icon

Je toto možné?

27. sep 2021

Píšem sem, lebo možno nájdem radu, pochopenie pre moju situáciu...

Mám malého drobca s partnerom, ktorí je momentálne chorý ma herpanginu...plnu pusinku pluzgierov teploty do 40...trvá to už od štvrtku Dr vravela, že to môže trvať od 5 do 10 dní...partner má ešte 8rocne dieťa z predošlého vzťahu mame ho na striedavu...dieťa jeho ex už párkrát poslala k nám chorého..väčšinou angína, zápal priedusiek a pod. keď jej partner napíše či nevidela, že je chorý...napíše že nebol chorý musel ochorieť u nás 🤨🤔 ok neriešila som...partner má náročnú prácu takže chlapca liečim stále ja...no včera po neho bol u mamy v noci už grcal a dnes ráno teplota kašeľ boľavé hlasivky...tak som sa pýtala chlapca čí nebol cez víkend chorý...jasne, že bol mamina mu povedala, že nevadí pôjde k tatinovi a tam sa o neho partnerova frajerka postará...akože to ma totálne nahnevalo...drobec mi celý deň visí na prsníku...plače ja totálne vyšťavena... Pomoooc...tak volám partnerovi nech si berie OČR na syna a on že nemôže lebo ma veľa praaaace čože???? A ja sedím a špáram sa v nose ci ako????

maminkadeticiek
27. sep 2021

Q cislo na nu mas nie?Tak jej zavolaj a popros ju s pokojom v hlase o stretnutie a ak nie no tak nech si to vyriesi otec.Ale stale plati ze mi je toho dietata luto uprimne luto.

vojkri
27. sep 2021

ja myslím, že autorka to všetko vie, len je to náročne a tak to potrebovala dostať von zo seba. lebo sú také dní. a aj my čo máme tie naše dve tri naraz choré si ponadávame v taký čas. aj za to čo inokedy berieme automaticky a neriešime... a očividne inokedy nerieši a stará sa s láskou. takže milá autorka pevné nervy. je to o dušu. áno u nás si tatinko nebrával tiež HO ani OČR, ani to veľmi nepomáhalo (keď som s niekým skončila v nemocnici tak áno). ale na povzbudenie, odkedy pracujem aj ja a sme obaja na HO aktuálne skoro vkuse :DD tak keď už bolo ozaj zle, že sme nevedeli robiť pri troch chorých malých deťoch, sám navrhol, že si tú OČR vezme. Ono sa Ti raz všetko dobré vráti neboj sa. Ono aj to, že sa tatova frajerka postará nemuselo byť úplne v zlom (závisí na tóne hlasu, možno ho chcela ukľudniť, možno naozaj nemohla byť s ním doma, alebo bola predtým..je strašne veľa možností). Bude lepšie aj s drobcom aj s väčším drobcom a prajem veľa síl.

nwnw
27. sep 2021

Obdivujem Ťa. Nikdy by som sa nestarala o jeho detsko iba ja a on akoze v praci.
V tejto tvojej situacii by som dala detsko do hostovskej. Tam mu na stolik suchare a caj a pustila TV/tablet/PS.

h2
27. sep 2021

@nwnw 👎👎👎☹️

terina25
27. sep 2021

@nwnw 🤮

dadis
27. sep 2021

@nwnw Ano, velmi empaticke voci dietati, ktore nemoze za to, ze sa mu rodicia rozviedli. Gratulujem

luccija
27. sep 2021

@nwnw dúfam, že si robíš srandu.
Autorka máš to zle, si unavená tak jasne, že to na teba doľahlo.Ine Ti nezostáva len sa postarať.To, že chlapec nevie kde patrí a možno by radšej bol doma s mamou neriešme asi jeho mama musí byť v práci nemôže si dovoliť, alebo nechce OCR.
Muž by mal pomôcť, alebo aspoň si zobrať pár dní HO zase sa netvarme, že všetci čo majú HO sú 8 hod za PC.
Nerozumiem prečo má ex zhasnute svetlá, keď ho idete zaniesť??
V podstate je to jeho týždeň tak sa má starať, ale je to na dohode ja by som choré dieťa nedala hoc ako by som bola nahnevaná a chcela sa mstit nech si to uzijes🙂

luccija
27. sep 2021

@deti95060810 to myslíš vážne?veď aj ty máš prvé dieťa s iným mužom nie?tak by si mala byť viac empatická

jankapepe
27. sep 2021

Píšeš že je v striedavej.....to ale neznamená že: ak je chorý má byť a mamy a len v prípade že je zdravý u otca!
Tak nech si ocko pekne berie ocr.a postará sa o obe svoje deti!

eeffka
27. sep 2021

chudak decko, bez ohladu na to ci by som sa s muzom rozviedla by mi srdce puklo ze ja poslem chore decko k exovi a tam sa o neho stara cudzia zena. Kasle na neho matka aj otec,

a autorka... ty si uvedom hlavne, ze ako sa otec roka stavia k 1.dietatu, tak sa bude aj k 2.hemu. Cim skor sa postav na vlastne nohy a zacni resit plan B. nechapem, kde na takych chudakov chodite

tanickalab
27. sep 2021

Ťažko robiť sudcu v tomto prípade. O dieťa sa má človek starať či je choré alebo zdravé, to proste bez ohgľadu na to!

deti95060810
27. sep 2021

@luccija máš pravdu mám... len môj súčasný sa do ničoho nestaral - pomáhala mi mama a ex sa o syna vôbec nezaujímal...😉

sasa1310
27. sep 2021

@deti95060810 tak to máš potom divného súčasného.

autor
27. sep 2021

@sasa1310áno presne a tak sme aj spravili...mal angínu tak sa doliecil u nás...nevidim na tom nič zlé...

autor
27. sep 2021

@kvieta ďakujem už sme rozprávali...dohodli sme sa, že si zoberie homeoffice...ja budem s obidvoma, ale ak by bolo potrebné tak mi pomôže...s ex ze vraj sa nebude dohadovať...tak necháme to zatiaľ tak...

autor
27. sep 2021

@maminkadeticiek jasne chápem...ze sa to tak nazýva ale ma to pre mňa taky "hanlivy zvuk" ale v podstate som pre neho macocha...

ukulela
27. sep 2021

Tam to zavana fest zlym vztahom medzi exmanzelmi. Chlap chcel striedavku? Asi ano, ze? Tak mu to vracia. Chcel si, staraj sa .... matka prisla o vyzivne. Tak nemieni riesit ocr cez otcov tyzden. A teda v nadtaveni vztahov, ked spilu nekomunikujete, je asi najlepsie tvrdo dodrziavat rezim tyzden tyzden. Ono nic nie je cierno biele.

autor
27. sep 2021

@h2 jeziskove huslicky 🙂 Ja sa o neho zaujímam aj ho mam rada...potrebujem sa jednu noc vyspať to je všetko...a áno viem, že kopec mám to zvláda na jedničku tak som jedna z tých nesikovnejsich čo potrebuje podporu partnera...

autor
27. sep 2021

@dadis ta bývalá neviem aká je...mám pohľad môjho partnera čo asi nebude objektívny...a ja nevravím že je zla len ze ma zarazilo ako povedala chlapcovi...nevadi

autor
27. sep 2021

@maminkadeticiek na ňu číslo? 🙂 Nie čosi...nemám veď ona celkovo nekomunikuje extra len cez sms s mojim partnerom...no neviem

autor
27. sep 2021

@vojkri ďakujem za milé slová...už je lepšie asi to naozaj na mňa škodí doľahlo 🙂

autor
27. sep 2021

@luccija veď to na ňom je vidieť že by potreboval mamu alebo tata keď je chorý...ja sa o neho postaram ale tak som stále "cudzia" vzťah si vytvárame ale pomaly...nechcem "vbehnúť" do jeho komfortnej zóny predsa má ešte len 8rokov...a teraz som aj ja nevyspata...mierne nervózna...ale už je lepšie niekedy stačí pár hodín si to premyslieť..

autor
27. sep 2021

@ukulela vystihla si to na 100%

ukulela
27. sep 2021

Ono ocenujem, ze si ku chlapcovi hladas cestu. Verom aj tomu, ze ho mama ma rada. skratka musis akceptovat striedavku aj so vsetkymi negativami. A totoje jedno z nich. A teda blbe je, ze otec nemieni pomoct. Mal by.

bettie
27. sep 2021

@h2 no aj matka by si mohla, ci nie? Autorka pise, ze ho posiela uz choreho.

nevenka
27. sep 2021

Autorka, ja len uz dodam, ze Ta chapem. Nedavno som mala chore 3 deti, vratane 8 mesacneho, do toho ochorel muz, aj ja. Viem, co je to nevyspat sa. Muz robi stale na HO, ale uz len to, ze je doma a ak nema hovor, nejaky meeting, tak sem tam skoci k malemu alebo tak. Starsi mi ho tiez postrazia troska, oni ked nemaju 38,5 a viac, tak sa normalne hraju...viem, co je to unava a tuzba po pomoci. A jedno z deti mam zase chore. Tak cakam, ze pokracujeme v kolecku...drzim Vam palce...

h2
27. sep 2021

@bettie Áno, keď bude chorý vtedy, keď ho má na starosti mama, zoberie si OČRku ona. A keď otec, tak zase on. Či má byť vždy len mama na OČR?

thoughtfulweirdo
27. sep 2021

No podľa mňa polovica komentujúcich zase raz nepochopila, čo vlastne autorka rieši. Vôbec nejde o to, či je to dieťa vlastné alebo cudzie. Dve choré deti sú proste záhul a je úplne jedno, čie sú. Keby obe deti porodila ona a chcela pomoc od muža, čo by to na situácii menilo? Nič. Stále ide o to isté. Jedna žena zvládne aj 5 chorých detí a iná nezvláda dve. Nie je za to o nič horšia alebo neschopnejšia, lebo možno v iný čas alebo pri inej chorobe by ich zvládala aj 6, ale práve teraz zrovna nie a prišla by jej vhod pomoc od ich otca. Ja mám aktuálne dve choré deti a teda kým staršie zvracia, ťažko budem ratovať s mladším na rukách, takže bohužiaľ, to musí zatiaľ čakať plačúc v postieľke. A naopak, kým zápasím s hlienmi mladšieho, staršie musí so svojím problémom čakať. Samozrejme prežiť sa to dá, nikto nezomrie, ale komfortné to nie je a pomoc od manžela je skvelá hlavne kvôli deťom, aby obe choré uplakané ubolené deti mohli mať starostlivosť vtedy, keď ju potrebujú. Nie vždy je na OCR vhodná doba, ale to sa tiež dá vynahradiť aspoň prebratim starostlivosti mimo pracovnej doby- keď jej tatko normálny.

dadis
27. sep 2021

Verim, ze je vela skvelych otcov, ktori by pri chorobe svojho dietata si zobrali HO, ocr alebo par dni dovolenku a nenechali by ho s cudzou tetou samych. Tento to vsak asi nebude

autor
28. sep 2021

@thoughtfulweirdo ďakujem za pochopenie 🙂 na koniec si partner zobral HO tak som rada...on si môže robiť v "kumbale" (prerobený kumbal na kancel 🙂) a ja môžem v prípade "núdze" zaklopať na dvere nech si jedno dieťa na chvíľu vezme...