Je toto psychické týranie?
Dobrý deň .Rada by som vedela váš názor .. Odkedy sa nám narodil druhý syn , všetko ide dole vodou a je to len horšie . Sex sme v tom čase skoro vôbec nemali , lebo som proste ja ,, nemohla "(jedného dňa mi odfotil brucho a to sin bola asi 2 týždne po pôrode a sa smial , že fuj to brucho ). Keď som sa vrátila z pôrodnice , hneď nastúpila poporodna depresia :/ ja som stále všetkému na vine , všetko robím zle , vraj sa poriadne nestarám o deti , že som hlúpa .. Komunikácia skoro žiadna ( len o deťoch + provokácia ) Proste , keď začnem rozprávať , tak on za každým mojim slovom niečo hľadá a hneď sa domna naváža .. Veď sa chcem len porozprávať , celé dni trčím len doma s detmi a keď náhodou chcem ísť vonku ( bez deti som sa už 3 roky nikam nepohla ) tak beriem samozrejme aj deti a keď sa zdržím viac ako 2 hod , už je zle ..To je zakaždým , keď chcem ísť vonku , na nákupy atd .. vrátim sa domov a predomnou ten arogatný, nahnevaný debil .. Už naozaj neviem ako ďalej , v poslednom čase len rozmýšľam o tom , že s detmi odídem .. už to nevydržím , ja sa tu tak dusím , cítim sa tak úzko 😕Vopred ďakujem za odpovede
Odpoved na otazku: Ano je to psychicke tyranie. A neverim ze si si nevedela sama na to odpovedat.
Toto je problem ktory mas riesit s prislusnymi uradmi a nie stracat cas na MK. Vsetko je riesitelne ak mas spravne informacie. Stale su vyhovorky preco nie, skus dat veci do pohybu a urob nieco hlavne pre buducnost svojich deti! Vyrastu z nich dalsi co bude pre nich normalne chovat sa k zenam jak hovado??
keď je týraná matka, týrané su aj deti... lebo sa na to pozerajú, a cítia strach a nepokoj u mamy. a na jednom´´ videu vypoveda zena skusenost, ze ostavala s muzom len kvoli detom a az potom spatne si uvedomila, ze kvoli detom mala odist uz davno... na slovensku uz teraz funguju prve bezpecne domy pre tyrane zeny s detmi... urcite v zahranici je to este lepsie rozbehnute. pobalit deti, ani sa nerozlucit s muzom a zmiznut... lebo muz moze roznymi manipulaciami, ci uz vyhrazkami alebo zahra nestastneho a naslubuje - ovplyvnut rozhodnutie... lenze on sa nezmeni... pozrite si webovú stranku žena v tiesni, je tam celkom dost informacii, pozrite video na youtube s nazvom ,to všechno z lásky´.... mozno vam to pomoze trosku najst smer... ale psychicke nasilie je niekedy horsie ako to fyzicke, necakajte, konajte! a odkladajte si smsky, akekolvek dokazy zalohujte.
@morningcoffee1 na 99% sa jedna podla mna o tuto dievcinu : https://www.modrykonik.sk/forum/rodinne-problemy/o-co-mu-ide-2/
Pamatam si tu temu lebo ma sokovalo aka je mladucka a v takej situacii a vsetky factory su tam - vek deti, miesto pobytu, povod partnera atd . A este aj meno s podobnou koncovkou, teda nick.
@obsadenemeno fajcenie travy beru v belgicku benevolentnejsie ako napr. na sk ci v uk (netreba zabudat, ze niektore staty nepovazuju travu za drogu a dokonca ju povoluju na medicinske ucely ako susedia holandania, i ked nie je oficialne povolena....) a dokazovanie, ze on dal raz dietatu "vychovnu" je na veeeelmi dlhe lakte....
takze bohuzial, ano faktory hraju proti slecne....a keby spravila to, co sa jej radilo predtym, ale nie ..oni sa uzmierovali....no a teraz uz tazko plakat nad rozliatym mliekom...
Ja som mala niečo podobne doma. Taktiež sa mu nepáčilo, keď som sa namalovali alebo si obliekla sukňu, prihovorila sa známemu na ulici alebo telefonovala. Keď som čakala našu dcéru, vyjadril sa, že konečne budem sedieť doma. Do toho sa zamiešal ešte alkohol, začal chodiť opitý domov. Boli hádky a tak. Už s nami nebýva. O tom jeho alkohole som písala v mojom článku pod mojim menom. Ani mi nechýba, som slobodnejšia. Dáva mi pocítiť, že som ha na vine všetkému, že on nič zle neurobil, ale to sú len jeho reči.
@ingelika78 Ano je to ona, sama mi to potvrdila.
@vevesh @morningcoffee1 @obsadenemeno Dobre diskutujete. Z BE sa odtrepat nemoze, to ma rovno prehrany boj o starostlivost. Ak od neho odide v ramci BE, vysledok komu deti zveria do starostlivosti zalezi od viacerych faktorov a neda sa to jednoznacne povedat.
- Aky je on "inteligent"? Vie sa dobre pretvarovat, strategicky mysliet alebo ho hocijaky socialny pracovnik alebo psycholog hned prekukne?
- To, ze dal dietatu facku a jej s najvacsou pradvepodobnostou zataji, aj to ze fajci marihuanu. Ma ona nejake dokazy, niekoho kto by na sude pripadne svedcil?
- Vie ona vobec jazyk tej krajiny, flamcinu alebo FR na urovni? Ak nie, ma vyhliadky o dost horsie
- Ma ona peniaze alebo si ma od koho pozicat (banka, rodina, znami) na dobrych pravnikov? Takych 5000 eur (?) to moze kludne zozrat. Pochybujem, ze sa tak dobre vyzna v zakonoch, ze by sa chcela obhajovat sama a pustit sa do diskusie ona vs. jeho pravnik. Podla vsetkeho on si nejakeho moze dovolit.
@irinushqaa S tyranom ostat ale v ziadnom pripade nie je dobre riesenie. Musis na sebe RYCHLO a intenzivne popracovat:
1. Vedomosti, znalosti zakonov - navstivit vsetky bezplatne poradenstva zenam, matkam, emigrantom, binacionalne partnerstva, .... co BE ponuka, urcite tam je toho dost a informovat sa.
2. Skontaktuj sa s inymi zenami v BE, co nieco podobne zazili.
3. Mozno jazyk-neviem
4. Hlavne najst si robotu, deti podla fr/be-modelu do jasli
5. Skusila by som aj nejake psychologicke poradenstvo, urcite su aj bezplatne moznosti aspon jednorazovo
.... a zacat tento proces, odstahovat sa
Ak sa jedna o Brusel:
http://www.cpvcf.org/contact/ - Centre de Prévention des Violences Conjugales et Familiales
Tu su vselijake uzitocne tel. cisla: http://violenceconjugale.be/-Adresses-Utiles-
ako napr.
Maison de la Mère et de l’Enfant (POUR FEMMES avec ou sans enfants)
Chaussée de Drogenbos 225 - 1180 Bruxelles
02/376.17.01
permanences 24h/24h
....zavolaj im vsetkym a spytaj sa, urcite ta budu navigovat na spravne miesta, linky, poradenstva
@bluka2 ono mozno to az take zle zase nie je.....mohla to riesit uz pred casom, ked pisala pod svojim original nickom.
Mozno sa len pohadali a ona z toho robi velke hooohaaa... ☹
Lebo ak zijem v inej krajine, tak sa zaujimam aka je tam pomoc, ak by som potrebovala. Lebo ak je to seriozne, zacalo to uz davno a ona si aj napriek tomu urobila s nim dalsie dieta a dva roky neskor stale nema sajn, ako to v danej krajine, kde zije, chodi, na koho sa obratit a ake su jej moznosti.
To uz je totalna ignoracia alebo totalna blbost. No ale, hlavne ze ma pekne vyrysovane brusko, ze..... 😒
+ Zhromažďuj dôkazy. Napríklad o tej závislosti na marihuane.
+ Priprav sa finančne.
+ Veľmi starostlivo odchod naplánuj. Žiadne zbal si veci a utekaj. Každá žena, čo si tým prešla (nie tie, čo sa práve v tejto chvíli prvoplánovo teoreticky zamysleli), vie, že ešte len po odchode je to náročné, pretože nezrelí muži (podľa mňa každý pravidelný konzument marihuany je nezrelým človekom) majú tendenciu po odchode partnerky vŕšiť sa cez deti, manipulovať, stvať a z trucu robiť vo všetkom napriek.
+ Ďalej súd: je pravdepodobné, že na súde ťa ohovorí pod čiernu zem a všetky tvoje vyhlásenia otočí proti tebe, prípadne bude tvrdiť opak a ako sa v tom má sudkyňa vyznať? Musí mať pripravené dôkazy, ktorými podložíš svoje tvrdenia o tom, že je nezodpovedný človek atď. Prácu si podľa mňa musí nájsť. Bez toho sa nepohneš. Ani pri vysokom výživnom ti peniažky nebudú stačiť na dôstojný život s dvoma deťmi, ak sa i ty nezačneš podieľať na príjmoch.
+ psychológ, vzťahový poradca, mediátor - návšteva niekoho z týchto ľudí ohľadom tvojej životnej situácie ti na súde pomôže. Dáš najavo, že si pre záchranu vzťahu robila veľa, že si sa snažila o nápravu, zároveň to bude pre teba užitočnejšie (viac ako diskutovať na internete). Utriediš si myšlienky, určíš sama pre seba, čo je dôležité, nastavíš si hranice, ujasníš, či si pripravená odísť atď. Odborník ti dokáže pomôcť efektívne a fundovane.
@obsadenemeno Ano, preto ta psychoterapia, aby si to sama v hlave usporiadala. Ja jej situaciu az tak moc nechapem, takze v akom poradi neviem, mozno si z toho len nieco vyberie. Ale dostala facku, je obmedzovana, to je pre mna uz dost dost zle
urcite je to psychicke tyranie....a suhlasim, ze radsej facku ako toto.,...
@bluka2 no, uz sa neozyva, tak sa asi udobrili.....
@obsadenemeno jo..zarábajú na 3tie😂
@irinushqaa Daj potom vediet ako si dopadla. Ak budes potrebovat pomoc, skus sa obratit na niekoho kto tam zije. Mozno aj niektore mamicky z tohto fora. Spominala si, ze zijete v Antwerp?
@bluka2 Vidim, ze sa v tom dost vyznas. A keby jej cisto teoreticky zverili deti do starostlivosti. potom by mohla odist naspat na Slovensko? Lebo aj ten druhy rodic ma pravo svoje dieta vidat, a to by potom bolo dost komplikovane.
@morningcoffee1 neviem ako je to v Belgicku, ale mam priklad z UK. Slovenka, zila s anglicanom. Obmedzoval ju, bolo tam aj nasilie, takisto si rad zahulil.
Odisla od neho, ked ich spolocne baby malo asi 6 mesiacov. Uplakana, roztrasena prisla k nam, len s malou v kociku, bez osobnych veci.
Nepojdem do detailov, kazdopadne bolo jej poskytnute emergency ubytko a aj ked ma dieta jeho priezvisko, on ma zakaz sa k nim priblizit. K obom. A minule slecna bola za otcom v Cechach a ide aj na dovolenku na SK v juli. A ziadne "povolenie" od neho nepotrebuje.
Cize autorka tejto temy potrebuje viac, nez len sa postazovat na partnera na koniku. A nevyriesi sa to jednym telefonatom.
@morningcoffee1 Neviem, ale myslim, ze budu na jednom pojednavani (ak sa nedohodnu sami) diskutovat zverenie do starostlivosti a aj upravu styku. Takze fakt neviem, ci je to ok, ak sa dohodnu na striedavke, 2x tyzdna alebo raz za 2 tyzdne a potom sa odstahuje na SK
@bluka2 Takze potom jedina sanca pre nu je najst si dobre platenu pracu v Belgicku, lebo aj v pripade tej striedavej starostlivosti bude potrebovat peniaze. A za predskolske zariadenie sa plati. Neviem ako dlho moze brat davky v Be a ci jej to postaci na zivot (kedze bude musiet platit byt, stravu uplne sama, kedze doteraz to robil on).
Ak sa dohodnu na striedavej staroslivosti, odchod z detmi na Sk zrejme nebude mozny, iba keby on s tym suhlasil?
@vevesh Ibaze by ho pri tom ako to urobil nahrala na mobil.
@irinushqaa reagujem na tie drogy....to vazne mu tolerujes??? A navyse ked to citi po celom dome a su tam deti????? Prepac ale za mna to je nezodpovedne a urcite by som nedopustila u mba doma nieco take...a predpokladam ze ta arogania a jeho spravanie je dosledkom drog ... zbal sa a chod ked nie kvoli sebe asoon kvoli detom
@morningcoffee1 to sme jej radili uz pred dlhyyym casom potom ako ju zbil tehotnu s prvym dietatom😲😠 😒😒😒
@vevesh Neviem preco, ale zacinam mat pocit, ze mi tu nic neporiesime. Ona neodpoveda, a sudiac z toho, ze tu vytvorila asi 5 diskusii ohladom toho isteho, vid tie linky co tu baby skopirovali, niektore su pri tom viac ako dva roky stare! Pokial si pamatam, muz jej dal facku ked cakala prve dieta, lebo si pamatam tu diskusiu. Neviem, Belgicko je vyspela krajina, zrejme tam maju nieco ako bezplatna pravna pomoc, uz si mohla doteraz pozistovat. Nic nespomina, ci ma nejake pracovne skusenosti, ci ovlada jazyk...Tazko takto radit.Rodinu tam nema, s jeho bratmi nema dobre vztahy, jej mama nic nevie.. Cele cudne.
V Belgicku mám odpracovaný 1 rok ( bola to zmluva na dobu neurčitú ,no keď som otehotnela , prepustili ma ) Jazyk ovládam , no moja slovná zásoba nieje až taká dobrá .On pracuje ako živnostník. On sa
@irinushqaa A vies si predstavit, ze by si sa vratila do prace ? Citis sa na to?
@irinushqaa On už nevie ani poriadne rozprávať , vyjadrovať sa ( za tým bude marihuana ) No neviem , jeho dvoch bratov napr. zatkli , lebo u nich našli marihuanu .. Vude hnusné , to čo napíšem .. no bodaj by zdochol , všetko by bolo oveľa ľahšie .. Ja ho nemôžem už ani cítiť 😐 Priznávam , na druhej strane , niesom ani ja tá najlepšia .. robím veľa chýb a viem , že iný muž , by ma bol už dávno odkopol

@morningcoffee1 to by sikovny socialny pracovnik alebo psycholog zistil, ci dieta udrel. Oni vedia, ako na to.
Nemusi byt obcianka, je rezident, kedze tam zije uz neviem ako dlho??? Kazdopadne by jej pomohli, je mnozstvo charit ci utulkov pre zeny, ako ona.
Len treba dvihnut zadok a zacat konat, informovat sa, rozhybat sa.
Btw, a to, ze nema okolo seba dobrych ludi, alebo nejakych priatelov - no, za to, akych ludi mame okolo seba, si mozeme sami. Aki sme my k inym, taki ludia budu prichadzat do nasho zivota. To, ze sa nema na koho obratit, svedci o nej, o tom, ze si nevie vybudovat socialne vazby. Velmi, velmi smutne.