Je toto manipulátor?
Mám priateľa 3 roky. Mame spolu syna. Samozrejme počas tehotenstva a po porode rok som bola vkuse doma. Asi si nato zvykol. Mesiac mu vravím o rozlúčke so slobodou mojej najlepšej kamarátky. Najprv sme mali ist na diskotéku , to sa mu nepáčilo , nezakázal mi ale provokoval ma, mal blbe narážky tak sa to radšej zrušilo. Povedal že kebyže si ideme niekde normálne večer sadnúť tak nepovie ani slovo. Tak teda dobre , vybrali sme len taký podnik pri vode kde hra hudba a sedí sa, fajčí vodná fajka pijú koktejly atd.
Povedal že dobre. Keďže nemám veci takto do spoločnosti skoro vôbec a chcela som sa aspoň trosku dať dokopy isla som si nakúpiť oblečenie. Dva dni pred rozlúčkou- mal problem s tým že som si ŠPECIÁLNE nato nakúpila veci a že pôjdem VYFINTENA. Potom že som chcela ist domov MHD že či mi toto treba? A či mi to chyba s “naje**nymi ko**tmi” sa flakat v autobuse.
Potom som povedala že vies čo , ja ta počúvať nebudem nejdem nikam už si mi pokazil celu náladu. Lenže asi to nezobral vážne ja som to medzi tým zrušila aj tej najlepšej kamoske pohádali sme sa a potom ma ON PROSIL aby som išla (viď foto)
Tak som jej teda na hanbu sveta ako uplny idiot napisala že nakoniec pôjdem.
Plan bol že pôjdem o 21 z domu a maximálne o 2:00 prídem. Už počas chystania mi prišiel kričať do kúpeľne že “ 4 hodiny sa chystaš cely víkend v p*c*”
A podobne podryvačky, čím mi chcel zase iba pokaziť náladu tak sme sa pred odchodom ešte pohádali.
Vypila som pár pohárov šampanského a vola mi že maly sa zobudil a veľmi plače tak som sadla na taxík a utekala domov prisla som asi o pol 1 Chcem ešte dodať že toto bolo prvý krát za 3 roky čo som niekde bola sama s kamoškami večer.
No a tým že ja nepijem tak to šampanské trosku cítim v hlave neni mi najlepšie a on naschval trieska do všetkého od 5 rana sa sprchuje trieska so sprchou potom sa pýta či chcem spat do večera ? Že on ma v pi*i že môžem spat do večera.
Ja už neviem je mi zle jak psovi ale ja mám 100chuti sa pobaliť a odísť aspoň na mesiac preč odneho.
@marcellka32 otec hej , partner ani náhodou. Teda spraví premňa všetko čo mi vidí na očiach. Ale teda za takúto daň. Same výčitky , urážanie. Nemôžem nikam ist s kludnym svedomím že ma doma nebude čakať ofučany muž s hubou plnou výčitiek.
Je manipulator a ty si spravila chybu ze si to zrusila…len si mu nahrala😂 by som sa mu na hlavu vys.ala mne by mohol vraviet co chce aj tak by som sla.u mna by nepochodil.
Fíha. Manipulátor a žiarlivec...a ten slovník. Kde je úcta.. kde je napísané, že si musíš pýtať povolenie.
Druhý by ti ešte sám nakúpil veci na party a ráno raňajky do postele doniesol...s takým by som teda nestrácala čas ....
alebo si určila jasné hranice...ktoré sa neprekračujú...Lenze to by asi nepochopil.
Dufam, ze tym, ze sa chces zbalit a ist aspon na mesiac prec myslis tu vec co obieha okolo zeme a nie casovy udaj….akoze si myslis ze po mesiaci ked sa vratis to bude ukazkovy chlap?
Spraví pre teba všetko a zároveň ti to vyčíta a uráža ťa...tak to je onicom, dobre vieš, zdá sa sa mi že si rozumná, možno by pomohol rozhovor s ním, ja by som napr nemohla byť s mužom, ktorý by ma držal doma ako priviazanu o radiátor, chodím na stretnutia s priateľmi, na nákupy, kavicky, myslím že je normálne občas ísť za priateľmi bez toho aby ti to vycital a zduval sa
@katka13katka toto presne som si uvedomila ako som sa zobudila ešte s krútiacou sa hlavou na jeho schválne trieskanie.. že iný by mi ešte kavu priniesol a minimálne aspoň na hodinku zabavil malého a nenechal ho trieskať mi kefou na vlasy po hlave a skákať mi po hrtane. On sa v tom výživa
Podla opisu vyzera byt ziarlivy a manipulativny. Ale vacsinou v diskusiach vychadzaju najavo dalsie skusenosti, ze to kritizovane jeho spravanie bolo spustene niecim inym predtym a vlastne maju "iba" talianske manzelstvo s vasnivymi vystupmi a hadkami.
@liljana no on je taký lebo on sa nevie zmieriť s tým že som mala život pred ním, že ma nedržali vo veži zamknutú do kým ma neprišiel on vyslobodiť. Takze on tvrdí že on tento blok PRI MNE bude mat stále. Takze ja mám jasno premňa vzťah s týmto človekom nemá perspektívu len som chcela počuť aj od iných že je manipulator.
Narcis, manipulator, ziarlivec, nezrely jedinec, s nulovou empatiou, nazvi si ho ako chces, toto nechces zazivat dalsich xy rokov, lebo tito sa nemenia...
Takze si mala asi divoku mladost, divokejsiu ako ta jeho, on ziarli, ze to mozno budes robit znovu a nevie to prehryznut. Nemala si mu hovorit vsetko o sebe, co bolo predtym. Robi to zbytocne zlu krv. A skoda, ze na to ze to nema perspektivu, si prisla az teraz, ked mate spolu dieta.
Ale to je zase také... Ktorý pubertiak nemá divokejšie obdobie.. neznamená, že to bude robiť aj počas vzťahu, keď dospie. To je len jeho výhovorka... Tri roky si nikde nebola,máš právo si užiť...čo bude keď pôjdeš do práce po materskej. Bude robiť scény, že zarábaš peniaze a prehovoriš s kolegom?
dlho si hľadala, kým si našla TOTO?! A zaujala ma veta, že urobí, čo ti vidí na očiach - snáď ti "videl na očiach", že chceš ísť s kamoškami, a urobil ti z toho peklo... To fakt nemá perspektívu, škoda, že si na to neprišla skôr, než si si s ním urobila dieťa
myslím, že odpoveď poznáš sama a iba si sa potrebovala uistiť, že je správna. Klasika dnešnej doby - ste priatelia, poznáte sa tri roky, ale stihli ste už mať spolu dieťa a spoznávate sa vlastne až teraz. Aj keď si určité náznaky žiarlivosti a manipulátorstva musela vidieť už dávno, asi boli ešte na očiach ružové okuliare. A ten jeho slovník radšej ani nekomentujem. Chybou bolo to, že si tri roky nikdy nebola. Prečo? A chybou bude aj to, keď odídeš na mesiac. Čo od toho očakávaš? Možno by prišla zmena, tak asi na dva týždne. Ak je to muž, ktorý má pocit, že ťa vlastní a len o môže rozhodovať o tom, kde pôjdeš, čo si oblečieš a čo ta, budeš robiť, je šanca na zmenu minimálna, takmer nulová. Najmä maj antikoncepciu po kontrolou ty, v žiadnom prípade sa nespoliehaj na neho, pretože sa bude snažiť mať s tebou ďalšie dieťa, aby ťa mal upratanú doma a pod kontrolou. A s dvomi deťmi sa ťažšie odchádza, ako s jedným. Hľadaj si prácu, dieťa do jasieľ, aby si nebola na ňom finančne závislá
Chora hlava, zariad sa podľa toho. Partner ťa má pozdvihnúť, nie toto ti robiť. Ak je narcis, ak by si nehrala jeho hru (že to zrušis a že si z jeho reakcií smutná), tak by ešte pritvrdil... postupne... Choď z kratsej cesty
@marcellka32 lenze su pripady, kde ozaj ten muz aj o radiator zenu priviazal, samozrejme plus je to, ak nie su zobrati..inak jej este dneska naslubuje hory doly, vie ze mu odpusti, resp. ze nema ziadne hranice a dost a ide sa dokola az do dalsej podobnej situacie, ktora moze prist o tyzden ale aj o par mesiacov, takze vsetko moze vyzerat idylicky, ale bohuzial je to len strata casu.
Je to manipulativne spravanie, pretoze chce minimalne docielit to, aby si sa citila zle uz len zato, ze si vobec niekam isla bez neho… a zle zato, ze on sedel doma nesiel asi nikam a staral sa o maleho…
Uz len pre toto by som uvazovala nad rozchodom. Ides raz za uhorsky rok niekam, logicky na rozlucku so slobodou nepojdes v teplakoch a okrem ineho ti to poriadne musel “osladit”… a vlastne nie len ten inkriminovany vecer, ale rovno cely vikend, lebo vsak pindy predtym, pindy potom…
@elizabet173 my spolu už nespavame , raz za mesiac tak dve minuty.
Minimálne očakávam od toho že uvidím či to s malým zvládam sama keď áno tak odidem úplne.
On je veľmi dobrý v tom čo robí on ma dokáže tak oklamať tak sa mi dokáže vopchat do riti že ja úplne zabudnem čo je zač.. stále ten odchod len odkladam lebo presne jak si napisala stále čakám zmenu.
@brita7777 Niesme našťastie zobratí. Nemám kam ist. Akože na chvíľku by som mohla ist k mame ale potom neviem. Som z Bratislavy a nato aby som si mohla dovoliť platiť prenájom garzonky z rodičaku 300€ by som sa musela presťahovať niekde do Sniny podľa mňa..
@ewelinka21 ja ho posielam každý víkend s kolegami. On tiež nebol nikde odkedy sme spolu asi len 2 krát lebo “on chce byť somnou”
Sedí mi pri riti a to chce aj odomna. Ale ja som sa nemohla dočkať momentu kedy maly bezomňa vydrží pár hodín a ja budem môcť ist vypustiť paru.
Ja niesom domased. On pride z prace chce sa najesť osprchovať a ležať a pozerať TV. Nerobí v bani.. volám ho na zmrzlinu na prechádzku , nikam nejde lebo je unaveny. Mna už nebaví tento starecky život. Moji starí rodičia majú vzrusujucejsi život ako ja mladá baba. Hanba
To by si asi mala skusit a tiez si hladat pracu zakial si u nej, fakt nevahaj ani minutu.
Aj som si myslela, ze si z Ba, kvoli tomu Greatu.
Zavisi od toho, ake stare mas dieta. Inak sup ho do jasliciek, stat ti jaslicky do istej vysky preplati. Nie v plnej vyske ale aspon nieco. Ty do prace. A na tych par mesiacov by som sla k mame kym si najdes podnajom.
P.S.: aj ja som vcera sedela v centre a nebol problem…
Veď ani písať nevie chudák 😂.
Kopni ho do zadku prosím ťa.Najhoršie čo môžeš urobiť je vzdať všetko a ostať doma.Ich najviac vytáča keď im pokazenie plánov nevychádza.
mne by vadil aj ten vulgárny slovník, ale teda odhliadnuc od toho ako s tebou rozpráva je bezohľadný a krutý, rozmysli si, či ti viac dáva ako berie
Nezmení sa nikdy.Oni sa nemenia.
Nájdi spôsob a opusti ho lebo ti zničí celý život.
Ani náhodou nie je ukážkový otec. Keby bol, učil by dieťa, že s mamou sa komunikuje slušne, že mamku nemá biť po hlave kefou a skákať po nej, keď spi, že otec má venovať čas aj mame a jemu, keď príde z práce a nelezat pred telkou atď. Má ďaleko od dobrého otca.

manipulator ako ucebnicovy priklad