Je v poriadku, keď manžel bol vonku s novou kolegyňou?
Ahoj, predstavte si situáciu kde vás partner/manžel by mali v práci novú kolegyňu a dosť by sa rozprávali, smiali a podla jeho slov by ju LEN tak pozval na čaj alebo niečo také? A povedal by vám to keď prišiel neskôr domov a povedal by pozval som novu kolegyňu na čaj... (s tým, že tam neriešili pracovné veci)
@h2 ja som tiez bola párkrát s kolegom po práci na kebab a pod (popisujem v prispevku vyssie), preto sa tu cudujem. nie, nemali sme vobec cas sa rozpravat o osobnych veciach v praci, po prve giganticky open office, kde by sme recami rusili ine tímy meter od nas, po druhe sefka nas zahriakla uz po pozdrave ze sup sup menej reci do prace (to akoze doslova po ahoj, aky bol vikend? a hned sme boli zruseni), cize v tej konrektnej praci sme sa mimo pracovneho nerozpravali vobec. dokonca aj prestavku na zarobenie si caju ci kavy sme mali timed a museli nadrabat - cize.opat, nikto nevykecaval, rychlo zobral salku a utekal naspat za pocitac (inak vseobecne som to prostredie hodnotila ako toxicke). mozem asi zavidiet, ked pozeram, ze bezne na to priestor je :D ak by sme sa vedeli vykecat o cestovani, povymienat tipy pocas pracovnej doby (lol, fakt len zavidim), tak hej, nemyslim, ze by sme mali potrebu ist aj po praci niekam 🙂
Vadilo. Nevadilo v prípade, že idú kolegovci ako partia.
Urcite to nie je v poriadku, dovolila by som mu, aby si rozumel len s heterosexualnymi muzmi. A ta kava je uplne cez, vezmi deti, ak nejake mate a utekaj, lebo toto sa uz nezmeni. Odporucam tiez psychologa a magnezium.
@missviolet A kolega aj ty ste boli slobodní, nezadaní? Alebo ste mali partnerov?
Nepraktizujem také a ani môj muž.
Nevidím to ako potrebné sa mimo roboty stretávat s opačným pohlavím.
@h2 Vieš čo, ja to aj chápem, každému vadí niečo iné. Ja som tak bola včera v inej téme riadne šokovaná toleranciou komentujúcich k problému, s ktorým by som zas ja nevedela žiť 🙂 dôležité je to, aby autorka dokázala svoj problém mužovi odkomunikovať a to, ako sa on k tomu potom postaví, či bude pre neho dôležitejší čaj s kolegyňou alebo manželkin kľud na duši.
@thoughtfulweirdo Teraz som zvedavá! O čo išlo? 😀
@maxalla deti nemáme a homo muži? 😂
autorka - manžel/priateľ zacítil trochu vzrušenia možno v nudnom, stereotypnom vzťahu alebo niečo iné .
@h2 O to, že ten dotyčný manžel bol niekoľkokrát do týždňa v alkoholickej nálade a keď som to čítala, prevládali komentáre, že veď si pivko (2,3,4) po práci zaslúži a autorka je hysterka, keď jej vadí, že sa s dieťaťom z ihriska vracia pod parou 🤭
@thoughtfulweirdo Ďakujem, tak tú som nevidela, nejako ma obišla.
Ahoj Autorka,
ako zadani sme chodili s kolegami na sluzobky. Oni zenati vacsina s detmi. O pol roka som s nimi chodila uz ako rozidena bez zavazkov.
Jeden by sa dal na chlaba natriet, druhy mal dvojzmyselne poznamky- bol tym znamy v celej firme, treti tiez pohodak.
Chodili sme ma tyzden/ dva. Po praci sme vybehli vsetcia na veceru, ranajky v hoteli spolocne. Ak sme boli aj cez vikend, chodili sme po vyletoch. To iste i ked sme boli len dvaja- ja a jeden kolega.
Bola s nimi sranda, nikto si v zivote nic nedovolil, oni hodili blbu poznamku, ja tiez.
Vsetcia sme vedeli ale kde su hranice!!
S dalsim 3ma kolegami sme tiez s babami tak raz za 3 mesiace vysli vecer do mesta - mali "povolene" vychadzky 😁 Potom isli zase ich zeny na oplatku 🙂
Oni o nas vedeli, tie manzelky, poznali nas z fotiek.
Ja mozem hovorit len za seba a jednu kamosku/ kolegynu. Zadany = nie je problem ist na kavu, byt kamosmi, pokecat. Ake musim teda povedat, ze ti muzi nikdy nepovedali kryveho slova ma svoje zeny. Castou temou rozhovorou boli prave ich rodiny, bolo citit ich lasku k zene detom i bez rozplyvania sa a romantiky.
Jeden ma dokonca vozieval domov, druhy mi obcas odviezol velky nakup. Povedal to vsak pred tym zene, ci je to ok aby jej to nevadilo.
Ja by som bola uprimne strasne sklamana keby nedaj Boh od nich prislo nieco nevhodne voci mne/ a teda aj manzelke zaroven.
Vazila som si ich a mala nesmierne rada hlavne preto, ze boli fajn chlapi, ktori pre rodinu urobili prve posledne.
Avsak ked jedneho dna mm introvert zahlasil, ze ide na vianocnu party v praci s prenocovanim, zbystrila som tiez!
Predtym sa totiz vyjadroval aky su tam vsetci tupi, hlavne ked si vypiju. Opytala som a ho, co tak zrazu ma chut travit s kolegami extra cas. Podotykam, 90% kolegyn mlade bez zavazkov 😁.
Ale tak boli tam aj 2-3 fajn kolegovia, s ktorymi si rozumel.
Rano prisiel dost skoro, sklamany. Ze mohol kludne uz vecer. Ale ze sa mu aspom potvrdilo co si o mich myslel 😁
Teraz ide sem tam na 3 dni na sluzobku, jasne ze vecera s kolegynou tiez. No kludne, gulu na nohu mu nedam.
Ale keby ten moj introvert zacal zrazu chodit s kolegynou na caje, v jeho pripade by som bola na 360ke. On totiz nie je taky spilocensky typ.
Ked som napr. unavena, chora bez nalady, k tomu estebaj tehotna 🤣 a mm vecer povie: kolegynu vzali do opery a bude hrat na base, pojdeme ju v lete pozriet 🤯😤😡 tak hruza.
Keby to povedal cez den, ja v pohode, neunavena, opytala by som sa este kedy presne a wow 😂.
Ty si muza poznas, porozpravaj sa s nim. No neviem, ked ti povedal, ze sa nasmiali, tak ok. Keby mal zajacie umysly, ani by ti ju nespomenul, nieto este hovoril ako bolo fajn. Mozno by aj ty si inak reagovala, keby ti dopredu povedal o caji a nemusis cakat na neho.
Tiez som mu povedala, nech ma lepsi timing a nevravi chvaly na kolegyne vecer unavenej, strapatej ( od maleho) zene s krcovymi zilami - toz to blllba konbinacia 😁.
Kazdopadne vam prajem krasnebharmonicke roky plne lasky a porozumenia, bez obav a strachu 🙂❣️
Homo muzi? Vyhodila by som ho na ulicu za to.
@maxalla prečo? Ved on nemusí byť lgbt
@missviolet asi záleží od ľudí, od pocitu. Ja by som vsadila na svoj inštinkt.
autorka, cele to je ironia.
Mne pripada absurdne, aby som dospelemu muzovi zakazovala mat zenske kamaratky, ved je snad svojoravny. Ak sa rozpravate, vie, co by nasledovala, ak by ta podviedol. Ak sa tak muz rozhodne, tak ani najvacsia stihacka pod slnkom ho nezastavi. A aby som striehla na kazdu suknu, co sa okolo neho mihne .. mam lepsie veci na praci. Inak, tiez mam muzskych kamaratov a nech by len skusil kecat mi do toho partner alebo mi zakazovat ci prikazovat, s kym sa mozem alebo nemozem stretavat.
@bayuska záleží jednoducho od ľudí. Jedna situácia môže byť úplne v pohode a druhá situacia ti nemusí byť príjemná. Ona sama vie, či jej to vadí, alebo nie. Ja som napisala, že by boli situácie, ktoré by mi vadili. Na druhej strane keď niekto chce podviesť, podvedie. Netreba ho strážiť. Proste by som vsadila na svoj inštinkt, ten ma zatiaľ nikd
y nesklamal 😀
aj ja som ziarliva ale pokial by to nebolo nejak casto nevadilo by mi to. Ocenila by som svojho chlapa ze mi to uprimne povedal. Pokial by som zistila ze sa s nou stretava pravidelne alebo by o nej doma rozpraval nejak casto, kvetnato, superlativy atd zacala by som to riesit...
Bežné som chodila s kolegami na kávu aj cez víkend a ani som mužovi nepovedala ... Načo , je mi to kolega a hotovo ...
A to že tebe to muž povedal môžeš byť len rada a aspoň vieš že ti neklame .
Ja síce tiež neklamem manželovi ale nepotrebujem mu úplne všetko hovoriť
Ja som mu verná a jedna káva nič neznamená
@maminka940 povedal až po príchode, klamanie možno vyslovene nie ale keďže som sa to dozvedela neskoro tak je to niečo ako mikrocheating
môj manžel je dospelý a svojprávny, nikdy som mu nič nezakazovala rovnako ako on mne. Má x kamaratiek s ktorymi chodí na kávu v práci. Niektore sú ženaté, ine rozvedené iné čerstvé slobodné absolventky vš. Vzťah je v prvom rade o dôvere ale aj o voľnosti. keby som ho mala mať na voditku a mali by sme žiť iba my dvaja a nikto okrem nás tak sa zavrieme do zoo. a ano tiež mam kamaratov s ktorymi chodm na kavu čaj pizzu hotdog hocičo po praci, pred pracou, počas prace. hocikedy
No všetci tí ti píšu, že je to normálne... No nie nie je. Hlavne keď to tak opisujes, že večer, len oni dvaja, po krátkej známosti...
@nikoleta1234 keby sa poznali dlhšie, no tak ešte dobre, občas keby zájdu v pohode by som brala ešte. ale takto krátko sa ,,poznať" a už ,,rande" mi nepríde v poriadku ked má mňa, lebo ked tak ja som jediná žena ktorú ma pozývať na také veci
Autorka mne stále uniká zásadná vec. Prečo to volas rande? To ako keď idem s niekym na kávu čaj je to rande? 🫣 to mi príde extrémne toxické a ak ku všetkému takto pristupuješ, tak sa vlastne ani nečudujem prečo ten tvoj manžel na ten čaj išiel. Lebo mna by takýto toxický vzťah dusil.
@maxalla Jasné! Mame zdieľaný poznámkový blok a kalendár kde si píšeme kto kedy skym 🤣🤣🤣 aby som presne vedela s kým je. Samozrejme cely priebeh sa nahráva aby som si vypočula o com sa rozprávali a či im nenavrhuje prasačiny, podvodník jeden
@autorka Ono záleží aký typ človeka je tvoj frajer .Keď nieje spoločensky a píšeš kolegov nepozval na čaj ,len túto jednu kocku ,asi ma k nej nejaké sympatie …
Ak by to bol muž -extrovert ,spoločensky s množstvom kontaktov ,nič by som za tym nehľadala
Ak by introvert pozval babu na čaj ,tam už to môže niečo viac znamenať …
Raz keď človek chce podvedie,/zákazmi a stíhaním človek nič nevyrieši / a to nemusí mať ani kamošov ,kamošky na kavicky .
@vero96 ak si si nevšimla dala som to do uvodzoviek :DDDD a vôbec nevieš ako to medzi nami vyzerá čiže dosť si domýšľaš
@retatka on je niečo medzi, a sem tam zašiel s kolegom nejakým alebo išli viacerý ale zase oni sa roky poznajú a plus sú to chlapi ale zase viem, že mal aj predtým jednu kolegyňu a tiež občas zašli von ale zase poznali sa roky čiže mi to vôbec nevadilo a neriešila som to len táto konkrétne mi nesedí
@vero96 Rendezvous je v slovencine rande a znamena stretnutie, takze ano, ked ides s niekym na caj, kavu a nemusis s nim mat milenecky pomer, ides na rendezvous 🙂

@adrianka2606 Sú to dosť pokrytecké ženy súhlasím, ale horšia varianta, sú to oni samé, ktoré kávičkujú a chichúňajú sa zo ženatými na večeriach a obedoch po pracovnej dobe, osamote , v dvojici... a to museli by nesmierne neatraktívni ľudia, aby medzi nimi po takýchto stretnutiach nevznikla určitá náklonnosť😉