Je tu žena, ktorá nevarí doma?
Zaujima ma či je tu nejaká žena čo napríklad má manžela ale nevarí. Že skratka sa v tom nenašla, nejde jej to a nevarí alebo už je to taká povinná zručnosť ktoru musí žena ovládať?
A ak taká je, ako to riešite? 😄 donáška, varí manžel či niečo inee? 😄
Áno. Myslim, že je to povinná zručnosť. Najmä pri deťoch.
Varenie nie je umenie. Je to nutnosť.
Ok,nenašla si sa v Tom,nemáš to rada,nejde ti to neviem ako,ale dá sa to naučit.
Ak chces.
Nevarim takmer vobec. Viem varit, ale nemam k tomu absolutne vztah. Vari muž + donaska/reštauracia + čo to nabalia aj rodicia/svokrovci keď sme na navsteve (nie sme na to odkazaní, nežiadame to od nich), ale primarne teda pripravuje jedlo (nie len varenie ako take, ale aj raňajky, večeru) muž.
Ono tie deti vždy donútia sa naučiť variť. Ja som nevarila do svojich 20ich, kým som sa neprestahovala od rodičov do svojho. A musela som sa naučiť aspoň niečo. Ale nejdú mi omáčky s mäsom absolútne. Niekedy ani dobre nedochutim. Ale robievam stále dookola tie isté jedla, ktoré viem a viem, že sa zjedia. Inak chodievame aj na obed k našim/svokre, keď nás pozvú. Moja mama je kuchárka a vie variť úplne najlepšie 🤤
No myslím, že by žena mala aspoň niečo vedieť uvariť alebo sa naučiť. Úprimne však poviem, že ja som sa v Tom tiež nenašla. Nerada varím..ale proste musím, nik to za mňa nespraví a jesť musíme.
Ja doma nevarim, lebo manžel vari velmi rad, tak vari doma on. Varit viem ale ujde sa mi len pecenie kolacov, narodeninove torty detom a pod. teda sladke pecenie, no varenie nie
Ja nevarím len preto, že nemám čas. Frajer má za to ešte neopustil ale zato sa priučil a keď nám chýba teplé jedlo, uvarí on 😁 ak nie je doma a som zúfalá z hladu alebo pocitu teplého jedla a wifonka došla, využijem hotové polotovary čo stačí hodiť do rúry, dokonca občas aj chutia 🙈 Stáva sa mi ale aj veľa milých vecí, zajtra mi napríklad moja kolegyňa prinesie hotové domáce jedlo, inokedy druhá upečie koláč, kysnutý, ja tie baby za to fakt obdivujem. Nuž, vybrala som si cestu biznisu a toto je asi daň za to... Mimochodom, frajera som si vyberala aj na základe zručnosti v kuchyni a ochote prebrať túto činnosť.
Ja zrovna varim velmi rada, ale poznam zeny, ktore nevaria a vari u nich partner. Vobec sa na take zeny nepozeram zhora, podla mna je jedno, ako sa doma zabezpeci jedlo. Ja zase obmedzujem az vynechavam ine domace prace.
Ja nevarim muzovi, sebe ano 😂
A nemajú vam to za zle že nevarite ? Manžel alebo rodina? Viem že mňa by svokra poohovarala a vyhlásila za neschopnu keby neviem uvariť .. čo teda moc neviem 😂
Ja si to pri rodine neviem predstavit... len za nasu domacnost - preratavam donaska minimum 12e na osobu x 6 ludi to mam 72e a to beriem basic nic speci... kazdy bozi den? Domace varene na osobu rozratavam priemerne 4e, nedavno som si robila tyzdenny priemer a to nijako na surovinach nesetrim... ako par bez deti, kde obaja pracuju a stravuju sa v praci menu a dostavaju od zamestnavatela este prispevok na tom, je to uplne o inom ta donaska cez vikendy dvoch nezruinuje...
Manželovi som sľubovala, že na materskej začnem variť... Dcéra má už 9 rokov a stále varí on... 😂
Som šťastná, že nás tak veľmi miluje. ❤️
Občas zvrtnem praženicu, niekedy polievku (mrkva na masle s cestovinou), ale to je tak max 4 krát za rok...
Nielen varí, ale aj ráno robí kávu a čaj, chystá raňajky aj desiatu... On vlastne aj uprace a operie a stíha aj prácu na zmeny, aj futbal, aj fitko, aj ...
Môj názor je že každá žena má.vediet variť a navariť pre celú rodinu jednoduchý obed. Byť chlap nevedela by som si predstaviť zivot so ženou ktorá nevie variť.
Autorka, muž mi to nevyčita absolutne. Svokrovci tiez neriešia. Co sa tyka mojej rodiny tam si už zvykli. Odmalicka som z kazdej strany počúvala, že žena musi varit, je to ženina práca a bla bla (mozno aj kvoli tomu mam k tomu taku nechut) a ešte ako malé dievčatko som sa vždy voči tomu búrila, bojkotovala take názory a prehlasovala, že ja variť nebudem.
Niekto variť musí. Ak nemáš na kuchára alebo donášku musí niekto navariť. Ideálne ten komu to aj ide a baví ho to. Keď sa taký v domácnosti nenájde tak raz jeden raz druhý.
Ja neviem variť, varím len rýchle jednoduché jedla, taky guláš, kapustnicu a tradičné jedlá boli v mojom podaní zvláštne, pre mňa nejeditelne, ale keďže je net, nájdem rýchly receot a varím, v dnešnej dobe je to v pohode
Ja som dlho nevarila. Mala som pani v domácnosti na to. Stačí sa len presťahovať na vhodný kontinent alebo tu nejakú aupair. Musím však povedať, že sa v tom dá najst aj potešenie, keď deti ocenia dobre jedlo… aj keď nikdy z toho nebude hobby #1
A prečo sa nenaučíš variť aspoň niečo?
Ja viem asi len tri jedla varit..rezne, kapustnica a svieckovu som dokazala.. ale vari muz aj ked hovori, ze je to lahke co na tom neviem
@huxy Osobne si myslim, ze to nie len zena, ale bezohladu na pohlavie, by si kazdi mal vediet aspon zakladne veci navarit. Moj otec si nevie spravit ani omeletu a pride mi to do dnes absurdne 🤷... A suhlasim, ze varenie nemusi bavit kazdeho, rovnako asi nikoho nebavi napr. drhnut wc a predsa sa to musi urobit 😁.
Ak nevarí žena, môže aj muž 😉
Reálne ak ste pracujúci, dieťa v škole, vari sa len jedlo raz v týždni ako víkendové jedlo. Cez týždeň je strava v práci, v škole. Večer príprava jedna do 15 min max
@lenka_vi1 a život s mužom čo nevie variť?
ja varim ale kamarat ma zenu co vobec nevari. Vari on. Jeho to bavi - uci varit aj syna. Ju bavia ine veci radsej bude drevo rubat ako varit, doslova.
@tanyan a ty robíš čo?
Varim. Aj by ma to tesilo...kebyze sa stsle neponahlam. :D Mam kamosku,kt to teda vobec nevarila...ani jej mamka velmi nie..ale raz za cas skusila nieco a teraz obstojne vari,no ked nemusi,tak nie. ;D
Dcéra sa začala osamostatňovať. Dnes asi 20 sms a uvarili sme vývar 😁
@daniela2202 Ja som šťastná! 😊
Ale reálne robím zásobovanie a komentujem... Áno, ešte mu do toho aj kecám a navrhujem modifikácie.

pred dietatom som nevarila takmer vobec 🤷♀️ stravovali sme sa v praci, vecer sme si daco splasili, cez vikend sme jedli vonku alebo donaska, pripadne som daco rychle zbuchla alebo manzel
teraz uz ma zivot donutil, nijako zvlast si to neuzivam, varim rychle a efektivne jedla na 2-3 dni a na tie zlozite chodime svokre 😁