Je toto možné?
Píšem sem, lebo možno nájdem radu, pochopenie pre moju situáciu...
Mám malého drobca s partnerom, ktorí je momentálne chorý ma herpanginu...plnu pusinku pluzgierov teploty do 40...trvá to už od štvrtku Dr vravela, že to môže trvať od 5 do 10 dní...partner má ešte 8rocne dieťa z predošlého vzťahu mame ho na striedavu...dieťa jeho ex už párkrát poslala k nám chorého..väčšinou angína, zápal priedusiek a pod. keď jej partner napíše či nevidela, že je chorý...napíše že nebol chorý musel ochorieť u nás 🤨🤔 ok neriešila som...partner má náročnú prácu takže chlapca liečim stále ja...no včera po neho bol u mamy v noci už grcal a dnes ráno teplota kašeľ boľavé hlasivky...tak som sa pýtala chlapca čí nebol cez víkend chorý...jasne, že bol mamina mu povedala, že nevadí pôjde k tatinovi a tam sa o neho partnerova frajerka postará...akože to ma totálne nahnevalo...drobec mi celý deň visí na prsníku...plače ja totálne vyšťavena... Pomoooc...tak volám partnerovi nech si berie OČR na syna a on že nemôže lebo ma veľa praaaace čože???? A ja sedím a špáram sa v nose ci ako????
Dieta je v striedavke, ziadne take doliecit, kde ochorelo. Chcel tvoj muz striedavku, tak nech sa stara 🤷♀️
@viestta veď mne tu ide o to aby sa len v tomto jedinom prípade zapojil aj on..to je všetko striedavke / nestriedavka za chorobu chlapec nemôže...ja osobne môj subjektívny názor by som choré dieťa neposlala k otcovi ale liečila ho doma, aby nechodil hore dole....len tak mimo tohto, keď k nám chlapec ešte chodil každý druhý týždeň a jeho mama dostávala 300 eur výživné...keď bol chlspec chorý...alebo sa doliecoval mama zakázala aby po neho partner išiel lebo je chorý a má sa liečiť doma....
@kvieta presne 👍
čiže správne chápem, keby vám chlapec ochorel u vás, tak si ho necháš ďalší týždeň u vás, lebo nebudeš ho predsa posielať niekde, keď je chlapec chorý.
inak....unavená, nevyspaná, vyšťavená a hodina zabitá na MK.
No a si si odpovedala, keď dostávala peniaze... predpokladám, že teraz v striedavke nedostáva výživné, že ??? tak sa musí asi obracať, či si môže zobrať 2 t OČR aby ho liečila??? vedela si do čoho ideš, vedela, vybralala si si takého muža, vybrala, to že on si vyžiadal striedavku aby ex nedostala ani fuka ale o decko sa staráš ty je tvoja chyba, nemala si to dovoliť ... takže sa nesťažuj a pekne sa staraj...
V tom vyzivnom bolo zohladnene aj to, ze s dietatom treba byt obcas aj na ocr, aj k lekarovi chodit, aj dovolenku cerpat na prazdniny. Striedavka je v tomto "spravodliva", muzi sa tesia, ze "usetria" na vyzivnom, preto si ju ziadaju a potom zistia, ze to nie je med lízať a ani to nie je lacnejsie, mat 50% zodpovednost.
@sasa1310 predstav si, že presne to bolo...chlapec ochorel v strede týždňa...pisali sme ci ho mame doniesť ako je dohodnuté v nedeľu večer a ona odpísala že si ho mame nechať kým nebude zdravý....chlapec bol u nás aj ten týždeň čo mal byť u mamy...keď už bol zdravý chcel ho odviezť k mame lenže to bol už nepárny týždeň keď mal byť u nás a hádaj čo nám jeho mama napísala???? Máme si ho nechať a doniesť až v parný týždeň....
no idem ja niečo robiť. Nemám doma ani jedno dieťa choré a mám čo robiť. Lebo keď som ja mala deti choré a bola vyšťavená, tak PC ani mobil v rukách teda nebol 😀 Asi tam problém nebude
@sasa1310 malý mi spí na rukách, keď ho položím do postieľky hneď plače...tak áno mam teraz možnosť písať tu na MK
Myslim si,ze otec sa ma onho starat v chorobe rovnako ako jeho mama,je to jeho povinnost obzvlast ak mate takto nastavenu starostlivost.To ze on pracuje a ty si doma ako jeho manzelka musis na seba vziat tuto povinnost ty,s tym si mala predsa pocitat ked si sla do takehoto vztahu!Alebo vies co skus ist za pravnickou a oslovit ju s tym ze chces vysudit ze sa budete starat iba o zdrave dieta,no skus a prosim ta dobre si pockaj na jej pohlad a odpoved.🤣 Avsak ako mama tvojmu uhlu pohladu rozumiem a preto tvoja jedina prva a posledna sanca ako v tomto smere nieco zmoct je sklopit hlavu a ist pokojne a skromne za manzelovou ex.Vysvetlit jej,ze mas jej syna velmi rada a vzdy sa budes onho starat ale vznikaju tieto situacie a ze urcite sama ako mama ma vela skusenoati a vie ake je narocne udrzat dieta zdrave.Ze ak by suhlasila,mala by si taky navrh,ze aby nenakazil surodenca ze ho dolieci ak bude chory a nasledne ho budete mat s manzelom kludne aj dlhsie.Pripadne ak by jej toto nevyhovovalo nech skusi ona navrhnut nejake riesenie aby si chlapci na seba neprenasali choroby a boli ste k sebe ohladuplni.Skus ju pekne poprosit ako mama mamu.Ze ti zalezi na zdravi oboch deti.
Chudák chlapec. Nestačí, že je chorý, ešte si ho rodičia pohadzujú, ako horúci zemiak.
Autorka, ak len trochu môžeš, postaraj sa oňho, on Ti to vynahradí, bude rád, že sa oňho aspoň niekto zaujíma. ☹️
Kašli na MK, tu chýba empatia, zatlač na priateľa, nech si tieto veci raz a navždy vydebatuje s ex s ohľadom na syna a jeho zdravie.
@h2 Hej,je to strasne smutne.Strasne smutne...Dost ze ma rodicov rozvedenych,ze musi pendlovat medzi 2 rodinami este ani v chorobe mu nedaju pokoj.Mamka ho vyprevadi,lebo vsak urcite si cez neho takto riesi svoje pocity k tatkovi ze vsak jeho decko,nech sa aj on stara a macocha ho zas nechce liecit aby sa nenakazilo jej vlastne.Viete co,je mi toho dietata uprimne luto.
a čo tak si ľahnúť s oboma naraz, keď ti menší spí, aby si nebola vyšťavená a unavená.
@sasa1310 chcela som, ale starší nechce on je zvyknuty že sa stále niečo hráme...vyzaduje si stálu pozornosť
@maminkadeticiek macocha no tak to pardon..ale áno aj takto sa dá na to pozrieť
Čo je zlé na slove "macocha"? Aj ja som.
@maminkadeticiek ja by som sa rada s nou porozprávala...žiaľ keď ideme pre chlapca ma vypnuté svetlá v byte...chlapca vystrci z bytu a hneď zavrie dvere 🙉
@h2 ja niesom jeho mama...mamu ma iba jednu...my sme sa dohodli, že budeme kamaráti a s tým sme stotožneni obaja
A? Nechápem. Ja som nepísala, že si jeho mama.
Ano, ano, to pozname. Ta byvala je ta zla...
Ale ja to nemyslim ako urazku!Tak to neber,prepac.No ved co je pre dieta nova manzelka jeho otca?Macocha,to sa bezne pouziva nielen v rozpravkach.

a čo myslíš ako to robia ženy, ktoré majú 2 a viac detí? Jednoducho zvykaj si. Aj o tom je materstvo. Jednoducho nezvládaš 2 deti.