.
B. Reforma sa prijme, ukaze sa, ze to nepomohlo, budem musiet zvazit ci sa rozideme/ prijmem to ako prijmu niektore zeny muza, ktory je skvely manzel, len raz za pol roka sa potrebuje opijat 4 dni do nemoty / ma iny defekt, ktory sa cyklicky objavuje.
Inak odpoved na otazku preco som sa vydala za muza, ktory bol neverny.
Verim tomu, ze viacere z vas zahrial pri srdci obrazok, kt. sa pred casom objavoval na soc. sietach. Starsi parik manzelov s textom, ako sa za ich cias pokazene veci opravovali a dnes sa zahadzuju. A takto to ja vnimam asi tiez. Ked som sa raz pre tohto cloveka rozhodla, co som urobila davno pred svadbou, tak som tym dala nevyslovene predsavzatie, ze budem hladat a skusat vsetky moznosti aby sme spolu zostali. Keby som ho teraz hned opustila a mala novy vztach, tiez sa tam skor ci neskor nieco objavi a ja nemozem zdupkat vzdy, ked sa niecomu treba vzopriet a postavit celom.

Ženatý muž nemá čo chodiť von s kamarátkou, ktorú ešte chcel kedysi aj zbaliť... akože sorry ale normálne neverím že sa také niečo môže niekto spýtať...