Je toto zmýšľanie mojej mamky normálne?
Baby, mama ma otravuje, aby som mojho cerstvo 2 rocneho syna zacala ucit sa bit. 🤦🏻♀️ Aby sa vedel ochranit, lebo je velmi mily a pokojny chlapcek. 🤦🏻♀️ Ako, to je pavda, ze mu vsetko vysvetlujem, nekricim (niekedy sa stane), nebijem ho. Necha si vsetko vysvetlit, nema amoky, nehadze sa o zem, proste je rozumny chlapcek, ale mama do mna neustale, ze ho urcite budu bit. 😪 A teraz mi dala chrobaka do usi... 😪 Ako to je fakt, ze uz sa stalo, ze ho buchli na ihrisku a nevratil, ale napriklad hracku neda, ak od neho zoberu, tak si ju vezme naspat, ale nie je agresivny.
A teraz sa bojim, aby fakt mi ho nebili...
Musí sa vedieť ubrániť a nenechať sa otlkat, lebo bude terčom. Stačí keď ukáže, že sa nebojí a vie aj on vrátiť, nemusí sa vyslovene biť, ale napr. najobľúbenejšia hra muža so synom je zápasenie 🙂
Nie, toto zmyslanie nie je normalne. Je smutne, ze ho chce viest tymto sposobom dokonca uz od tak utleho veku. Potom deti, ktore su vedene k dobrote k druhym, k sucitu, k nesebeckosti maju byt akoze tie slabe. Velmi smutne.
@bimbambom keď sa niečo takéto dialo tak vždy niekto pre dospelého utekal. Vyrastala som na sídlisku, všetky deti vonku, rodicia na nás volali z okna alebo boli v robote, niektoré mamy niekedy sedeli na lavičke pred vchodom.
Mame fakt hrabe, nepočúvaj ju🤦♀️

Chapem tvoju mamu, ale aj napriek tomu, co som aj ja zazila so svojimi synmi, by som neodporucala ucit dieta bit sa. A uz vobec nie take male. Tam su na mieste dospeli, aby ho ubranili.
Moj starsi syn bol sikanovany a nechal sa bit, lebo bol proti nasiliu. Sikanu v skole sme riesili s policiou, zriadovatelom, ministerstvom. Mal stastie, ze bol na vyberovej skole a odtial mozu vylucit ziaka aj ked este trva povinna skolska dochadzka.
U mladsieho to zacalo v prvom rocniku. Spoluziaci ho bili a chvilu to trpel. Ked sa nic nezmenilo, aj on stratil nervy a jednemu z nich vytal. Dostal poznamku, ze zbil spoluziaka. Moja mama napisala: konecne. Odvtedy mal v triede respekt. Zacal sportovat, zosilnel a v puberte sa zacal venovat bojovym sportom. Vie sa ubranit, ja som spokojna a on ma tiez pokoj.